C4.4 Industrial Engine Caterpillar


Monitoring System

Usage:

C7.1 G92

------ VÝSTRAHA! ------

Pokud byl zvolen režim Vypnutí motoru a rozsvítí se výstražná kontrolka, k vypnutí motoru může dojít už po 20 sekundách od rozsvícení výstražné kontrolky. V závislosti na způsobu použití motoru musí být přijata opatření zabraňující ohrožení zdraví. V případě nutnosti (za nebezpečné situace) může být motor po nouzovém vypnutí opět spuštěn.



OZNÁMENÍ

Monitorovací systém motoru (EMS) nezaručuje ochranu proti katastrofickým poruchám motoru. Naprogramované prodlevy ve výstražných hlášeních a režimy snížení výkonu jsou navrženy tak, aby byly minimalizovány plané výstrahy a byl obsluze stroje poskytnut čas k vypnutí motoru.


Jsou sledovány následující parametry:

  • Teplota chladicí kapaliny

  • teplota vzduchu v sacím potrubí,

  • tlak vzduchu v sacím potrubí,

  • Tlak oleje

  • tlak v rozdělovači paliva,

  • otáčky/časování motoru,

Programovatelné možnosti a funkce systémů

------ VÝSTRAHA! ------

Pokud byl zvolen režim Výstraha/Snížení výkonu/Vypnutí motoru a rozsvítí se výstražná kontrolka, přistupte k vypnutí motoru jakmile je to možné. V závislosti na způsobu použití motoru musí být přijata opatření zabraňující ohrožení zdraví.


Motor může být naprogramován do následujících režimů:

"Výstraha"

"Rozsvítí" se "výstražná" kontrolka a výstražný signál (oranžová kontrolka), a výstražný signál je aktivován nepřetržitě, čímž se upozorní obsluha, že jeden nebo více parametrů motoru jsou mimo běžný provozní rozsah.

"Výstraha/snížení výkonu "

"Rozsvítí" se "diagnostická" kontrolka a je aktivován výstražný signál (červená kontrolka). Po výstraze dojde ke snížení výkonu motoru. Při snižování výkonu motoru začne blikat výstražná kontrolka.

Výkon motoru se sníží, pokud motor překročí přednastavené provozní limity. Snížení výkonu motoru se dosahuje omezením množství paliva, které je k dispozici pro jednotlivá vstřikování. Rozsah tohoto omezení množství paliva závisí na závažnosti poruchy, která způsobila snížení výkonu motoru, a dosahuje obvykle limitu až 50 %. Omezení množství paliva má za následek předem stanovené snížení výkonu motoru.

"Výstraha/snížení výkonu/vypnutí motoru"

"Rozsvítí" se "diagnostická" kontrolka a je aktivován výstražný signál (červená kontrolka). Po výstraze dojde ke snížení výkonu motoru. Motor bude pokračovat v chodu v otáčkách nastaveného snížení výkonu, dokud nedojde k jeho vypnutí. V případě nebezpečné situace může být motor po vypnutí opět spuštěn.

K vypnutí motoru může dojít již po 20 sekundách. V případě nebezpečné situace může být motor po vypnutí opět spuštěn. Příčina původního vypnutí motoru může ale stále přetrvávat. K opětovnému vypnutí motoru může dojít již po 20 sekundách.

Pokud přijde signál o nízkém tlaku oleje nebo o vysoké teplotě chladicí kapaliny, nastane dvousekundová prodleva sloužící k ověření stavu.

Více informací o kontrolkách pro jednotlivé naprogramované režimy viz Průvodce řešením potíží, "Kontrolky".

Více informací a pomoc při opravách vám poskytne prodejce společnosti Cat.

Caterpillar Information System:

C4.4 Industrial Engine Gauges and Indicators
C4.4 Industrial Engine Product Lifting
C18 Marine Propulsion Engines Turbocharger
C7.1 Marine Engine Crankshaft - Remove and Install
C7.1 Marine Engine Engine Oil Pan - Remove and Install
C7.1 Marine Engine Rocker Shaft and Push Rod - Remove and Install
2013/02/06 A New Turbocharger Coolant Line Is Used on Certain 3512C Locomotive Engines {1380}
C7.1 Marine Engine Valve Mechanism Cover - Remove and Install
C32 Auxiliary Engine Fuel System Secondary Filter - Replace
C7.1 Marine Engine Housing (Front) - Remove and Install
C7.1 Marine Engine Idler Gear - Remove and Install
C7.1 Marine Engine Gear Group (Front) - Remove and Install
C7.1 Industrial Engine Sensors and Electrical Components
C7.1 Engines for Caterpillar Built Machines Valve Mechanism Cover
C7.1 Engines for Caterpillar Built Machines Fuel Injection Nozzles
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Water Pump
C18 Marine Propulsion Engines Engine Oil Pan
C13, C15, and C18 Tier 4 Final Engines Gear Group (Front)
Procedure to Install Water Delivery System (Retrofit) (S/N: M6J) on the 777G WTR {5612, 7000} Procedure to Install Water Delivery System (Retrofit) (S/N: M6J) on the 777G WTR {5612, 7000}
Cat® Grade Control Depth & Slope for E-Series and F-Series Excavators System - Set
C7.1 Engines for Caterpillar Built Machines Fuel Injection Lines
C7.1 Engines for Caterpillar Built Machines Engine Design
Installing the 387-8211 Thermostatic Valve Gp and the 387-8214 Thermostatic Valve Gp onto C175 Engines{135V, 7610} Installing the 387-8211 Thermostatic Valve Gp and the 387-8214 Thermostatic Valve Gp onto C175 Engines{135V, 7610}
C18 Industrial Engine Air Shutoff - Test
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.