D6K2 Track-Type Tractor Caterpillar


High Pressure Fuel Lines

Usage:

D6K2 LGP RST

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Ha érintkezésbe kerül a nagynyomású üzemanyagvezetékekkel, bőrén keresztül az üzemanyag be tud hatolni a szervezetébe, és égési sérüléseket szerezhet. A nagynyomású üzemanyagvezetékekből kilövellő üzemanyag tűzveszélyes. Ha az ellenőrzésre, karbantartásra és a javításra vonatkozó előírásokat nem tartja be, személyi sérülés, vagy halálos baleset is bekövetkezhet.




Illusztráció 1g01877473
(1) Magas nyomású vezeték
(2) Magas nyomású vezeték
(3) Magas nyomású vezeték
(4) Magas nyomású vezeték
(5) Magas nyomású vezeték
(6) Magas nyomású vezeték
(7) Magas nyomású üzemanyag-gyűjtőcső (vezeték)
(8) Magas nyomású vezeték
(9) Magas nyomású üzemanyagszállító vezeték

A magas nyomású üzemanyag-vezetékek azok az üzemanyag-vezetékek, amelyek a magas nyomású üzemanyag-szivattyú és a magas nyomású üzemanyag-gyűjtőcső között vannak. Az üzemanyag-gyűjtőcső és a hengerfej közötti üzemanyag-vezetékek ugyancsak magas nyomású üzemanyag-vezetékek. Ezek az üzemanyag-vezetékek különböznek a többi üzemanyagrendszer üzemanyag-vezetékeitől.

A különbség a következőkből fakad:

  • A magas nyomású üzemanyag-vezetékekre folyamatosan magas nyomás hat.

  • A magas nyomású üzemanyag-vezetékek belső nyomása magasabb, mint más típusú üzemanyagrendszer-elemeké.

  • A magas nyomású üzemanyag-vezetékeknek gyárilag alakítják ki az alakját, és ezt követően egy különleges eljárással erősítik meg őket.

Ne lépjen rá a magas nyomású üzemanyag-vezetékekre. Ne törje meg a magas nyomású üzemanyag-vezetékeket. Ne hajlítsa meg és ne ütögesse a magas nyomású üzemanyag-vezetékeket. A magas nyomású üzemanyag-vezetékek deformálása vagy sérülése azokat meggyengítheti, ami hibát okozhat.

Ne vizsgálja meg a magas nyomású üzemanyag-vezetéket, amikor a motor vagy a motorindító működésben van. A motor leállása után várjon még 10 percet, hogy a magas nyomású üzemanyag-vezetékekben megszűnjön az üzemanyag nyomása, és csak ezt követően fogjon hozzá bármilyen szervizelési vagy javítási munkához a motor üzemanyag-vezetékein.

Ne lazítsa meg a magas nyomású üzemanyag-vezetékeket annak érdekében, hogy kiengedje az üzemanyagrendszerből a beszorult levegőt. Erre nincs szükség.

A motor beindítását megelőzően szemrevételezéssel ellenőrizze a magas nyomású üzemanyag-vezetékeket. Ezt a vizsgálatot minden nap el kell végezni.

Ha az ellenőrzést a motor járása mellett hajtja végre, akkor a folyadék okozta esetleges személyi sérülés veszélyének elkerülése érdekében mindig a gondosan járjon el. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Általános óvintézkedések".

  • Ellenőrizze a magas nyomású üzemanyag-vezetékeket, hogy azok nem sérültek-e, nem deformálódtak-e, nincs-e rajtuk hasadás, vágás, gyűrődés vagy benyomódás.

  • Üzemanyag-szivárgás esetén ne járassa a motort. Ha szivárgást észlel, annak megszüntetése érdekében ne húzza meg a csatlakozásokat. A csatlakozásokat csak az előírt nyomatékkal húzza meg. Lásd: Szétszerelés és összeszerelés, "Üzemanyag-befecskendező vezetékek - Eltávolítás, valamint Üzemanyag-befecskendező vezetékek - Beszerelés".

  • Ha a magas nyomású üzemanyag-vezetékek csatlakozói a megfelelő nyomatékkal vannak meghúzva és mégis szivárognak, akkor a magas nyomású üzemanyag-vezetékeket ki kell cserélni.

  • Ellenőrizze, hogy a magas nyomású üzemanyag-vezetékeken az összes rögzítőkapocs a helyén legyen. Ha a rögzítőkapcsok sérültek, hiányoznak vagy lazák, ne használja a motort.

  • Ne rögzítsen más alkatrészeket a magas nyomású üzemanyag-vezetékekhez.

  • A meglazult magas nyomású üzemanyag-vezetékeket ki kell cserélni. A kiszerelt magas nyomású üzemanyag-vezetékeket pótolni kell. Lásd: Szétszerelési és összeszerelési kézikönyv , "Üzemanyag-befecskendező vezetékek beszerelése".

Caterpillar Information System:

3516B Engine for 994F and 994H Wheel Loaders Speed Control (PWM) - Test
980M Tier 4 and 982M Tier 4 Wheel Loaders Machine Systems Piston Pump (Steering) - Assemble
980M Tier 4 and 982M Tier 4 Wheel Loaders Machine Systems Piston Pump (Steering) - Disassemble
New Differential Gear Group Used On 993K Wheel Loader{3254, 3256, 3258} New Differential Gear Group Used On 993K Wheel Loader{3254, 3256, 3258}
2011/07/26 Improved Latch Assembly and New Access Door Assembly Are Now Used on Certain Wheel Tractor-Scrapers {7251, 7273}
2011/06/02 Improved Fuel Cap Boot Is Now Used on Certain Track-Type Tractors {7253, 7301}
980K Wheel Loader Operation Information
980K Wheel Loader Power Train Transmission Lubrication
994H Wheel Loader Electrohydraulic System Glossary of Terms
994H Wheel Loader Power Train Glossary of Electrical Terms
D8T Track-Type Tractor Hydraulic System Electrical Input Components
992K Wheel Loader Display and Camera - Clean - If Equipped
XQ400 Power Module Engine Speed/Timing Sensor - Clean/Inspect
980K Wheel Loader Bucket Lower Pivot Bearings - Lubricate
D11T Track-Type Tractor Engine Supplement Bypass Valve (Hydraulic Oil Cooler) - Remove and Install
992K Wheel Loader Automatic Lubrication Grease Tank - Fill
D6K2 Track-Type Tractor Sound Information and Vibration Information
C27 and C32 Engines for Caterpillar Built Machines Cylinder Block
C175-16 Locomotive Engine Valve Mechanism
C13, C15, and C18 Tier 4 Final Engines Vibration Damper
621H, 623H and 627H Wheel Tractor-Scrapers Power Train Power Train Troubleshooting - Rear Power Train
621H, 623H and 627H Wheel Tractor-Scrapers Power Train Power Train Troubleshooting
980K Wheel Loader Machine Electronic Control System Location of Electrical Components
994H Wheel Loader Electrohydraulic System Piston Pump (Implement) Main Relief Valve Pressure - Test and Adjust
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.