3054E and 3056E Industrial Engines Caterpillar


Self-Diagnostics

Usage:

3054E 304
A Caterpillar elektronikus motorok esetében lehetőség van diagnosztikai önellenőrzés elvégzésére. Amikor a rendszer egy aktív problémát érzékel, működésbe lép egy diagnosztikai lámpa. A diagnosztikai kódok tárolásra kerülnek az elektronikus vezérlőmodul (ECM) állandó memóriájában. A diagnosztikai kódokat a Caterpillar elektronikus szervizeszköz segítségével lehet előhívni.

Bizonyos elrendezések esetében elektronikus kijelzők állnak rendelkezésre, amelyek közvetlenül megjelenítik a motor diagnosztikai kódjait. A motor diagnosztikai kódjainak előhívására vonatkozó további tudnivalókkal kapcsolatban lásd a gyártó által rendelkezésre bocsátott kézikönyvet.

Az aktív kódok az aktuális fennálló problémákat jelzik. Először ezeket a problémákat kell megvizsgálni.

A naplózott kódok a következőket jelentik:

  • Időszakos problémák

  • Bejegyzett események

  • Teljesítmény történet

A problémát már esetleg kijavították a kód bejegyzése óta. Ezek a kódok nem jelzik javítás szükségességét. Ezek a kódok útmutatóként vagy jelzésként szolgálnak, amikor valamilyen esemény következik be. A kódok segíthetnek a hibák elhárításában.

A problémák elhárítása után a hozzájuk kapcsolódó, naplózott hibakódokat törölni kell.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.