C13 Industrial Engine Caterpillar


Starting with Jump Start Cables - Do Not Use This Procedure in Hazardous Locations that have Explosive Atmospheres

Usage:

C13 JR9

------ VÝSTRAHA! ------

Připojení kabelů k akumulátoru a odpojení kabelů od akumulátoru může způsobit explozi a následně vážný nebo smrtelný úraz. Připojení a odpojení dalších elektrických zařízení k akumulátoru může rovněž způsobit explozi a následně vážný nebo smrtelný úraz. Připojování kabelů nebo jiných elektrických zařízení a jejich odpojení by mělo být prováděno v nevýbušné atmosféře.


------ VÝSTRAHA! ------

Nesprávné připojení propojovacích kabelů může vést k explozi a následně k úrazu.

Zabraňte jiskření poblíž akumulátoru. Jiskry mohou způsobit výbuch výparů. Nepřipusťte, aby se konce propojovacích kabelů dotýkaly buď vzájemně, nebo motoru.


Pokud není instalace motoru vybavena systémem záložního akumulátoru, může být nutné spustit motor pomocí externího zdroje elektrického proudu.

Nejprve určete příčinu, kvůli které je nutné spustit motor pomocí externího zdroje elektrického proudu. Viz Řešení potíží, KENR6849, "C13, C15, and C18 Industrial Engines".

Mnohé akumulátory považované za již nepoužitelné je stále možné dobíjet. Po spuštění motoru připojením na cizí zdroj se může stát, že alternátor není schopen opět nabít silně vybité akumulátory. Akumulátory je nutné dobít na správné napětí pomocí nabíječky akumulátorů. Informace o testování a dobíjení viz Zvláštní pokyny, SEHS7633, "Postup testování akumulátoru".


OZNÁMENÍ

Použijte akumulátorový zdroj se stejným napětím, jaké má elektromotor spouštěče. Používejte podpůrný zdroj POUZE stejného napětí. Použití podpůrného zdroje s vyšším napětím by poškodilo elektrický systém.

Dbejte, aby kabely k akumulátoru nebyly připojeny obráceně. Tím by došlo k poškození akumulátoru. Zemnicí kabel připojujte jako poslední a odpojujte jako první.

Pokud ke spouštění motoru použijete vnější elektrický zdroj, přepněte přepněte ovládací vypínač generátoru do polohy "VYPNUTO". Před připojením propojovacích kabelů přepněte vypínače veškerého elektrického příslušenství do polohy VYPNUTO.

Před připojením propojovacích kabelů musí být hlavní vypínač v poloze VYPNUTO.


  1. U zastaveného motoru otočte spouštěcím spínačem do polohy VYPNUTO. Vypněte veškeré příslušenství.

  2. Připojte jeden kladný konec kabelu pro nastartování připojením na cizí zdroj ke kladné kabelové svorce vybitého akumulátoru. Připojte druhý kladný konec kabelu pro nastartování připojením na cizí zdroj ke kladné kabelové svorce elektrického zdroje.

  3. Připojte jeden záporný konec kabelu pro nastartování připojením na cizí zdroj k záporné kabelové svorce elektrického zdroje. Připojte druhý konec záporného propojovacího kabelu k bloku motoru nebo k podvozku spouštěného stroje. Tento postup pomáhá zabránit, aby při případném přeskočení jisker došlo ke vznícení hořlavých plynů produkovaných některými akumulátory.

  4. Dobijte akumulátory. Pokud akumulátory nedobijete, motor po spuštění dále nepoběží.

  5. Nastartujte motor.

  6. Ihned po spuštění nepojízdného motoru odpojte propojovací kabely v opačném pořadí.

Viz elektrické schéma motoru. Podrobnější informace získáte od prodejce společnosti Caterpillar.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.