631E Series II Wheel Tractor-Scrapers Caterpillar


Hydraulic Oil

Usage:

631E 1AB

Felhasználási területek

  • Hidraulikus rendszerek

  • Hidrosztatikus sebességváltók

A Caterpillar új hidraulikaolaj-osztályt fejlesztett ki, a HYDO Advanced folyadékokat. Ezek az új, továbbfejlesztett folyadékok optimális teljesítményt nyújtanak az olyan fejlett hidraulikarendszerekben, amelyek működése során nagyfokú pontosságra van szükség, valamint amelyek nehéz hőmérsékleti és nyomásviszonyok között működnek. Ezek a folyadékok optimális teljesítményt nyújtanak a jelenlegi és a korábbi hidraulikarendszerekben. Négy új termék jelent meg:

  • HYDO Advanced 10, SAE 10W

  • HYDO Advanced 20, SAE 20W

  • HYDO Advanced 30, SAE 30

  • Bio HYDO Advanced, többfokozatú

Cat HYDO Advanced hidraulikaolajok, SAE 10W, SAE 20W és SAE 30

A Cat HYDO Advanced hidraulikaolajok rendeltetése, hogy késleltetett olajleeresztési intervallumokat biztosítsanak, továbbá kiegészítő védelmet nyújtsanak a Cat hidraulikarendszer alkotóelemeinek és a hidrosztatikus sebességváltóknak.

A Cat HYDO Advanced hidraulikaolajok olyan adalékanyagokból és kiváló minőségű alapolajból állnak, amelyek teljesítették a szigorú tesztelési követelményeket mind a terepen végzett vizsgálatok, mind laboratóriumi körülmények között. Ennek köszönhetően elsőrangú védelmet nyújtanak a Cat hidraulikarendszerek számára.

A Cat HYDO Advanced hidraulikaolajok használata részesül előnyben a hidraulikarendszerek és a hidrosztatikus rendszerek többségében. Tekintse át jelen Külön kiadvány, "Kenőanyagok viszkozitása" részében a Hidraulikarendszerek kenőanyag-viszkozitása adott környezet hőmérséklet mellett című táblázatot, ami a Cat HYDO Advanced hidraulikaolajok üzemeltetéséhez a környezeti hőmérsékleteket rögzíti.

A Cat HYDO Advanced olaj 6000 üzemóránkénti vagy nagyobb olajleeresztési időközt biztosít a legtöbb alkalmazás számára. S·O·S olajelemzési szolgáltatás ajánlott, ha az olajleeresztési intervallum 6000 órára vagy ennél nagyobb értékre nőtt. Összehasonlításképpen a kereskedelmi forgalomban kapható, nem Cat hidraulikaolajok (második választást jelentő olajok) 2000 órás olajleeresztési intervallumot tesznek lehetővé. A Caterpillar azt javasolja, hogy tartsa be az olajszűrőkre/olajmintavételre vonatkozó karbantartási időközöket, amelyek a munkagéphez mellékelt Használati és karbantartási kézikönyvben vannak megadva. Részletekért forduljon a Cat márkakereskedőhöz.

A Cat HYDO Advanced hidraulikaolajok a következő előnyöket kínálják:

  • Javított kopásvédelem: a kopó felületek és az alkatrészek kopásának csökkentése a különböző hidraulikus szivattyúkban.

  • Védelem a rozsda és a korróziós kopás ellen.

  • A vízkiszorítás megóvja a szivattyút a víz bejutása és a fagyás okozta károkkal szemben.

  • Az oxidációs stabilitás 250%-os növekedése az "ASTM D943" szerint.

  • A gyors levegőkiengedés védelmet biztosít a kavitációval szemben.

  • A javított szűrési képesség segít biztosítani az alkatrészek tisztán tartását.

A Cat HYDO Advanced használatával elérheti a hidraulikarendszerek összetevőinek és a hidrosztatikus sebességváltók maximális élettartamát és teljesítményét. A Cat HYDO Advanced olaj megnövelt teljesítményéből származó előnyök kihasználása érdekében a korábbi hidraulikaolaj maradékával történő keveredést 10% alatt kell tartani, amikor az olajat Cat HYDO Advanced olajra cseréli.

Ha a környezeti hőmérséklet miatt más viszkozitásra van szükség, a következő Caterpillar olajok használhatók:

  • Cat DEO-ULS és Cat DEO

  • Cat DEO-ULS SYN és Cat DEO SYN

  • Cat DEO hideg időjárási körülményekhez

  • Cat TDTO

  • Cat TD TO hideg időjárási körülményekhez

  • Cat TDTO-TMS

  • Cat MTO

Megjegyzés A fent megnevezett olajok olajleeresztési intervallumai kisebbek, mint a Cat HYDO Advanced olajoké. A felsorolt olajok olajleeresztési időköze általában 2000, de legfeljebb 4000 üzemóra. Kivételt képes a Cat TDTO hideg időjárási körülményekre alkalmas olaj, amely 6000 órás vagy még hosszabb olajleeresztési intervallumot tesz lehetővé. S·O·S olajelemzési szolgáltatás szükséges, ha a fent megnevezett olajokat Cat hidraulikarendszerek alkatrészeiben és hidrosztatikus erőátviteli rendszerekben használják.

Megjegyzés A Caterpillar olajok kereskedelmi fogalomban való elérhetősége régiónként változhat.

Olyan alkalmazási területek esetében, ahol tűzálló hidraulikafolyadék használatára van szükség, a Caterpillar az EcoSafe FR-46 használatát javasolja. Ez a termék teljesen szintetikus, nemvizes hidraulikafolyadék. Vízalapú és glikolalapú hidraulikakészítmény használata nem ajánlott Cat munkagépek hidraulikarendszereiben. Az EcoSafe FR-46 ISO 46 minősítésű, többfokozatú készítmény. További tudnivalókkal kapcsolatban lásd az EcoSafe hidraulikaolaj gyártója által biztosított termékadatokat. A rendelkezésre állással kapcsolatban forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.

Cat Bio HYDO Advanced (hidraulikaolaj)

A Cat Bio HYDO Advanced biológiailag lebomló, nem mérgező hidraulikaolaj használata olyan hidraulikarendszerekben javasolt, ahol a környezetvédelmi szempontokat figyelembe kell venni vagy be kell tartani. A Cat Bio HYDO Advanced több, mint 90%-ban tartalmaz megújuló összetevőket, így megfelel az Európai öko-címke használati feltételeinek. Forduljon az országos, regionális vagy helyi hatóságokhoz az adott területen érvényes, hidraulikaolajokra vonatkozó környezetvédelmi követelményekkel kapcsolatban.

A Cat Bio HYDO Advanced olajok olyan kiváló minőségű adalékanyagokból és szintetikus, biológiailag lebomló alapolajból állnak, amelyek teljesítik a szigorú tesztelési követelményeket, így elsőrangú védelmet nyújtanak a Cat hidraulikarendszerek és hidrosztatikus sebességváltók számára.

A Cat Bio HYDO Advanced olaj 6000 üzemóránkénti vagy nagyobb olajleeresztési időközt biztosít a legtöbb alkalmazás számára. S·O·S olajelemzési szolgáltatás ajánlott, ha az olajleeresztési intervallum 6000 üzemórára vagy ennél nagyobb értékre nőtt. Összehasonlításképpen a kereskedelmi forgalomban kapható, biológiailag lebomló, nem Cat hidraulikaolajok (második választást jelentő olajok) legfeljebb 2000 órás olajleeresztési intervallumot tesznek lehetővé. Tartsa be az olajszűrőkre/olajmintavételre vonatkozó karbantartási időközöket, amelyek a munkagéphez mellékelt Használati és karbantartási kézikönyvben vannak megadva. Részletekért forduljon a Cat márkakereskedőhöz.

A Cat Bio HYDO Advanced hasonló teljesítménnyel rendelkezik, mint a Cat HYDO Advanced 10, és a következő előnyöket nyújtja: kiváló védelem a mechanikai kopással, habzással és korrózióval szemben a hidraulikarendszerekben és a hidrosztatikus sebességváltókban. Ennek az olajnak a használatával elérheti a hidraulikarendszerek összetevőinek és a hidrosztatikus sebességváltók maximális élettartamát és teljesítményét. A Cat Bio HYDO Advanced előnyben részesül a hidraulikarendszerek és a hidrosztatikus rendszerek többségében, amikor a környezeti hőmérséklet −30° C (−22° F) és 45° C (113° F) közötti. További információkért forduljon a Caterpillar márkakereskedőhöz.

A Cat Bio HYDO Advanced olaj megnövelt teljesítményéből származó előnyök kihasználása érdekében a korábbi hidraulikaolaj maradékával történő keveredést 3% alatt kell tartani, amikor az olajat Cat Bio HYDO Advanced olajra cseréli. A hidraulikarendszer átöblítése a keresztszennyeződés elkerülése érdekében javasolt.

A Cat Bio HYDO Advanced használható az egyéb eredeti gépgyártók által előállított (OEM) hidraulikarendszerekben. Az alkalmazás további részleteivel kapcsolatban olvassa el a gyártó előírásait.



Illusztráció 1g00103844

A fenti jellel ellátott gépek biológiai úton lebontható hidraulikaolajjal vannak feltöltve. A jel a hidraulikatartályon van.

Kereskedelmi forgalomban kapható olajak

Megjegyzés Azokat a nem Caterpillar által gyártott, kereskedelmi forgalomban kapható olajokat, amelyek a legtöbb Cat hidraulikus és hidrosztatikus sebességváltókban használhatók, egységesen harmadlagosan ajánlott olajoknak nevezzük. A harmadlagosan ajánlott olajok csoportján belül az olajok a teljesítmény tekintetében különböző kategóriákba soroljuk.


FIGYELMEZTETÉS

A Cat nem vállal garanciát a nem Cat gyártmányú folyadékok minőségére vagy teljesítményére vonatkozóan.


A legtöbb Caterpillar munkagép hidraulikarendszerében és a legtöbb Cat hidrosztatikus sebességváltóban használható, kereskedelmi forgalomban kapható olaj minimális viszkozitása 6,6 100 °C (212 °F) hőmérsékleten ("ASTM D445").

Ha Caterpillar olajok nem állnak rendelkezésre, akkor a legtöbb Cat gép hidraulikarendszerében és a legtöbb Cat hidrosztatikus sebességváltóban olyan olajok is használhatók, amelyek megfelelnek az alábbi specifikációknak:

  • Olyan motorolajok, amelyek megfelelnek a Cat ECF-1-a, a Cat ECF-2 vagy a Cat ECF-3 specifikációnak, és legalább 0,09 (900 ppm) százalékban tartalmaznak cink adalékot

  • A Cat BF-2 előírásnak megfelelő biológiailag lebomló olajok

  • TO-4 motorolajok, amelyek legalább 0,09 százalékban (900 ppm) tartalmaznak cink adalékot

Megjegyzés Az ipari hidraulikaolajok használata nem javasolt a Caterpillar hidraulikarendszerekben.

Kereskedelmi forgalomban kapható, biológiailag lebomló hidraulikaolaj

Megjegyzés Azokat a nem Cat által gyártott, kereskedelmi forgalomban kapható olajokat, amelyek a legtöbb Cat hidraulikus és hidrosztatikus sebességváltó-rendszerekben használhatók, egységesen harmadlagosan ajánlott olajoknak nevezzük. A harmadlagosan ajánlott olajok csoportján belül az olajok a teljesítmény tekintetében különböző kategóriákba soroljuk.

Használjon olyan kereskedelmi forgalomban kapható olajat, amely megfelel a Cat BF-2 specifikációnak.

Megjegyzés A Cat BF-2 specifikációnak megfelelő olajat csak olyan hidraulikarendszerekben szabad használni, ahol az kifejezetten ajánlott.


FIGYELMEZTETÉS

A Cat nem vállal garanciát a nem Cat gyártmányú folyadékok minőségére vagy teljesítményére vonatkozóan.


Ha Cat olajok nem használhatók, akkor olyan kereskedelmi forgalomban kapható, biológiailag lebomló hidraulikaolajakat használjon, amelyek megfelelnek a Cat BF-2 teljesítménykövetelményeinek. A Cat BF-2 felváltja a Cat BF-1 teljesítménykövetelményeket. A Cat BF-1 teljesítménykövetelmények már nem érvényesek.


FIGYELMEZTETÉS

Ne használjon a BF-2 specifikációnak megfelelő, kereskedelmi forgalomban kapható olajat olyan gépelemekben, amelyek dörzsanyagot tartalmaznak (kivéve a hidraulikus kotrógépeket). Olvassa el a gép Használati és karbantartási kézikönyvét , vagy forduljon a helyi Cat márkakereskedőhöz, mielőtt a BF-2 specifikációt teljesítő, kereskedelmi forgalomban kapható olajat használna hidraulikus kotrógépben.


A biológiailag lebomló hidraulikaolajok a következő összetevőket tartalmazzák: telített HEES (Hydraulic Environmental Ester Synthetic, környezetbarát, szintetikus észter hidraulikaolaj), szintetikus alapolaj, választott adalékok. Forduljon az országos, regionális vagy helyi hatóságokhoz az adott területen érvényes, hidraulikaolajokra vonatkozó környezetvédelmi követelményekkel kapcsolatban.

Caterpillar Information System:

631E Series II Wheel Tractor-Scrapers Engine Oil - Cat Machine Diesel Engines
631E Series II Wheel Tractor-Scrapers Lubricant Information
320B Excavator Machine System Specifications Accumulator (Pilot)
322B Excavator Machine System Attachment Specifications Bucket Adjuster
120H and 135H Motor Graders Power Train Drive Shaft
322B, 322B L, 325B and 325B L Excavators Parking
TK711, TK721, TK722 and TK732 Track Feller Bunchers Before Operation
TK711, TK721, TK722 and TK732 Track Feller Bunchers Engine Starting
143H and 163H Motor Graders Mounting and Dismounting
TK711, TK721, TK722 and TK732 Track Feller Bunchers Before Starting Engine
584 and 584HD Forwarders Tire Inflation Pressure Adjustment
584 and 584HD Forwarders Oil Filter - Inspect
631E Series II Wheel Tractor-Scrapers Transmission/Drive Train Oil
631E Series II Wheel Tractor-Scrapers Gear Oil
Challenger 35, Challenger 45 and Challenger 55 Agricultural Tractors Multipurpose Tractor Oil
631E Series II Wheel Tractor-Scrapers Lubricating Grease
631E Series II Wheel Tractor-Scrapers Specialty Lubricants
Cat Commercial Diesel Engine Fluids Recommendations Cold Weather Lubricants
D6M Track-Type Tractor Lubricant Viscosities
631E Series II Wheel Tractor-Scrapers S·O·S Services Oil Analysis
631E Series II Wheel Tractor-Scrapers Coolant Recommendations
Cat Commercial Diesel Engine Fluids Recommendations Extended Life Coolant Cooling System Maintenance
3208 Marine Engine S·O·S Coolant Analysis
Cat Commercial Diesel Engine Fluids Recommendations Reference Material
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.