3500 Generator Sets Caterpillar


Air Shutoff - Test - Engines That Are Equipped with ADEM II or ADEM III Engine Control Modules (If equipped)

Usage:

3516B JCH
Mehanizmi za ponastavitev zapor zraka v motorju 3500 so lahko podobni enemu od naslednjih mehanizmov za ponastavitev.


Slika 1g01413184


Slika 2g01676274


Slika 3g01676673

Za več informacij o električnem sistemu sistema za prekinitev dovoda zraka glejte Navodila za odpravljanje napak, "Sistem za prekinitev dovoda zraka" v Servisnem priročniku.

Motorji, ki so opremljeni s krmilnimi moduli motorja ADEM II

Opomba Ne zaženite motorja. Krmilnik motorja mora biti v položaju "OFF" (IZKLOP).

  1. Poskrbite, da sta obe loputi za zaporo zraka zapahnjeni v položaju ODPRTO in da sta priključeni obe stikali za zaporo zraka. Vklopite elektriko za krmilno ploščo motorja. Obe loputi za zaporo zraka bi morali ostati odprti. Če ne ostaneta odprti obe loputi za zaporo zraka, preverite napeljavo za stikali za zaporo zraka.

  2. Z elektriko za krmilno ploščo motorja v položaju ON (VKLOP) aktivirajte stikalo "EMERGENCY STOP" (ZASILNA ZAUSTAVITEV). Obe loputi za zaporo zraka bi se morali zapreti. Če se zapreta obe loputi za zaporo zraka, nadaljujte s korakom 3. Če se ne zapreta obe loputi za zaporo zraka, preverite napeljavo za stikali za zaporo zraka in napeljavo za elektromagnete. Znova aktivirajte stikalo "EMERGENCY STOP" (ZASILNA ZAUSTAVITEV). Ko se zapreta obe loputi za zaporo zraka, nadaljujte s korakom 3.

  3. Preklopite napajanje krmilne plošče motorja v položaj IZKLOP. Poskrbite, da je stikalo za "ZASILNO ZAUSTAVITEV" v položaju ZAGON. Samo loputo desne zapore zraka zapahnite v položaju ODPRTO. Preklopite napajanje krmilne plošče motorja v položaj VKLOP. Loputa desne zapore zraka bi se morala zapreti. Če se desna zapora zraka zapre, nadaljujte s korakom 4. Če se loputa desne zapore zraka ne zapre, preverite stikalo in napeljavo za desno zaporo zraka. Ko se desna zapora zraka zapre, nadaljujte s korakom 4.

  4. Preklopite napajanje krmilne plošče motorja v položaj IZKLOP. Samo loputo leve zapore zraka zapahnite v položaju ODPRTO. Preklopite napajanje krmilne plošče motorja v položaj VKLOP. Loputa leve zapore zraka bi se morala zapreti. Če se loputa leve zapore zraka zapre, je preizkus dokončan. Če se loputa leve zapore zraka ne zapre, preverite stikalo in napeljavo za levo zaporo zraka.

    Opomba Preizkušanje je dokončano šele, ko so uspešno opravljeni koraki od 1 do 4.

  5. Normalno upravljajte z motorjem. Poskrbite, da loputi zapor zraka ostaneta zapahnjeni.

Motorji, ki so opremljeni s krmilnimi moduli motorja ADEM III

Opomba Ne zaženite motorja. Krmilnik motorja mora biti v položaju "OFF" (IZKLOP).

  1. Poskrbite, da sta obe loputi za zaporo zraka zapahnjeni v položaju ODPRTO in da sta priključeni obe stikali za zaporo zraka. Preklopite napajanje krmilne plošče motorja v položaj VKLOP. Loputi za zaporo zraka bi morali ostati v položaju ODPRTO. Če loputi za zaporo zraka ne ostaneta v položaju ODPRTO, preverite napeljavo za zapori zraka. Ko je korak 1 uspešno opravljen, nadaljujte s korakom 2.

  2. Medtem ko je napajanje krmilne plošče motorja v položaju VKLOP, aktivirajte stikalo za "ZASILNO ZAUSTAVITEV". Obe loputi za zaporo zraka bi se morali zapreti. Če se loputi za zaporo zraka ne zapreta, preverite napeljavo za zapori zraka in napeljavo za elektromagnete. Pred nadaljevanjem s korakom 3 se morata zapreti obe loputi za zaporo zraka.

  3. Preklopite napajanje krmilne plošče motorja v položaj IZKLOP. Ponastavite stikalo za "ZASILNO ZAUSTAVITEV" v položaj ZAGON. Ponastavite desno zaporo zraka v položaj ODPRTO. Preklopite napajanje krmilne plošče motorja v položaj VKLOP. Izberite "Run/Start" (Zagon/vklop) na krmilni plošči motorja. Motor se ne bi smel zagnati. Če se motor ne zažene, nadaljujte s korakom 4. Če se motor zažene, ga izklopite. Preverite desno zaporo zraka. Preverite napeljavo za desno zaporo zraka. Znova preizkusite zaporo zraka. Če opravite postopek, opisan pri koraku 3, in se motor ne zažene, nadaljujte s korakom 4.

  4. Ponastavite stikalo za "ZASILNO ZAUSTAVITEV" v položaj ZAGON. Preklopite napajanje krmilne plošče motorja v položaj VKLOP. Aktivirajte stikalo za "ZASILNO ZAUSTAVITEV". Obe loputi za zaporo zraka bi se morali zapreti. Preklopite napajanje krmilne plošče motorja v položaj IZKLOP. Ponastavite stikalo za "ZASILNO ZAUSTAVITEV" v položaj ZAGON. Ponastavite levo zaporo zraka v položaj ODPRTO. Preklopite napajanje krmilne plošče motorja v položaj VKLOP. Izberite "START/RUN" (VKLOP/ZAGON) na krmilni plošči motorja. Motor se ne bi smel zagnati. Če se motor ne zažene, nadaljujte s korakom 5. Če se motor zažene, ga izklopite. Preverite levo zaporo zraka. Preverite napeljavo za levo zaporo zraka. Znova preizkusite levo zaporo zraka. Če opravite postopek, opisan pri koraku 4, in se motor ne zažene, nadaljujte s korakom 5.

  5. Preklopite napajanje krmilne plošče motorja v položaj VKLOP. Ponastavite obe zapori zraka. Zaženite motor. Odklopite samo desno zaporo zraka. Obe loputi za zaporo zraka bi se morali zapreti. Motor bi se moral izklopiti. Če se motor ne izklopi, ga ustavite s stikalom za "ZASILNO ZAUSTAVITEV". Preverite napeljavo za obe zapori zraka. Uporabite zgornji postopek, da znova preizkusite desno zaporo zraka. Če opravite postopek, opisan pri koraku 5, in so rezultati preskusa uspešni, priključite desno zaporo zraka. Ponastavite obe zapori zraka.

  6. Preklopite napajanje krmilne plošče motorja v položaj VKLOP. Ponastavite obe zapori zraka. Zaženite motor. Odklopite samo levo zaporo zraka. Obe loputi za zaporo zraka bi se morali zapreti. Motor bi se moral izklopiti. Če se motor ne izklopi, ga ustavite s stikalom za "ZASILNO ZAUSTAVITEV". Preverite napeljavo za obe zapori zraka. Uporabite zgornji postopek, da znova preizkusite levo zaporo zraka. Če opravite postopek, opisan pri koraku 6, in so rezultati preskusa uspešni, priključite desno zaporo zraka. Ponastavite obe zapori zraka.

  7. Preizkušanje je dokončano šele, ko so uspešno opravljeni koraki od 1 do 6.

  8. Ponastavite obe zapori zraka. Poskrbite, da je stikalo za "ZASILNO ZAUSTAVITEV" ponastavljeno. Normalno upravljajte z motorjem.

Caterpillar Information System:

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.