349F and 352F Excavators Caterpillar


Selective Catalytic Reduction Warning System

Usage:

352F-VG A9J
A szelektív katalitikus redukciós (SCR, Selective Catalytic Reduction) rendszer egy olyan rendszer, amely a motor NOx kibocsátásainak csökkentésére szolgál. A rendszer dízel kipufogó folyadékot (DEF, Diesel Exhaust Fluid) szivattyúz ki a DPF tartályból, és a kipufogó rendszerbe fecskendezi. A DEF reakcióba lép a SCR katalizátorral az NOx csökkentéséhez, és ennek eredményeképpen nitrogén és vízgőz keletkezik. A kipufogógáz visszakeringetési (EGR, Exhaust Gas Recirculation) rendszere hűti, méri és az újraszámolt kipufogógázt a szívócsőbe vezeti, hogy segítse az NOx csökkentését..


FIGYELMEZTETÉS

Ha a motor teher alatt működött, és utána rögtön leállítják, az az SCR alkatrészeinek túlmelegedését eredményezheti.

Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Motor leállítás" művelete, amely lehetővé teszi, hogy a motor lehűljön és megelőzze a túlzottan magas hőmérséklet kialakulását a turbófeltöltő házában és a DEF befecskendezőben.


Megjegyzés Amikor a gépkezelő kulcsa KI helyzetben van, a leürítési rendszer működésbe lép.

Definíciók

Tekintse át a következő definíciókat.

Önálló kijavítás - A hibakörülmény már nem áll fenn. Egy aktív hibakód már nem aktív.

Értesítés - A rendszer által végzett művelet, amelynek célja, hogy figyelmeztesse a gépkezelőt egy függőben lévő beavatkozási kényszerre.

Beavatkozási kényszer - A motor teljesítménye csökken, a jármű sebessége korlátozottá válik, vagy más olyan művelet, amelynek célja, hogy a gépkezelő elvégezze a kibocsátás-szabályozási rendszer javítását vagy karbantartását.

Beavatkozási kényszer kiváltó oka - Olyan hibakörülmény, amely beavatkozási kényszerrel járó stratégiát indít el. A DEF szintjéhez kapcsolódó, beavatkozási kényszerrel járó hibákhoz diagnosztikai hibakód is tartozik. A DEF minőségének hibájához, az SCR beavatkozási hibájához, az SCR rendszer hibájához és az EGR rendszer hibáihoz egyaránt tartoznak diagnosztikai hibakódok csakúgy mint beavatkozási kényszerrel járó diagnosztikai hibakódok.

Első előfordulás - Egy DEF minőségi hiba, egy SCR beavatkozási hiba, az SCR rendszer egy hibája vagy az EGR rendszer egy hibája először válik aktívvá.

Ismételt előfordulás - Ha bármely DEF minőségi hiba, SCR beavatkozási hiba, SCR rendszerhiba vagy EGR rendszerhiba az első előfordulást követő 40 órán belül újra aktívvá válik.

Biztonsági átmeneti üzemmód - A biztonsági átmeneti üzemmód a motor működésének 20 perces időszaka. A motort maximális teljesítménnyel lehet működtetni 3. szintű beavatkozási kényszer elérése után. A 3. szintű beavatkozási kényszer elérésekor a gépkezelő elfordíthatja a kulcsot, és a motor biztonsági átmeneti üzemmódba kerül. A biztonsági átmeneti üzemmódot csak egyszer lehet elindítani. A biztonsági átmeneti üzemmód nem engedélyezett DEF szint miatti beavatkozási kényszerek esetében.



Illusztráció 1g03684888
DEF szintje normális

DEF szinthez kapcsolódó, beavatkozási kényszerrel járó stratégia

Ha a rendszer több hibát is észlel, mindig a legsúlyosabb problémát jeleníti meg először. A géppel kapcsolatos összes figyelmeztetést a jobbra és a balra nyíl megnyomásával tekintheti meg. Ha 5 másodpercen belül nem nyomja meg egyik gombot sem, a kijelző újból a legsúlyosabb problémát fogja mutatni.



Illusztráció 2g03681105
A DEF szintje alacsony

Ha a DEF szintje 20% alá csökken, a "DEF Level Low" (a DEF szintje alacsony) üzenet jelenik meg a monitoron. A további beavatkozási kényszerek megakadályozásához fordítsa kulcsot KI helyzetbe, és töltsön be DEF-et a DEF-tartályba.



Illusztráció 3g03681073
A DEF szintje alacsony és kibocsátási hiba

Ha a DEF szintje 13,5% alá esik, 1. szintű beavatkozási kényszerrel járó esemény jön létre. A “DEF Level Low” (a DEF szintje alacsony) és az “Emission Fault” (kibocsátási hiba) üzenet jelenik meg a monitoron.



Illusztráció 4g03681077
A DEF szintje alacsony, kibocsátási hiba és villogó eseményjelző lámpa

Ha a DEF szintje 7,5% alatt van, 2. szintű beavatkozási kényszerrel járó esemény jön létre. A “DEF Level Low” (a DEF szintje alacsony) és az “Emission Fault” (kibocsátási hiba) üzenet jelenik meg a monitoron. Az eseményjelző lámpa villog a monitoron. Ha az elektronikus vezérlőmodult (ECM) "csökkentett teljesítményre" konfigurálták, és a DEF szintje elérte az 1%-ot, a munkagép nyomatéka 75%-ra korlátozódik.



Illusztráció 5g03681078
A DEF szintje alacsony, kibocsátási hiba, villogó eseményjelző lámpa és hangjelzéses riasztás

Ha az elektronikus vezérlőmodult (ECM) "csökkentett teljesítményre" konfigurálták, és a DEF-tartályból a DEF teljesen kiürült, a motorra a 3. szintű, utolsó beavatkozási kényszer lesz érvényes. Ha az elektronikus vezérlőmodult (ECM) "csökkentett időre" konfigurálták, és a DEF szintje 3%, a motorra a 3. szintű, utolsó beavatkozási kényszer lesz érvényes. Az utolsó beavatkozási kényszert megelőzően a “DEF Level Low” (a DEF szintje alacsony) és az “Emission Fault” (kibocsátási hiba) üzenet jelenik meg a monitoron. Az eseményjelző lámpa villog a monitoron, és hangjelzéses riasztás hallható 20 másodpercig az utolsó beavatkozási kényszert megelőzően. A rendszer a motort alapjáratba állítja vagy leállítja. A leállítás után a motort 5 perces időszakokra be lehet indítani, de a fordulatszám és a nyomaték korlátozott lesz. Ha alapjáratra van állítva, a motor meghatározatlan ideig jár alapjáraton, csökkentett nyomatékkal. A DEF szintjét jelző mérőműszer melletti borostyán sárga jelző a műszerfalon továbbra is folyamatosan világít.

Megjegyzés Fordítsa a kulcsot KI helyzetbe, és töltsön be DEF-et a DEF-tartályba a DEF szint miatti beavatkozási kényszer alaphelyzetbe állításához.

Beavatkozási kényszerrel járó stratégia DEF minőségi hiba, beavatkozás, SCR rendszerhiba vagy akadályozott EGR esetén

Ha a rendszer több hibát is észlel, mindig a legsúlyosabb problémát jeleníti meg először. A géppel kapcsolatos összes figyelmeztetést a jobbra és a balra nyíl megnyomásával tekintheti meg. Ha 5 másodpercen belül nem nyomja meg egyik gombot sem, a kijelző újból a legsúlyosabb problémát fogja mutatni.



Illusztráció 6g03623190

Az “Engine Fault Check Engine” (motorhiba - ellenőrizze a motort) és az “Emission Fault” (kibocsátási hiba) üzenet jelenik meg a monitoron, és olyan hibát jelez, amelynek kiváltó oka a rossz minőségű DEF, az SCR rendszerbe való beavatkozás, az SCR rendszer hibája vagy az EGR rendszer hibája. Ha a hiba oka a rossz minőségű DEF, az SCR rendszerbe való beavatkozás vagy az SCR rendszer hibája, az első előforduláskor 1. szintű beavatkozási kényszer jelentkezik 2,5 óra időtartamra. Az 1. szintű beavatkozási kényszer a motorellenőrző lámpa kigyulladásával is jár. Az ismételt előfordulás 5 perces időtartamú 1. szintű beavatkozási kényszert vált ki. Ha a hiba oka egy EGR rendszerhiba, az első előforduláskor 1. szintű beavatkozási kényszer jelentkezik 35 óra időtartamra. Az ismételt előfordulás 48 perces időtartamú 1. szintű beavatkozási kényszert vált ki.



Illusztráció 7g03623191

Ha a hibakörülmény megmarad az 1. szintű beavatkozási kényszer teljes időtartama alatt, a stratégia továbblép a 2. szintű beavatkozási kényszerre. Az “Engine Fault Check Engine” (motorhiba - ellenőrizze a motort) és az “Emission Fault” (kibocsátási hiba) üzenet jelenik meg a monitoron, valamint villog az eseményjelző lámpa a monitoron, ami olyan hibát jelez, amelynek kiváltó oka a rossz minőségű DEF, az SCR rendszerbe való beavatkozás, az SCR rendszer hibája vagy az EGR rendszer hibája. A rossz minőségű DEF, az SCR rendszerbe való beavatkozás és az SCR rendszer hibái esetében a 2. szintű beavatkozási kényszer időtartama 70 perc az első előforduláskor. AZ EGR rendszer hibái esetében a 2. szintű beavatkozási kényszer időtartama 60 perc az első előforduláskor. A rossz minőségű DEF, az SCR rendszerbe való beavatkozás és az SCR rendszer hibáinak ismételt előfordulása 5 perces 2. szintű beavatkozási kényszert vált ki. Az EGR rendszer hibáinak ismételt előfordulása 60 perces 2. szintű beavatkozási kényszert vált ki.



Illusztráció 8g03623193

Ha a hibakörülmény megmarad az 2. szintű beavatkozási kényszer teljes időtartama alatt, a stratégia továbblép a 3. szintű beavatkozási kényszerre. Az “Engine Fault Check Engine” (motorhiba - ellenőrizze a motort) és az “Emission Fault” (kibocsátási hiba) üzenet jelenik meg a monitoron, villog az eseményjelző lámpa, és hangjelzéses riasztás hallható 20 másodpercig a 3. beavatkozási kényszert megelőzően. A rendszer a motort alapjáratba állítja vagy leállítja. A 3. szintű beavatkozási kényszer után a kulcsot el lehet fordítani, ami 20 percig engedélyezi a motor járását, teljes nyomatékkal. 20 perc után a motorra a 3. szintű, utolsó beavatkozási kényszer lesz érvényes, és csak alapjáraton járhat, illetve le lesz állítva, amíg a hibát ki nem javítják. A leállítás után a motort 5 perces időszakokra be lehet indítani, de a fordulatszám és a nyomaték korlátozott lesz. Ha alapjáratra van állítva, a motor meghatározatlan ideig jár alapjáraton, csökkentett nyomatékkal.

Megjegyzés Forduljon a Cat márkakereskedőjéhez, ha egy hiba jelentkezik.

Beavatkozás vészhelyzeti felülbírálása olyan Cat motorok esetében, amelyek szelektív katalitikus redukciós rendszerrel (ha a felszereltség része) vannak ellátva

Megjegyzés A beavatkozás vészhelyzeti felülbírálása csak korlátozott számú, vészhelyzetekben is használható munkagépeken engedélyezett. A Cat márkakereskedőjénél tudhatja meg, hogy az Ön munkagépén engedélyezett-e ez a funkció.

A beavatkozás vészhelyzeti felülbírálását csak a Caterpillar által biztosított jelszavak segítségével lehet bekapcsolni. A funkció alaphelyzetben ki van kapcsolva. A funkciót a gyárban kapcsolják be, ha az engedélyezve van. Ha egy vásárló be akarja kapcsolni a funkciót a motor leszállítása után, a Cat márkakereskedőjéhez kell fordulnia. A beavatkozás vészhelyzeti felülbírálására a Környezetvédelmi Ügynökség (EPA, Environmental Protection Agency) szabályai vonatkoznak, és csak az Egyesült Államokban engedélyezett. Az Európai Unióban és Japánban nem engedélyezett a funkció használata. A felülbírálás bekapcsolására, kikapcsolására és alaphelyzetbe állítására vonatkozó részletes tudnivalókkal kapcsolatban forduljon a Cat márkakereskedőjéhez. Mielőtt megpróbálja a jelen kézikönyvben ismertetett eljárásokat elvégezni, el kell olvasnia a jelen dokumentumban lévő tudnivalókat, és tisztában kell lennie azokkal.

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) bizonyos esetekben előírja a motor fordulatszámának korlátozását és/vagy a teljesítményének csökkentését annak biztosítása érdekében, hogy a motor kibocsátás-szabályozási rendszere megfelelően működjön. Az EPA engedélyezi az ilyen határértékek átmeneti felfüggesztését (a motor teljes fordulatszámának és teljesítményének helyreállítását), amennyiben minősített vészhelyzet következik be. Az EPA meghatározása szerint a minősített vészhelyzet az, amikor emberi élet van kitéve jelentős, közvetlen vagy közvetett veszélynek. Az alábbiakban találhatók példák a közvetlen, illetve közvetett veszélyekre.

Közvetlen - Olyan kibocsátás-szabályozási helyzet, amely megakadályozza, hogy a motor teljesítményét egy életveszélyben lévő személy megmentésére használják.

Közvetett - Olyan kibocsátás-szabályozási helyzet, amely megakadályozza, hogy a motor teljesítményét egy olyan adatközpont áramellátásának biztosítására használják, amellyel a 911-es számon segélykérést lehet lebonyolítani.

A kibocsátás-szabályozási teljesítménycsökkentést a motor működésének120 órányi időtartamára lehet felfüggeszteni. A kibocsátás-szabályozási teljesítménycsökkentés ideiglenes felfüggesztését a "beavatkozás vészhelyzeti felülbírálásának" nevezik, és jelenteni kell az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségének (EPA). A felülbírálás bekapcsolását és kikapcsolását csak meghatalmazott Cat márkakereskedő végezheti el, a Caterpillar által biztosított jelszavak segítségével. Miután bekapcsolják, a felülbírálást az elektronikus kijelző menüjével lehet működésbe hozni, a vezetőfülkében (ha a felszereltség része). Amikor működésbe hozzák, kigyullad a motorellenőrző és az eseményjelző lámpa, és addig világít, amíg a felülbírálást alaphelyzetbe nem állítják. Egy kód is megjelenik, amely a beavatkozás vészhelyzeti felülbírálását jelzi, és ez is addig marad bekapcsolva, amíg a felülbírálást alaphelyzetbe nem állítják. A felülbírálást csak a motor gyártója, a Caterpillar állíthatja alaphelyzetbe. A Cat márkakereskedők állíthatják alaphelyzetbe a felülbírálást, a Caterpillar által biztosított jelszavak segítségével. A szövetségi törvények tiltják a felülbírálás nem megfelelő használatát, a felülbírálás kikapcsolásának elmulasztását, miután a vészhelyzet véget ért, valamint a felülbírálás használatára vonatkozó jelentési kötelezettség be nem tartását; ezekre vonatkozóan az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) bírságokat szabhat ki. A jogtalan működtetésért kiszabható napi, polgári bírság mértéke súlyos lehet.


FIGYELMEZTETÉS

Amikor a beavatkozás vészhelyzeti felülbírálása működésben van, az utókezelés és a motor alkatrészei megrongálódhatnak. Soha ne alkalmazza a felülbírálást a szükségesnél hosszabb ideig, és mindig késlekedés nélkül hárítsa el a beavatkozási kényszer kiváltó okát. A beavatkozási kényszer kiváltó okát mindig jelzi egy diagnosztikai kód. A beavatkozási kényszerrel összefüggő meghibásodások elhárítására vonatkozó tudnivalókkal kapcsolatban nézze át a hibaelhárítási útmutatót.


A felülbírálás bekapcsolási módszere

A felülbírálás beállítására két lehetőség áll rendelkezésre: a Cat elektrotechnikus (ET, Electronic Technician) használata vagy az elektronikus kijelző menüjének használata a vezetőfülkében (ha a felszereltség része) Ha a felülbírálást már engedélyezte egy meghatalmazott Cat márkakereskedő, akkor a gépkezelő be tudja kapcsolni a felülbírálást anélkül, hogy ehhez további beavatkozásra lenne szükség a Caterpillar részéről. Amikor működésbe hozzák, kigyullad a motorellenőrző és az eseményjelző lámpa, ami jelzi a gépkezelőnek, hogy a felülbírálás működésben van. A gépkezelőnek szüneteltetnie kell a felülbírálást, ha a vészhelyzet a felülbírálás működésének120 órányi időtartamának lejárta előtt véget ér. A szüneteltetés alatt a berendezés teljesítménycsökkentésnek lehet kitéve. A szüneteltetés megkezdése után a felülbírálást újra működésbe lehet hozni, ha a 120 órányi időtartam nem járt le, és továbbra is vészhelyzet áll fenn. A szövetségi szabályozás értelmében a gépkezelőnek ki kell töltenie az alábbi, a Felülbírálás használatára vonatkozó jelentést, és ezt a jelentést be kell nyújtania a Caterpillarnak a felülbírálás működésbe hozását követő 60 napon belül.

A felülbírálás beállítása a Cat elektrotechnikus (ET, Electronic Technician) segítségével

  • Lépjen a "Configuration Parameters" (konfigurációs paraméterek) lehetőségre.

  • Válassza ki az "Aftertreatment Configuration" (utókezelés konfigurálása) lehetőséget.

  • Válassza ki az "Operator Inducement Emergency Override Activation" (beavatkozás vészhelyzeti felülbírálásának gépkezelői bekapcsolása) lehetőséget a felülbírálás bekapcsolásához.

  • A "Value" (érték) mezőt "Activated" (bekapcsolt) helyzetbe kell állítani (a felülbírálás szüneteltetéséhez a "Value" [érték] mezőt a "Not Activated" [nincs bekapcsolva] helyzetbe kell állítani).

A felülbírálás beállítása az elektronikus kijelző menüjével

A munkagép alkalmazásai be tudják kapcsolni és ki tudják kapcsolni a felülbírálást az elektronikus kijelző menüjének segítségével, a vezetőfülkében. A felülbírálás csak akkor áll rendelkezésre, ha a motor már beavatkozási helyzetben (teljesítménycsökkenés) van. A gépkezelőknek megfelelő képzést kell kapniuk ahhoz, hogy tudják, hol találják meg a felülbírálást, és tisztában legyenek azzal, milyen súlyos bírságokat lehet kiszabni a felülbírálás helytelen használatáért. A kijelzőn egy figyelmeztetésnek kell megjelennie a következő felirattal: "EMERGENCY USE ONLY (KIZÁRÓLAG VÉSZHELYZETEK ESETÉRE). SEE OWNERS MANUAL (LÁSD A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT). PENALTIES APPLY FOR MISUSE (A HELYTELEN HASZNÁLAT BÍRSÁGOT VON MAGA UTÁN)".

A felülbírálás alaphelyzetbe állítása

A felülbírálást a Cat elektrotechnikus (ET, Electronic Technician) segítségével kell alaphelyzetbe állítani mindig, amikor a felülbírálás időtartama lejár. A felülbírálást nem lehet újból használni, amíg azt alaphelyzetbe nem állítják. A felülbírálást akkor is alaphelyzetbe kell állítani, amikor a vészhelyzet véget ér, függetlenül attól, ahogy a felülbírálás időtartama lejárt-e (azaz elérte-e összesen a 120 órát). A motorellenőrző és az eseményjelző lámpa továbbvilágít, amíg a felülbírálást alaphelyzetbe nem állítják. A beavatkozás vészhelyzeti felülbírálását jelző kód is bekapcsol, és addig marad bekapcsolva, amíg a felülbírálást alaphelyzetbe nem állítják. A felülbírálást bármikor alaphelyzetbe lehet állítani az első bekapcsolás után. A felülbírálást csak a motor gyártója, a Caterpillar vagy egy meghatalmazott Cat márkakereskedő tudja alaphelyzetbe állítani a Caterpillar által biztosított jelszavak segítségével.

Felülbírálás használatára vonatkozó jelentés

A szövetségi szabályoknak megfelelően a gépkezelőnek jelentenie kell a felülbírálás használatát a Caterpillar Inc.-nek a felülbírálás működésbe hozását követő 60 napon belül. A jelentési kötelezettség be nem tartása a gépkezelő megbírságolását vonhatja maga után a 40 CFR 1068,101 jogszabály alapján. A Caterpillar Inc. évi rendszerességgel nyújt be beszámolót a felülbírálás használatáról az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségének (EPA). Noha a jelentések benyújtása a Caterpillar Inc.-nek történik, a felülbírálás használatára vonatkozó jelentések úgy tekintendők, mintha azok az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) számára kerültek volna benyújtásra. A szövetségi jogszabályok tiltják a hamis információk benyújtását. A jelentésnek a következő információkat kell tartalmaznia:

  • A kapcsolattartó neve, postai és e-mail címe, valamint a felelős cég vagy egység telefonszáma.

  • A vészhelyzet leírása, a motor helye a vészhelyzet ideje alatt, és egy olyan felelős személy elérhetősége, aki tanúsítani tudja a vészhelyzetet (például egy megyei rendőrfőnök, tűzoltóparancsnok vagy kórházi adminisztrátor).

  • A felülbírálás bekapcsolásának oka a vészhelyzetben, például a DEF (Diesel Exhaust Fluid, dízel kipufogó folyadék) hiánya, illetve a kibocsátáshoz kapcsolódó valamely érzékelő meghibásodása, amikor a motorra szükség volt egy vészhelyzeti művelet során.

  • A motor gyártási száma (vagy ezzel egyenértékű azonosító)

  • Leírás arról, hogy milyen mértékben és mennyi ideig működtették a motort, amikor a felülbírálás működésben volt. Ebben azt is fel kell tüntetni, hogy a felülbírálást manuálisan kikapcsolták-e (szüneteltették), miután a vészhelyzet véget ért.

A Felülbírálás használatára vonatkozó jelentést e-mailben vagy hagyományos postai úton kell eljuttatni az alábbi címek egyikére:

E-mail :

Emissions_Compliance@cat.com

Postacím:

Caterpillar Inc.
P.O. Box 600
Mossville, IL 61552-0600
Attention: Emissions Compliance Manager

Caterpillar Information System:

3516E Generator Set Engine Electronic Control Module (ECM)
SRMP Electric Power Generation SRMP Generator Coupling - Remove and Install
794 AC Off-Highway Truck Machine Systems Steering Control Valve - Remove and Install
Improvements to the Main Hydraulic Pump are Now Used on Certain Excavators and Mobile Hydraulic Power Units {5070} Improvements to the Main Hydraulic Pump are Now Used on Certain Excavators and Mobile Hydraulic Power Units {5070}
323F SA and 323F LN Excavator and 323F LN MHPU Machine Systems Specifications Relief Valve (Pilot)
794 AC Off-Highway Truck Machine Systems Solenoid and Manifold Valve (Steering) - Remove and Install
794 AC Off-Highway Truck Machine Systems Solenoid Valve and Manifold (Blower Fan, Final Drive Lubrication, Steering) - Remove and Install
C7.1 Engines Cooling Fan Control - Test - Viscous Clutch Fan
307, 308, 309 and 310 EXCAVATOR Bucket Linkage
323F SA and 323F LN Excavator and 323F LN MHPU Machine Systems Specifications Radiator and Hydraulic Oil Cooler
323F SA and 323F LN Excavator and 323F LN MHPU Machine Systems Specifications Boom Lines
C3.3B and C3.8 Engines for Caterpillar Built Machines Injector Solenoid - Test - Fuel Injector
3516E Generator Set Engine Fuel Pressure
C3.3B and C3.8 Engines for Caterpillar Built Machines NOx Conversion Is Low
G3606 and G3608 Engines Fuel Shutoff Solenoid - Remove and Install
352F OEM Excavator Based Specialty Solutions Shipping the Machine
G3508J, G3516J, and G3520J Engines Accessory Drive (Front) - Assemble
G3508J, G3516J, and G3520J Engines Gear Group (Rear) - Remove
G3508J, G3516J, and G3520J Engines Gear Group (Rear) - Install
G3508J, G3516J, and G3520J Engines Rocker Shaft and Push Rod - Remove
C280-16 Tier 4 Marine Engine and C280-12 Tier 4 Marine Engine Exhaust Manifold Shield - Remove and Install
G3508J, G3516J, and G3520J Engines Rocker Shaft and Push Rod - Install
G3508J, G3516J, and G3520J Engines Cylinder Head - Remove
G3508J, G3516J, and G3520J Engines Cylinder Head - Disassemble
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.