3508B, 3512B, and 3516B High Displacement Generator Sets Caterpillar


Starting with Jump Start Cables

Usage:

3508B 5KW

------ AVERTISMENT! ------

Conexiunile necorespunzătoare ale cablurilor de pornire pot cauza explozii cu accidentări.

Evitaţi producerea scânteilor în apropierea bateriilor. Scânteile ar putea cauza explozia vaporilor. Nu permiteţi capetelor cablurilor de start să se atingă unul de altul sau de motor.


Dacă instalaţia nu este echipată cu un sistem de rezervă de baterii, s-ar putea să fie necesar să porniţi motorul de la o sursă exterioară.

Multe baterii considerate neutilizabile pot fi reîncărcate. După pornirea cu cabluri de start, alternatorul ar putea să nu fie capabil să reîncarce complet bateriile care au fost serios descărcate. Bateriile trebuie încărcate la tensiunea corespunzătoare de la un încărcător de baterii. Pentru informaţii privind testarea şi încărcarea, faceţi referire la Instrucţiunea Specială , SEHS7633, "Battery Test Procedure (Procedura de testare a bateriei)" .


NOTIFICARE

Când porniţi un motor cu cabluri de start, pentru a porni în mod corect motorul respectaţi instrucţiunile.

Utilizaţi o baterie care are aceeaşi tensiune ca şi demarorul. Folosiţi numai tensiuni egale pentru cablurile de start. Utilizarea unei tensiuni mai mari duce la deteriorarea sistemului electric.

Nu inversaţi cablurile bateriei. Alternatorul poate fi deteriorată.

Când se utilizează o sursă exterioară pentru a porni motorul, rotiţi comutatorul de comandă a motorului la poziţia "OFF/RESET (OPRIT/RESETARE)". Opriţi toate toate accesoriile (OFF) înainte de a ataşa cablurile de start.

Asiguraţi-vă că butonul principal de alimentare este în poziţia OPRIT (OFF) înainte de a ataşa cablurile de start la motorul ce va fi pornit.


Întrerupeţi toate alimentările şi accesoriile auxiliare ale motorului. Altfel, componentele vor funcţiona când sursa de energie va fi conectată.

Înainte de a ataşa cablurile de start, asiguraţi-vă că comutatorul de comandă al motorului este în poziţia "OFF/RESET (OPRIT/RESETARE)".

  1. Executaţi toate procedurile care sunt descrise în acest paragraf din Manualul de operare şi întreţinere (Secţiunea Exploatare) , "Înainte de a porni motorul" .

  2. Conectaţi capătul unui cablu de start la borna pozitivă "+" a bateriei pentru motorul care este pornit. Conectaţi celălalt capăt la borna pozitivă "+" a sursei de alimentare.

  3. Conectaţi un capăt al celuilalt cablu de start la borna negativă "−" a sursei. Conectaţi celălalt capăt la împământarea negativă "−" a demarorului.

  4. Pornirea manuală a motorului depinde de panoul de bord.

    1. Pentru a porni motoarele cu panoul de comenzi EMCP II+P, EMCP II+ sau EMCP II, rotiţi comutatorul de comandă a motorului la poziţia "MAN. START (PORNIRE MANUALĂ)".

    2. Pentru a porni motoarele cu panoul de comenzi de transformare din caseta de comenzi, rotiţi motorul comutatorului de comandă la poziţia "LOCAL". Motorul va porni în conformitate cu parametrii care sunt programaţi în caseta de comenzi.

  5. După ce motorul porneşte, deconectaţi cablul de la împământarea negativă "−" a demarorului. Deconectaţi celălalt capăt al cablului de la borna negativă "−" a sursei de alimentare.

  6. Deconectaţi cablul de la borna pozitivă "+" a bateriei motorului care a fost pornit. Deconectaţi celălalt capăt al cablului de la borna pozitivă "+" a sursei de alimentare.

Caterpillar Information System:

3408E and 3412E Engines for Caterpillar Built Machines CID 0164 FMI 04 Injector Actuation Pressure voltage low
C13, C15, and C18 Generator Set Engines Engine Cranks but Will Not Start
G3408 and G3412 Engines Overhaul (Top End)
G3408 and G3412 Engines Overhaul (Major)
G3408 and G3412 Engines Starting with Jump Start Cables
3406E, C-10 and C-12 On-highway Engines Vehicle Wiring Harness Diagram
3406E, C-10 and C-12 On-highway Engines Engine Wiring Harness Diagram
C18 Generator Set Model View Illustrations
2004/11/01 Jacket Water Heaters for Truck Engines and On-highway Engines {1383}
C18 Power Module Refill Capacities and Recommendations
C18 Generator Set Self-Diagnostics - EMCP II or EMCP II+ (If Equipped)
3412E Petroleum Engine CID 0105 FMI 04 Inlet Manifold Temp Sensor short to ground
3406E, C-10 and C-12 On-highway Engines Customer Specified Parameters
C13, C15, and C18 Generator Set Engines Engine Will Not Crank
C13, C15, and C18 Generator Set Engines Intermittent Engine Shutdown
C15 and C18 Industrial Engines Front Cover - Remove
C13, C15, and C18 Generator Set Engines Low Power/Poor or No Response to Throttle
C15 and C18 Industrial Engines Front Cover - Install
C9 Urban Transit Bus Engine 0071-11 Engine Shutdown Override Switch Occurrence
3406E, C-10 and C-12 On-highway Engines Customer Specified Parameters Table
G3408C and G3412C Engines Engine Oil and Filter - Change
C13, C15, and C18 Generator Set Engines Event Codes
G3408C and G3412C Engines Overhaul (Major)
G3408C and G3412C Engines Overhaul (Top End)
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.