325D and 329D Excavators Caterpillar


Air Conditioning and Heating Control

Usage:

325D L A3R
Minden gép rendelkezik fűtéssel. Nem minden géphez tartozik légkondicionáló. A légkondicionáló nélküli gépeken kompresszor kapcsoló sincs.


Illusztráció 1g01122088
(A) Felső légfúvó rács
(B) Padló légfúvó rács
(C) Páramentesítő légfúvó
(D) Páramentesítő légfúvó
(E) Felső légfúvó rács
(F) Vezérlőpult

Az (A), (C), (D) és ( E) jelű szellőzőnyílások zsaluit kézzel állítsa be a kívánt irányba. A (B) jelű szellőzőnyílás zsalujának iránya nem változtatható meg.

A légkondicionáló vezérlőpult a vezetőfülkében, a jobb oldali ablak alatt található.



Illusztráció 2g01106999
(1) Be-/Ki kapcsoló
(2) Automata vezérlőkapcsoló
(3) Hőmérséklet kapcsoló
(4) LCD kijelző
(5) Ventilátor kapcsoló
(6) Kompresszor kapcsoló
(7) Páramentesítő üzemmód
(8) Bemenő levegő kiválasztó kapcsoló
(9) Kimenő levegő kiválasztó kapcsoló

Főkapcsoló (BE/KI) (1) - A rendszer bekapcsolásához nyomja meg a BE-/KI kapcsolót. A rendszer kikapcsolásához ismételten nyomja meg a kapcsolót.

Automata vezérlőkapcsoló (2) - Ha ezt a kapcsolót megnyomja, az automata klíma szabályozás teljes "AUT" módban fog működni. Ügyeljen arra, hogy ha ezt a kapcsolót még egyszer megnyomja, a légkondicionálót nem fogja tudni kikapcsolni. Ha a rendszer teljes "AUT" módra van állítva, egy másik kapcsoló segítségével bizonyos funkciókat manuálisan megváltoztathat. Ha manuálisan állít át egy bizonyos funkciót, az "AUT" nem jelenik meg a kijelzőn, de azok a funkciók, melyeket nem változtatott meg, "AUT" módban maradnak. Ha a klíma szabályozó rendszerhez csak fűtőmotor tartozik, a teljes "AUT" üzemmód még napfényes időben is le tudja hűteni a vezetőfülkét, ha a külső hőmérséklet nem több, mint 20 °C (68 °F).

A klíma szabályozó egység kiválóan biztosítja a gépkezelő kényelmét teljes "AUT" beállításnál. Nyomja meg az "AUT" kapcsolót a teljes "AUT" üzemmód beállításához. A kívánt hőmérséklet beállításához nyomja meg a hőmérséklet kapcsolót (3 ). A hőmérséklet csak metrikus értékben van kijelezve. A klíma szabályozás többi funkciója automatikusan működik.

A napfény érzékelőt mindig tartsa tisztán, hogy a klíma szabályozó rendszer teljes "AUT" beállítása megfelelően tudjon működni. A napfényérzékelőt ne takarja le. Ha a klíma szabályozó rendszer teljes "AUT" módban van, amikor a motort beindítják, és a vezetőfülke hőmérséklete túl meleg vagy túl hideg, a friss levegő ventilláció pillangószelepe néhány percig automatikusan lezárhat. Ennek köszönhetően gyorsabban lehet elérni a beállított hőmérsékletet.

Hőmérséklet kapcsoló (3) - Ezek a kapcsolók a szellőzőnyílásokból kiáramló levegő hőmérsékletét szabályozzák, hogy az előre beállított hőmérséklet-értéket el lehessen érni. Az LCD kijelző (4) ezt az előre beállított hőmérsékletet mutatja. Ha a fűtő- és a légkondicionáló berendezés automatikus üzemmódban van, a gomb megnyomásával az előre beállított hőmérsékletet lehet megváltoztatni.

Növelés - A gomb megnyomásával a szellőzőnyílásokból kiáramló levegő hőmérsékletét vagy az előre beállított hőmérsékletet lehet növelni.

Csökkentés - A gomb megnyomásával a szellőzőnyílásokból kiáramló levegő hőmérsékletét vagy az előre beállított hőmérsékletet lehet csökkenteni.

Ventilátor kapcsoló (5) - A ventilátor kapcsoló közvetlenül szabályozza a ventilátor fordulatszámát. Ha a klíma szabályozó rendszer automata üzemmódban van, ennek a kapcsolónak a megnyomása az automatikus ventillátor sebességet kézi vezérlésűre állítja.

Növelés - A kapcsoló megnyomása növeli a ventilátor fordulatszámát.

Csökkentés - A kapcsoló megnyomása csökkenti a ventilátor fordulatszámát.

Kompresszor kapcsoló (6) - Ha a kompresszort be, illetve ki akarja kapcsolni, nyomja meg a kapcsolót. Nyirkos időben a kompresszort használhatja a kezelőfülke levegőjében lévő nedvesség eltávolítására. Hűvös időben hetente kapcsolja be a kompresszort a hűtőgáz szivárgásának megelőzése érdekében. Ez segít a kompresszor optimális üzembentartásában is.

Jégtelenítés (7) - Az ablakok párátlanításához nyomja meg ezt a kapcsolót. Amíg a kompresszor működik, a rendszer kivonja a nedvességet a levegőből. Ha ezt a lehetőséget választja, a levegő az (A) és a (D) jelű szellőzőnyíláson keresztül fog áramolni.

Bemenő levegő kapcsoló (8) - Ezzel a kapcsolóval lehet kiválasztani a szellőzőnyílás helyzetét.

Belső keringtetés - Amikor ez a pozíció kerül kiválasztásra, a szellőzőnyílás zárva van. A levegő újrakering a vezetőfülkében.

Külső levegő - Amikor ez a pozíció kerül kiválasztásra, a szellőzőnyílás nyitva van. A vezetőfülkébe friss levegő áramlik.

Szellőzőnyílás kiválasztó kapcsoló (9) - Ezzel a kapcsolóval lehet kiválasztani az egyes szellőzőnyílások helyzetét. Mindegyik kapcsoló más-más szellőzőnyílást szabályoz.

Felső test - Ha ezt a kapcsolót választja ki, az (A) és a (D) jelű szellőzőnyílás kinyílik.

Felső test és padló - Ha ezt a kapcsolót választja ki, az (A), a ( B) és a (D) jelű szellőzőnyílás kinyílik.

Padló - Ha ezt a kapcsolót választja ki, a (B) jelű szellőzőnyílása nyílik ki.

Padló és jégtelenítő - Ha ezt a kapcsolót választja ki, a (B), a (C) és a (D) jelű szellőzőnyílás kinyílik.

A fűtés és a légkondicionálás időszakos karbantartásával kapcsolatban vegye fel a kapcsolatot a Caterpillar forgalmazóval.

Átváltás az angol és a metrikus mértékegységek között

Ha a hőmérséklet kijelzését Celsius-ról Fahrenheit-re kívánja átállítani, öt másodpercig egyszerre tartsa lenyomva a ventilátor kapcsoló mindkét billentyűjét. Hasonlóképp kell eljárni, ha a hőmérséklet kijelzőt Fahrenheitről Celciusra állítjuk.

Caterpillar Information System:

C11 and C13 Engines for Caterpillar Built Machines Air Inlet and Exhaust System
G3500 Engines Plate Locations and Film Locations
G3500 Engines Specifications
324D and 326D Excavators Work Tool Control Pedal - If Equipped
Fabricated Tool for Alternate Method of Tightening Fan Drive Belts{1357, 1397} Fabricated Tool for Alternate Method of Tightening Fan Drive Belts{1357, 1397}
G3520B Industrial Engine System Configuration Parameters
2006/02/13 Two Adjustment Gauges Help the Technician Set the Lash for the Variable Valve Actuators {0703, 0763, 1100, 1209}
C7 Marine Engines Fuel Transfer Pump - Install
G3520B Industrial Engine Electronic Service Tools
C7 Marine Engines Fuel Transfer Pump - Remove
C7 Marine Engines Fuel Filter Base - Remove and Install
C15 On-highway Engines Housing (Front) - Install
C7 Marine Engines Injection Actuation Pressure Control Valve - Remove
C7 Marine Engines Injection Actuation Pressure Control Valve - Install
C7 Marine Engines Unit Injector Hydraulic Pump - Remove
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Valve Mechanism Cover - Remove and Install
C7 Marine Engines Unit Injector Hydraulic Pump - Install
C7 Marine Engines Turbocharger - Remove
C7 Marine Engines Turbocharger - Install
C15 On-highway Engines Valve Mechanism Cover Base - Remove and Install
C7 Marine Engines Exhaust Manifold - Remove and Install
G3500 Engines Refill Capacities and Recommendations
C15 On-highway Engines Engine Oil Pan - Remove and Install
C15 On-highway Engines Air Compressor - Remove and Install
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.