D6 Track-Type Tractor Caterpillar


Cooling System Coolant Sample (Level 2) - Obtain

Usage:

D6 AG9

2. szintű elemzés

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A forró hűtőfolyadék, annak gőzei és lúgjai személyi sérülést okozhatnak.

Üzemi hőmérsékleten a motor hűtőfolyadéka forró, és nyomás alatt van. A hűtő és a hűtőrendszer vezetékei, valamint a motor forró hűtőfolyadékot, vagy gőzt tartalmaznak. Ezek mindennemű érintése súlyos égési sérülést okozhat.

A feltöltő nyílás fedelét csak akkor vegye le lassan a nyomás leépítésére, ha a motort leállította, és a hűtősapka annyira lehűlt, hogy csupasz kézzel meg tudja fogni.

Ne húzza meg a tömlőcsatlakozásokat, amikor a hűtőfolyadék forró, mert a tömlő ilyenkor lecsúszhat, és égési sérüléseket okozhat.

A hűtőrendszer adalékanyaga lúgokat tartalmaz. Vigyázzon, hogy bőrrel, szemmel ne érintkezzen.



FIGYELMEZTETÉS

Külön szivattyút használjon az olajmintavételhez, és külön szivattyút a hűtőfolyadék mintavételéhez. Ha a mintavételhez mindkét folyadék esetében ugyanazt a szivattyút használja, a levett minták szennyezetté válhatnak. A szennyeződés téves elemzéshez és helytelen következtetésekhez vezet, amelyekre sem a forgalmazók, sem az ügyfelek nem tudnak megnyugtató magyarázatot adni.



FIGYELMEZTETÉS

A termék ellenőrzése, karbantartása, vizsgálata, beállítása, vagy javítása során gondoskodjon a folyadékok tartályba gyűjtéséről. A folyadékot tartalmazó részegységek kinyitása, illetve az ilyen alkatrészek szétszerelése előtt készüljön fel a folyadékok megfelelő edényben történő összegyűjtésére.

A Cat® termékekben lévő folyadékok begyűjtésére és tárolására alkalmas eszközökre és tartozékokra vonatkozóan lásd: Különleges kiadvány, PERJ1017Cat , "Dealer Service Tool Catalog".

A vonatkozó helyi előírásoknak és rendeleteknek megfelelően gondoskodjék valamennyi folyadék tárolásáról és elszállításáról.


A hűtőfolyadék ellenőrzését a Cat márkakereskedőknél lehet elvégeztetni. A hűtőfolyadék és a hűtőrendszer ellenőrzésének legjobb módja a Caterpillar S·O·S hűtőfolyadék-elemzése. Az S·O·S hűtőfolyadék-elemzés egy rendszeres időközönként elvégzett mintavételeken alapuló elemzési program. További információk: Használati és karbantartási kézikönyv, SEBU6250, "Caterpillar munkagépek – ajánlott folyadékok", "S·O·S hűtőfolyadék-elemzés".

Azoknál a rendszereknél, amelyek hosszú élettartamú hűtőfolyadékot (ELC) tartalmaznak, a hűtőfolyadék elemzését (2. szint) 500 üzemóra után végezze el. Az első 500 üzemóra után évente egyszer végezze el az elemzést.



    Illusztráció 1g06237128
    A hűtőfolyadék mintavételi nyílásának helye

  1. Álljon le a géppel szilárd, vízszintes felületen. A motort állítsa alapjárati alacsony fordulatszámra.

  2. Nyissa ki a bal oldali motorteret. Vegye le a védősapkát a mintavételi szelepről.

  3. Vegye le a mintát. A hűtőfolyadék elemzésével kapcsolatban lásd: Külön kiadvány, SEBU6250, "Caterpillar Machine Fluids Recommendations", vagy vegye fel a kapcsolatot egy Cat márkakereskedővel.

  4. Tegye vissza a védősapkát. Zárja be a bal oldali motortérfedelet.

Adja le a mintát 2. szintű elemzéshez.

Caterpillar Information System:

D6 Track-Type Tractor Cooling System Coolant Sample (Level 1) - Obtain
973K Track-Type Loader Machine Systems Cab - Tilt - Partial Tilt
An Improved Rotary Switch Assembly Is Now Used on Certain D3K2, D4K2, and D5K2 Track-Type Tractors {1408, 7301} An Improved Rotary Switch Assembly Is Now Used on Certain D3K2, D4K2, and D5K2 Track-Type Tractors {1408, 7301}
An Improved Primer Is Now Used for Bonding the Cab Glass on Certain Wheel Loaders {0374, 0649, 7301, 7305, 7310} An Improved Primer Is Now Used for Bonding the Cab Glass on Certain Wheel Loaders {0374, 0649, 7301, 7305, 7310}
D6 Track-Type Tractor Windows - Clean
D6 Track-Type Tractor Recoil Spring Compartment Oil Level - Check
D6 Track-Type Tractor Systems Electronic Control (Steering System)
D6 Track-Type Tractor Radiator Pressure Cap - Clean/Replace
D6 Track-Type Tractor Systems Electronic Control (Hydraulic System)
3512E Engines for Well Stimulation Pumps Cylinder Head
Next Generation Hydraulic Excavator Air Conditioning and Heating Heater Core (Cab)
Next Generation Hydraulic Excavator Air Conditioning and Heating Fan Control (Blower Motor)
963K Track-Type Loader Machine Systems Bucket Control
Procedure to Install a Wall Flow Diesel Particulate Filter Now Available for AD55B and AD60 Articulated Trucks {108F} Procedure to Install a Wall Flow Diesel Particulate Filter Now Available for AD55B and AD60 Articulated Trucks {108F}
Improved Tilt Lever Assembly Is Now Available for Certain 994K Large Wheel Loaders {6116, 6117, 6119} Improved Tilt Lever Assembly Is Now Available for Certain 994K Large Wheel Loaders {6116, 6117, 6119}
An Improved Transmission Lockout Switch is Now Used on Certain Landfill Compactors, Wheel Dozers, and Wheel loaders {7332} An Improved Transmission Lockout Switch is Now Used on Certain Landfill Compactors, Wheel Dozers, and Wheel loaders {7332}
Fuel Tanks May Crack And Leak On Certain D6T Track-Type Tractors {1273} Fuel Tanks May Crack And Leak On Certain D6T Track-Type Tractors {1273}
320, 323 Excavator Engine Supplement Engine Oil Cooler - Remove and Install
973K Track-Type Loader Engine Supplement Rear Guard - Remove and Install
C7.1 Industrial Engine Reference Information
A Procedure to Realign Transmission Slide Rails Is Available for Certain D6T and D8T Track-Type Tractors {3256, 3258} A Procedure to Realign Transmission Slide Rails Is Available for Certain D6T and D8T Track-Type Tractors {3256, 3258}
336, 336 GC and 340 Excavator Systems Machine System
320 GC, 320 and 323 Excavators Tool Control System Solenoid Valve (Proportional Reducing) - Calibrate - High Pressure Line) (Attachment Valves #1, #2, #4
320GC, 320 and 323 Excavators Machine Systems Boom Cylinder - Remove and Install
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.