322B, 322B L, 325B and 325B L Excavators Caterpillar


Operation

Usage:

322B L 1AS

A gép üzemi hőmérsékleti tartománya

A gépnek megfelelően kell működnie abban a környezeti hőmérsékleti tartományban, amely előfordulhat a gép üzemeltetésekor. A normál összeállítású munkagépet −18 °C (0 °F) és 43 °C (109 °F) közötti környezeti hőmérsékleten történő üzemeltetésre tervezték. Az ettől eltérő környezeti hőmérsékleten speciális beállításokra lehet szükség. Az Ön munkagépére alkalmazható egyedi konfigurációkkal kapcsolatban forduljon Cat márkakereskedőjéhez.

Korlátozási körülmények és feltételek

A korlátozási körülmények a munkagép olyan tényleges probémáit jelentik, amelyeket kezelni kell a működtetés folytatása előtt.

A Használati és karbantartási kézikönyv biztonság szakasza ismerteti a korlátozási körülmények feltételeit, amelyek például a biztonsági üzenetek, a biztonsági öv és rögzítő szerelvények, vezetékek, csövek, tömlők, akkumulátorkábelek és kapcsolódó alkatrészek és elektromos vezetékek cseréjére vonatkoznak, valamint a folyadékszivárgások elhárítására.

A Használati és karbantartási kézikönyvnek a Karbantartási intervallumok ütemezésére vonatkozó szakasza ismerteti a korlátozási körülmények feltételeit, amelyek például a következő elemek (ha a felszereltség része) javítására vagy cseréjére vonatkoznak: riasztók, kürtök, fékrendszer, kormánymű és felborulási védőszerkezetek.

A Használati és karbantartási kézikönyvnek a Működtetési szakaszában a Felügyeleti rendszerre (ha a felszereltség része) vonatkozó rész ismerteti a korlátozási körülmények feltételeit, amelyek - többek között - a munkagép azonnali leállítását szükségessé tevő, 3. figyelmeztetési kategóriát is tartalmazzák. Az alábbi táblázat összesítő információkat tartalmaz a jelen használati és karbantartási kézikönyvben található, számos korlátozási körülmény feltételeiről.

Táblázat 1
Rendszer vagy
Alkatrész
Név 
Korlátozási
Állapot 
feltételei
Művelet 
szükséges
Művelet 
Vezeték, csövek és tömlők  A zárószerelvény sérült vagy szivárog. A külső borítás felhorzsolódott vagy bevágódott. Kilátszanak a huzalok. A külső borítás megemelkedett vagy felpúposodott. A tömlő hajlékony részén csomósodás mutatkozik. A külső burkolaton kilátszik a belső megerősítés. A zárószerelvény elmozdult a helyéről.  Látható korrózió, meglazult vagy sérült vezetékek, csövek vagy tömlők. Látható folyadékszivárgások.  Azonnal végezze el a korrodált, meglazult vagy megrongálódott vezetékek, csövek vagy tömlők javítását. Azonnal hárítsa el a szivárgásokat, mivel ezek tüzet okozhatnak. 
Elektromos vezetékek  Kopás, kidörzsölődés, repedés, színelváltozás és vágások jelei a szigetelésen.  Az elektromos kábelköteget látható megrongálódása  Azonnal cserélje ki a megrongálódott vezetékeket. 
Akkumulátorkábel(ek)  Kopás, kidörzsölődés, repedés, színelváltozás és vágások jelei a kábel szigetelésén, lerakódások, korrodált saruk, megrongálódott saruk és meglazult saruk.  Az akkumulátorkábel(ek) látható megrongálódása  Azonnal cserélje ki a megrongálódott akkumulátorkábeleket 
A gépkezelő védőszerkezete  Meghajlott, megrepedt vagy meglazult szerkezetek. Kilazult, hiányzó vagy megrongálódott csavarok.  A szerkezet látható megrongálódása. Kilazult, hiányzó vagy megrongálódott csavarok.  Ne működtesse a munkagépet megrongálódott védőszerkezettel vagy kilazult, hiányzó vagy megrongálódott csavarokkal. Forduljon a Cat márkakereskedőhöz az ellenőrzés, a javítás és a csere lehetőségeivel kapcsolatban. 
Biztonsági öv  Kopott vagy megrongálódott biztonsági öv vagy rögzítő szerelvények  Látható kopás vagy sérülés  Ha valamely alkatrész elkopott vagy megrongálódott, azonnal cserélje ki. 
Biztonsági öv  A biztonsági öv elhasználódása  Három évnyi használat  Három évnyi használat után cserélje ki a biztonsági övet 
Biztonsági üzenetek  A biztonsági üzenet megjelenése  A megrongálódástól olvashatatlanná vált biztonsági üzenetek  Cserélje ki az ábrákat, ha olvashatatlanok 
Hangjelzéses figyelmeztető berendezés(ek) (ha a felszereltség része)  A figyelmeztető hangjelzés hangereje  Hangjelzéses figyelmeztetés hangereje lecsökkent vagy nincs figyelmeztetés  Azonnal javítsa meg vagy cserélje ki a nem megfelelően működő, hangjelzéses figyelmeztető berendezéseket. 
Kamera (kamerák) (ha a felszereltség része)  Szennyeződés vagy törmelékek a kamera lencséjén  A kamera működését gátló szennyeződés vagy törmelékek  Tisztítsa meg a kamerát, mielőtt a munkagépet működteti. 
Vezetőfülke ablakai (ha a felszereltség része)  Szennyeződés, törmelékek vagy megrepedt ablakok  A gépkezelő kilátását korlátozó szennyeződés vagy törmelékek. Megrepedt ablakok.  Tisztítsa meg az ablakokat, mielőtt a munkagépet működteti. Javítsa meg vagy cserélje ki a megrepedt ablakokat, mielőtt a munkagépet működteti. 
Tükrök (ha a felszereltség része)  Szennyeződés, törmelékek vagy megrepedt tükör  A gépkezelő kilátását korlátozó szennyeződés vagy törmelékek. Megrepedt tükrök.  Tisztítsa meg a tükröket, mielőtt a munkagépet működteti. Javítsa meg vagy cserélje ki a megrepedt tükröket, mielőtt a munkagépet működteti. 
Fékrendszer  Nem megfelelő fékezési teljesítmény  A rendszer nem teljesíti a karbantartási szakaszban ismertetett, fékrendszerre vonatkozó próbá(ka)t  Forduljon a Cat márkakereskedőhöz a fékrendszer ellenőrzésével és - ha szükséges - javításával kapcsolatban. 
Hűtőrendszer  A hűtőfolyadék hőmérséklete magas.  A felügyeleti rendszer a 3. figyelmeztetési kategóriát jelzi ki  Azonnal állítsa le a motort. Ellenőrizze a hűtőfolyadék szintjét, és ellenőrizze, hogy nem található-e törmelék a hűtőn. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Hűtőrendszer hűtőfolyadékszintjének ellenőrzése". Ellenőrizze a vízszivattyú ventilátorának ékszíjait. Lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Hajtószíjak ellenőrzése/beállítása/cseréje". Végezze el a szükséges javításokat. 
Motorolajrendszer  Probléma érzékelhető a motorolaj nyomásánál.  A felügyeleti rendszer a 3. figyelmeztetési kategóriát jelzi ki  Ha a figyelmeztetés alapjárati fordulatszám mellett is megmarad, állítsa le a motort, és ellenőrizze a motorolaj szintjét. A szükséges javításokat a lehető leghamarabb végezze el. 
Motorrendszer  A motor elektronikus vezérlőmodulja (ECM) a motor hibáját érzékelte.  A felügyeleti rendszer a 3. figyelmeztetési kategóriát jelzi ki  Azonnal állítsa le a motort. A szervizeléssel kapcsolatban forduljon a Cat márkakereskedőjéhez. 
Üzemanyagrendszer  Probléma érzékelhető az üzemanyagrendszernél.  A felügyeleti rendszer a 3. figyelmeztetési kategóriát jelzi ki  Állítsa le a motort. Állapítsa meg a hiba okát, és végezze el az esetlegesen szükséges javításokat. 
Hidraulikaolaj-rendszer  A hidraulikaolaj hőmérséklete túl magas.  A felügyeleti rendszer a 3. figyelmeztetési kategóriát jelzi ki  Azonnal állítsa le a motort. Ellenőrizze a hidraulikaolaj szintjét, és ellenőrizze, hogy nem szennyezett-e törmelékkel a hidraulikaolaj hűtője. A szükséges javításokat a lehető leghamarabb végezze el. 
Kormánymű  Probléma érzékelhető a kormányműnél. (Ha a felszereltség része a kormánymű felügyelete.)  A felügyeleti rendszer a 3. figyelmeztetési kategóriát jelzi ki  Vigye a munkagépet biztonságos helyre és azonnal állítsa le a motort. Forduljon a Cat márkakereskedőhöz a kormánymű ellenőrzésével és - ha szükséges - javításával kapcsolatban. 
Teljes munkagép  A munkagép szervizelésére van szükség.  A felügyeleti rendszer a 3. figyelmeztetési kategóriát jelzi ki  Azonnal állítsa le a motort. A szervizeléssel kapcsolatban forduljon a Cat márkakereskedőjéhez. 

A gép működtetése

A gépet kizárólag a vezetőülésben ülve irányítsa. A biztonsági övet mindig kapcsolja be, amikor a gépet működteti. A kezelőszerveket csak akkor működtesse, ha a motor jár.

Nyílt terepen lassan vezetve a gépet ellenőrizze, hogy az összes vezérlőszerv és védőberendezés megfelelően működik-e.

A gép mozgása közben figyelje meg, hogy elegendő-e a gém mozgástere. Ha a talaj egyenetlen, a gém össze-vissza himbálózhat.

Győződjön meg arról, hogy a gép elindításakor senkinek nem veszélyezteti a testi épségét. Ne szállítson utasokat a gépen, csak akkor, ha a gép fel van szerelve utasüléssel és biztonsági övvel.

Jegyezzen fel minden káresetet, amely üzemeltetés közben történt a géppel. Végezze el a szükséges javításokat.

Ne használja a munkaeszközt állványként.

Amikor közlekedik a munkagéppel, a szerelékeket tartsa körülbelül 40 cm (15 inches) távolságra a talajszint fölött. A gépet ne irányítsa kiugró peremek, sziklafal vagy munkagödör széléhez.

Ha a gép lejtőn oldalirányba csúszni kezd, azonnal engedje le a terhet és úgy kormányozzon, hogy a lejtőn lefelé haladjon.

Legyen óvatos és kerülje az olyan talajviszonyokat, amelyek a gép felborulását eredményezhetik. Dombos terepen, töltéseken és lejtőkön a gép felborulhat. Ugyancsak felborulhat, amikor árkokon, ormokon vagy más váratlan akadályokon halad át.

Hacsak lehet, lejtőn felfelé vagy lefelé úgy haladjon a géppel, hogy a differenciálmű fogaskerekei a lejtő felé nézzenek. Ne haladjon a géppel lejtőn oldalirányban. Amikor lejtőn dolgozik, mindig a gép nehezebbik része legyen dombnak felfelé.

Vigyázzon, hogy ne veszítse el uralmát a gép fölött. Soha ne terhelje túl a gépet a terhelhetőségi határon.

Kerülje az irányváltoztatást amikor lejtőn közlekedik. Ha lejtőn irányt változtat, a munkagép megbillenhet vagy megcsúszhat oldalra.

A terhet húzza a gép közelébe, mielőtt elindul a géppel.

A terhet húzza a gép közelébe, mielőtt elfordítaná.

Az emelési kapacitás csökken, ahogy a rakomány távolabb kerül a géptől.

Ellenőrizze, hogy a vonószemek és a vontatóeszközök megfelelnek-e az adott igénybevételnek.

Vontató berendezést csak vonórúdhoz vagy vonószemhez csatlakoztasson.

Sodronykötelet soha ne feszítsen szét. Senkinek ne engedje, hogy sodronykötelet szétfeszítsen.

Amikor megpróbál beállni a munkaeszközt csatlakoztasához, győződjön meg arról, hogy a gép és a vontatott munkaeszköz között nem tartózkodik senki. A vontatott munkaeszköz rögzítőjét támassza alá, hogy a vontatott munkaeszközt a gép vonórúdjához igazíthassa.

Ellenőrizze a munkaterületen érvényes helyi előírásokat, országos hatályú törvényeket és/vagy rendeleteket arra vonatkozóan, hogy mekkora távolságot szükséges tartani a gép és a tereptárgyak között.

Mielőtt a gépet üzemelteti, a helyi közműszolgáltatóknál tájékozódjon a föld alatti vezetékek és a talajba süllyesztett vezetékek pontos helyével kapcsolatban.

Legyen tisztában a gép maximális méreteivel.

Mindig figyelje a terhet.

Ne üzemeltesse a gépet ellensúly nélkül. A gép felborulhat, ha a gém a gép oldala felé nyúlik ki.

A markolókanál, a polipmarkoló vagy a mágnes minden irányba kilendülhet. A botkormányokat folyamatos mozdulattal mozgassa. Ha a botkormányok mozgatása nem folyamatos mozdulattal történik, a markolókanál, a polipmarkoló vagy a mágnes kilendülhet, és a vezetőfülkének vagy a munkaterületen tartózkodóknak ütközhet. Ez személyi sérüléshez vezet.

A gép elején található bizonyos csatlakozások (gém, kanálszár, gyorscsatlakozó, munkaeszköz) lehetővé tehetik, hogy a munkaeszköz az alváznak, a forgatóműnek, a gémnek, a gém hidraulikus hengerének és/vagy a vezetőfülkének ütközzön. Amikor a gépet működteti, ügyeljen a munkaeszköz helyzetére.

Állítsa le munkagépet addig, amíg a megrongálódott vagy működésképtelen láthatósági segédeszközt (segédeszközöket) meg nem javítják, illetve nem alkalmaznak olyan, megfelelő intézkedéseket a munkaterületen, amelyek minimalizálják a korlátozott láthatóságból fakadó kockázatokat.

A gép üzemeltetése nem teljesen összeszerelt állapotában



Illusztráció 1g02202544

Tegyen címkét a gép kezelőszerveire. A kezelőszervek felcímkézése után az alábbiak szerint működtesse a gépet.

Amennyiben a gépet a gém, a kanálszár és/vagy az ellensúly felszerelése nélkül kell üzemeltetni, a működtetés képzett kezelő által, egyenes, stabil talajon vagy úton, kis sebességgel történjen. Kerülje azokat a műveleteket (ideértve a forgató funkciót is), melyek a gép stabilitását veszélyeztethetik. A ROPS szerkezettanúsítványát a gém, a kanálszár és az ellensúly a gép felbillenésének vagy fefordulásának esetére vonatkozó támaszték-funkciójának figyelembevételével állították ki.

Caterpillar Information System:

C12 Marine Engines Engine Air Cleaner Element - Clean/Replace
3126E and 3126B Commercial and Truck Engines Crankshaft Vibration Damper - Inspect
3208 Marine Engine Cooling System Coolant Level - Check
3208 Marine Engine Cooling System Coolant Extender (ELC) - Add
3208 Marine Engine Cooling System Supplemental Coolant Additive (SCA) - Test/Add
C27 PET GEN SET Electric Power Generation and C27 KNOCKDOWN K Petroleum Power Train Package Alternator - Inspect
3176C and 3196 Marine Engines Aftercooler Condensate Drain Valve - Inspect/Clean
3176C and 3196 Marine Engines Refill Capacities
3208 Marine Engine Extended Life Coolant (ELC) Cooling System Maintenance
3208 Marine Engine Water/Supplemental Coolant Additive (SCA)
3208 Marine Engine Supplemental Coolant Additive (SCA)
3208 Marine Engine Conventional Coolant/Antifreeze Cooling System Maintenance
322B, 322B L, 325B and 325B L Excavators Lifting Objects
3176C and 3196 Industrial Engines Engine Oil and Filter - Change
C12 Marine Engines Cooling System Coolant (ELC) - Change
322B, 322B L, 325B and 325B L Excavators Operating Technique Information
322B, 322B L, 325B and 325B L Excavators Boom, Stick and Bucket Operation
C12 Marine Engines Cooling System Coolant (DEAC) - Change
3176C and 3196 Marine Engines Engine Oil Level - Check
3176C and 3196 Marine Engines Engine Air Cleaner Service Indicator - Inspect
3208 Marine Engine Marine Classification Society Certification Requirements
3208 Marine Engine Engine Mounts - Inspect
3176C and 3196 Industrial Engines Engine Valve Lash - Inspect/Adjust
C15 and C18 Petroleum Generator Sets Engine Valve Rotators - Inspect
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.