C4.4 (Mech) Industrial Engine Caterpillar


V-Belts - Inspect/Adjust/Replace

Usage:

C4.4 2L2

Inspecţia



Ilustraţie 1g01476657
Dispunerea curelelor trapezoidale

Pentru a maximiza performanţa motorului, inspectaţi curelele, pentru a depista eventualele semne de uzură şi fisuri. Înlocuiţi curelele uzate sau deteriorate.

Pentru aplicaţii care necesită mai multe curele de transmisie, înlocuiţi curelele în seturi care se potrivesc. Înlocuirea unei singure curele dintr-un set va face ca noua curea să suporte o sarcină mai mare, deoarece cureaua veche este întinsă. Sarcina suplimentară aplicată pe noua curea va cauza ruperea acesteia.

În cazul în care curelele sunt prea slabe, vibraţia determină uzura inutilă a curelelor şi a fuliilor. Curelele slăbite pot aluneca suficient de mult, astfel încât să cauzeze supraîncălzirea.

Pentru a verifica tensiunea curelei cu acurateţe, instalaţi Indicatorul de tensiune a curelei 144-0235.



Ilustraţie 2g01003936
Exemplu tipic
(1) Indicator

Montaţi indicatorul (1) în centrul celei mai lungi porţiuni libere şi verificaţi tensionarea. La curelele deja folosite, tensionarea corectă este de 355 N (79,8 lb). Dacă tensiunea curelei este mai mică de 250 N (56 lb), reglaţi cureaua la 355 N (79,8 lb).

Notă La curelele noi, tensionarea corectă este de 535 N (120 lb). Este necesară o forţă de tensionare mai mare pentru a compensa întinderea curelelor noi. Apelaţi la o forţă de tensionare mai mare numai în cazul curelelor care nu au mai fost folosite. O curea utilizată este o curea care a fost în funcţiune timp de 30 de minute sau mai mult.

Dacă se montează curele duble, verificaţi şi reglaţi tensiunea ambelor curele.

Reglaj



Ilustraţie 3g01430645
Exemplu tipic

  1. Slăbiţi şurubul pivot al alternatorului (2) şi şurubul (3).

  2. Deplasaţi alternatorul pentru a spori sau reduce tensiunea curelei. Strângeţi şurubul pivot al alternatorului şi şurubul de legătură la 22 Nm (16 lb ft). (1).

Înlocuire

Pentru informaţii suplimentare, consultaţi Manualul de demontare şi montare.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.