PM3500 Power Modules Caterpillar


Voltage Regulators

Usage:

PM3508 BPY
Cu excepţia generatoarelor pentru câmpurile petroliere, toate generatoarele Caterpillar SR4B sunt prevăzute cu regulatoare de tensiune. Regulatorul de tensiune comandă tensiunea de ieşire a generatorului. Diferitele tipuri de regulatoare de tensiune care sunt disponibile cu grupurile electrogene din Seria 3500 sunt listate în tabelul 1.

Tabel 1
Tip de regulator de tensiune  Disponibilitate 
VR3  N/A (nu e cazul) 
VR3F  Opţiune 
VR4  N/A (nu e cazul) 
DVR  Standard 


Ilustraţie 1g00626331
Comenzile de reglaj ale Regulatorului VR3F
(1) Potenţiometrul de statism al tensiunii
(2) Potenţiometrul nivelului tensiunii
(4) Siguranţă (siguranţe)

Regulatorul VR3F are capabilitatea de statism de tensiune (1). Regulatorul VR3F are comanda nivelului de tensiune (2). Totuşi, regulatorul VR3F nu are capabilitate de amplificare de tensiune.

Statismul de tensiune şi nivelul tensiunii sunt comandate prin potenţiometre multitură. Şuruburile de reglaj de pe potenţiometre nu au un punct fix de oprire. Când potenţiometrul ajunge la capătul cursei de reglaj, demarează acţiunea unei chei cu clichet. Începutul acţiunii cheii poate fi sesizat cu unealta de reglaj. Şurubul de reglaj poate fi rotit dincolo de punctul de oprire al potenţiometrului (acţiunea cheii cu clichet) fără a mai schimba setarea potenţiometrului.



Ilustraţie 2g00626333
Regulatorul digital de tensiune (DVR)
(5) Afişaj
(6) Tastă funcţională
(7) Tasta de defilare (scroll) pentru scădere
(8) Tasta de defilare (scroll) pentru creştere
(9) Tastatură
(10) Priză J1
(11) Borne cu şurub

Regulatorul digital de tensiune (DVR) este un regulator de tensiune cu microprocesor. Parametrii sunt prestabiliţi din fabrică sau parametrii pot fi modificaţi pentru a răspunde cerinţelor specifice de pe şantier. Anumiţi parametri ai sistemului pot fi monitorizaţi de asemenea pe afişajul (5) al regulatorului digital de tensiune DVR. Tastatura ( 9) este utilizată pentru a modifica informaţiile care sunt prezentate pe afişajul (5). Priza J1 (10) este folosită pentru a conecta regulatorul DVR la un computer. Bornele cu şurub (11) sunt folosite pentru a conecta DVR la generator şi la diferite opţiuni ale clienţilor.

Procedura de reglare pentru regulatoarele de tensiune

Regulator VR3F

Notă Regulatorul VR3F este protejat cu siguranţe. Regulatorul VR3F are de asemenea o protecţie la supra-curent cu semiconductor. Dacă o siguranţă se arde contactaţi un dealer Caterpillar.

  1. Scoateţi panoul de acces la generator.

  2. Slăbiţi contrapiuliţa de pe potenţiometrul de reducere a tensiunii (1). Scoateţi şurubul de protecţie de la potenţiometrul nivelului tensiunii (2).

  3. Rotiţi potenţiometrul de reducere a tensiunii (1) în sens antiorar la zero. Strângeţi contrapiuliţa. Potenţiometrul de reducere a tensiunii ( 1) se află lângă regulator.

  4. Executaţi operaţiile necesare de întreţinere pe motor înainte de a porni motorul.

  5. Porniţi motorul. Permiteţi încălzirea motorului. Faceţi referire la Protecţia muncii, "Pornirea motorului" .

  6. Creşteţi turaţia motorului până la turaţia nominală maximă reglată.

  7. Observaţi valoarea afişată de voltmetru. Dacă tensiunea dorită nu este indicată, setaţi tensiunea în regim fără sarcină cu potenţiometrul de nivel al tensiunii (2) sau cu reostatul de reglare a tensiunii. Reostatul de reglare a tensiunii se află pe panoul de bord.

  8. Închideţi disjunctorul de sarcină. Aplicaţi treptat sarcina maximă. Reglaţi comanda regulatorului până când frecvenţmetrul arată frecvenţa de pe placa de valori nominale, sau până când turaţia nominală este afişată pe tachometru. Unitatea de măsură a frecvenţei este Hertz-ul. Unitatea de măsură a turaţiei nominale este RPM (TURE/MINUT).

  9. Scoateţi sarcina. Dacă este necesar, reglaţi potenţiometrul nivelului tensiunii ( 2) pentru a obţine tensiunea dorită.

  10. Aplicaţi sarcina. Observaţi valoarea afişată de voltmetru. Repetaţi etapele 8 şi 9 până când tensiunea în gol egalează tensiunea în sarcină maximă.

  11. Strângeţi contrapiuliţele. Instalaţi şuruburile de protecţie de pe potenţiometrele respective. Instalaţi panoul de acces la generator. STOP.

Regulatorul digital de tensiune (DVR)

Faceţi referire la Specificaţii, Operarea sistemelor, Testare şi reglaj, SENR5833, "Regulatorul digital de tensiune" .

Regulatorul digital de tensiune (DVR) poate fi setat pentru o anume aplicaţie folosind parametrii configuraţi. Parametrii sunt prestabiliţi din fabrică. Poate fi necesar să se regleze parametrii pentru a corespunde cerinţelor specifice ale unui şantier. DVR de asemenea detectează defecţiunile. Când o defecţiune este detectată DVR porneşte alarma sau avertizarea corespunzătoare. Anumiţi parametri ai sistemului pot fi monitorizaţi de asemenea pe afişajul regulatorului digital de tensiune DVR.

Afişajul (5) şi tastatura (9 ) sunt folosite pentru a selecta valorile parametrilor. Afişajul ( 5) şi tastatura (9) sunt de asemenea utilizate pentru a manevra valorile parametrilor care controlează funcţionarea regulatorului digital de tensiune. Afişajul ( 5) al regulatorului digital de tensiune are patru digiţi (spaţii). Când unul din digiţi este o virgulă, numărul prezentat este este un cod al unui parametru. Când nu există virgulă, numărul care este prezentat este o valoare a unui parametru. Un punct zecimal pe afişaj este folosit pentru a indica precizia valorii parametrilor.

Tastatura (9) are trei taste. Tastele sunt listate mai jos.

  • Tasta funcţională (6)

  • Tasta de defilare pentru scădere (în jos) ( 7)

  • Tasta de defilare pentru creştere (în sus) ( 8)

Afişajul (5) are două moduri. Aceste moduri sunt modul pentru codurile parametrilor şi modul pentru valorile parametrilor. Tasta funcţională (6) este utilizată pentru a comuta înainte şi înapoi între cele două moduri. Tasta de defilare pentru scădere (în jos) (7) şi tasta de defilare pentru creştere (în sus) (8) sunt folosite pentru a modifica valoarea afişajului. Tasta de defilare pentru scădere (în jos) va reduce numărul parametrului sau îi va reduce valoarea. Tasta de defilare pentru creştere (în sus) va creşte numărul parametrului sau îi va creşte valoarea.

Tabel 2
Codul unui parametru  Valoarea parametrului 
:01  0480 
0481
0482
0483
:02  0001 
0002
0003
0004
:03  0004 
0003
0002
:04  0100 
0099
0100
0101

Manevrarea afişajului (5) şi a tastaturii (9) este arătată în Tabelul 2. Apăsarea tastei funcţionale (6) comută afişajul între cele două coloane din tabelul (Codul unui parametru şi Valoarea parametrului). Dacă există virgulă, afişajul este în modul Codul unui parametru. Dacă nu există virgulă, afişajul este în modul Valoarea parametrului.

Când apăsaţi tasta de defilare pentru creştere (în sus) (7), numărul care este afişat va creşte la numărul imediat următor cu valoare mai mare din coloană. Când apăsaţi tasta de defilare pentru scădere (în jos) (8), numărul care este afişat va scădea la numărul imediat următor cu valoare mai mică din coloană. Tastele de defilare nu vor face ca afişajul să modifice coloanele.

Pentru a configura un cod al unui parametru, urmaţi procedura de mai jos:

  1. Pentru a selecta codul dorit al unui parametru, apăsaţi tasta de defilare (7) sau tasta de defilare (8).

  2. Accesaţi valoarea parametrului prin apăsarea tastei funcţionale (6).

  3. Selectaţi valoarea dorită a parametrului prin apăsarea tastei de defilare ( 7) sau (8).

  4. Pentru a introduce valoarea selectată în memoria regulatorului digital de tensiune apăsaţi tasta funcţională ( 6).

Caterpillar Information System:

3406E Marine Engine Water Temperature Regulator - Remove and Install
PM3500 Power Modules Parallel Operation
3126B and 3126E On-highway Engines Fast Idle Enable Circuit - Test
2001/03/01 The Booklet, SENR9620, "Improving Fuel System Durability" Is Available {1250}
3406E and C15 Marine Engines Electronic Control Module - Remove and Install
3406E Marine Engine Fuel Transfer Pump - Install
3406E and C15 Marine Engines Fuel Transfer Pump - Remove
3524B Engines for 797 and 797B Off-Highway Trucks Flywheel - Inspect
795F and 795F Series AC Off-Highway Truck Power Train Final Drive, Brake and Wheel (Rear) - Disassemble
3406E and C15 Marine Engines Fuel Filter Base - Remove and Install
3406E Marine Engine Fuel Priming Pump - Remove and Install
3306B-XQ200 Rental Generator Set Engine Before Starting Engine
3126B and 3126E On-highway Engines Coolant Temperature Sensor - Remove and Install
C11 and C13 Engines for Caterpillar Built Machines Low Power/Poor or No Response to Throttle
3408E and 3412E Engines for Caterpillar Built Machines Poor Acceleration or Response
3406E Marine Engine Engine Oil Cooler - Remove
3126B and 3126E On-highway Engines Injection Actuation Pressure Sensor - Remove and Install
C-9 Engines for Caterpillar Built Machines Fuel System
3406E and C15 Marine Engines Engine Oil Cooler - Install
3126B and 3126E On-highway Engines Engine Oil Pressure Sensor - Remove and Install
3126B and 3126E On-highway Engines Wait To Start Lamp Circuit - Test
PM3516 Power Modules Fuel Transfer System - Prime
C-9 Engines for Caterpillar Built Machines Lubrication System
2001/02/01 Corrections to Operation and Maintenance Manual, SEBU7252-03, "3500B High Displacement Generator Set Engines" {1000, 1900, 7500, 7595, 7595}
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.