3500B Generator Sets Caterpillar


Electronic Modular Control Panel II+ (EMCP II+)

Usage:

3508 BGX


Slika 1g00781900
Elektronska modularna kontrolna plošča II+ (EMCP II+)
(1) Kontrola gene­rator­ja + (GSC+)
(2) Kontrolno stikalo motorja (ECS)
(3) Stikalo za pripomoček za zagon (SAS) (opcija)
(4) Luči na kontrolni plošči (PL)
(5) Alarmni modul (ALM) (opcija)
(6) Modul za sinhroniziranje svetlobnih indikatorjev (opcija) ali Uporabniški alarmni modul (CAM) (opcija)
(7) Potenciometer za hitrost (SP) (opcija) ali Stikalo regulatorja (opcija)
(8) Reostat za nastavitev napetosti (VAR)
(9) Gumb za ustavljanje v sili (ESPB)
(10) Stikalo za osvetlitev kontrolne plošče (PLS)

Elektronska modularna kontrolna plošča II+ (EMCP II+) se nahaja nad ohišjem distributorja gene­rator­ja. Kontrolna plošča sestoji iz naslednjih komponent: glavne plošče z indikatorji, merilcev in kontrolnih stikal. To kontrolno ploščo je mogoče opremiti z opcijskimi moduli glede na zahteve in potrebe kupca.

Leva stran kontrolne plošče vsebuje kontrolo za generator + (GSC+). To je glavna komponenta sistema. GSC+ prikazuje naslednje podatke: izhodno moč gene­rator­ja, stanja napak in ključne parametre motorja. Centralni predel kontrolne plošče vsebuje stikala in opcijski alarmni modul. Desna stran kontrolne plošče je lahko prazna ali pa vsebuje modul za sinhronizacijo svetlobnih indikatorjev ali uporabniški alarmni modul.

Glavna kontrolna plošča lahko oz. lahko ne vsebuje veh komponent, prikazanih na ilustraciji 1. Nekatere komponente so opcija. Opcijske komponente morda niso potrebne za vašo specialno vrsto dela.

Kontrola gene­rator­ja + (1) - Kontrola gene­rator­ja + (GSC+) je glavna komponenta EMCP II+. Glejte podpoglavje "Kontrola gene­rator­ja + (GSC+)" v tem poglavju.

Kontrolno stikalo za motor (2) - S pomočjo kontrolnega stikala za motor (ECS) izberete status kontrolne plošče. V poziciji AUTOMATIC (AVTOMATSKO) (ura 3) motor zažene avtomatsko, kadar koli se zapre vzpostavitveni kontakt. Motor ugasne, ko se odpre vzpostavitveni kontakt in po preteku programiranega intervala ohlajanja. Dobo hlajenja je mogoče programirati na interval od 0 do 30 minut, preden motor ugasne.

V poziciji MANUAL START (ROČNI ZAGON) (ura 6) motor zažene in deluje, dokler ostane stikalo ESC na tej poziciji.

V poziciji STOP (ura 9) elektromagnetni ventil za gorivo ugasne motor po preteku programiranega intervala za ohlajanje.

V poziciji OFF/RESET (IZKLOP/PONASTAVITEV) (ura 12) se indikatorji napak ponastavijo in motor v trenutku ugasne.

Stikalo za pripomoček za zagon (3) - Stikalo za pripomoček za zagon (SAS) je opcija. S stikalom vbrizgate pripomoček za zagon v motor, če zaganjate motor v hladnem vremenu. Če je SAS na poziciji ON (VKLOP), stikalo vključi elektromagnetni ventil za pripomoček za zagon (SASV) in vbrizga določeno količino etra v komoro. Ko SAS sprostite, elektromagnetni ventil sprosti eter v motor.


OBVESTILO

Preden uporabite stikalo pripomočka pri zagonu, morate motor zaganjati. Možne so poškodbe motorja, če je eter sproščen v motor, vendar ne izgori v motorju, ko motor zaganja.


Luči na kontrolni plošči (4) - Svetlobne indikatorje na kontrolni plošči (PL) nadzorujete s pomočjo stikala (10). Stikalo za luči na kontrolni plošči (10) je stikalo po principu VKLOP/IZKLOP.

Alarmni modul (5) - Alarmni modul (ALM) je opcijska oprema. Funkcija ALM je zagotovitev vizualnega in slišnega opozorila o stanjih motorja, preden ta stanja postanejo takšna, da povzročijo ugasnitev motorja ali preprečijo zagon motorja.

Modul za sinhroniziranje svetlobnih indikatorjev (6) ali uporabniški alarmni modul (6) - Modul za sinhroniziranje svetlobnih indikatorjev uporablja funkcijo sinhroniziranja svetlobnih indikatorjev za paralelne generatorje. Modul za sinhroniziranje svetlobnih indikatorjev je opcija. Uporabniški alarmni modul (CAM) lahko instalirate v isto odprtino na kontrolni plošči. CAM obvešča o napakah, alarmih ali drugih stanjih s strani uporabnika instaliranih naprav.

Potenciometer za hitrost (7) - Potenciometer za hitrost (SP) je opcija. SP lahko uporabljate z generatorjem, ki ima elektronski regulator. Če je regulator opremljen z motorjem za nastavitev hitrosti, lahko namesto SP montirate regulacijsko stikalo (GS). GS se uporablja za zvišanje ali znižanje hitrosti motorja in frekvence. GS je prav tako opcija.

Reostat za nastavitev napetosti (8) - Reostat za nastavitev napetosti (VAR) se uporablja za nastavitev izhodne napetosti na želeni nivo.

Gumb za ustavljanje v sili (9) - Gumb za ustavljanje v sili (ESPB) se uporablja za ugasnitev motorja v nevarnosti ali sili. ESPB prekine dovod goriva in aktivira dodatno prekinitev dovoda zraka, če je tako opremljen.

Stikalo za osvetlitev kontrolne plošče (10) - Stikalo za osvetlitev kontrolne plošče (PLS) vključi oz. izključi luči na kontrolni plošči (4).

Spodaj navajamo opise naslednjih glavnih modulov EMCP II+:

  • Kontrola gene­rator­ja + (GSC+)

  • Alarmni modul (ALM)

  • Uporabniški alarmni modul (CAM)

  • Modul za sinhroniziranje svetlobnih indikatorjev

Kontrola gene­rator­ja + (GSC+)

Funkcije in lastnosti GSC+



Slika 2g00781917
Lokacija GSC+ na EMCP II+ kontrolni plošči

Leva stran kontrolne plošče sestoji iz kontrole gene­rator­ja + (GSC+). GSC+ je glavna komponenta sistema. GSC+ prikazuje naslednje podatke: izhodno moč gene­rator­ja, funkcije gene­rator­ja, stanja napak in ključne parametre motorja. GSC+ sprejema podatke iz naslednjih virov: operaterja, senzorja hitrosti, senzorja pritiska motornega olja, senzorja temperature vode in opcijskih daljinskih virov. Ti podatki služijo za določitev naslednjih parametrov: stanje "vključenosti/izključenosti" zraka za motor, stanje "vključenosti/izključenosti" diesel goriva in stanje "vključenosti/izključenosti" zaganjača.

Pri najbolj osnovnih operativnih pogojih GSC+ sprejme signal za delovanje generatorja. GSC+ vključi dovod goriva za motor in zaganjač. Ko hitrost motorja doseže hitrost zaključka zaganjanja, se zaganjač izključi. Ko GSC+ sprejme signal za ugasnitev motorja, GSC+ zapre dovod goriva.

Funkcije GSC+ so navedene spodaj:

  • GSC+ nadzira normalni zagon in ustavitev motorja.

  • GSC+ prikazuje stanje motorja in podatke o izhodni moči generatorja na dveh zaslonih. Zaslona prikazujeta tudi kode napak in programske informacije GSC+.

  • GSC+ spremlja pojav napak v sistemu. Če se pojavi napaka, GSC+ izvede kontrolirano ugasnitev zaradi napake ali sproži alarm za napako. GSC+ uporablja indikatorje in zaslone za opis napake.

  • GSC+ vsebuje za določene aplikacije ali uporabnikove potrebe tudi funkcije, ki jih je mogoče programirati.

Lastnosti GSC+ so navedene spodaj:

  • Zagonski cikel: GSC+ lahko programirate na zaganjanja v okviru nastavljivih časovnih intervalov.

  • Regulator: Ko pritisk motornega olja naraste preko minimalne nastavitvene točke pritiska olja, GSC+ opozori regulator, da mora povišati število obratov/minuto motorja s števila za spodnji prosti tek na nominalne obr/min.

  • Ohlajanje: Ob sprejemu signala za izvedbo normalne ugasnitve GSC+ čaka programirano časovno obdobje, preden ugasne motor s pomočjo kontrole za dovod goriva.

  • Avtomatsko delovanje: V avtomatskem načinu GSC+ lahko zaženete s pomočjo daljinskega sprožilnega signala (zaprt kontakt). Ob izgubi signala (odprt kontakt) GSC+ izvede postopek normalne ugasnitve motorja.

  • Komuniciranje alarmnega modula: GSC+ lahko prenaša alarmna stanja in opozorila za stanja napak na alarmni modul (AM).

  • Zmanjšanje napajanja: EMCP II+ sistem je zasnovan tako, da prekine napajanje z GSC+, ko je kontrolno stikalo za motor (ECS) v načinu OFF/RESET (IZKLOP/PONASTAVITEV) in ko je odklopljena ustrezna žica za zagon. GSC+ ne dovoli izklopa napajanja, dokler nista oba releja, rele za prekinitev zaganjanja in kontrolni rele za gorivo, ugasnjena približno 70 sekund. Če žica ni odstranjena, GSC+ ostane normalno napajan.

  • Tip elektromagnetnega ventila za gorivo: GSC+ je mogoče programirati na delovanje z ETR sistemom za gorivo (napajanje za delovanje) ali ETS sistemom za gorivo (napajanje za ugasnitev).

Svetlobni indikatorji napak



Slika 3g00786766
Območje prikaza GSC+
(13) Indikator nizkega pritiska olja
(14) Indikator ustavitve v sili
(15) Indikator visoke temperature vode
(16) Indikator previsoke hitrosti motorja
(17) Indikator prekomernega zaganjanja
(18) Rezervni 1 indikator
(19) Rezervni 2 indikator
(20) Rezervni 3 indikator
(21) Indikator za ugasnitev zaradi napake
(22) Indikator za alarm za napako
(23) Specialni indikatorji za ugasnitev
(24) Rezervni indikatorji za napake
(25) Zgornji zaslon
(26) Tipka za kode za alarm

Deset indikatorjev za napake se uporablja za prikaz in opis napake. Indikatorji napak so razdeljeni v štiri skupine. Štiri skupine so navedene spodaj:

  • Indikator za alarm za napako (22)

  • Indikator za ugasnitev zaradi napake (21)

  • Rezervni indikatorji za napake (24)

  • Specialni indikatorji za ugasnitev (23)

Rumen alarmni indikator za napako (22) UTRIPA, ko GSC+ zazna napako za alarm. Ta napaka za alarm ne povzroči spremembe statusa motorja. Motor lahko zaženete. Motor bo deloval samo, če je že deloval v trenutku pojava napake. Alarmni indikator za napako (22) spremlja koda napake, ki je prikazana na zgornjem zaslonu (25), ko pritisnete na tipko za alarmne kode (26).

Rdeči indikator za napako ugasnitve (21) UTRIPA, ko GSC+ zazna napako ugasnitve. Motor ugasne, če v tem trenutku deluje. Motorja ne boste mogli ponovno zagnati. Indikator napake ugasnitve (21) spremlja koda napake, ki je takoj prikazana na zgornjem zaslonu (25).

Rumeni rezervni indikatorji napake (24) UTRIPAJO, če so aktivni pogoji, ki so povezani z napakami rezervnih indikatorjev. Tri rezervne indikatorje napak lahko programirate na prikaz izgube hladilne tekočine, temperature motornega olja, na stanje rezervne napake ali jih ohranite prazne. Stanje rezervne napake je lahko tudi uporabniško programiran vhod. Rumeni alarmni indikator za napako (22) ali rdeči indikator napake ugasnitve (21) spremljata tudi rezervne indikatorje napak (24). Rezervni indikatorji napak opozorijo, ali je rezervni vhod za napako programiran kot alarmno stanje ali kot pogoj za ugasnitev.

Rdeči specialni indikatorji za ugasnitev (23) predstavljajo naslednje napake za ugasnitev: nizek pritisk motornega olja, ustavitev v sili, visoko temperaturo vode, previsoko hitrost motorja in prekomerno zaganjanje motorja. Ko GSC+ zazna napako na enem izmed navedenih območij, specialni indikator za ugasnitev (ki ustreza napaki) UTRIPA. Motor ugasne, če deluje in ga ni mogoče zagnati. S specialnimi indikatorji za ugasnitev ni povezana nobena koda za napako, ker ima vsak indikator svojo lastno nalepko z opisom.

Mnoge od specialnih napak za ugasnitev zavisijo od določenih nastavitvenih točk v GSC-ju+.

Stanja, ki so potrebna za aktiviranje specialnih ugasnitev in rezultati posamezne specialne napake so navedeni v naslednjem seznamu.

Nizek pritisk olja - Pritisk motornega olja pade pod nastavitveno točko za ugasnitev zaradi nizkega pritiska olja, ki je programirana v GSC+. Obstojata dve nastavitveni točki nizkega pritiska olja. Ena nastavitvena točka se uporablja, ko motor deluje na hitrosti prostega teka. Druga nastavitvena točka se uporablja, ko motor deluje na nominalni hitrosti. Ko se pojavi napaka nizkega pritiska olja, indikator nizkega pritiska olja UTRIPA in motor ugasne. Motorja ni mogoče zagnati, dokler ni napaka odpravljena.

Ustavitev v sili - Operater pritisne gumb za ustavitev v sili (ESPB) na prednji kontrolni plošči. Ko se pojavi stanje za ugasnitev v sili, indikator za ugasnitev v sili UTRIPA in motor ugasne. Motorja ni mogoče zagnati, dokler ni stanje ugasnitve v sili odpravljeno.

Visoka temperatura vode - Temperatura hladilne tekočine motorja se dvigne nad nastavitveno točko za ugasnitev zaradi visoke temperature vode , ki je programirana v GSC+. Ko se pojavi napaka visoke temperature vode, indikator visoke temperature vode UTRIPA. Motor ugasne in ga ni mogoče zagnati, dokler ni napaka odpravljena.

Previsoka hitrost motorja - Hitrost motorja prekorači nastavitveno točko za previsoko hitrost motorja, ki je programirana v GSC+. Ko se pojavi napaka previsoke hitrosti motorja, indikator previsoke hitrosti motorja UTRIPA. Motor ugasne in ga ni mogoče zagnati, dokler ni napaka odpravljena.

Prekomerno zaganjanje - Motor ne zažene znotraj nastavitvene točke za skupni čas zaganjanja, ki je programirana v GSC+. Ko se pojavi napaka prekomernega zaganjanja, indikator UTRIPA. Motorja ni mogoče zagnati, dokler ni napaka odpravljena.

Opomba GSC+ je mogoče programirati na zaobitje ugasnitve zaradi napak nizkega pritiska olja in visoke temperature vode. Če operater zaobide napake za ugasnitev. se GSC+ odzove na napake, kot da so alarmne napake. Ustrezni specialni indikator za ugasnitev SVETI kontinuirano in ne utripa. Motor deluje še naprej in ga je mogoče ponovno zagnati, ko je to potrebno. Če specialni indikator za ugasnitev SVETI kontinuirano, je presežena nastavitvena točka za ugasnitev, vendar je GSC+ programiran na zaobitje napake za ugasnitev. GSC+ ne obravnava napake za ugasnitev kot napako za ugasnitev. GSC+ obravnava napako za ugasnitev kot alarmno napako. V tovarni je GSC+ programiran tako, da obravnava napako nizkega pritiska olja in visoke temperature vode kot napaki za ugasnitev. Operater ali serviser se morata odločiti za zaobitje teh napak za ugasnitev. Operater ali serviser morata programirati GSC+ na obravnavanje napak za ugasnitev kot alarmnih napak.

Zaslon



Slika 4g00786776
Območje prikaza GSC+
(25) Zgornji zaslon
(27) Spod­­­nji zaslon
(28) Tipka za merjenje moči
(29) Tipka za merjenje AC
(30) Tipka za merilec za motor

Zaslon sestoji iz zgornjega in spodnjega dela zaslona. Oba zaslona se uporabljata za programiranje funkcij, ko je zaslon v servisnem načinu.

Zgornji zaslon

Zgornji zaslon (25) prikazuje: AC napetost, tok in frekvenca. Na zgornjem zaslonu je na voljo več opcij za AC merjenje. Te opcije je mogoče pregledovati po eno naenkrat s pritiskom na tipko za AC merjenje (29) na tipkovnici. Opcije so navedene spodaj:

  • Povprečna napetost, frekvenca generatorja in skupni tok

  • Medfazna napetost, frekvenca generatorja in tok za posamezno fazo

  • Medfazna napetost za vse tri faze naenkrat

  • Fazna napetost za vse tri faze naenkrat

Opomba Če skupni tok naraste preko "9999A", GSC+ kaže tok v "kA" merskih enotah.

  • Fazna napetost za vse tri faze naenkrat

Zgornji zaslon (25) se uporablja tudi za prikaz različnih kod napak v primeru sistemskih napak.

Opomba Fazna napetosti niso prikazane, če je nastavitvena točka P032 nastavljena na 1 za delta generatorje.

Spod­­­nji zaslon

Spod­­­nji zaslon (27) kaže vrednosti za merjenje moči, parametre motorja in statuse relejev.

Leva stran spodnjega zaslona (27) služi kot merilec moči za generator. Naslednje funkcije se vrstijo avtomatsko:

  • Skupna realna moč (kW)

  • Skupna jalova moč (KVAR)

  • Odstotek nazivne moči (%kW)

  • Faktor moči (povprečje)

  • Skupna izhodna energija (kW/h)

Zaslon preneha prikazovati, če operater pritiska na tipko merilca manj kot pet sekund. Tedaj zaslon prikazuje kontinuirano en določen parameter. Dodatne funkcije se prikazujejo, če držite pritisnjeno tipko za merjenje moči (28) pet sekund in jo nato sprostite. Dodatne funkcijo so naslednje:

  • Skupna realna moč (kW)

  • Realna fazna jakost A (kW)

  • Realna fazna jakost B (kW)

  • Realna fazna jakost C (kW)

  • Skupna navidezna moč (kVA)

  • Skupna jalova moč (KVAR)

  • Odstotek nazivne moči (%kW)

  • Faktor moči (povprečje)

  • Faktor moči faze A

  • Faktor moči faze B

  • Faktor moči faze C

  • Skupna izhodna energija (kW/h)

  • Skupna izhodna jalova energija (kVAR/Hr)

Opomba Vse vrednosti realne moči so označene s predznakom "+" ali "−". Negativna vrednost označuje obratno moč.

Opomba Realna moč faze A, B in C kot tudi faktor moči faze A, B in C niso prikazani, če je nastavitvena točka P032 nastavljena na 1 za delta generatorje.

Opomba Skupna izhodna energija, ki je večja od 999,999 kW/h, je prikazana kot MW/h v dveh korakih, tako da je ohranjena resolucija 1 kW/h. Prvi korak prikazuje MW/h kot celo število do šest mest. Drugi korak prikazuje MW/h kot decimalno število do treh mest. Na primer: 1,000,001 kW/h bo prikazano kot 1000 MW/h (prvi korak) in zatem kot 0.001 MW/h (drugi korak).

Desna stran spodnjega zaslona (27) kaže vrednosti določenih parametrov motorja. Parametri so navedeni spodaj:

  • Temperatura motornega olja (opcija)

  • Sistemska napetost baterije

  • Delovne ure motorja

  • Hitrost motorja

  • Pritisk motornega olja

  • Temperatura hladilne tekočine motorja

Vrednost za eno od teh stanj je prikazana na zaslonu (27) dve sekundi. Zaslon se zatem pomakne na prikaz vrednosti naslednjega stanja. Majhen kazalec označuje stanje motorja, ki ustreza trenutno prikazani vrednosti. Ko pritisnete tipko za merilec motorja (30), spodnji zaslon (27) preneha prikazovati seznam postavk. Spodnji zaslon sedaj kontinuirano prikazuje eno samo postavko. Kazalec utripa nad vrednostjo, prikazano na zaslonu. Če še drugič pritisnete tipko za merilec motorja (30), se spodnji zaslon vrne na prikazovanje podatkov.

Statusni indikatorji se nahajajo na dnu spodnjega zaslona (27). Ko je aktiviran rele GSC+, je ustrezni indikator (K1, K2 itd.) prikazan na spodnjem zaslonu (27). Če rele ni aktiviran, ustrezni indikator (K1, K2 itd.) ni prikazan.

Tipkovnica



Slika 5g00786777
Območje tipkovnice na GSC+
(21) Indikator za ugasnitev zaradi napake
(22) Indikator za alarm za napako
(25) Zgornji zaslon
(26) Tipka za kode za alarm
(27) Spod­­­nji zaslon
(28) Tipka za merjenje moči
(29) Tipka za merjenje AC
(30) Tipka za merilec motorja
(31) Tipka za preizkus luči
(32) Tipka za izhod
(33) Tipka za servisni način
(34) Tipkovnica

Tipkovnica (34) se uporablja za kontroliranje informacij, prikazanih na zgornjem zaslonu (25) in spodnjem zaslonu (27). Sedem tipk ima dva kompleta funkcij: normalne funkcije in servisne funkcije. Normalne funkcije tipk so opisane v naslednjih odstavkih.

Tipka za merjenje moči (28) - Ta tipka kontrolira pregledovanje podatkov o merjenju moči. Ti podatki so prikazani na spodnjem zaslonu. S pritiskanjem na tipko najmanj pet sekund vzpostavite enkraten prikaz vseh podatkov merilca moči. Nato se nadaljuje prikaz privzetih podatkov merjenja moči. Če to tipko pritiskate manj kot pet sekund, zaslon preneha prikazovati zaporedje funkcij merjenja moči, dokler tipke ponovno ne pritisnete.

Tipka za merjenje AC (29) - Tipka za merjenje AC nadzira pregled AC parametrov na zgornjem zaslonu. S pritiskom na tipko se na zaslonu prikaže drug komplet parametrov.

Tipka za merilce motorja (30) - Ta tipka nadzira pregledovanje parametrov motorja na spodnjem zaslonu. S pritiskom na to tipko ustavite pomikanje skozi stanja motorja. Na zaslonu je kontinuirano prikazana vrednost izbranega stanja motorja. Kazalec z utripanjem opozarja, da je pomikanje skozi parametre ustavljeno. Pomikanje skozi stanja motorja se nadaljuje, ko ponovno pritisnete na tipko.

Tipka za preizkus luči (31) - S pritiskom na tipko izvedete preizkus svetlobnih indikatorjev na GSC+ in opcijskem alarmen modulu. Na GSC+ deset indikatorjev za napake SVETI NEPREKINJENO. Vsak segment zgornjega zaslona (5) in spodnjega zaslona (6) SVETI. Na opcijskem alarmnem modulu SVETIJO vsi indikatorji in oglasi se hupa. Funkcija preizkusa svetlobnih indikatorjev se avtomatsko izključi, če strojnik pritisne na tipko in jo drži pritisnjeno dalj kot deset sekund.

Tipka za kode alarmov (26) - Če UTRIPA alarmni indikator za napako (22), s pritiskom na to tipko vključite na zgornjem zaslonu (25) prikaz ustrezne kode za alarmno napako. Če tipko ponovno pritisnete, bodo podatki o AC toku gene­rator­ja prikazani na zgornjem zaslonu (25). Če je indikator za alarm za napako (22) UGASNJEN, ta tipka nima nobene funkcije.

Tipka za izhod (32) - Ta tipka deluj samo, če je GSC+ v servisnem načinu.

Tipka za servisni način (33) - S pritiskom na to tipko vstopi GSC+ v servisni način.

Alarmni modul



Slika 6g00781923
Lokacija alarmnega modula (ALM) na EMCP II+ kontrolni plošči

Alarmni modul (ALM) je opcijska oprema. Naloga alarmnega modula je zagotovitev vizualnega in slišnega opozorila glede stanja motorja, preden ta stanja postanejo takšna, da povzročijo ugasnitev motorja ali preprečijo zagon motorja.

En osnovni alarmni modul se uporablja za naslednje module: alarmni modul za stanje pripravljenosti NFPA 99, alarmni modul za stanje pripravljenosti NFPA 110, NFPA 99 daljinska opozorilna plošča in glavni alarm . To je omogočeno z uporabo različnih vhodov v modul in različnih nalepk na prednji strani modula, ki označujejo alarme in stanja ugasnitev.

Sprednja stran alarmnega modula vključuje naslednje indikatorje:

  • Štirje rumeni indikatorji, ki lahko (glede na konfiguracijo modula) označujejo visoko temperaturo hladilne tekočine, nizko temperaturo hladilne tekočine ali nizek nivo hladilne tekočine, nizek pritisk olja, obremenitev gene­rator­ja, motnje v polnilcu, nizek nivo motornega olja in nizek nivo goriva

  • Štirje rdeči indikatorji, ki lahko (glede na konfiguracijo modula) prikazujejo stanje Ni v AVTOMATSKEM načinu, nizka DC napetost, zaprt zračni dušilec, ugasnitev zaradi nizkega pritiska olja, ugasnitev zaradi prekomernega zaganjanja, ugasnitev zaradi visoke temperature hladilne tekočine in ugasnitev zaradi previsoke hitrosti

  • Slišni alarm in stikalo za sprejeto / utišanje

Uporabniški alarmni modul



Slika 7g00781924
Lokacija uporabniškega alarmnega modula (CAM) na EMCP II+ kontrolni plošči

Uporabniški alarmni modul (CAM) je opcijska oprema. Naloga uporabniškega alarmnega modula je zagotovitev vizualnega in slišnega opozorila glede stanja uporabniške dodatne opreme, preden ta stanja postanejo takšna, da povzročijo ugasnitev motorja ali preprečijo zagon motorja. CAM je opremljen s hupo, stikalom za utišanje alarma, stikalom za preizkus svetlobnih indikatorjev in 8 vhodi za potrebe uporabnika.

Sprednja stran alarmnega modula vključuje naslednje indikatorje:

  • Štirje rumeni indikatorji, ki se uporabljajo za prikaz alarmnih stanj

  • Štirje rdeči indikatorji, ki se uporabljajo za prikaz stanj za ugasnitev

Modul za sinhroniziranje svetlobnih indikatorjev



Slika 8g00781939
Lokacija modula za sinhroniziranje svetlobnih indikatorjev EMCP II+ kontrolni plošči
(35) Sinhroniziranje svetlobnih indikatorjev
(36) Stikalo za sinhronizacijo

Opcijski modul za sinhronizacijo svetlobnih indikatorjev je montiran na desni strani kontrolne plošče. Ta modul se ne uporablja, če je kontrolna plošča opremljena s 2301A regulatorjem.

Modul za sinhronizacijo svetlobnih indikatorjev vsebuje sinhronizirane svetlobne indikatorje (35) in stikalo za sinhroniziranje (36).

Sinhroniziranje svetlobnih indikatorjev (35) - Sinhronizirani indikatorji (35) se uporabljajo kot pripomoček pri paralelni postavitvi enot v stanju brez obremenitve ali pod obremenitvijo. Vsak svetlobni indikator je priključen na stran z obremenitvijo na izklopnem stikalu na izhodu gene­rator­ja. Indikatorji označujejo sofaznost napetosti. Zaprite izklopno stikalo tokokroga za priključitev gene­rator­ja pod obremenitvijo.

Sinhronizacijsko stikalo (36) - Sinhronizacijsko stikalo ima dve poziciji: VKLOP (I) in IZKLOP (0). Če je to stikalo na poziciji VKLOP, je sinhronizacija svetlobnih indikatorjev vzpostavljena. Izklopno stikalo tokokroga gene­rator­ja lahko zaprete ročno, ko je sinhronizacijsko stikalo vključeno in so svetlobni indikatorji sinhronizirani.

Opomba Informacije glede paralelne postavitve dveh generatorjev poiščite v poglavju Upravljanje, "Paralelno delovanje".

Če je modulu za sinhroniziranje svetlobnih indikatorjev dodan rele za reverzno moč, se originalni modul za sinhronizacijo svetlobnih indikatorjev spremeni na naslednji način:

  • Rele reverzne moči je montiran znotraj kontrolne plošče.

  • Napaka reverzne moči je označena z indikatorjem za ugasnitev na sprednji strani GSC+.

Rele reverzne moči je enofazni zaščitni rele. Ta rele je napajan v samo eni smeri. Pri napaki za reverzno moč se kontakti releja zaprejo in motor ugasne. Generator je tako izključen. Rele za reverzno moč je opremljen s preizkusnim stikalom in nastavitvami.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.