730 EJECTOR Articulated Truck Caterpillar


Operation Information

Usage:

730 B1W
Veicot iekraušanu vai izkraušanu, nodrošiniet, lai mašīna atrastos taisni uz līdzenas virsmas. Šāda rīcība sniedz vairākas priekšrocības:

  • Tiek samazināta kravas izkrišanas iespēja uz traktora.

  • Tiek samazināts nepieciešamais izkustināšanas spēks.

  • Tiek samazināta riepu sabojāšanas iespēja.

Iekraušanas laikā palieciet kabīnē.

Iekraušana mašīnā jāveic vienmērīgi. Nevienmērīga kravas iekraušana mašīnā izraisa nevienmērīgu iekraušanas slodzi uz riepām un asīm. Nevienmērīga slodze var izraisīt pārmērīgu riepu un asu nodilumu.

Nepārsniedziet mašīnas nominālo jaudu.

Ievērojiet piesardzību, izkraujot kravu.

Nepietuvojieties pārāk tuvu kraujas, būvbedres un pārkares malai.

Visiem sešiem riteņiem jāatrodas uz stabilas pamatnes. Ja izkraušanas laikā aizmugurējie riteņi neatrodas uz stabilas pamatnes, mainās mašīnas līdzsvars. Veicot nepareizu izkraušanu, traktors vai piekabe var apgāzties.

Piekabe var apgāzties, ja vienas puses riteņi pēkšņi iegrimst mīkstā zemē. Iegrimšana var pastiprināties, ja materiāli iestrēgst korpusā.

Izkraujot kravu uz slīpas virsmas, mašīnas līdzsvars var mainīties. Ja mašīna kļūst nestabila, tās priekšējie riteņi var tikt pacelti no zemes.

Izvairieties no kravas izkraušanas, atrodoties uz slīpas virsmas. Uzmanieties, izkraujot kravu, mašīnai atrodoties uz ieslīpas virsmas.

Mašīnas ekspluatācija

  1. Pārbaudiet, vai ap mašīnu ir pietiekami daudz brīvas vietas.

  2. Noregulējiet operatora sēdekli.

  3. Noregulējiet spoguļus.

  4. Noregulējiet stūres statni.

  5. Piesprādzējiet drošības jostu.

  6. Nospiediet darba bremžu vadības ierīci, lai novērstu mašīnas izkustēšanos.

  7. Atbrīvojiet stāvbremzi.


    PAZIŅOJUMS

    Operatora ērtību un spēka pārvada komponentu maksimālā darbmūža labad pirms jebkādas virziena maiņas veikšanas tiek ieteikta ātruma samazināšana vai bremzēšana.


  8. Pārvietojiet transmisijas vadības ierīci vajadzīgajā virzienā un atbilstošajā pārnesumā.

  9. Atlaidiet darba bremžu vadības ierīci.

  10. Nospiediet un turiet akseleratora vadības ierīci tik ilgi, līdz tiek sasniegts vajadzīgie dzinēja apgriezieni.

  11. Brauciet ar mašīnu uz priekšu, lai pārredzamība un vadība būtu vislabākā.

Iekraušana

  1. Ievērojiet piesardzību, braucot ar mašīnu iekraušanas darbu teritorijā. Ievērojiet drošu attālumu no citām mašīnām.

  2. Novietojiet mašīnu iekraušanas darbu teritorijā.

  3. Mašīnas operatoram jāatrodas kabīnē, kamēr tiek veikti iekraušanas darbi.

  4. Apturiet mašīnu, izmantojot darba bremžu vadības ierīci. Pārslēdziet transmisijas vadības ierīci neitrālā pozīcijā.

  5. Pārslēdziet stāvbremzes vadības ierīci ieslēgtā pozīcijā.

  6. Nodrošiniet, lai izstūmēja vērstuve ir pilnībā ievilkta.

  7. Veiciet iekraušanu mašīnā.

  8. Kad krava ir iekrauta mašīnā, ieslēdziet darba bremzes. Pārslēdziet stāvbremzes vadības ierīci izslēgtā pozīcijā. Pārslēdziet transmisijas vadības ierīci vajadzīgajā pārnesumā. Atlaidiet darba bremžu vadības ierīci un lēnām brauciet ar mašīnu prom no iekraušanas darbu teritorijas.

  9. Ievērojiet piesardzību, braucot prom no iekraušanas darbu teritorijas.

Izkraušana

Kravas izkraušana, kustinot mašīnu

  1. Pirms kravas izkraušanas pārbaudiet, vai zonā ap mašīnu nav darbinieku un jebkādu šķēršļu. Ja iekraušanas darbu teritorijā strādā signalizētājs, izpildiet viņa dotos norādījumus.

  2. Pirms kravas izkraušanas novietojiet mašīnu taisni. Pārliecinieties, ka visi riteņi atrodas uz stabilas virsmas.

  3. Pārslēdziet transmisijas vadības ierīci vajadzīgajā pārnesumā. Kad vajadzīgais pārnesums tiek attēlots CMS panelī, nospiediet transmisijas fiksēšanas slēdzi. Nospiežot šo slēdzi, tiks novērsta augstāka vai zemāka pārnesuma ieslēgšanās. Lēnām pabrauciet mašīnu uz priekšu.


    Attēls 1g01007287

  4. Lai izkrautu kravu, pavelciet izkraušanas vadīklu atpakaļ uz pozīciju EJECT (1). Pārbaudiet, vai izstūmēja vērstuve iztīra korpusu. Turiet izstūmēja vadīklu pozīcijā EJECT, līdz vajadzīgā krava ir izkrauta. Atlaidiet izstūmēja vadīklu. Izstūmēja vadīkla atgriezīsies pozīcijā HOLD (2).

  5. Lai novietotu izstūmēja vērstuvi atpakaļ saliktā pozīcijā, pastumiet izstūmēja vadīklu uz priekšu līdz pozīcijai RETRACT (ievilkt) (3). Atlaidiet izstūmēja vadīklu. Izstūmēja vadīkla paliks pozīcijā RETRACT. Atlaidiet transmisijas fiksēšanas slēdzi. Izbrauciet mašīnu ārpus darba zonas. Nodrošiniet, lai izstūmēja vērstuve ir pilnībā ievilkta. Tagad mašīna ir gatava saņemt nākamo kravu.

Kravas izkraušana ar apturētu mašīnu.

  1. Pirms kravas izkraušanas pārbaudiet, vai zonā ap mašīnu nav darbinieku un jebkādu šķēršļu. Ja iekraušanas darbu teritorijā strādā signalizētājs, izpildiet viņa dotos norādījumus.

  2. Pirms kravas izkraušanas novietojiet mašīnu taisni. Pārliecinieties, vai visi riteņi atrodas uz stabilas virsmas.

  3. Ieslēdziet darba bremzes. Novietojiet pārnesumu pārslēgu NEITRĀLAJĀ pozīcijā. Pārslēdziet stāvbremzes vadības ierīci ieslēgtā pozīcijā. Atlaidiet darba bremžu vadības ierīci.

  4. Lai izkrautu kravu, pavelciet izkraušanas vadīklu atpakaļ pozīcijā EJECT (1). Pārbaudiet, vai izstūmēja vērstuve iztīra korpusu. Turiet izstūmēja vadīklu pozīcijā EJECT, līdz vajadzīgā krava ir izkrauta. Atlaidiet izstūmēja vadīklu. Izstūmēja vadīkla atgriezīsies pozīcijā HOLD (2).

  5. Kad korpuss ir tukšs, lai ievilktu izstūmēja vērstuvi, nospiediet izstūmēja vadīklu uz priekšu līdz pozīcijai RETRACT (ievilkt) (3). Nodrošiniet, lai izstūmēja vērstuve ir pilnībā ievilkta. Tagad mašīna ir gatava saņemt nākamo kravu.

  6. Ieslēdziet darba bremzes. Pārslēdziet stāvbremzes vadības ierīci izslēgtā pozīcijā. Pārslēdziet transmisijas vadības ierīci vajadzīgajā pārnesumā. Atlaidiet darba bremžu vadības ierīci un lēnām brauciet prom.

Ātruma un virziena maiņa

Transmisijai ir seši turpgaitas pārnesumi un viens atpakaļgaitas pārnesums.



Attēls 2g00734265

Transmisijas vadības ierīcei ir sešas pozīcijas.

(1) 1. pozīcija

(2) 2. pozīcija

(3) 3. pozīcija

(4) D pozīcija

(5) N pozīcija

(6) R pozīcija

Transmisijas vadības ierīcei ir šādi slēdži:

(7) transmisijas fiksēšanas slēdzis;

(8) neitrālā pārnesuma bloķēšanas slēdzis;

(9) augstākā pārnesuma slēdzis.

Skatiet Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatas sadaļu, "Transmission Control".


PAZIŅOJUMS

Pirms virziena maiņas mašīna jāaptur un dzinējam jādarbojas ar maziem tukšgaitas apgriezieniem. Pēc ātrumpārslēga pārvietošanas nepiedodiet gāzi, līdz nedzirdat vai nejūtat transmisijas izraisīto dzinēja sakabi.


Ja transmisijas vadības ierīce ir neitrālā pozīcijā, neitrālā pārnesuma bloķēšanas slēdzis novērš iespēju, ka transmisijas vadības ierīce nejauši tiek pārslēgta pārnesuma pozīcijā.

Operatoram jānospiež neitrālā pārnesuma bloķēšanas slēdzis (8), lai pārslēgtu transmisijas vadības ierīci no neitrālās pozīcijas. Neitrālā pārnesuma bloķēšanas slēdzis jātur nospiests tik ilgi, kamēr transmisijas vadības ierīce tiek pārvietota no neitrālās pozīcijas.

Izslēdziet neitrālā pārnesuma bloķēšanu, nospiežot neitrālā pārnesuma bloķēšanas slēdzi (8), un pārslēdziet transmisijas vadības ierīci uz priekšu, lai izvēlētos šādas pārnesuma pozīcijas:

  • Braukšana (D)

  • 3. pārnesums (3)

  • 2. pārnesums (2)

  • 1. pārnesums (1)

Pirms transmisijas vadības ierīces pārslēgšanas no neitrālās pozīcijas apturiet mašīnu un pārliecinieties, vai dzinējs ir tukšgaitā.

Ja transmisijas vadības ierīce tiek pārslēgta braukšanas pozīcijā, tiek ieslēgts pirmais pārnesums un griezes momenta konvertors.

Palielinot dzinēja apgriezienus un mašīnas ātrumu attiecībā pret virsmu, transmisija tiek pārslēgta uz augstāku pārnesumu. Palielinot ātrumu attiecībā pret virsmu, transmisija automātiski tiek pārslēgta uz augstāku pārnesumu.

Ja ātrums attiecībā pret virsmu vai dzinēja ātrums ir samazināts, palielinot slodzi, transmisija automātiski pārslēgsies zemāk, izvēloties atbilstošu pārnesumu. Transmisija tiek pārslēgta uz zemāku pārnesumu pakāpēniski pa vienam pārnesumam.

Pārslēgšanas uz zemāku pārnesumu palēninātājs (ECM funkcija) novērš iespēju, ka operators varētu veikt piespiedu pārslēgšanu uz zemāku pārnesumu, kas izraisītu dzinēja apgriezienu pārsniegšanu. Kad mašīna pārvietojas un transmisijas vadības ierīce tiek pārslēgta uz zemāku pārnesumu, transmisija nepārslēdzas uz zemāku pārnesumu, līdz nav sasniegts atbilstošs ātrums attiecībā pret virsmu.

Ja transmisijas vadības ierīce tiek pārslēgta 1., 2. vai 3. pozīcijā, transmisija netiek pārslēgta uz pārnesumu, kas ir augstāks par izvēlēto pozīciju.

Ja tiek pārsniegts dzinēja apgriezienu skaits, transmisiju var pārslēgt par vienu pārnesumu uz augšu.

Kā augstāko transmisijas pārnesuma ierobežojumu var izvēlēties jebkuru no augstākajiem pārnesumiem.

Izmantojiet šādu procedūru, lai izvēlētos augstākā pārnesuma ierobežojumu.

  1. Ieslēdziet stāvbremzi. Iedarbiniet dzinēju. Darbiniet dzinēju ar zemiem tukšgaitas apgriezieniem.

  2. Pārslēdziet transmisijas vadības ierīci D pozīcijā.

  3. Nospiediet un turiet augstākā pārnesuma slēdzi (9). Aptuveni pēc 5 sekundēm faktiskā pārnesuma indikators displejā mainās starp "6F", "5F" un "4F". Katra pārnesuma indikators ir ieslēgts aptuveni 3 sekundes.

  4. Kad ir parādīts vajadzīgā pārnesuma indikators, atlaidiet augstākā pārnesuma slēdzi (9). Šādi tiek iestatīts augstākā pārnesuma ierobežojums parādītajam pārnesumam. Transmisija nepārslēdz augstāku pārnesumu, nekā šeit ir izvēlēts.

Nospiediet un turiet augstākā pārnesuma ieslēgšanas slēdzi (9), lai transmisijā iestatītu parastu braukšanas režīmu.

Piezīme Augstākā pārnesuma ierobežojums tiks arī atcelts, ja dzinēja iedarbināšanas slēdzis tiks pārvietots izslēgtā pozīcijā.

Nospiediet neitrālā pārnesuma bloķēšanas slēdzi (8) un velciet transmisijas vadības ierīci atpakaļ pozīcijā R, lai izvēlētos atpakaļgaitas pārnesumu. Transmisijas fiksēšana tiek automātiski aktivizēta, ja tiek izvēlēts atpakaļgaitas pārnesums. Mašīnai jāatrodas nekustīgā pozīcijā, lai varētu izvēlēties atpakaļgaitas pārnesumu.

Transmisijas fiksēšanas slēdzis (7) ļauj operatoram fiksēt transmisiju pašlaik ieslēgtajā pārnesumā.

Transmisijas fiksēšana tiek ieslēgta, nospiežot slēdzi (7).

Transmisijas fiksēšana tiek atcelta, vēlreiz nospiežot slēdzi (7).

Piezīme Transmisija automātiski samazina pārnesumu, ja mašīnas ātrums kļūst mazāks par minimālo attiecīgā pārnesuma ātrumu. Ja transmisija ir pirmajā pārnesumā un mašīnas ātrums ir mazāks nekā minimālais ātrums, automātiski tiek atbloķēts griezes momenta konvertors.

Tālāk aprakstītajos apstākļos ierobežojiet augstāko pārnesumu ar transmisijas fiksēšanas slēdža palīdzību.

  • Ja ar mašīnu braucat lejup pa nogāzi un ir izvēlēts palēninātājs, ņemiet vērā virsmas nosacījumus un nogāzes slīpumu. Izmantojiet iemaņas, lai izvēlētos pārnesumu, kas nodrošina vislabāko palēninātāja veiktspēju. Tuvojoties lejupvērstai nogāzei, manuāli izvēlieties atbilstošu pārnesumu. Braucot pa lejup pa nogāzi, izvēlieties drošu braukšanas ātrumu. Sasniedzot nogāzes beigas, izvēlieties virsmas apstākļiem piemērotu pārnesumu.

  • Tuvojoties augšupvērstai nogāzei, nospiediet transmisijas fiksēšanas slēdzi, lai fiksētu transmisiju izvēlētajā pārnesumā un novērstu nevēlamu pārslēgšanu uz augstāku pārnesumu. Kad mašīna ir pirmajā pārnesumā un tās ātrums attiecībā pret virsmu samazinās, transmisijas ECM atbloķēs griezes momenta konvertoru. Ja ir izraudzīts jebkurš cits turpgaitas pārnesums, spēka pārvada elektroniskās vadības modulis ignorē transmisijas fiksāciju un pārnesumkārba pārslēdzas par vienu pārnesumu zemāk. Tas var notikt tikai tad, ja dzinēja apgriezieni un ātrums attiecībā pret virsmu samazinās zem pārslēgšanās sliekšņa. Lai transmisija varētu pārslēgt pārnesumus kā parasti, vēlreiz nospiediet transmisijas fiksēšanas slēdzi, kad ir sasniegts slīpuma augstākais punkts.

Šādos apstākļos transmisijai jāatrodas pārnesumā.

  • Ja braucat pa mīkstu virsmu, transmisija var bieži pārslēgt pārnesumus. Tādā gadījumā izvēlieties zemāko pārnesumu no diviem, lai saglabātu izvēlēto pārnesumu. Lai transmisija varētu normāli pārslēgt pārnesumus, vēlreiz nospiediet transmisijas fiksēšanas slēdzi, kad virsmas apstākļi uzlabojas.

  • Noteiktos apstākļos bloķēšanas funkcijas atspējošana mašīnas PIRMAJAM PĀRNESUMAM var būt izdevīga. Pirmā pārnesuma bloķēšanas funkcija mašīnā ir ieslēgta. Pirmā pārnesuma bloķēšanas funkcija (1F LUC) Caterpillar elektrotehniķī (CAT ET) ir konfigurējama iespēja. Šis uzlabojums ļauj lietotājiem izvēlieties lietošanas nosacījumiem atbilstošu pārnesuma konfigurāciju. Mainot pirmā pārnesuma bloķēšanas iestatījumu, var palīdzēt uzturēt kustību apjomu. Mainot iestatījumu, tiks novērsta nevajadzīga pārnesumu pārslēgšana noteikta ātruma vai virsmas apstākļu gadījumā. Pirmā pārnesuma bloķēšanas noklusējuma rūpnīcas iestatījums ir Ieslēgts. Caterpillar iesaka izmantot versiju ET2008A vai jaunāku versiju. Ja ir ieslēgta pirmā pārnesuma bloķēšana, pārnesuma shēma ir 1C-1LU-2C-2LU. Ja ir izslēgta pirmā pārnesuma bloķēšana, pārnesuma shēma ir 1C-2C-2LU.

Vienmēr, braucot ar mašīnu, ievērojiet drošu braukšanas ātrumu un ņemiet vērā šādus nosacījumus:

  • Vietas stāvoklis

  • Laika apstākļi

  • Mašīnas iekraušanas stāvoklis

Visos gadījumos ievērojiet pareizu apstāšanās attālumu.

Caterpillar Information System:

414E, 416E, 420E and 430E Backhoe Loaders Machine Systems Window Wiper and Wiper Motor (Front) - Install
TH210 and TH215 Telehandlers Hydraulic System Hydraulic Tank
PS-360C Pneumatic Compactor Propel System Piston Pump Neutral - Test and Adjust
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Engine Temperature Sensor Open or Short Circuit - Test
2004/11/15 The Use of Lubricant Improves Window Installation {7310}
R1300G Load Haul Dump Machine Systems Pressure Reducing Valve (Pilot Oil) - Install
Asphalt Pavers Conveyor Electronic Control System Conveyor Ratio Dial - Calibrate
824H Wheel Dozer, 825H Soil Compactor and 826H Landfill Compactor Fuel Tank Water and Sediment - Drain
824H Wheel Dozer, 825H Soil Compactor and 826H Landfill Compactor Steering System Pilot Valve (Steering) Supply Pressure - Test and Adjust
2005/08/22 A Connector is Required When Certain Turbocharger Groups are Replaced {1052}
414E, 416E, 420E and 430E Backhoe Loaders Machine Systems Window Wiper and Wiper Motor (Front) - Remove
824H Wheel Dozer, 825H Soil Compactor and 826H Landfill Compactor Steering System Steering Pilot System Pressure - Test
120M, 12M, 140M, 14M, 160M and 16M Motor Graders Secondary Steering System Electrical System
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Engine Misfires, Runs Rough or Is Unstable
12M, 140M and 160M Motor Graders Hydraulic and Steering System Operational Checks
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Intermittent Low Power or Power Cutout
824H Wheel Dozer, 825H Soil Compactor and 826H Landfill Compactor Steering System Steering Time - Check
Asphalt Pavers Conveyor Electronic Control System Material Height Dial - Calibrate
414E, 416E, 420E, 422E, 428E, 430E, 432E, 434E, 442E and 444E Backhoe Loaders Machine Systems Stabilizer Cylinder - Remove and Install
834H Wheel Dozer and 836H Landfill Compactor Electrohydraulic System Solenoid Valves
Asphalt Pavers Conveyor Electronic Control System Material Height Sensor - Calibrate
2004/11/01 New Cat Monitoring System Service Replacement {7490}
TH350B, TH355B, TH360B and TH460B Telehandlers Cooling System Coolant Sample (Level 1) - Obtain
Asphalt Pavers Conveyor Electronic Control System Auger Startup - Calibrate
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.