C15 and C18 Petroleum Generator Sets Caterpillar


Electrical System

Usage:

C15 115
A töltőegység működése közben soha ne válassza le a töltőegység valamely áramkörét vagy az akkumulátor-áramkör kábelét az akkumulátorról. A keletkező szikra belobbanthatja az egyes akkumulátorok által termelt gyúlékony gázokat.

Ha a motor indítását egy külső elektromos forrás használatával kell elvégezni, akkor a pozitív bikaindítókábelt "+" mindig az akkumulátor pozitív érintkezőjéhez "+" csatlakoztassa.

Az egyes akkumulátorok által termelt gyúlékony gázok begyulladásának elkerülése érdekében a külső energiaforrástól érkező negatív "−" bikaindítókábelt kell utoljára csatlakoztatni az indítómotor negatív "−" érintkezőjéhez. Ha az indítómotoron nincs negatív "−" érintkező, akkor a bikaindítókábelt csatlakoztassa a motorblokkhoz.

Ellenőrizze, hogy nincsenek-e meglazult vagy elkopott elektromos kábelek. A motor működtetése előtt szorítsa meg az összes meglazult elektromos kábelt. A motor indítása előtt javítsa meg az összes elkopott vezetéket. Az indítással kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "A motor indítása".

Földelési eljárások

Ügyeljen arra, hogy a motor elektromos rendszere legyen megfelelően földelve. A motor optimális teljesítményéhez és megbízható működéséhez elengedhetetlen a motor elektromos rendszerének megfelelő földelése. A nem megfelelő földelés az elektromos áramkörök szabályozatlan és nem megbízható működését eredményezheti.

A motor elektromos áramköreinek szabályozatlan működése károsodást okozhat a főcsapágyakban, a főtengely tengelycsap-felületein és az alumínium alkatrészekben. A motor elektromos áramköreinek szabályozatlan működése elektromos zaj kialakulásához is vezethet.

A generátort, az indítómotort és az összes elektromos rendszert az akkumulátor negatív "−" érintkezőjével KELL földelni.

Olyan motorok esetében, ahol a generátort a motor valamely alkatrészénél földelték, az adott alkatrészt földelő kötés segítségével KELL az akkumulátor negatív "−" érintkezőjéhez csatlakoztatni. Az alkatrészt a motortól elektromosan szigetelni KELL.

A negatív "-" akkumulátor-csatlakozást igénylő alkatrészekhez az akkumulátor negatív "-" érintkezőjéhez közvetlenül csatlakozó gyűjtősín használata ajánlott. Csatlakoztassa a gyűjtősínt közvetlenül az akkumulátor negatív "-" érintkezőjéhez. A hengerblokkot és az akkumulátor negatív "-" érintkezőjéhez csatlakoztatott gyűjtősínt össze kell kapcsolni egy csatolókábellel.

A gyűjtősín használatával biztosítható, hogy az elektronikus vezérlőmodul (ECM) és az ahhoz csatlakoztatott összes alkatrész referenciapontja közös legyen.

Caterpillar Information System:

C7 PETROLEUM Petroleum Engine Atmospheric Pressure Sensor - Remove and Install
C18 Marine Generator Set Engines System Configuration Parameters
EMCPII+ for Gas Engines Shutdown Mode
3500 Generator Set Engines Cylinder Block
2005/06/01 An Improved Oil Drain Tube for the Turbocharger is Now Used {1052, 1307}
C-12 Generator Set Engine E368 High Intake Manifold Air Temperature
C18 Marine Generator Set Engines E199 Low Coolant Temperature
C18 Marine Generator Set Engines Event Codes
C18 Marine Generator Set Engines CAN Data Link Circuit - Test
C18 Marine Generator Set Engines Switch Circuits - Test
Hydraulic Cylinder Repair Process {7562} Hydraulic Cylinder Repair Process {7562}
3500 Generator Set Engines Exhaust Manifold
TH48-E80 Petroleum Transmission Torque Converter
2005/08/29 New Exhaust Bellows Provide Improved Sealing of Exhaust Gas {1059}
C9 Engine for Caterpillar Built Machines Coolant Temperature Sensor - Remove and Install
3500 Industrial and Generator Set Engines Air Shutoff - Test
C9 Engine for Caterpillar Built Machines Engine Oil Pressure Sensor - Remove and Install
C32 Power Module Engine Air Cleaner Element (Dual Element) - Clean/Replace - If Equipped
C7 PETROLEUM Petroleum Engine Fuel Pressure Sensor - Remove and Install
C9 Engine for Caterpillar Built Machines Injection Actuation Pressure Sensor - Remove and Install
325D and 329D Excavators Hydraulic System Solenoid Valve (Hydraulic Lockout)
C9 Engine for Caterpillar Built Machines Speed/Timing Sensor - Remove and Install
345C MHPU Mobile Hydraulic Power Unit Machine Systems Piston Motor (Hydraulic Fan) - Disassemble
345C MHPU Mobile Hydraulic Power Unit Machine Systems Piston Motor (Hydraulic Fan) - Assemble
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.