C4.4 Marine Generator Set Caterpillar


Starting the Engine

Usage:

C4.4 NRP

Процедура за стартиране за пулт за управление по стандарта на Морското класификационно дружество (Marine Classification Society, MCS)



Илюстрация 1g03654012
Типичен пример
(1) Клавиш за старт
(2) Клавиш Stop (стоп)
(3) Клавиш за режим
(4) Ключ на изолатора

  1. Разединете оборудване, което се задвижва от отвежданата от двигателя мощност (ако има такова).

  2. Завъртете стартерния ключ на изолатора (4) за генераторния агрегат в положение ВКЛ.

    Светодиодът за "захранване" светва веднага. Светодиодът "успешен автотест" светва след няколко секунди. Сега генераторният агрегат е готов за стартиране.

    На ред 4 от дисплея се извежда текст "SETUP V3 V2 V1".

    Изгледът, който се показва в момента, е подчертан. Използвайте левия бутон със стрелка и десния бутон със стрелка, за да превъртате между четирите екрана на дисплея.

  3. Уверете се, че светодиодът "Auto (автоматично)" е изключен. Ако светодиодът "Auto (автоматично)" свети, натиснете еднократно клавиша за "режим", за да изгасите светодиода "Auto (автоматично)" и да управлявате на място от пулта.

  4. Натиснете клавиша "старт".

    Ако е избрана опцията "V3", на дисплея се показва състоянието в цикъла старт/работа. На дисплея се извежда текстът "start prepare (подготовка за старт)" и "start relay on (включено стартово реле)".

    1. Ако двигателят не стартира, модулът за управление позволява стартиращият двигател да се охлади за предварително определен период от време. След изтичане на таймера за охлаждане двигателят се завърта за стартиране.

      Бележка Неизправността "Failed to Start (неуспешен старт)" се извежда във "V3" след три неуспешни опита за стартиране на двигателя. "Аларменият" светодиоден индикатор започва да примигва. Ако "аларменият" светодиоден индикатор примигва, преместете курсора на "ACK" и натиснете клавиша за "ИЗБОР", за да нулирате алармата. Определете причината, поради която двигателят не стартира, преди да направите по-нататъшни опити.

      Бележка Не превишавайте времето за пускане, ако двигателят е снабден с изпускателна система с воден затвор.

    2. След като двигателят стартира, се активира таймер (безопасност), освен ако таймерът не е настроен на "0". Тази функция позволява на двигателя да подгрее, за да не възникнат неизправности. След изтичане на таймера (безопасност) защитата от неизправност е на разположение. Сега натоварването на генератора може да се приложи към двигателя.

За спиране на двигателя вижте това Ръководство за експлоатация и техническо обслужване, "Ръчна процедура за спиране".

Стартиране на двигателя при пулт за управление EMCP



Илюстрация 2g03656064
(1) Екран на дисплея
(2) Жълт предупредителен индикатор
(3) Червен индикатор за изключване
(4) Клавиш за потвърждаване
(5) Клавиш за нулиране
(6) Клавиш за пуск
(7) Клавиш авто
(8) Клавиш стоп
(9) Стартерен ключ на изолатора
(10) 70-посочно съединение по поръчка на клиента

Ако стартерният електродвигател работи с въздух, уверете се, че подаването на въздух и налягането на въздуха са правилни.

Захранване на пулта

  1. Уверете се, че стартерният ключ на изолатора (9) е в положение ВКЛ.

  2. Пултът влиза в режим за спиране и стоп лампата над клавиша за стоп (8) светва.

  3. Ако предупредителният индикатор (2) свети, натиснете клавиша за потвърждаване (4), за да го угасите. След това натиснете клавиша за нулиране (5).

    1. Ако предупредителният индикатор (2) все още свети, събитието трябва да бъде проучено. Вижте "Отстраняване на неизправности" за повече информация.

    2. Ако лампата на предупредителния индикатор (2) е угаснала, двигателят може да се стартира.

    3. Проверете пулта – ако индикаторът AUTO (АВТОМАТИЧНО) (7) свети, значи двигателят е в дистанционен режим. Двигателят може да се стартира от отдалечено място и двигателят може да стартира незабавно. Натиснете клавиша за стоп (8).

  4. Натиснете клавиша за пуск (6). Пултът проверява системата за наличие на събитие за изключване. Ако няма събития за изключване на двигателя, двигателят може да бъде стартиран. Възможно е да има закъснение, за да могат подгряващите свещи да сработят, преди стартерният електродвигател да се включи.

  5. Стартерният електродвигател завърта двигателя и двигателят стартира. Зелената лампа над клавиша за пуск светва.

  6. Пултът е програмиран за определен брой задействания на стартерния електродвигател. Ако двигателят не успее да стартира, на екрана на дисплея (1) се показва "ENGINE FAILURE TO START SHUTDOWN (ИЗКЛЮЧВАНЕ ЗАРАДИ НЕУСПЕШНО СТАРТИРАНЕ НА ДВИГАТЕЛЯ)". Вижте Отстраняване на неизправности за повече информация. Не превишавайте времето за пускане, ако двигателят е снабден с изпускателна система с воден затвор.

За спиране на двигателя вижте това Ръководство за експлоатация и техническо обслужване, "Ръчна процедура за спиране".

Стартиране на двигателя при наличие на захранване към пулта

Проверете пулта, за да видите конфигурацията на пулта.

  1. Ако жълтата предупредителна лампа (2) примигва, значи има предупреждение. За повече информация вижте това Ръководство за експлоатация и техническо обслужване, "Пулт за управление".

  2. Ако червената лампа за изключване (3) е активна, предупреждението трябва да бъде проверено. Вижте "Отстраняване на неизправности" за повече информация.

  3. Ако пултът е в автоматичен режим, лампата над клавиша за автоматичен режим (7) свети. Възможно е двигателят да може да се стартира от отдалечено място и двигателят може да стартира незабавно. Натиснете клавиша за стоп (8). Когато стоп лампата под клавиша за стоп свети, натиснете клавиша за пуск (6).

  4. Пултът проверява системата за наличие на събитие за изключване. Ако няма събития за изключване на двигателя, двигателят може да бъде стартиран. Възможно е да има закъснение, за да могат подгряващите свещи да сработят, преди стартерният електродвигател да се включи. Не превишавайте времето за пускане, ако двигателят е снабден с изпускателна система с воден затвор.

За спиране на двигателя вижте това Ръководство за експлоатация и техническо обслужване, "Ръчна процедура за спиране".

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.