C4.4 Industrial Engine Caterpillar


Burn Prevention

Usage:

C4.4 448
Ne érintse meg a működésben levő motorrendszer alkatrészeit. A motor, a kipufogó és a motor utókezelő rendszere elérheti a rendkívül magas, 650° C (1202° F) hőmérsékletet is normál üzemi körülmények között.

Várjon, amíg a motorrendszer lehűl, mielőtt bármilyen karbantartást végezne. Szüntesse meg teljesen a nyomást a levegőellátó rendszerben, a hidraulikarendszerben, a kenési rendszerben, az üzemanyagrendszerben és a hűtőrendszerben, mielőtt a kapcsolódó elemeket leválasztja.

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Ha érintkezésbe kerül a nagynyomású üzemanyagvezetékekkel, bőrén keresztül az üzemanyag be tud hatolni a szervezetébe, és égési sérüléseket szerezhet. A nagynyomású üzemanyagvezetékekből kilövellő üzemanyag tűzveszélyes. Ha az ellenőrzésre, karbantartásra és a javításra vonatkozó előírásokat nem tartja be, személyi sérülés, vagy halálos baleset is bekövetkezhet.


A motor leállása után várjon még 10 percet, hogy a magas nyomású üzemanyag-vezetékekben megszűnjön az üzemanyag nyomása, és csak ezt követően fogjon hozzá bármilyen szervizelési vagy javítási munkához a motor üzemanyag-vezetékein. A 10 perces várakozás azt is lehetővé teszi, hogy a statikus nyomás megszűnjön a kisnyomású üzemanyagellátó-rendszerben.

Várjon, amíg a nyomás meg nem szűnik a levegőellátó rendszerben, a hidraulikarendszerben, a kenési rendszerben vagy a hűtőrendszerben, mielőtt bármilyen vezetéket, csatlakozót vagy hasonló alkatrészt leválasztanak.

Indukciós rendszer

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A kénsavmarás súlyos személyi sérülést vagy halált okozhat.

A kipufogógáz-hűtő kis mennyiségben kénsavat tartalmaz. Amennyiben 15 ppm-nél magasabb kéntartalmú üzemanyagot használ, megnövekedhet a keletkező kénsav mennyisége. A motor szervizelése közben a kénsav kifolyhat a hűtőből. A kénsavval történő érintkezés megégetheti a szemet, a bőrt vagy a ruházatot. Mindig viseljen megfelelő személyi védőfelszerelést (PPE, personal protective equipment) a biztonsági adatlapon (MSDS, material safety data sheet) a kénsavra vonatkozóan feltüntetettek szerint. Mindig tartsa be az első segély nyújtására vonatkozó útmutatásokat a biztonsági adatlapon (MSDS, material safety data sheet) a kénsavra vonatkozóan feltüntetettek szerint.


Hűtőfolyadék

Amikor a motor eléri üzemi hőmérsékletét, a motorhűtő-folyadék felforrósodik. Ilyen állapotban a hűtőfolyadék nyomás alatt van. A hűtőben, valamint a fűtőegységekhez, az utókezelő rendszerhez és a motorhoz kapcsolódó vezetékekben forró hűtőfolyadék van.

A forró hűtőfolyadékkal vagy gőzzel való érintkezés súlyos égési sérüléseket okozhat. Mielőtt a hűtőfolyadékot leeresztené, engedje kihűlni a hűtőrendszer alkotóelemeit.

Miután a motor leállt és lehűlt, ellenőrizze a hűtőfolyadék szintjét.

Mielőtt eltávolítaná a betöltőnyílás zárósapkáját bizonyosodjon meg, hogy kihűlt. A sapkának elég hidegnek kell lennie ahhoz, hogy puszta kézzel megfogható legyen. A töltőnyílás sapkáját lassan vegye le, hogy a rendszer túlnyomását megszüntesse.

A hűtőrendszer kondicionáló adaléka lúgos anyagot tartalmaz. A lúgos anyaggal való érintkezés személyi sérüléseket okozhat. Vigyázzon arra, hogy a lúgos anyag ne érintkezzen bőrével, szemével vagy szájával.

Olajok

A bőr irritációja léphet fel, ha az ismételten vagy hosszú ideig érintkezik ásványi vagy szintetikus alapolajjal. Részletes tudnivalókkal kapcsolatban lásd a forgalmazóktól kapott biztonsági adatlapokat. A forró olaj és kenési alkatrészek személyi sérüléseket okozhatnak. Vigyázzon arra, hogy ne érintkezzen a forró olajjal. Megfelelő személyi védőfelszerelést kell használni.

Dízel üzemanyag

A dízel üzemanyag irritációt okozhat a szemnél, a légző szerveknél és a bőrnél. A bőr különböző megbetegedéseit okozhatja, ha az hosszabb ideig érintkezik dízel üzemanyaggal. Megfelelő személyi védőfelszerelést kell használni. Részletes tudnivalókkal kapcsolatban lásd a forgalmazótól kapott biztonsági adatlapokat.

Akkumulátorok

Az elektrolit egy sav. Az elektrolittal való érintkezés személyi sérüléseket okozhat. Vigyázzon arra, hogy az elektrolit ne érintkezzen bőrével vagy szemével. Az akkumulátorok szervizelése közben mindig viseljen védőszemüveget. Mosson kezet miután az akkumulátorokon vagy annak csatlakozóin dolgozott. Védőkesztyű viselete ajánlott.

A motor és az utókezelő rendszer

Ne érintse meg a működésben levő motor vagy az utókezelő rendszer semmilyen alkatrészét. Várjon, amíg a motor vagy a motor utókezelő rendszere lehűl, mielőtt a motoron vagy az utókezelő rendszeren bármilyen karbantartást végezne. Szüntesse meg teljesen a nyomást az adott rendszerekben, mielőtt bármilyen vezetéket, csatlakozót vagy egyéb csatlakozó egységet leválaszt.

Utókezelő rendszer és dízel kipufog folyadék

A dízel kipufogó folyadék (DEF, Diesel Exhaust Fluid) elérheti a(z) 65° to 70°C (149.° to 126°F) hőmérsékletet is normál üzemi körülmények között. Állítsa le a motort. Várjon 15 percet, hogy befejeződhessen a DEF-rendszer leeresztése, és várja meg, hogy a DEF lehűljön, mielőtt szervizelést vagy javítást végezne.

Caterpillar Information System:

AS4252C Asphalt Screed Paving by the Numbers
C4.4 Industrial Engine Maintenance Interval Schedule
735B and 740B Articulated Trucks Steering Frame Lock
AP1055E and BG1055E Asphalt Pavers Machine Systems Piston Pump (Generator) - Install
AP1055E and BG1055E Asphalt Pavers Machine Systems Piston Pump (Generator) - Remove
AP1055E and BG1055E Asphalt Pavers Machine Systems Piston Pump (Auxiliary) - Install
AP1055E and BG1055E Asphalt Pavers Machine Systems Piston Pump (Auxiliary) - Remove
AP1000E and BG1000E Asphalt Pavers Machine Systems Piston Pump (Right Propel) - Install
AP1000E and BG1000E Asphalt Pavers Machine Systems Piston Pump (Right Propel) - Remove
AP1000E and BG1000E Asphalt Pavers Machine Systems Pump Drive - Install
AP1000E and BG1000E Asphalt Pavers Machine Systems Pump Drive - Remove
AP1000E and BG1000E Asphalt Pavers Machine Systems Piston Pump (Left Propel) - Install
770G and 772G OEM Off-Highway Truck System Information (Power Train)
966M Tier 4, 966M Tier 4 Series XE, 972M Tier 4 and 972M Tier 4 Series XE Wheel Loaders Blower Motor (Air Conditioner and Heater) - Remove and Install
770G and 772G Off-Highway Truck (OEM) Hydraulic and Braking System Electronic Control Module (Brake)
770G and 772G OEM Off-Highway Truck Rear Axle and Final Drive System
770G and 772G OEM Off-Highway Truck Specifications (Power Train)
Comfort Series Seat For Caterpillar Machines Optimized Seat with Front Controls - Disassemble and Assemble
770G and 772G OEM Off-Highway Truck Visual Inspection (Rear Axle and Final Drive)
770G and 772G Off-Highway Truck Systems Gear Pump (Power Train Charging) Pressure - Test and Adjust
770G and 772G Off-Highway Truck (OEM) Hydraulic and Braking System Hydraulic Tank (Brake, Brake Cooling, Hoist)
2011/03/18 A Procedure for Modifying the Turbocharger Group on 797 and 797B Off-Highway Truck Engines Is Available {1052, 1053}
770G and 772G Off-Highway Truck Power Train Transmission Lubrication Oil Pressure - Test
770G and 772G Off-Highway Truck (OEM) Hydraulic and Braking System Brake Accumulator
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.