3208 Marine Engine Caterpillar


Fuel Tank Water and Sediment - Drain

Usage:

3208 01Z


FIGYELMEZTETÉS

A termék ellenőrzése, karbantartása, vizsgálata, beállítása, vagy javítása során gondoskodjon a folyadékok tartályba gyűjtéséről. A folyadékot tartalmazó részegységek kinyitása, illetve az ilyen alkatrészek szétszerelése előtt készüljön fel a folyadékok megfelelő edényben történő összegyűjtésére.

A Cat termékekben használt folyadékok gyűjtésére és tárolására alkalmas eszközökkel és tartozékokkal kapcsolatban lásd: Külön kiadvány, NENG2500, "Cat forgalmazók szervizberendezéseinek katalógusa" vagy Külön kiadvány, PECJ0003, "Cat műhelyi készletek és szerszámok katalógusa".

A vonatkozó helyi előírásoknak és rendeleteknek megfelelően gondoskodjék valamennyi folyadék tárolásáról és elszállításáról.


Üzemanyagtartály

Az üzemanyag minősége kritikus fontosságú a motor teljesítménye és élettartama szempontjából. Az üzemanyagba került víz az üzemanyagrendszer extrém kopását okozhatja. Az üzemanyag lehűlése és melegedése során kondenzáció lép fel. A kondenzáció az üzemanyagnak az üzemanyagrendszeren való áthaladásakor, illetve az üzemanyagtartályba való visszatérésekor jelentkezik. Ennek hatására víz gyűlhet fel az üzemanyagtartályban. Ha rendszeresen leereszti az üzemanyagtartályt, és csak megbízható forrásból szerzi be az üzemanyagot, ez segít megelőzni az üzemanyag vízzel való szennyeződését. Az üzemanyagtartályon egy szellőző található, amely megakadályozza a légdugók vagy vákuum kialakulását. Gondoskodjon róla, hogy a szellőzőn ne legyenek idegen anyagok, és ne legyen megrongálódva.

A víz és az üledék leeresztése

Az üzemanyagtartályokon (azok alján) biztosítson lehetőséget a víz és az üledék leeresztésére.

Álljon készen, hogy a vizet és az üledéket megfelelő tartályba eressze le. Csatlakoztasson egy tömlőt (ha szükséges) a szelephez, mielőtt a szelepet kinyitja.

Nyissa ki a leeresztőszelepet az üzemanyagtartály alján, hogy leereszthesse a vizet és az üledéket. Zárja el a leeresztőszelepet.

Megjegyzés Ha nem zárja el megfelelően a leeresztőszelepet, az az üzemanyag szivárgását eredményezheti, ami káros hatással lehet a teljesítményre.

Naponta ellenőrizze az üzemanyagot. A motor üzemeltetését követően eressze le a vizet és az üledéket az üzemanyagtartályból. Az feltöltést követően eressze le a vizet és az üledéket az üzemanyagtartályból. A művelet végrehajtása előtt várjon öt-tíz percet.

Töltse fel az üzemanyagtartályt a motor működtetése után, hogy kihajtsa a nedves levegőt. Ez az eljárás segít megelőzni a kondenzációt. Ne töltse fel teljesen az üzemanyagtartályt. A felmelegedő üzemanyag kitágul, ami a tartály túlcsordulását okozhatja.

Egyes üzemanyagtartályok olyan függőleges csövekkel vannak ellátva, amelyek lehetővé teszik, hogy a víz és az üledék az üzemanyag függőleges csövének vége alatt ülepedjen le. Bizonyos üzemanyagtartályok olyan tápvezetékekkel vannak ellátva, amelyek közvetlenül a tartály aljáról adagolják az üzemanyagot. Ha a motor ilyen rendszerrel van felszerelve, fontos rendszeresen karbantartani az üzemanyag-adagoló rendszer szűrőjét.

Üzemanyag-tároló tartályok

A vizet és az üledéket távolítsa el az üzemanyag-tároló tartályból az alábbi esetekben:

  • Hetente

  • A tartály újrafeltöltése után

Ezzel az eljárással megelőzheti azt, hogy a víz vagy az üledék az üzemanyag-tároló tartályból a motor üzemanyagtartályába pumpálódjon. Négy mikronos (vagy kisebb) abszolút szűrési finomságú szűrő alkalmazása az üzemanyagtartály szellőzőszűrőjénél szintén ajánlott.

Ha egy üzemanyag-tároló tartályt nemrég újratöltöttek vagy áthelyeztek, hagyjon kellő időt az üledék leülepedésére, mielőtt feltöltené a motor üzemanyagtartályát. Az üzemanyag-tároló tartályban alkalmazott terelőlemezek szintén segítenek az üledék összegyűjtésében. Az üzemanyag-tároló tartályból átszivattyúzott üzemanyag szűrése segít biztosítani az üzemanyag megfelelő minőségét. Ha lehetséges, vízleválasztók alkalmazása is javasolt.

Caterpillar Information System:

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.