M315F and M317F Wheeled Excavators Caterpillar


Quick Coupler Operation - Hydraulic Pin Grabber Quick Coupler (If Equipped)

Usage:

M315F F4D


FIGYELMEZTETÉS

A Caterpillar gyorscsatlakozót (hidraulikus csapszeges rögzítésű gyorscsatlakozó) ne tegye ki sokáig erős vibrációnak, mert nem erre tervezték. A hidraulikus bontókalapács gyakori használata miatti vibráció, valamint bizonyos bontóeszközök többlet súlya (pl. bontókanál, törőfej, zúzófej) a gyorscsatlakozó korai kopását és élettartam csökkenést eredményezhet.

Ellenőrizze napi rendszerességgel a csatlakozót, repedéseket, görbülést, kopást, megrepedt hegesztéseket keresve, ha a fenti eszközök közül bármelyiket használja.


Általános működtetés

A gyorscsatlakozó a különböző munkaeszközök cseréjéhez használható, úgy, hogy a kezelőnek ki sem kell szállnia a fülkéből. A gyorscsatlakozó a különböző munkaeszközök és kanalak széles választékához használható. A gyorscsatlakozó megfelelő működéséhez minden munkaeszközön lennie kell illesztőcsapoknak.

A munkaeszközöket hidraulikus nyomás rögzíti a gyorscsatlakozóhoz. Amennyiben a nyomás megszűnik a hidraulikus munkahengerben levő visszacsapószelep megakadályozza, hogy az olaj távozzon a hengerből. A gyorscsatlakozó használata előtt győződjön meg a hidraulikarendszer megfelelő működéséről.

A gyorscsatlakozón egy emelőszem is található. A munkaeszközt válassza le a gyorscsatlakozóról ahhoz, hogy az emelőszem segítségével terheket emeljen fel. Ahhoz, terhet emeljen fel az emelőszem segítségével, addig nyújtsa ki a kanál hengerét, amíg a gyorscsatlakozó nem kerül függőleges helyzetbe. Ne lépje túl a gép névleges terhelését.



Illusztráció 1g06107310
Bal oldali konzol
(A) Csatoló kapcsolója

A csatoló kapcsolója (A) a bal oldali konzolon található. A csatoló kapcsolójának megnyomásához csúsztassa el a csatoló kapcsolójának rögzítő funkcióját, majd nyomja meg a csatoló kapcsolójának tetejét.


FIGYELMEZTETÉS

Ha a munkaeszköz megfelelően rögzítve van a csatlakozóhoz, nem lazulhat meg. További tudnivalókkal kapcsolatban lásd a gyorscsatlakozó Használati és karbantartási kézikönyvének, "A gyorscsatlakozó felszerelése és eltávolítása" című részét. Ha a munkaeszköz a megfelelő csatlakoztatás és a visszahúzás tesztelése után meglazul, esetleg a munkaeszköz hátsó csapja leválik a mozgatható horogról, haladéktalanul abba kell hagyni a munkavégzést, a munkaeszközt biztonságosan a földre kell helyezni, és le kell választani. Egyeztessen Cat márkakereskedőjével és ellenőriztesse a csatlakozót, mielőtt újra használná. Az ilyen helyzetek a csatlakozó sérülését jelezhetik, és előfordulhat, hogy az ügyfél vagy a gépkezelő, illetve a csatlakoztatást végző személy nem veszi észre.



FIGYELMEZTETÉS

Az elsődleges zárószerkezet hibája vagy az eszköz nem megfelelő összekapcsolódása esetén - azaz, ha a munkaeszköz a másodlagos zárószerkezeten függ, ellenőrizni kell a központi zárású csatlakozót. Vegye fel a kapcsolatot Cat márkakereskedőjével.

A megfelelő eljáráshoz lásd: Különleges utasítások, R2HS5676, "Ellenőrzési eljárás a központi zárású csatlakozóhoz".


Megjegyzés Az olyan munkagépek esetében, amelyek központi zárású, csapos rögzítésű csatlakozóval felszerelt hidromechanikai munkaeszközökkel működnek, szükség lehet hidromechanikai átalakítókészlet hozzáadására. További információkért tanulmányozza a Használati és karbantartási kézikönyvet, vagy vegye fel a kapcsolatot Cat márkakereskedőjével.

Gyorscsatlakozó üzemeltetése

A munkaeszköz csatlakoztatása

    ------ FIGYELMEZTETÉS! ------

    Mielőtt a gyorscsatlakozóval befogná őket, a munkaeszközt vagy a kanalat állítsa biztonságos pozícióba. Győződjön meg arról, hogy a munkaeszközön, vagy a kanálon semmilyen teher nincs.

    Ha a munkaeszközt, vagy a kanalat úgy csatlakoztatja, hogy nem biztonságos pozícióban van, vagy valamilyen teher van rajta, súlyos, akár halálos baleset is bekövetkezhet.


    ------ FIGYELMEZTETÉS! ------

    Ellenőrizze a gyorscsatlakozó rögzítését, mielőtt a gépet üzemelteti.

    Súlyos személyi sérülést vagy halált okozhat, ha a gyorscsatlakozó rögzítése nem megfelelő.


    ------ FIGYELMEZTETÉS! ------

    Zúzódásos sérülés. Súlyos sérülés vagy halálos baleset veszélye áll fenn. Mindig bizonyosodjon meg arról, hogy a gyorscsatlakozó a csapokhoz van rögzítve. Olvassa el a felhasználói kézikönyvet.


    ------ FIGYELMEZTETÉS! ------

    A figyelmeztető hang nem szólal meg, ha a kapcsoló LOCK (RÖGZÍTÉS) helyzetben van. A kapcsoló helyzete nem biztosíték arra, hogy a csapok a megfelelő helyen rögzítve vannak. A csatolmány földön való húzásával fizikailag ellenőrizni kell a csatlakoztatást.



    FIGYELMEZTETÉS

    Bizonyos munkaeszköz-kombinációk esetén a munkaeszköz nekiütközhet a vezetőfülkének, vagy a gép elejének. Amikor először használ egy új munkaeszközt, mindig ellenőrizze, nem áll-e fenn ilyen ütközés veszélye.


  1. Helyezze a kanalat vagy a munkaeszközt egyenletes felületre.

  2. Ellenőrizze, hogy a csapok illeszkednek-e a kanálba vagy munkaeszközbe. Ellenőrizze, hogy a csap tartói megfelelően vannak-e felszerelve.


    Illusztráció 2g01231266

  3. Nyújtsa ki a kanálszár hengerét és a kanál hengerét addig, amíg a gyorscsatlakozó túl nem fordul a függőleges helyzeten.


    Illusztráció 3g06300647

  4. Nyomja meg és engedje el a csatoló kapcsolóját.. Megszólal a hangjelzés, és a monitoron a "Machine Quick Coupler Unlocking Requested (A munkagép gyorscsatlakozójának kioldását kérték)" felirat jelenik meg.


    Illusztráció 4g01231447


    Illusztráció 5g06300647

  5. Tartsa a kanál munkahengerét vezérlő kart 5 másodpercig a KINYÚJTÁS helyzetbe. A hangjelzés továbbra is hallható, és a monitoron a "Machine Quick Coupler Unlocked (A munkagép gyorscsatlakozója kioldva)" felirat jelenik meg.


    Illusztráció 6g01231316

  6. Igazítsa a gyorscsatlakozót a munkaeszközhöz.


    Illusztráció 7g01231317

  7. Forgassa el a gyorscsatlakozót a felső csap megfogásához.


    Illusztráció 8g01231320

  8. Forgassa lefelé a gyorscsatlakozót az alsó csap megfogásához.


    Illusztráció 9g01231322

  9. Nyújtsa ki a kanálszár hengerét és a kanál hengerét addig, amíg a munkaeszköz túl nem fordul a függőleges helyzeten. Ezt a műveletet azelőtt kell elvégezni, hogy megnyomná a csatoló kapcsolóját a csatoló rögzítéséhez.


    Illusztráció 10g06300653

  10. Nyomja meg a csatoló kapcsolóját, majd engedje el újra a csatoló rögzítéséhez. A hangjelzés továbbra is hallható, és a monitoron a "Machine Quick Coupler Unlocked (A munkagép gyorscsatlakozójának rögzítését kérték)" felirat jelenik meg.


    Illusztráció 11g01231447


    Illusztráció 12g06300656


    FIGYELMEZTETÉS

    Tartsa meg a kanál munkahengerének vezérlőkarját KINYÚJTÁS helyzetben, miközben a gyorscsatlakozó rögzül. Amennyiben ezt elmulasztja, az a munkaeszköz váratlan elmozdulását eredményezheti.


  11. Tartsa meg a kanál hengerének szabályozókarját 5 másodpercig a KINYÚJTÁS helyzetben a horog rögzítéséhez. A hangjelzés leáll, és a monitoron a "Verify Work Tool (Ellenőrizze a munkaeszközt)" felirat jelenik meg.

    ------ FIGYELMEZTETÉS! ------

    Zúzódásos sérülés. Súlyos sérülés vagy halálos baleset veszélye áll fenn. Mindig bizonyosodjon meg arról, hogy a gyorscsatlakozó a csapokhoz van rögzítve. Olvassa el a felhasználói kézikönyvet.




    Illusztráció 13g01231327

    ------ FIGYELMEZTETÉS! ------

    A munkagép használata előtt bizonyosodjon meg, hogy a gyorscsatlakozó megfelelően rögzítve van.

    A Használati és karbantartási kézikönyvben leírt eljárásnak megfelelően ellenőrizze a gyorscsatlakozó rögzítését. A munkagép használata előtt, minden egyes motorindítást követően, valamint hosszabb állásidők után végezze el ezt az ellenőrzést.

    Súlyos sérülést vagy halált okozhat, ha csatoló nincs megfelelően rögzítve.


  12. Ellenőrizze, hogy a gyorscsatlakozó és a munkaeszköz megfelelően összekapcsolódott-e.

    1. Húzza vissza a kanál munkahengerét és helyezze a talajra a munkaeszközt.

    2. Nyomja a munkaeszközt a talajnak.

    3. Húzza hátrafelé a munkaeszközt.


    FIGYELMEZTETÉS

    Húzza visszafele a munkaeszközt a földön, hogy meggyőzödjön arról, hogy a gyorscsatlakozó megfelelően rögzült.

    Ne ütögesse a munkaeszközt a földhöz a csatlakozás ellenőrzéséhez. A munkaeszköz földhöz való csapkodása a gyorscsatlakozó sérülését eredményezi.


  13. Megjelenik a "Work Tool Select" (Munkaeszköz kiválasztása) menü a felügyeleti rendszeren. Görgessen végig a menün a kívánt munkaeszköz kiválasztásához. További információ: Használati és karbantartási kézikönyv, "Felügyeleti rendszer".

A munkaeszköz leválasztása

    ------ FIGYELMEZTETÉS! ------

    A csatlakozó lekapcsolása előtt helyezze az adaptert, vagy a kanalat biztonságos helyzetbe. A csatlakozó lekapcsolásával az adapter, vagy a kanál kikerül a gépkezelő ellenőrzése alól.

    Súlyos sérülést, vagy halálesetet is okozhat, ha az adaptert, vagy a kanalat akkor kapcsolja le, amikor az bizonytalan helyzetben van, vagy valamilyen terhet szállít.



    FIGYELMEZTETÉS

    A munkaeszközök kiegészítő tömlőit le kell választani a hidraulikus gyorscsatlakozó kioldása előtt.

    Ha a munkaeszközt a kiegészítő tömlőkkel együtt húzzák, az az alapmunkagép vagy a munkaeszköz megrongálódását eredményezheti.




    Illusztráció 14g01231322

  1. Nyújtsa ki a kanálszár hengerét és a kanál hengerét addig, amíg a munkaeszköz túl nem fordul a függőleges helyzeten. Ezt a műveletet azelőtt kell elvégezni, hogy megnyomná a csatoló kapcsolóját a csatoló kioldásához.


    Illusztráció 15g06300647

  2. Nyomja meg és engedje el a csatoló kapcsolóját a gyorscsatlakozó kioldásához. Megszólal a hangjelzés, és a monitoron a "Machine Quick Coupler Unlocking Requested (A munkagép gyorscsatlakozójának kioldását kérték)" felirat jelenik meg.


    Illusztráció 16g01231447


    Illusztráció 17g06300647

  3. Tartsa meg a kanál hengerének szabályozókarját 5 másodpercig a KINYÚJTÁS helyzetben a horog kioldásához. A hangjelzés továbbra is hallható, és a monitoron a "Machine Quick Coupler Unlocked (A munkagép gyorscsatlakozója kioldva)" felirat jelenik meg.


    Illusztráció 18g01231426

  4. Mozgassa a gémet és a kanálszárat, amíg az eszköz vagy a kanálszár a tárolási helyzetbe nem áll. Tartsa az eszközt a talaj közelében.


    Illusztráció 19g01231430

  5. Forgassa felfelé a gyorscsatlakozót az alsó csap kioldásához.


    Illusztráció 20g01231432

  6. Folytassa a gyorscsatlakozó felfelé forgatását a felső csap kioldásához és a munkaeszköznek a gyorscsatlakozóról történő teljes leválasztásához.

  7. Mozgassa a kanálszárat olyan helyre, hogy ne érhessen hozzá a munkaeszközhöz.

    Megjegyzés A gyorscsatlakozó bezárásával kapcsolatban lásd: "A munkaeszköz csatlakoztatása".

    Megjegyzés Ahhoz, hogy tárgyakat emeljen fel a gyorscsatlakozó emelőszemével, lásd: "A csatlakozó emelőszemének használata kanál nélkül".

Fordított helyzetben lévő kanál csatlakoztatása



    Illusztráció 21g01231682

  1. Amikor a markoló hidraulikus gyorscsatlakozóját használja, csatlakoztathat fordított helyzetben lévő kanalakat is. Fordított helyzetben csatlakoztatott kanalat láthat például a 21. ábrán.


    Illusztráció 22g01231266

  2. Nyújtsa ki a kanálszár hengerét és a kanál hengerét addig, amíg a gyorscsatlakozó túl nem fordul a függőleges helyzeten.

  3. Kövesse a munkaeszközök csatlakoztatásához alkalmazott lépéseket, hogy fordított helyzetben lévő kanalat csatlakoztasson az alapmunkagéphez. A megfelelő eljárásra vonatkozóan lásd: "A munkaeszköz csatlakoztatása".


FIGYELMEZTETÉS

Mikor bizonyos Caterpillar kanalakat fordított helyzetben használ, azoknak a csatlakoztatása és eltávolítása sokkal nehezebb lehet, mint normál helyzetben.

A sima, könnyed csatlakoztatás édekében pontosan igazítsa a gémet, a kanálszárat és a kanalat egymáshoz. A csatlakozónak a kanál kidudorodásai között kell lennie.

Ha a kanál nem rögzült megfeleően a csatlakozó pofái között a gyorscsalakozó beakadhat a kanál szemeibe. Ilyenkor a kanál teljes súlyát a gyorscsatlakozó oldalai tartják, mely a gyorcsatlakozó sérülését okozhatja.




Illusztráció 23g01231689
(1) Gyorscsatlakozó
(2) Kanál
(3) Fül
(4) Horog

A csatlakozó emelőszemének használata kanál nélkül

  1. Vegye le a munkaeszközt. A megfelelő eljárásra vonatkozóan lásd: "A munkaeszköz leválasztása".


    Illusztráció 24g01231266

  2. Nyújtsa ki a kanálszár hengerét és a kanál hengerét addig, amíg a gyorscsatlakozó túl nem fordul a függőleges helyzeten.


    Illusztráció 25g06300653

  3. Nyomja meg és engedje el a csatoló kapcsolóját a gyorscsatlakozó rögzítéséhez. A monitoron a "Machine Quick Coupler Locking Requested (A munkagép gyorscsatlakozójának rögzítését kérték)" felirat jelenik meg.


    Illusztráció 26g01231447


    Illusztráció 27g06300656

  4. Tartsa a kanál munkahengerét vezérlő kart 5 másodpercig a KINYÚJTÁS helyzetbe. A hangjelzés leáll, és a monitoron a "Verify Work Tool (Ellenőrizze a munkaeszközt)" felirat jelenik meg.


    Illusztráció 28g01231666

  5. Forgassa lefelé a gyorscsatlakozót és mozgassa a kanálszárat olyan helyre, hogy ne érhessen hozzá a munkaeszközhöz.

  6. Szükség szerint használja a gyorscsatlakozó emelőszemét.

  7. A kanál vagy a munkaeszköz visszaszereléséhez itt találja meg a megfelelő eljárást: "A munkaeszköz csatlakoztatása".

Caterpillar Information System:

558 Forestry Machine Machine Systems Drift Reduction Valve (Boom) - Assemble
558 Forestry Machine Machine Systems Drift Reduction Valve (Boom) - Disassemble
M0074900: 509-7382 Locomotive Tooling Lifting Group C175-20 {0374, 0599, 0629, 0632, 0700, 0701} M0074900: 509-7382 Locomotive Tooling Lifting Group C175-20 {0374, 0599, 0629, 0632, 0700, 0701}
CB64B, CB66B, and CB68B Asphalt Compactors Machine Systems Eccentric Weight - Assemble - Versa Vibe
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Sensor Supply - Test
793F Tier IV Off-Highway Truck Field Assembly Guards - Install - Fuel Tank
CB64B, CB66B, and CB68B Asphalt Compactors Machine Systems Eccentric Weight - Disassemble - Versa Vib
Procedure to Install Mechanically Attached Sidebar Protectors on Loader Bucket with Straight Sidebars for Certain (972 - 994) Wheel Loaders {6001, 6101, 6102, 6104, 6817} Procedure to Install Mechanically Attached Sidebar Protectors on Loader Bucket with Straight Sidebars for Certain (972 - 994) Wheel Loaders {6001, 6101, 6102, 6104, 6817}
563D and 573D Wheel Feller Bunchers Machine Systems Bank Valve (Main Hydraulic)
Cat Autolube System for Medium Wheel Loaders Automatic Lubrication System Troubleshooting
563D and 573D Wheel Feller Bunchers Machine Systems Breaker Relief Valve (Hydraulic Tank)
New Biodiesel Compatible Hose Assemblies are Now Used in the Fuel Lines Group on Certain 773E Off-Highway Trucks {1274} New Biodiesel Compatible Hose Assemblies are Now Used in the Fuel Lines Group on Certain 773E Off-Highway Trucks {1274}
R1700 Load Haul Dump Power Train, Steering, Braking, Hydraulic, and Machine Systems Location of Components (Brake System)
994K Wheel Loader Engine Supplement Fuel Tank - Remove and Install - 12 - Hour Tank
New Cross Slope Rotation Sensor Mounting Brackets and Collar Are Now Used on Certain Motor Graders {1408} New Cross Slope Rotation Sensor Mounting Brackets and Collar Are Now Used on Certain Motor Graders {1408}
New Power Train Software Is Now Available on Certain 797F Large Off-Highway Trucks {4800, 4808, 7610, 7620} New Power Train Software Is Now Available on Certain 797F Large Off-Highway Trucks {4800, 4808, 7610, 7620}
New Machine Software (Chassis) Is Now Available on Certain Large Off-Highway Trucks {7490, 7610, 7620} New Machine Software (Chassis) Is Now Available on Certain Large Off-Highway Trucks {7490, 7610, 7620}
Cat® Compaction Control for Landfill Compactors Display Description
563D and 573D Wheel Feller Buncher Maintenance Interval Schedule
M318F, M320F and M322F Wheeled Excavators and MH3022, MH3024 and MH3026 Material Handlers Fuses - Replace
M315D2 and M317D2 Wheeled Excavators Braking System - Check
Procedure to Inspect the Frame of 773E Off-Highway Trucks {0374, 0679, 7051} Procedure to Inspect the Frame of 773E Off-Highway Trucks {0374, 0679, 7051}
Circuit Breaker for Alternator Group May Fail on Certain M325D Material Handlers {1417} Circuit Breaker for Alternator Group May Fail on Certain M325D Material Handlers {1417}
Procedure to Inspect the Frame of 777D Off-Highway Trucks {7050, 7050, 7051, 7051} Procedure to Inspect the Frame of 777D Off-Highway Trucks {7050, 7050, 7051, 7051}
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.