C4.4 (Mech) Industrial Engine Caterpillar


Before Starting Engine

Usage:

C4.4 2L2
Efectuaţi întreţinerea zilnică necesară şi alte operaţiuni de întreţinere periodică înainte de pornirea motorului. Inspectaţi compartimentul motorului. Această inspecţie poate ajuta la prevenirea necesităţii de a efectua reparaţii majore la o dată ulterioară. Consultaţi Manualul de operare şi întreţinere, "Programul intervalelor de întreţinere" pentru informaţii suplimentare.

  • Pentru a beneficia de durata maximă de viaţă a motorului, efectuaţi o inspecţie aprofundată înainte de a porni motorul. Căutaţi următoarele elemente: scurgeri de ulei, scurgeri de agent de răcire, şuruburi slăbite şi depuneri de murdărie. Eliminaţi depunerile de murdărie şi prevedeţi operaţiuni de reparaţie, dacă este necesar.

  • Inspectaţi furtunurile sistemului de răcire pentru a depista fisurile şi colierele slăbite.

  • Inspectaţi alternatorul şi curelele de transmisie auxiliare pentru a depista eventuale fisuri, rupturi şi alte deteriorări.

  • Inspectaţi cablajul pentru a depista eventuale conexiuni slăbite şi fire uzate sau destrămate.

  • Verificaţi alimentarea cu combustibil. Drenaţi apa din separatorul de apă (dacă este prevăzut cu această componentă). Deschideţi supapa de alimentare cu combustibil (dacă este prevăzut cu această componentă).


NOTIFICARE

Toate valvele de pe conducta de retur a combustibilului trebuie să fie deschise înainte şi în timpul funcţionării motorului pentru a evita presiunea mare a combustibilului. Presiunea mare a combustibilului poate cauza defecţiuni la carcasa filtrului sau alte deteriorări.


Dacă motorul nu a fost pornit timp de mai multe săptămâni, este posibil ca sistemul de combustibil să se fi golit. Este posibil să fi intrat aer în carcasa filtrului. De asemenea, când filtrele de combustibil au fost înlocuite, în carcasa filtrului vor rămâne cantităţi mici de aer. În aceste cazuri, amorsaţi sistemul de combustibil. Consultaţi Manualul de operare şi întreţinere, "Sistemul de combustibil - Amorsare" pentru informaţii suplimentare privind amorsarea sistemului de combustibil.

------ AVERTISMENT! ------

Gazele de eşapament ale motorului conţin produşi de ardere care pot fi dăunători pentru sănătatea dumneavoastră. Porniţi şi operaţi motorul întotdeauna într-o zonă bine aerisită, iar dacă zona este închisă, evacuaţi gazele către afară.


  • Nu porniţi motorul şi nu mutaţi niciuna dintre comenzi dacă există o etichetă de avertizare "NU PUNEŢI ÎN FUNCŢIUNE" sau o etichetă de avertizare similară ataşată pe contactul de pornire sau pe comenzi.

  • Asiguraţi-vă că toate zonele din jurul pieselor rotative sunt libere.

  • Toate apărătorile trebuie să fie fixate pe poziţie. Verificaţi pentru a depista eventualele apărători deteriorate sau lipsă. Reparaţi apărătorile deteriorate. Înlocuiţi apărătorile deteriorate şi/sau apărătorile lipsă.

  • Deconectaţi încărcătoarele de baterii care nu sunt protejate împotriva scurgerilor mari de curent care sunt create când se cuplează electromotorul (dacă este prevăzut cu această componentă). Verificaţi cablurile electrice şi bateria pentru a depista conexiunile precare şi coroziunea.

  • Resetaţi toate componentele de oprire sau de alarmă (dacă figurează în dotare).

  • Verificaţi nivelul uleiului lubrifiant de motor. Menţineţi nivelul de ulei între marcajul "MIN" şi marcajul "MAX" de pe indicatorul de nivel al uleiului.

  • Verificaţi nivelul agentului de răcire Verificaţi nivelul agentului de răcire din rezervorul de recuperare (dacă este prevăzut cu această componentă). Menţineţi nivelul agentului de răcire la semnul "FULL" (Plin) de pe rezervorul de recuperare.

  • Dacă motorul nu este echipat cu un vas de expansiune, nivelul agentului de răcire trebuie menţinut la minim 13 mm (0,5") de fundul conductei de umplere. Dacă motorul este prevăzut cu un vizor, menţineţi nivelul agentului de răcire la nivelul corespunzător de pe vizor.

  • Urmăriţi indicatorul de service al filtrului de aer (dacă este prevăzut cu această componentă). Efectuaţi întreţinerea filtrului de aer, atunci când diafragma galbenă intră în zona roşie sau când pistonul roşu se blochează în poziţia vizibilă.

  • Asiguraţi-vă că toate echipamentele angrenate sunt decuplate. Reduceţi la minim sarcinile electrice sau eliminaţi orice sarcină electrică.

Caterpillar Information System:

C9 On-highway Engine Water Temperature Regulator Housing
C4.4 (Mech) Industrial Engine Engine Shutoffs and Engine Alarms
C4.4 (Mech) Industrial Engine Fuel Shutoff
C4.4 (Mech) Industrial Engine Gauges and Indicators
C4.4 (Mech) Industrial Engine Fuel and the Effect from Cold Weather
C9.3 Engines for Caterpillar Built Machines Air Compressor - Remove and Install
3406E, C-10, C-12, C-15, C-16 Truck Engines Diagnostic Flash Code Retrieval
C0.5, C0.7, C0.7, C1.1/3011C, C1.5/3013C, C1.6 and C2.2/3024C/3024CT Industrial Engines and Engines for Caterpillar Built Machines Product Storage
C18 Marine Engines Engine Oil Level - Check
Aftertreatment Regeneration Device (ARD) Ignition System on C13 and C15 Engines May Operate with the Keyswitch Off{1722} Aftertreatment Regeneration Device (ARD) Ignition System on C13 and C15 Engines May Operate with the Keyswitch Off{1722}
C9 On-highway Engine Fuel Filter Base - Remove and Install
C18 Marine Engines Fuel System - Prime
C4.4 (Mech) Industrial Engine Before Starting Engine
C4.4 (Mech) Industrial Engine After Stopping Engine
C18 Marine Auxiliary Engines Speed/Timing - Test
C4.4 (Mech) Industrial Engine Alternator - Inspect
C0.5, C0.7, C0.7, C1.1/3011C, C1.5/3013C, C1.6 and C2.2/3024C/3024CT Industrial Engines and Engines for Caterpillar Built Machines Maintenance Interval Schedule
CX35 On-Highway Transmission Pump Drive - Remove - Rear PTO Shaft
C13, C15, and C18 Tier 4 Final Engines Coolant Temperature Sensor
CX35 On-Highway Transmission Pump Drive - Install - Rear PTO shaft
C4.4 Industrial Engine Engine Oil Pressure Sensor
C11 and C13 Petroleum Engines Cylinder Block
C6.6 Industrial Engine Boost Pressure Sensor
C9 On-highway Engine Inlet Manifold - Remove
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.