C4.4 Industrial Engine Caterpillar


Coolant (Commercial Heavy-Duty) - Change

Usage:

C4.4 W23


NOTIFICARE

Utilizarea agenţilor de curăţire comerciali pentru sistemul de răcire poate produce deteriorarea componentelor din sistemul de răcire. Folosiţi numai agenţi de curăţire pentru sistemul de răcire care sunt aprobaţi pentru motoare Caterpillar.



NOTIFICARE

Atunci când efectuaţi proceduri de service sau reparaţii la sistemul de răcire a motorului, procedura trebuie respectată cu motorul pe sol plat. Solul plat vă va permite să verificaţi cu acurateţe nivelul agentului de răcire. De asemenea, această procedură va contribui la evitarea riscului de introducere a unei închideri pneumatice în sistemul agentului de răcire.


Notă Inspectaţi pompa de apă şi regulatorul de temperatură a apei după drenarea sistemului de răcire. Această inspecţie este o bună ocazie de a înlocui pompa de apă, regulatorul de temperatură a apei şi furtunurile, dacă este necesar.

Curăţaţi sistemul de răcire şi spălaţi-l înainte de intervalul de întreţinere recomandat dacă există următoarele condiţii:

  • Motorul se supraîncălzeşte frecvent.

  • Se observă producerea spumei.

  • Uleiul a intrat în sistemul de răcire şi agentul de răcire este contaminat.

Notă Când este curăţat sistemul de răcire, este necesară doar apă curată.

Drenare

------ AVERTISMENT! ------

Sistem sub presiune (presurizat): Antigelul fierbinte poate cauza arsuri serioase. Pentru a deschide buşonul de umplere al sistemului de răcire, opriţi motorul şi aşteptaţi până când componentele sistemului de răcire sunt reci. Slăbiţi încet buşonul de depresurizare al sistemului de răcire pentru a elibera orice presiune din sistem.


  1. Opriţi motorul şi lăsaţi-l să se răcească. Slăbiţi uşor buşonul de umplere a sistemului de răcire pentru a elimina presiunea. Scoateţi buşonul de umplere a sistemului de răcire.


    Ilustraţie 1g03486977
    Exemplu tipic

  2. Deschideţi robinetul de drenaj sau scoateţi dopul de drenaj (1) de la motor. Deschideţi robinetul de drenaj sau scoateţi dopul de drenaj de la radiator.

    Lăsaţi agentul de răcire să se scurgă.


NOTIFICARE

Debarasaţi-vă de antigelul uzat în mod corespunzător sau reciclaţi-l. Au fost propuse diverse metode pentru a recupera antigelul uzat pentru reutilizarea în sistemele de răcire. Singura metodă acceptată de Caterpillar pentru recuperarea antigelului este distilarea.


Eliminaţi corespunzător materialele evacuate. Respectaţi reglementările locale privind eliminarea materialelor.

Spălare

  1. Purjaţi sistemul de răcire cu apă curată pentru a elimina toate resturile.

  2. Închideţi robinetul de drenaj sau montaţi dopul de drenaj la motor. Strângeţi dopul de drenaj din blocul de cilindru la 40 N·m (29 lb ft). Închideţi robinetul de drenaj sau montaţi dopul de drenaj la radiator. Specificaţii cuplu de strângere, SENR3130 pentru mai multe informaţii despre cuplurile corecte de strângere.


    NOTIFICARE

    Nu umpleţi sistemul de răcire cu mai mult de 5 l (1,3 US-Gall/min.) , pentru a evita închiderile pneumatice.

    Închiderile pneumatice în sistemul de răcire pot cauza deteriorarea motorului.


  3. Umpleţi sistemul de răcire cu un amestec de apă curată şi soluţie de curăţare Caterpillar cu acţiune rapidă pentru sistemul de răcire. Adăugaţi 0.5 L (1 pt) de soluţie de curăţare per 15 L (4 US gal) de capacitate a sistemului de răcire. Montaţi buşonul de umplere a sistemului de răcire.

  4. Porniţi şi puneţi în funcţiune motorul la ralanti mic timp de cel puţin 30 de minute. Temperatura agentului de răcire trebuie să fie de cel puţin 82 °C (180 °F).

  5. Opriţi motorul şi lăsaţi-l să se răcească. Slăbiţi uşor buşonul de umplere a sistemului de răcire pentru a elimina presiunea. Scoateţi buşonul de umplere a sistemului de răcire. Scoateţi furtunul de racordare sau dopurile de drenaj ale sistemului de răcire. Lăsaţi apa să se scurgă. Spălaţi sistemul de răcire cu apă curată. Instalaţi furtunul de racordare. Curăţaţi dopul de drenaj şi montaţi dopul de drenaj în blocul de cilindri. Strângeţi dopul de drenaj din blocul de cilindru la 40 N·m (29 lb ft). Închideţi robinetul de drenaj sau montaţi dopul de drenaj la radiator. Specificaţii cuplu de strângere, SENR3130 pentru mai multe informaţii despre cuplurile corecte de strângere.

Umplere


    NOTIFICARE

    Nu umpleţi sistemul de răcire cu mai mult de 5 l (1,3 US-Gall/min.) , pentru a evita închiderile pneumatice.

    Închiderile pneumatice în sistemul de răcire pot cauza deteriorarea motorului.


  1. Umpleţi sistemul de răcire cu agent de răcire comercial de înaltă calitate. Adăugaţi aditiv suplimentar cu agent de răcire la agentul de răcire. Pentru cantitatea corectă, consultaţi Manualul de operare şi întreţinere, "tema Capacităţi de reumplere" (Secţiunea Întreţinere) pentru mai multe informaţii despre specificaţiile sistemului de răcire. Nu montaţi buşonul de umplere a sistemului de răcire.

  2. Porniţi şi puneţi în funcţiune motorul la ralanti mic. Măriţi turaţia motorului la ralanti mare. Exploataţi motorul pentru a deschide termostatul motorului. Această operaţie va permite purjarea întregii cantităţi de aer rămase în sistem. Reduceţi turaţia motorului la ralanti mic. Opriţi motorul.

  3. Verificaţi nivelul agentului de răcire. Menţineţi nivelul agentului de răcire la cel mult 13 mm (0.5 inch) sub baza conductei de umplere. Menţineţi nivelul corect al agentului de răcire din vasul de expansiune (dacă este prevăzut cu această componentă).

  4. Curăţaţi buşonul de umplere a sistemului de răcire. Inspectaţi garnitura amplasată pe buşonul de umplere a sistemului de răcire. Dacă garnitura amplasată pe buşonul de umplere a sistemului de răcire este deteriorată, eliminaţi buşonul de umplere vechi şi montaţi unul nou. Dacă garnitura aflată pe buşonul de umplere a sistemului de răcire nu este deteriorată, efectuaţi un test de presiune. Utilizaţi o pompă de presurizare 9S-8140 pentru a efectua testul de presiune. Presiunea corectă pentru buşonul de umplere a sistemului de răcire este ştanţată pe faţa acestuia. Dacă buşonul de umplere a sistemului de răcire nu prezintă presiunea corectă, montaţi un nou buşon de umplere.

  5. Porniţi motorul. Verificaţi sistemul de răcire a motorului pentru depistarea scurgerilor şi pentru a stabili dacă temperatura de operare este corectă.

Notă Caterpillar are diverse produse pentru curăţarea depunerilor dure din sistemul agentului de răcire. Contactaţi reprezentantul Cat pentru informaţii suplimentare.

Dop drenaj agent de răcire pentru bloc cilindri



Ilustraţie 2g03487216
Exemplu tipic

Dopul de drenaj pentru cilindrii agentului de răcire (1) are un guler concav de material de etanşare în poziţia (2) de pe dopul de drenaj. Dopul de drenaj poate fi reutilizat, dar dacă materialul de etanşare este deteriorat sau lipseşte, dopul de drenaj trebuie înlocuit. Asiguraţi-vă că suprafaţa de etanşare (3) din blocul de cilindri este curată şi nu prezintă murdărie, înainte de instalarea dopului de drenaj.

Caterpillar Information System:

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.