24M Motor Grader Caterpillar


Safety Messages

Usage:

24M B93


Illusztráció 1g01637813


Illusztráció 2g01637814

A gépen többféle különböző biztonsági figyelmeztető jel található. Ez a fejezet a figyelmeztető jelek pontos helyét ismerteti, és közli jelentésüket. Ismerje meg az összes biztonsági figyelmeztető jelet.

Gondoskodjon róla, hogy valamennyi biztonsági figyelmeztető üzenet mindig jól olvasható legyen. Ha egy biztonsági figyelmeztető üzeneten a szöveget nem lehet elolvasni, tisztítsa meg, vagy cserélje ki az üzenetet. Ugyanígy, ha egy ábra nem jól látható, cserélje ki. A biztonsági figyelmeztető jeleket ruhával és szappanos vízzel tisztítsa. A biztonsági figyelmeztető üzenetek megtisztításához ne használjon oldószert, benzint, vagy hasonló erős vegyi anyagot. Az oldószerek, a benzin és az erős vegyi anyagok feloldhatják a biztonsági figyelmeztető üzenet ragasztóanyagát. Ha a ragasztóanyag feloldódik, a biztonsági üzenet leeshet.

Ha egy biztonsági figyelmeztető üzenet megsérült vagy leesett, rakjon fel helyette újat. Ha olyan elemet cserélt ki, amelyen biztonsági figyelmeztető üzenet volt, gondoskodjon róla, hogy ugyanez az üzenet az új elemre is rákerüljön. Új biztonsági figyelmeztető jelek bármelyik Caterpillar márkakereskedőnél beszerezhetők.

Tilos elindítani! (1)

Ez a biztonsági üzenet a jobb oldali kesztyűtartó ajtaján található.



Illusztráció 3g01370904

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Csak akkor üzemeltesse vagy szerelje ezt a berendezést, ha elolvasta és megértette a Használati és karbantartási kézikönyvben szereplő utasításokat és figyelmeztetéseket. Ha nem tartja be az utasításokat vagy nem veszi figyelembe a figyelmeztetéseket, az sérülést vagy halált okozhat. Csere kézikönyvekért forduljon Cat márkakereskedőjéhez. A megfelelő óvatosság az Ön felelőssége.


Biztonsági öv (2)

Ez a biztonsági üzenet a műszerfalon található, vagy a vezetőfülke más olyan helyén, ahol a gépkezelő látja.



Illusztráció 4g01371636

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Annak érdekében, hogy ne következzen be súlyos sérülés vagy halál, baleset ill. a gép felborulása esetén, mindig kapcsolja be a biztonsági övet a gép működtetésekor. Ha nem kapcsolja be a biztonsági övet a gép üzemeltetésekor, súlyos sérülés vagy halál következhet be.


További információkért, lásd: Használati és karbantartási kézikönyv , "Biztonsági öv".

Ne végezzen hegesztést a felborulási védőszerkezeten (ROPS) / leeső tárgyak elleni védőszerkezeten (FOPS) (3)

Ez a biztonsági üzenet a felborulási védőszerkezet (ROPS) bal alsó oldalának elején található.



Illusztráció 5g01211894

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Szerkezeti károsodás, felborulás, módosítások, változtatások vagy helytelen javítások ronthatják a szerkezet védelmi képességeit, és ezért semmissé tehetik ezt a minősítést. Ne hegesszen vagy fúrjon lukakat a szerkezeten. Ez semmissé teszi a minősítést. A szerkezet minősítésének érvényben tartása érdekében lépjen kapcsolatba Cat forgalmazójával a szerkezet lehetőségeinek megállapítására.


A munkagép tanúsítvánnyal rendelkezik a tanúsító fólián felsorolt szabványok előírásainak való megfelelést illetően. A gép maximális tömege, amely magában foglalja a gépkezelőt és a munkaeszközöket rakomány nélkül, nem haladhatja meg a tanúsító fólián szereplő értéket.

Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Védőberendezések (A gépkezelő védelme)".

Használni tilos (4)

Ez a biztonsági üzenet a jobb oldali kesztyűtartó ajtaján található.



Illusztráció 6g01370904

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Csak akkor üzemeltesse vagy szerelje ezt a berendezést, ha elolvasta és megértette a Használati és karbantartási kézikönyvben szereplő utasításokat és figyelmeztetéseket. Ha nem tartja be az utasításokat vagy nem veszi figyelembe a figyelmeztetéseket, az sérülést vagy halált okozhat. Csere kézikönyvekért forduljon Cat márkakereskedőjéhez. A megfelelő óvatosság az Ön felelőssége.


Motorhűtő-folyadék (5)

Ez a biztonsági üzenet a hűtő zárófedelének szerelőburkolata alján, a motortér felső részén található.



Illusztráció 7g01371640

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Nyomás alatt lévő rendszer! A forró hűtőfolyadék súlyos égési sérüléseket vagy halált okozhat. A hűtőrendszer betöltőnyílásának kinyitásához, állítsa le a motort és várjon amíg a hűtőrendszer alkotóelemei lehűlnek. Lassan lazítsa meg a túlnyomást biztosító sapkát, hogy a rendszer túlnyomását megszüntesse. A hűtőrendszeren csak azt követően végezzen bármilyen karbantartást, hogy elolvasta és megértette a Használati és kezelési útmutatóban foglaltakat.


További információk: Használati és karbantartási kézikönyv, "Hűtőrendszer hűtőfolyadékszintjének ellenőrzése".

Nyomástároló (6)

Ez a biztonsági üzenet a fék nyomástárolóin található.



Illusztráció 8g01371642

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A hidraulikus akkumulátor nagynyomású olajat és gázt tartalmaz. Ha a tartályt nem előírásszerűen szerelik ki, illetve tartják karban, súlyos sérülés következhet be. Kiszereléskor, illetve karbantartáskor be kell tartani a gépkönyv vonatkozó utasításait. A hidraulikus akkumulátor ellenőrzéséhez, illetve feltöltéséhez speciális készülék szükséges.


További információk: Használati és karbantartási kézikönyv, "Fék nyomástárolóinak" ellenőrzése.

Nincs hézag (7)

Ez a biztonsági üzenet a középső csap közelében található, a munkagép mindkét oldalán.



Illusztráció 9g01371644

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Tartson biztonságos távolságot! Amikor a gép fordul, ezen a területen belül senki sem tartózkodhat. Súlyos sérülés vagy haláleset következhet be.


Nincs hézag (8)

Ez a biztonsági üzenet a középső csap közelében található, a munkagép mindkét oldalán.



Illusztráció 10g01371647

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Tegye fel a kormányváz zárat az első és hátsó vázak között a gép felemelése, szállítása vagy a csukló csatlakozásánál való szerelése előtt. Válassza le és rögzítse a kormányváz zárat, mielőtt a gépet újra működteti. Súlyos sérülés vagy haláleset következhet be.


A további tudnivalókat lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Kormánymű keret reteszelés".

Hidraulikarendszer olaja (9)

Ez a biztonsági üzenet a hidraulikatartály töltőnyílásának sapkája közelében található, valamint ez a biztonsági üzenet megtalálható a hidraulikatartály kémlelőnyílásánál is.



Illusztráció 11g01637005

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Amennyiben az alkalmazott hidraulikaolaj viszkozitása nem megfelelő, és a munkagépet alacsony hőmérsékleten üzemeltetik, előfordulhat, hogy a munkagép hidraulikarendszere nem szokásos sebességgel működik. A munkagép lassú vezérlése személyi sérülést vagy halált okozhat. A hideg időhöz alkalmas viszkozitású olajat használjon a munkagép működtetéséhez, illetve a működtetés előtt melegítse fel a munkagépet. A hideg időben történő működtetéssel összefüggésben további tudnivalókat lásd: Használati és karbantartási kézikönyv , " Motor és munkagép felmelegítése" . A javasolt olajviszkozitással kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv , " Kenőanyagok viszkozitása" . Ha a hidraulikaolajat cserélni kell, a hidraulikarendszer olajának cserélje kapcsán lásd: Használati és karbantartási kézikönyv , " Hidraulikarendszer olajának cseréje" .


Helytelenül csatlakoztatott bikaindítókábelek (10)

Ez a biztonsági üzenet az akkumulátorrekesz szerelőajtajának belső oldalán található. Ez a biztonsági üzenet a megszakítódoboz tetején is megtalálható.



Illusztráció 12g01370909

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Robbanásveszély! A helytelenül csatlakoztatott indítókábelek robbanást okozhatnak, melyek súlyos személyi sérülést vagy halált eredményeznek. Az akkumulátorok külön rekeszekben lehetnek elhelyezve. Az indítókábeles indításra vonatkozó eljárással kapcsolatban lásd: Használati és kezelési útmutató.


Bővebben lásd: Használati és kezelési útmutató, "Motor indítása indítókábelekkel" fejezetet.

Product Link (11) (ha a felszereltség része)

Ez a biztonsági üzenet a műszerfalon található, vagy a vezetőfülke más olyan helyén, ahol a gépkezelő látja.



Illusztráció 13g01370917

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Ez a munkagép Caterpillar Product Link (adattovábbító) kommunikációs berendezéssel rendelkezik. Elektromos detonátorok használata esetén a kommunikációs berendezést le kell tiltani 12 m (40 láb) távolságra a robbantási területtől műholdas jeladós robbantásvezérlés esetén, illetve 3 m (10 láb) távolságra a robbantási területtől rádiótelefonos jeladós robbantásvezérlés esetén (vagy pedig a vonatkozó törvényi előírások által meghatározott távolságon belül). A bekapcsolt készülék zavarhatja a robbantási műveleteket, és súlyos, akár halálos sérülésekhez vezethet.

Ha a Product Link modul típusa nem azonosítható, a Caterpillar azt javasolja, hogy a robbantási körzettől már legalább 12 m (40 láb) távolságban tiltsa le a modult.


Caterpillar Information System:

511, 521, 522 and 532 Track Feller Bunchers Engine Supplement Starting Aid (Air Inlet Heater) - Remove and Install - Engine In Chassis
587R Pipelayer Lifting Capacities
2006/01/02 New Guidelines for Inspecting Pistons {1214}
2006/01/02 Torque the Engine Oil Filter Base Properly {1306}
587R Pipelayer Machine Systems Boom Kickout Mechanism - Remove
511, 521, 522 and 532 Track Feller Bunchers Engine Supplement Radiator and Hydraulic Oil Cooler - Install
511, 521, 522 and 532 Track Feller Bunchers Engine Supplement Radiator and Hydraulic Oil Cooler - Assemble
511, 521, 522 and 532 Track Feller Bunchers Engine Supplement Radiator and Hydraulic Oil Cooler - Disassemble
511, 521, 522 and 532 Track Feller Bunchers Engine Supplement Radiator and Hydraulic Oil Cooler - Remove
777F Off-Highway Truck Machine Lockout Control
511, 521, 522 and 532 Track Feller Bunchers Engine Supplement Engine Oil Filter Base and Oil Cooler - Remove and Install - Engine In Chassis
511, 521, 522 and 532 Track Feller Bunchers Engine Supplement Water Pump - Install - Engine In Chassis
24M Motor Grader Additional Messages
854K Wheel Dozer Brake Accumulator - Check
511, 521, 522 and 532 Track Feller Bunchers Engine Supplement Refrigerant Compressor - Remove and Install - Engine In Chassis
587R Pipelayer Hydraulic System Pilot Control Valve (Three-Way)
R1700G Load Haul Dump Alternate Exit
2006/01/16 Torque the Engine Oil Filter Base Properly {1306}
777F Off-Highway Truck Lifting and Tying Down the Machine
R1700G Load Haul Dump Fuel System Primary Filter (Water Separator) - Drain
R1700G Load Haul Dump Fuel System Primary Filter (Water Separator) - Replace
R1700G Load Haul Dump Fuel System Secondary Filter - Replace
AP-1000D and BG-260D Asphalt Pavers Propel System Propel Hydraulic System
AP-1000D and BG-260D Asphalt Pavers Propel System Location of Electrical Components (Propel System)
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.