301.5, 301.6, 301.7 CR, 301.8 and 302 CR Mini Hydraulic Excavators Caterpillar


Quick Coupler Operation - If Equipped

Usage:

301.8 H8X

Gyorscsatlakozó készenléti rendszere (ha a felszereltség része)

A gyorscsatlakozó készenléti rendszere lényegében egy, a kanálszár végéhez vezető, kiegészítő hidraulikus vezérlőkör.

Ha van felszerelve hidraulikus gyorscsatlakozó, győződjön meg róla, hogy a munkagép fel van-e szerelve gyorscsatlakozó-készenléti rendszerrel, valamint ügyeljen arra, hogy a hidraulikus gyorscsatlakozó és az illeszkedő munkaeszközök rendelkezzenek jóváhagyással az adott munkagéphez. A Caterpillar nem vállal felelősséget az alább felsorolt szabályok be nem tartásából származó személyi sérülésekért/és vagy anyagi károkért:

Tartsa be a hidraulikus gyorscsatlakozó használati és karbantartási kézikönyvében ismertetett utasításokat.

A hidraulikus gyorscsatlakozó használati és karbantartási kézikönyvét tartsa a munkagép dokumentációjának tárolására szolgáló rekeszben.

Ha nem jóváhagyott hidraulikus gyorscsatlakozót szerelnek fel, az megváltoztathatja a munkagép eredeti funkcióinak működését, valamint az érintett funkciók használati és karbantartási kézikönyvben ismertetett leírását.

Ezenfelül a következő szempontokat kell figyelembe venni:

  • Ha szükséges, módosításokat és/vagy kiegészítéseket kell végezni a munkagépnél (például biztonsági matricák) és/vagy a kézikönyveiben (például az ismertetett funkciók megváltozása).

  • Előfordulhat, hogy korlátozásokat kell bevezetni a munkagép rendeltetésszerű használatában.

  • Előfordulhat, hogy a munkagépek EK- vagy EU-megfelelőségi nyilatkozata elveszíti az érvényességét, ha olyan hidraulikus gyorscsatlakozót szerelnek fel, amely nem felel meg a munkagépnek és a csatlakozási felületének (például a leadott nyomásra vonatkozóan).

  • Előfordulhat, hogy a hidraulikus gyorscsatlakozók EK- vagy EU-megfelelőségi nyilatkozata elveszíti az érvényességét, ha olyan alapmunkagépre szerelnek fel hidraulikus gyorscsatlakozót, amely nem felel meg a hidraulikus gyorscsatlakozónak és a csatlakozási felületének (például a szükséges nyomásra vonatkozóan).

Általános működtetés

A hidraulikus gyorscsatlakozó arra szolgál, hogy a gépkezelő a kezelőállás elhagyása nélkül cserélhesse a különböző munkaeszközöket.

A munkaeszközöknek a hidraulikus gyorscsatlakozóhoz történő csatolási módjára, valamint a hidraulikus gyorscsatlakozó működtetésére vonatkozóan lásd a hidraulikus gyorscsatlakozó Használati és karbantartási kézikönyvét. A hidraulikus gyorscsatlakozó használata előtt mindig ellenőrizze a hidraulikarendszer és a rögzítőszerkezet megfelelő működését.

Ha a hidraulikus gyorscsatlakozó tartalmaz emelőszemet is, válassza le a munkaeszközt a hidraulikus gyorscsatlakozóról ahhoz, hogy az emelőszemet terhek felemelésére használhassa. Ahhoz, hogy terhet emeljen fel az emelőszem segítségével, addig nyújtsa ki a kanál hengerét, amíg a hidraulikus gyorscsatlakozó nem kerül függőleges helyzetbe. Ne lépje túl a gép névleges terhelését.

Tartsa be a tárgyakat emelő kotrógépek használatát szabályozó helyi és/vagy országos szintű előírásokat.

Tartsa be a teheremelési műveleteket szabályozó helyi és/vagy országos szintű előírásokat.

A munkagép tárgyak emelésére való használatáról bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Tárgyak emelése".

Felszerelés



Illusztráció 1g02869245

Megjegyzés A hidraulikus gyorscsatlakozók kiválasztását és felszerelését kizárólag Cat márkakereskedők végezhetik.

  1. Ügyeljen arra, hogy a rudazatcsapok (1) illeszkedjenek a munkagéphez. Kenje meg rudazatcsapokat (1) és a csapok furatait a munkagépre történő felszerelés előtt.

    Megjegyzés Ha a munkagép biológiailag lebomló olajjal van feltöltve, ügyeljen arra, hogy a hidraulikus gyorscsatlakozó rendelkezzen jóváhagyással az adott hidraulikaolajhoz. Öblítse át a hidraulikus gyorscsatlakozó hidraulikarendszerét a munkagépben használt biológiailag lebomló olajjal.

  2. Szerelje fel a hidraulikus gyorscsatlakozót és a rudazatcsapokat (1).

  3. Megfelelően rögzítse a rögzítőcsapokat (2).

  4. Csatlakoztassa a hidraulikus vezetékeket a hidraulikus gyorscsatlakozó használati és karbantartási kézikönyvében foglalt utasításoknak megfelelően.

  5. Ürítse le a rendszert.

  6. Végezzen funkcionális ellenőrzést, és győződjön meg róla, hogy minden megfelelően működik, a munkagép és a hidraulikus gyorscsatlakozó használati és karbantartási kézikönyvében ismertetettek szerint.

  7. Ellenőrizze, hogy a hidraulikus gyorscsatlakozó és vezetékeinél/csatlakozóinál nincs-e szivárgás.

Gyorscsatlakozó üzemeltetése

A munkaeszköz csatlakoztatása

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A munkaeszközök nem megfelelő csatlakoztatása súlyos személyi sérülést vagy akár halált is okozhat.

A munkagépet csak akkor üzemeltesse, ha meggyőződött arról, hogy a záró mechanizmusok tökéletesen összekapcsolódtak. A megfelelő összekapcsolódás ellenőrzéséhez:

  1. Szemrevételezéssel ellenőrizze, hogy megfelelően csatlakoztatva van-e a munkaeszköz. Bizonyosodjon meg, hogy a munkaeszközt rögzítő minden záró mechanizmus összekapcsolódott és a munkaeszköz rögzítve van a gyorscsatlakozóhoz.

  2. Húzza vissza a kanál munkahengerét és húzza a talajon a munkaeszközt.

  3. Szemrevételezéssel ellenőrizze, hogy ne legyen mozgás a munkaeszköz és a gyorscsatlakozó között.

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Mielőtt a gyorscsatlakozóval befogná őket, a munkaeszközt vagy a kanalat állítsa biztonságos pozícióba. Győződjön meg arról, hogy a munkaeszközön, vagy a kanálon semmilyen teher nincs.

Ha a munkaeszközt, vagy a kanalat úgy csatlakoztatja, hogy nem biztonságos pozícióban van, vagy valamilyen teher van rajta, súlyos, akár halálos baleset is bekövetkezhet.


------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Zúzódásos sérülés. Súlyos sérülést vagy halált okozhat. Mindig bizonyosodjon meg, hogy a gyorscsatlakozó összekapcsolódott. Olvassa el a gépkezelői kézikönyvet.



FIGYELMEZTETÉS

A hangjelzés (csengő) nem szólal meg, ha a kapcsoló rögzített helyzetben van. A kapcsoló helyzete nem irányadó a hidraulikus gyorscsatlakozó zárásának megerősítéséhez. Fizikailag is ellenőrizni kell a hidraulikus gyorscsatlakozó összezáródását, a munkaeszköz talajon történő vontatásával.



FIGYELMEZTETÉS

Mindig győződjön meg arról, hogy szól a berregő, amikor a kapcsoló a kioldási helyzetben van. Ha ebben az állapotban nem hallható semmilyen hang sem, akkor győződjön meg arról, hogy a munkaeszköz stabil és biztonságos pozícióban van. Állítsa le a motort. Vegye fel a kapcsolatot a Cat forgalmazóval.



FIGYELMEZTETÉS

Bizonyos munkaeszköz-kombinációk esetében - beleértve a gyorscsatlakozókat is - a munkaeszköz nekiütközhet a vezetőfülkének/védőtetőnek vagy a munkagép elülső részének. Új munkaeszköz első használata közben mindig ellenőrizze, hogy nincs-e ütközés.




    Illusztráció 2g02163290

  1. Illessze a hidraulikus gyorscsatlakozót a munkaeszközhöz a hidraulikus gyorscsatlakozó használati és karbantartási kézikönyvében ismertetettek szerint.


    Illusztráció 3g02163292

  2. Oldja fel a monitort, és nyomja meg a gyorscsatlakozóra vonatkozó opciót. Megszólal a hangjelzés, ami azt jelzi, hogy a gyorscsatlakozó készenléti rendszere aktív és üzemképes.

    Megjegyzés Ha ebben az állásban nem hallható hangjelzés, akkor ellenőrizze, hogy a munkaeszköz stabil és biztonságos helyzetben nyugszik-e a talajon. Állítsa le a motort. Forduljon a Cat forgalmazóhoz.

  3. Nyomja le, és tartsa lenyomva a lábkapcsolót (13). Húzza hátra a tolólap kezelőkarját (17) ütközésig, és tartsa meg ebben a helyzetben. A gyorscsatlakozó készenléti rendszere ebben az állapotban a beállított nyomást biztosítja a hidraulikus gyorscsatlakozóhoz. A hidraulikus gyorscsatlakozó megnyitása után a tolólap kezelőkarja elengedhető.

  4. Csatlakoztassa a hidraulikus gyorscsatlakozót a munkaeszközhöz a hidraulikus gyorscsatlakozó használati és karbantartási kézikönyvében ismertetettek szerint.

    ------ FIGYELMEZTETÉS! ------

    Zúzódásos sérülés. Súlyos sérülést vagy halált okozhat. Mindig bizonyosodjon meg, hogy a gyorscsatlakozó összekapcsolódott. Olvassa el a kezelői kézikönyvet.



    FIGYELMEZTETÉS

    Rendszerszintű okok miatt a gyorscsatlakozó készenléti rendszerének nyitása és zárása a tolólap funkciójával, a forgatási funkcióval és az AUX II funkcióval (ha a felszereltség része) működik. Gyakorlati okok miatt csak a "tolólap" ismertetett funkcióját használja a gyorscsatlakozó készenléti rendszerének működtetésére.


  5. Engedje fel a lábkapcsolót (13). Húzza hátra a tolólap kezelőkarját (17) ütközésig, és tartsa meg ebben a helyzetben. A hidraulikus gyorscsatlakozó bezárása után a tolólap kezelőkarja elengedhető. Nyomja meg újra a gyorscsatlakozóra vonatkozó opciót a monitoron, ekkor a hangjelzés leáll.

  6. A munkaeszköz rögzítésének ellenőrzéséhez végezze el a következő eljárást:

    1. Szemrevételezéssel ellenőrizze, hogy megfelelően csatlakoztatva van-e a munkaeszköz. Ügyeljen arra, hogy a munkaeszköz rögzítő mechanizmusa rögzüljön, és a munkaeszközt a hidraulikus gyorscsatlakozóhoz szorítsa.

    2. Húzza vissza a kanál munkahengerét és húzza a talajon a munkaeszközt.

    3. Szemrevételezéssel ellenőrizze, hogy nincs-e mozgás a munkaeszköz és a hidraulikus gyorscsatlakozó között.


FIGYELMEZTETÉS

Húzza hátra a munkaeszközt a talajon, és győződjön meg róla, hogy a hidraulikus gyorscsatlakozó megfelelően rögzítve van-e.

A hidraulikus gyorscsatlakozó megfelelő rögzítéséről ne úgy győződjön meg, hogy a ráüt a munkaeszközre a talajon. Ha ráüt a munkaeszközre a talajon, az a hidraulikus gyorscsatlakozó és az alapmunkagép megrongálódását okozhatja.


A munkaeszköz leválasztása

    ------ FIGYELMEZTETÉS! ------

    A csatlakozó lekapcsolása előtt helyezze az adaptert, vagy a kanalat biztonságos helyzetbe. A csatlakozó lekapcsolásával az adapter, vagy a kanál kikerül a gépkezelő ellenőrzése alól.

    Súlyos sérülést, vagy halálesetet is okozhat, ha az adaptert, vagy a kanalat akkor kapcsolja le, amikor az bizonytalan helyzetben van, vagy valamilyen terhet szállít.



    FIGYELMEZTETÉS

    A munkaeszközök kiegészítő tömlőit le kell választani a hidraulikus gyorscsatlakozó kioldása előtt.

    Ha a munkaeszközt a kiegészítő tömlőkkel együtt húzzák, az az alapmunkagép vagy a munkaeszköz megrongálódását eredményezheti.



    FIGYELMEZTETÉS

    Mindig győződjön meg arról, hogy szól a berregő, amikor a kapcsoló a kioldási helyzetben van. Ha ebben az állapotban nem hallható semmilyen hang sem, akkor győződjön meg arról, hogy a munkaeszköz stabil és biztonságos pozícióban van. Állítsa le a motort. Vegye fel a kapcsolatot a Cat forgalmazóval.




    Illusztráció 4g02163292

  1. A hidraulikus gyorscsatlakozó kioldásához állítsa be a munkaeszköz helyzetét a hidraulikus gyorscsatlakozó használati és karbantartási kézikönyvében ismertetettek szerint.


    FIGYELMEZTETÉS

    Rendszerszintű okok miatt a gyorscsatlakozó készenléti rendszerének nyitása és zárása a tolólap funkciójával, a forgatási funkcióval és az AUX II funkcióval (ha a felszereltség része) működik. Gyakorlati okok miatt csak a "tolólap" ismertetett funkcióját használja a gyorscsatlakozó készenléti rendszerének működtetésére.


  2. Oldja fel a monitort, és nyomja meg a gyorscsatlakozóra vonatkozó opciót. Megszólal a hangjelzés, ami azt jelzi, hogy a gyorscsatlakozó készenléti rendszere aktív és üzemképes.

    Megjegyzés Ha ebben az állásban nem hallható hangjelzés, akkor ellenőrizze, hogy a munkaeszköz stabil és biztonságos helyzetben nyugszik-e a talajon. Állítsa le a motort. Forduljon a Cat forgalmazóhoz.

  3. Nyomja le, és tartsa lenyomva a lábkapcsolót (13). Húzza hátra a tolólap kezelőkarját (17) ütközésig, és tartsa meg ebben a helyzetben. A hidraulikus gyorscsatlakozó megnyitása után a tolólap kezelőkarja elengedhető.


    Illusztráció 5g02163415

  4. Oldja ki a munkaeszközt a hidraulikus gyorscsatlakozóról a hidraulikus gyorscsatlakozó használati és karbantartási kézikönyvében ismertetettek szerint.


    Illusztráció 6g02163290

  5. Bizonyosodjon meg arról, hogy a munkaeszköz stabilan, biztonságos helyzetben áll a talajon.

  6. Engedje fel a lábkapcsolót (13). Húzza hátra a tolólap kezelőkarját (17) ütközésig, és tartsa meg ebben a helyzetben. A hidraulikus gyorscsatlakozó bezárása után a tolólap kezelőkarja elengedhető. Nyomja meg újra a gyorscsatlakozóra vonatkozó opciót a monitoron, ekkor a hangjelzés leáll.

Fordított helyzetben lévő kanál csatlakoztatása


FIGYELMEZTETÉS

Ha bizonyos típusú kanalakat fordított pozícióban használ, előfordulhat, hogy nehezebb csatlakoztatni a kanalat és szétkapcsolni a kanalat, mint normál pozícióban.

Az akadálymentes csatlakoztatáshoz arra kell figyelni, hogy a gém, a kanálszár és a kanál egyvonalban legyenek.




Illusztráció 7g02163425

Amennyiben fordított helyzetben lévő kanállal szeretné a hidraulikus gyorscsatlakozót működtetni, a munkaeszköz csatlakoztatásához és kioldásához ugyanezeket a lépéseket kell elvégezni. A megfelelő eljárásra vonatkozóan lásd: "A munkaeszköz csatlakoztatása" és "A munkaeszköz leválasztása".

Caterpillar Information System:

Engine Storage and Engine Start-Up After Storage {1000, 1300, 1348, 7418} Engine Storage and Engine Start-Up After Storage {1000, 1300, 1348, 7418}
C175 Tier 4 Final Engines for Caterpillar Built Machines Water Pump - Assemble
797F Tier 4 Off-Highway Truck Engine Supplement Nitrogen Oxide Sensor (Exhaust Outlet) - Remove and Install
320D3 Hydraulic Excavator Machine Systems Swivel - Assemble
320D3 Hydraulic Excavator Machine Systems Swivel - Disassemble
320D3 Excavators Maintenance Interval Schedule
320D3 Excavators Fuel Lift Pump Strainer - Replace
320D3 Excavators Hydraulic System Oil Filter (Pilot) - Replace
320D3 Excavators Hydraulic System Oil Filter (Case Drain) - Replace
320D3 Excavators Fuel System Water Separator - Drain
320D3 Excavators Fuel System Secondary Filter - Replace
320D3 Excavators Fuel System Primary Filter (Water Separator) Element - Replace
C18 Generator set and C18 Marine Engines Fuel Filter Base - Remove and Install
The Hydraulic Tank is Improved on Certain 797F Off-Highway Trucks {5056} The Hydraulic Tank is Improved on Certain 797F Off-Highway Trucks {5056}
797F Tier 4 Off-Highway Truck Engine Supplement Nitrogen Oxide Sensor (Exhaust Inlet) - Remove and Install
The Brake Cooling and Brake Charging Pump May Lose Efficiency Prematurely on Certain 777G Off-Highway Trucks {5073} The Brake Cooling and Brake Charging Pump May Lose Efficiency Prematurely on Certain 777G Off-Highway Trucks {5073}
301.5, 301.6, 301.7 CR, 301.8 and 302 CR Mini Hydraulic Excavators Boom/Stick/Bucket Combinations
320D3 and 323D3 Excavators Systems Pump Control (Main Hydraulic) - Main Pump Regulator
C18 Generator set and C18 Marine Engines Fuel Manifold - Remove
320D3 Hydraulic Excavator Machine Systems Monitor - Remove and Install - Machine
320 D3 Hydraulic Excavators Engine Disassembly and Assembly Crankshaft Front Seal - Remove and Install
C175-16 Marine Engines Oil Mist Detector - Clean
C18 Generator set and C18 Marine Engines Fuel Manifold - Install
320D3 Hydraulic Excavator Machine Systems Pump Drive Coupling - Remove and Install
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.