374F Excavator Caterpillar


Monitoring System

Usage:

374F L AP4


OZNÁMENÍ

Pokud monitorovací systém vysílá varovný signál, okamžitě zkontrolujte displej monitoru a proveďte potřebný zákrok nebo údržbu podle indikátoru na monitoru.

Údaje na monitoru samotné nezaručují, že je stroj v dobrém provozním stavu. Panel monitoru neužívejte jako jediný způsob kontroly. Údržba a kontrola stroje musí být prováděna pravidelně. Viz oddíl Údržba v této příručce pro provoz a údržbu.




Ilustrace 1g03510903
(1) Výstražná kontrolka
(2) Časová lišta
(3) Oblast měřidel
(4) Pohled kamery
(5) Zobrazovací oblast výstrah
(6) Informační oblast
(7) Klávesnice

Kontrolka akce (1)

Tato kontrolka akce slouží jako upozornění na výskyt problému se strojem. Kontrolka akce bude blikat červeně, bude-li aktivní výstraha úrovně 2 nebo výstraha úrovně 3.

Časová lišta (2)



Ilustrace 2g03510998

Hodiny (2A) - Hodiny zobrazují aktuální čas.

Počitadlo provozních hodin (2B) - Tento indikátor zobrazuje celkový počet provozních hodin motoru. Údaje na tomto displeji používejte k údržbě dle intervalů provozních hodin.

Množství spotřebovaného paliva (2B) - Tento indikátor signalizuje spotřebu paliva.

Zbývající doba paliva (2B) - Tento indikátor zobrazuje zbývající dobu paliva.

"VYBRÁN EKONOMICKÝ REŽIM" (2C) - Byl vybrán ekonomický režim výkonu.

Vysoký hydraulický výkonový režim - Tento indikátor signalizuje provoz stroje ve vysokém hydraulickém výkonovém režimu.

Otočný ovladač škrticí klapky (2D)

Indikátor škrticí klapky zobrazuje aktuální polohu škrticího ventilu na pravém panelu.

Aktivní nástroj (2E)

Tento indikátor zobrazuje aktuálně zvolený pracovní nástroj zvolený v nabídce.

Měřicí přístroje (3)

Teplota hydraulického oleje - Tento přístroj ukazuje teplotu hydraulického oleje. Zelené pásmo označuje normální provozní teplotu. Pokud je měřidlo v bílém pásmu, je nutné zahřívání motoru a stroje. Viz Příručka pro provoz a údržbu, "Zahřívání motoru a stroje". Jestliže přístroj ukazuje do červeného pásma, snižte zatížení hydraulického systému. Jestliže přístroj i nadále ukazuje do červeného pásma, zastavte stroj a zjistěte příčinu problému.

Teplota chladicí kapaliny motoru - Tento přístroj ukazuje teplotu chladicí kapaliny motoru. Zelené pásmo označuje normální provozní teplotu. Pokud je měřidlo v bílém pásmu, je nutné zahřívání motoru a stroje. Viz Příručka pro provoz a údržbu, "Zahřívání motoru a stroje". Jestliže přístroj ukazuje do červeného pásma, zastavte stroj a zjistěte příčinu problému.

Hladina paliva - Tento přístroj ukazuje množství paliva, které zbývá v palivové nádrži. Je-li ručička ukazující hladinu paliva na palivoměru v červeném poli, neprodleně doplňte palivo.

Zobrazení kamery (4) (je-li součástí výbavy stroje)



Ilustrace 3g06032090
(1) Pohled zezadu
(2) Pohled z boku

Tato oblast monitoru zobrazuje pohled kamery. Na stroji mohou být dvě kamery, kamera pro výhled dozadu namontovaná nahoře na protizávaží a kamera pro výhled do strany namontovaná na vrchní části palivové nádrže nebo nádrže hydraulického oleje.

Je-li ve výbavě pouze kamera pro výhled dozadu, obrazovka monitoru zobrazuje pouze pohled dozadu.

Jsou-li ve výbavě kamera pro výhled dozadu i kamera pro výhled do strany, obrazovka monitoru je svisle rozdělena a zobrazuje současně pohled dozadu (levá strana monitoru) a pohled do strany (pravá strana monitoru).

Chcete-li změnit pohled kamery, viz

Poznámka Vodorovné vodicí čáry lze zapnout/vypnout. Chcete-li změnit nastavení, poraďte se s prodejcem CAT.

Oblast zobrazení výstrah (5)

Monitorovací systém slouží k upozornění obsluhy stroje na okamžitý problém u některého z monitorovaných systémů stroje. Monitorovací systém také slouží k upozornění obsluhy stroje na problém teprve vznikající u některého z monitorovaných systémů stroje. Stav těchto monitorovaných systémů se bude zobrazovat v této oblasti.

Informační oblast (6)

V této oblasti se zobrazují různé informace, jako například různé pracovní nástroje nebo jiné možnosti, například elektronicky řízené omezení dosahu výložníku, které jsou na stroji nainstalovány.

Klávesnice (7)



Ilustrace 4g03547409

Klávesnice má devět tlačítek, která se používají ke vkládání informací do elektronického monitorovacího systému.

Tlačítko Menu (Nabídka) - Stisknutím tlačítka menu se dostanete do hlavní nabídky.

Tlačítko Home (Domů) - Stisknutím tlačítka Home se kdykoliv vrátíte do standardního zobrazení na displeji.

Tlačítko Enter (Zadat) - Požadované nastavení potvrďte stisknutím klávesy Enter.

Přepínací tlačítko zobrazení - Stiskněte přepínací tlačítko zobrazení pro přepínání různých zobrazení na obrazovce.

Tlačítko OK - Stisknutím tohoto tlačítka se potvrzuje volba v nabídce. Tímto tlačítkem se rovněž potvrzuje hodnota nastavované veličiny.

Tlačítko Reset (Vynulovat) - Tímto tlačítkem vynulujete veškerá počitadla.

Tlačítko Back (Zpět) - Stisknutím tohoto tlačítka se odmítne položka v menu nebo hodnota nastavované veličiny. Stisknutím tohoto tlačítka se rovněž vrátíte v nabídce o jednu úroveň výše.

Tlačítko se šipkou nahoru - Stisknutím tohoto tlačítka se kurzor posune nahoru. Tímto tlačítkem se rovněž zvyšuje hodnota nastavované veličiny.

Tlačítko se šipkou dolů - Stisknutím tohoto tlačítka se kurzor posune dolů. Tímto tlačítkem se rovněž snižuje hodnota nastavované veličiny.

Tlačítko se šipkou doleva - Stisknutím tlačítka se šipkou doleva se kurzor posune doleva. Tímto tlačítkem se rovněž snižuje hodnota nastavované veličiny.

Tlačítko se šipkou doprava - Stisknutím tlačítka se šipkou doprava se kurzor posune doprava. Tímto tlačítkem se rovněž zvyšuje hodnota nastavované veličiny.



Ilustrace 5g03294460
Panel dotykových spínačů

Poznámka Panel dotykových spínačů na pravé straně kabiny můžete také používat k zadávání číselných hodnot do monitoru.

Ovládání zesílení/odezvy

Funkce zesílení/odezvy dokáže změnit ovladatelnost joysticků tak, aby se stroj vyladil pro vykonávání konkrétní práce. Funkci zesílení/odezvy aktivujete či deaktivujete přepnutím spínače zesílení/odezvy.



Ilustrace 6g03514819

Obsluha může zvolit 1 z následujících režimů zesílení/odezvy:

  • Normální

  • Měkký

  • Rychlý

Stisknutím tlačítka zesílení (7B) změníte typ zesílení na Normální / Měkký / Rychlý.

Poznámka Nastavení zesílení/odezvy (7A) může být neustále zobrazeno na monitoru.



Ilustrace 7g03512217
Normální


Ilustrace 8g03514801
Měkký


Ilustrace 9g03514778
Rychlý

Měkký - Jedním stisknutím tlačítka zesílení/odezvy na monitoru zvolíte měkký režim. Tento režim zpomalí pohyby výložníku, násady, pracovního nástroje a otoče.

Rychlý - Dvěma stisknutími tlačítka zesílení/odezvy na monitoru zvolíte rychlý režim. Tento režim omezuje rozsah jemného ovládání joysticků.

Chcete-li změnit předvolby režimů zesílení/odezvy, poraďte se s prodejcem CAT.

Předstartovní monitorovací funkce

Přepněte spínací skříňku motoru do polohy ZAPNUTO.

Asi po jedné sekundě se na displeji zobrazí Caterpillar a rozsvítí se kontrolka akce.

Ve spodní části displeje se na 3 sekundy zobrazí nastavené schéma ovládání pracovního zařízení joysticky.

Nyní je vyznačena teplota chladicí kapaliny, hladina paliva a poloha otočného voliče otáček motoru.

Monitorovací systém kontroluje před spuštěním motoru hladinu chladicí kapaliny motoru a motorového oleje.

Pokud kontrola hladiny kapaliny zjistí nízkou hladinu kapaliny, zobrazí se odpovídající hlášení. Zobrazí se obrázek označující nízkou hladinu.

Poznámka Zkontrolují se provozní hodiny filtrů. Rovněž se zkontrolují provozní hodiny kapalin. Pokud u některého filtru nebo u některé kapaliny uplynul doporučovaný interval výměny, na displeji se zobrazí zpráva "ZKONTROLUJTE INFORMACE o součástech údržby". Více informací viz Informace o filtrech a kapalinách uvedené v této Příručce pro provoz a údržbu. Toto hlášení zmizí po 5 sekundách.

Poznámka Pokud je hladina nízká u více provozních náplní, v pravém dolním rohu hlášení se objeví symbol šipky doleva a šipky doprava. Stisknutím tlačítka se šipkou doleva nebo se šipkou doprava pak máte možnost prohlédnout si ostatní varovná hlášení. Indikátory nízkých hladin náplní zmizí po 5 sekundách od spuštění motoru.

Poznámka Systém nedokáže provést přesné kontroly hladin provozních náplní, když je stroj na svahu. Při kontrole hladin provozních náplní musí stroj stát na vodorovném povrchu.

Pokud spustíte motor před ukončením kontroly hladin provozních náplní, monitorovací systém tyto kontroly zruší.

Výstrahy monitorovacího systému stroje

Poznámka Veškeré uvedené výstrahy se nemusejí týkat všech modelů strojů.

Monitorovací systém poskytuje tři výstražné kategorie.

  • První stupeň výstražné signalizace vyžaduje, aby obsluha pouze věnovala pozornost signalizovanému problému. Tento stupeň výstrahy se objeví jako hlášení na displeji.

  • Druhý stupeň výstražné signalizace vyžaduje změnit režim činnosti stroje nebo provést odpovídající údržbu stroje. Tento stupeň výstrahy se objeví jako hlášení na displeji a přitom současně bliká kontrolka akce.

  • Třetí stupeň výstražné signalizace vyžaduje okamžitě zastavit motor. Tento stupeň výstrahy se objeví jako hlášení na displeji, přitom současně bliká kontrolka akce a zní výstražný signál.

Pokud je v systému několik výstrah, zobrazí se nejdůležitější problém jako první. Stiskněte tlačítko se šipkou doprava nebo se šipkou doleva a prolistujte tak všechny výstrahy, které systém signalizuje. Pokud během 5 sekund nedojde k dalšímu stisknutí některého z uvedených tlačítek, displej se vrátí k zobrazení nejdůležitějšího problému.

Poznámka Nabídka zůstává stále funkční stisknutím tlačítka menu.

Výstražná kategorie 1

V tomto stupni výstrahy se pouze objeví hlášení na displeji. Tento stupeň výstražné signalizace upozorňuje obsluhu, že příslušný systém vyžaduje zvýšenou pozornost. Porucha těchto systémů neohrozí obsluhu stroje. Porucha těchto systémů nepoškodí součásti stroje.

Poznámka Uvedené výstrahy se nemusejí týkat všech modelů strojů.

"CHYBA MOTORU ZKONTROLUJTE MOTOR" - V motoru byla zjištěna abnormálnost. Zastavte motor a kontaktujte prodejce Cat.

"VÝSTRAHA PŘED PŘETOČENÍM MOTORU" - Otáčky motoru jsou příliš vysoké. Změňte pracovní techniku. Pokud tato situace přetrvává, poraďte se s prodejcem firmy Caterpillar.

"VYPNUTÍ MOTORU JE AKTIVNÍ" - Došlo k chybě na motoru a motor bude vypnut. Obraťte se na prodejce Cat.

"VYPNUTÍ MOTORU PŘEKROČENA DOBA VOLNOBĚHU" - Motor je zastaven funkcí vypnutí volnoběhu motoru. Čeká se na vypnutí stroje, jako je např. klimatizace. Otočte klíčem spouštění motoru do polohy VYPNUTO.

"UCPANÝ 1. PALIVOVÝ FILTR" - Zastavte motor a vyměňte 1. filtr (primární).

"UCPANÝ 2. PALIVOVÝ FILTR" - Zastavte motor a vyměňte 2. filtr (hlavní filtr).

"VYSOKÝ TLAK PALIVA" - Tlak paliva je příliš vysoký. Obraťte se na prodejce Cat.

"Nízký tlak paliva" - Tlak paliva je velmi nízký. Zastavte motor a kontaktujte prodejce společnosti Caterpillar.

"UCPANÝ FILTR NASÁVANÉHO VZDUCHU" - Vzduchový filtr je ucpaný. Výkon motoru se sníží. Ihned prohlédněte vzduchový filtr. Vzduchový filtr vyčistěte. Zkontrolujte stav vzduchového filtru. Podle potřeby vzduchový filtr vyměňte. Proveďte všechny potřebné opravy. Viz tato příručka pro provoz a údržbu, "Primární vložka vzduchového filtru motoru – Čištění/Výměna".

Zabezpečení stroje - Spojte se s prodejcem firmy Caterpillar.

Hrozící problém se zabezpečením - Kontaktujte prodejce společnosti Caterpillar nebo změňte polohu stroje pro komunikaci přes GPS/GSM.

"PLNÝ ODLUČOVAČ VODY" - Odlučovač vody je plný. Vypusťte vodu z odlučovače vody co nejdříve. Viz tato příručka pro provoz a údržbu, "Odlučovač vody z palivového systému – Vypuštění".

Výstražná kategorie 2

Poznámka Uvedené výstrahy se nemusejí týkat všech modelů strojů.

1. palivový filtr snížení výkonu - Zastavte motor a vyměňte ihned 1. filtr (primární filtr).

2. palivový filtr snížení výkonu - Zastavte motor a vyměňte ihned 2. filtr (hlavní filtr).

"UCPANÝ FILTR PŘÍSLUŠENSTVÍ" - Hydraulický filtr je ucpaný. Omezení průtoku filtrem způsobí chybnou funkci hydraulických komponentů. Otočte klíčem ve spínací skříňce do polohy VYPNUTO a pak zase do polohy ZAPNUTO. Jestliže výstraha zmizí, je filtr v pořádku. Pracujte se strojem na vodorovném povrchu alespoň deset minut. Jestliže se výstraha znovu objeví, vyměňte filtr.

"KOLÍSAJÍCÍ NAPĚTÍ AKUMULÁTORU" - V elektrickém systému nabíjení akumulátorů je porucha. Okamžitě zkontrolujte součásti systému nabíjení. Proveďte všechny potřebné opravy.

"TEPLOTA CHLADICÍ KAPALINY SNÍŽENÍ VÝKONU" - Teplota chladicí kapaliny je příliš vysoká. Dokud teplota chladicí kapaliny neklesne na správnou úroveň, bude snížen výkon motoru. Pokud výstraha zůstane zapnuta při nízkých volnoběžných otáčkách, zastavte motor a zkontrolujte chladicí systém. Proveďte co nejdříve všechny potřebné opravy.

"PŘESTAVTE PÁKU BLOKOVÁNÍ" - V systému blokování hydraulického systému došlo k chybě. Cyklicky pohybujte pákou blokování hydraulického systému.

"CHYBA MOTORU ZKONTROLUJTE MOTOR" - V motoru byla zjištěna abnormálnost. Zastavte motor a kontaktujte prodejce Cat.

"NÍZKÝ TLAK MOTOROVÉHO OLEJE" - Tlak motorového oleje je příliš nízký. Zastavte stroj a zkontrolujte hladinu motorového oleje. Pokud byl motor nastartován ve studeném prostředí, nechte stroj řádně zahřát. Pokud chyba po zahřátí zmizí, není žádný problém s tlakem motorového oleje.

"ČEKÁ SE NA VYPNUTÍ MOTORU" - Funkce volnoběhu motoru během 20 sekund vypne motor. Obsluha může vypnutí zrušit stisknutím tlačítka na monitoru nebo pohybem jednoho z ovladačů.

"NÍZKÁ HLADINA PALIVA" - V palivové nádrži je málo paliva. Natankujte palivo.

"VYSOKÁ TEPLOTA HYDRAULICKÉHO OLEJE (PRACOVNÍ NÁSTROJ)" - Teplota hydraulického oleje je příliš vysoká. Přestaňte se strojem pracovat a nechejte motor běžet volnoběžnými otáčkami, dokud se teplota hydraulického oleje nesníží na správnou hodnotu. Jestliže výstraha zůstane během volnoběžných otáček svítit, motor zastavte. Zkontrolujte hladinu hydraulického oleje a také zkontrolujte, zda není zanesený chladič hydraulického oleje. Proveďte co nejdříve všechny potřebné opravy.

"TEPLOTA HYDRAULICKÉHO OLEJE SNÍŽENÍ VÝKONU" - Teplota hydraulického oleje je příliš vysoká. Dokud teplota hydraulického oleje neklesne na správnou úroveň, bude snížen výkon motoru. Jestliže výstraha zůstane během volnoběžných otáček svítit, motor zastavte. Zkontrolujte hladinu hydraulického oleje a také zkontrolujte, zda není zanesený chladič hydraulického oleje. Proveďte co nejdříve všechny potřebné opravy.

"UCPÁNÍ FILTRU HYDR. ZPĚTNÉHO VEDENÍ" - Došlo k ucpání hydraulického filtru ve vratné větvi. Omezení průtoku filtrem způsobí chybnou funkci hydraulických komponentů. Otočte klíčem ve spínací skříňce do polohy VYPNUTO a pak zase do polohy ZAPNUTO. Jestliže výstraha zmizí, je filtr v pořádku. Pracujte se strojem na vodorovném povrchu alespoň deset minut. Jestliže se výstraha znovu objeví, vyměňte patronu filtru ve vratné větvi. Viz tato příručka pro provoz a údržbu , "Olejový filtr ve vratné větvi hydraulického systému – Výměna".

"Páka není v neutrálu" - Páka není v poloze NEUTRAL.

"VÝSTRAHA PŘETÍŽENÍ SYSTÉMU ZDVIHU" - Zatížení stroje při zvedání pracovního zařízení je příliš vysoké. Hrozí nebezpečí převrácení stroje. Okamžitě snižte zatížení stroje. Podrobnější informace viz tato příručka pro provoz a údržbu, "Jmenovitá nosnost".

Chyba reverzačního ventilátoru - Došlo k chybě během funkce reverzačního ventilátoru. Mělo by se objevit doplňující hlášení. Toto hlášení upřesňuje druh závady. Přečtěte si toto hlášení a proveďte potřebnou akci. Pokud problém nelze vyřešit. Zastavte motor a kontaktujte prodejce společnosti Caterpillar.

"SYSTÉM ZABEZPEČENÍ AKTIVNÍ" - Tento stroj je vybavený systémem zabezpečení stroje. Klíč, který je ve spínací skříňce, není v seznamu autorizovaných klíčů. Vyjměte klíč a místo něho vložte autorizovaný klíč.

"POTŘEBA SERVISNÍHO ZÁSAHU" - Na stroji byla detekována závada. Spojte se s prodejcem firmy Caterpillar.

"ZÁVADA OVLÁDÁNÍ NÁSTROJE" - Došlo k závadě v systému ovládání pracovního nástroje. Zastavte stroj a zkontrolujte pracovní nástroj.

"PLNÝ ODLUČOVAČ VODY" - Odlučovač vody je plný. Vypusťte vodu z odlučovače vody co nejdříve. Viz tato příručka pro provoz a údržbu, "Odlučovač vody z palivového systému – Vypuštění".

Výstražná kategorie 3

Poznámka Uvedené výstrahy se nemusejí týkat všech modelů strojů.

"VYSOKÁ TEPLOTA CHLADICÍ KAPALINY" - Teplota chladicí kapaliny je příliš vysoká. Okamžitě zastavte motor. Zkontrolujte hladinu chladicí kapaliny a také zkontrolujte, zda není chladič motoru zanesený nečistotami. Viz tato příručka pro provoz a údržbu, "Hladina chladicí kapaliny v chladicí soustavě – Kontrola". Zkontrolujte řemeny pohonu vodního čerpadla. Viz tato příručka pro provoz a údržbu, "Řemeny – Prohlídka/Napnutí/Výměna". Proveďte všechny potřebné opravy.

"DEMONTÁŽ PROTIZÁVAŽÍ" - Protizávaží bylo odstraněno ze stroje. Nepracujte se strojem dokud není protizávaží namontováno zpět na stroj.

"CHYBA MOTORU BEZPEČNĚ VYPNOUT" - V motoru byla zjištěna abnormálnost. Okamžitě zastavte motor. Obraťte se na prodejce společnosti Cat.

"TLAK MOTOROVÉHO OLEJE SNÍŽENÍ VÝKONU" - Dokud nebude tlak motorového oleje na správné úrovni, bude snížen výkon motoru. Pokud výstraha zůstane zapnuta při nízkých volnoběžných otáčkách, zastavte motor a zkontrolujte hladinu motorového oleje. Proveďte co nejdříve všechny potřebné opravy.

"VYSOKÁ TEPLOTA HYD OLEJE" - Teplota hydraulického oleje je příliš vysoká. Vypněte motor. Zkontrolujte hladinu hydraulického oleje a také zkontrolujte, zda není zanesený chladič hydraulického oleje. Proveďte co nejdříve všechny potřebné opravy.

"TEPLOTA NASÁVANÉHO VZDUCHU SNÍŽENÍ VÝKONU" - Teplota nasávaného vzduchu překračuje prahovou hodnotu. Otáčky motoru jsou omezeny. Vypněte motor. Určete příčinu chyby a proveďte všechny nezbytné opravy.

"VÝSTRAHA PŘETÍŽENÍ SYSTÉMU ZDVIHU" - Zatížení stroje při zvedání pracovního zařízení je příliš vysoké. Hrozí nebezpečí převrácení stroje. Okamžitě snižte zatížení stroje. Podrobnější informace viz tato příručka pro provoz a údržbu, "Jmenovitá nosnost".

"RYCHLOSPOJKA ODEMKNUTA" - Rychlospojka není uzamknuta. Před uvedením stroje do činnosti uzamkněte rychlospojku.

"POTŘEBA SERVISNÍHO ZÁSAHU" - Na stroji byla detekována závada. Spojte se s prodejcem firmy Caterpillar.

"PLNÝ ODLUČOVAČ VODY" - Odlučovač vody je plný. Vypusťte vodu z odlučovače vody co nejdříve. Viz tato příručka pro provoz a údržbu, "Odlučovač vody z palivového systému – Vypuštění".

Ostatní hlášení

Předstartovní kontrola

Poznámka Uvedené výstrahy se nemusejí týkat všech modelů strojů.

ZKONTROLUJTE INFORMACE O SOUČÁSTECH ÚDRŽBY - Jeden z filtrů na stroji přesáhl dobu určenou k jeho výměně. Vyměňte filtr a vynulujte hodiny pro daný filtr.

"NÍZKÁ HLADINA CHLADICÍ KAPALINY" - Hladina chladicí kapaliny je příliš nízká. Okamžitě stroj zastavte. Vypněte motor a zjistěte příčinu závady.

"NÍZKÁ HLADINA MOTOROVÉHO OLEJE" - Hladina motorového oleje je příliš nízká. Okamžitě stroj zastavte. Vypněte motor a zjistěte příčinu závady.

"ZAPNĚTE BEZPEČNOSTNÍ PÁS" - Zapněte si bezpečnostní pás.

Různé

Poznámka Uvedené výstrahy se nemusejí týkat všech modelů strojů.

"VYBRÁN EKONOMICKÝ REŽIM" - Byl vybrán ekonomický režim výkonu.

"VYBRÁN REŽIM VYSOKÉHO VÝKONU" - Byl vybrán režim vysokého výkonu.

"UZAMKNUTÍ VÝKONOVÉHO REŽIMU" - Výkonový režim byl uzamknut prostřednictvím nabídky nastavení výkonového režimu. Viz tato Příručka pro provoz a údržbu, "Monitorovací systém".

"UZAMYKÁNÍ RYCHLOSPOJKY" - Rychlospojka se uzamyká. Viz tato Příručka pro provoz a údržbu, "Ovládání rychlospojky"

"SPUŠTĚNÍ REVERZAČNÍHO VENTILÁTORU" - Reverzační ventilátor je momentálně spuštěný. Nepracujte se strojem, dokud se reverzační ventilátor nezastaví.

"OVĚŘTE UZAMKNUTÍ NÁSTROJE" - Rychlospojka byla uzamknuta. Ověřte si, že je rychlospojka bezpečně upevněna k pracovnímu nástroji.

"REŽIM ZAHŘÍVÁNÍ SNÍŽENÍ VÝKONU" - Pokud podržíte joysticky déle než 30 sekund, přejde modul ECM stroje do nastavení snížení výkonu v režimu zahřívání. Modul ECM stroje omezí točivý moment hydraulického čerpadla na 50 %. Uvolněním joysticků toto nastavení zrušíte. Viz Příručka pro provoz a údržbu, "Zahřívání motoru a stroje".

Hlavní nabídka

"Hlavní nabídka" umožňuje obsluze sledovat informace týkající se chodu stroje. Pomocí této nabídky může obsluha také změnit údaje týkající se stroje.

  1. Je-li zobrazen standardní displej, stiskněte tlačítko menu.

    Tabulka 1
                 
      "Hlavní nabídka"   
                 
      "Intervaly údržby"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. "Hlavní nabídka" se zobrazí s možnostmi nabídky, které jsou ve stroji instalovány. Počet možností se může měnit. Podrobnější informace o těchto položkách jsou uvedeny v následujícím popisu.

  3. Stisknutím tlačítka se šipkou doprava nebo se šipkou doleva se zvýrazní požadovaná položka. Stisknutím tlačítka OK otevřete požadované menu.

    Poznámka Stisknutím tlačítka Back nebo Home opustíte tuto nabídku a vrátíte se do výchozího zobrazení.

Nastavení displeje

Menu "Nastavení displeje" umožňuje posádce změnit různá nastavení displeje monitoru.

  1. Stiskněte tlačítko menu.

    Tabulka 2
                 
      "Hlavní nabídka"   
                 
      "Nastavení displeje"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. Stiskněte libovolné tlačítko se šipkami pro zvýraznění nabídky "Nastavení displeje". Stiskněte tlačítko OK.

    Tabulka 3
                 
      "Nastavení displeje"   
                 
      "Seřízení hodin"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  3. Nabídka "Nastavení displeje" se zobrazí společně se čtyřmi novými možnostmi nabídky. Podrobnější informace o těchto položkách jsou uvedeny v následujícím popisu.

  4. Stiskněte libovolné tlačítko se šipkami pro zvýraznění požadované nabídky. Stisknutím tlačítka OK otevřete požadované menu.

    Poznámka Stisknutím tlačítka Home se vrátíte do výchozího zobrazení.

Seřízení hodin

Nabídka "Seřízení hodin" umožňuje posádce nastavit čas na hodinách.

  1. Stiskněte libovolné tlačítko se šipkami pro zvýraznění nabídky "Seřízení hodin". Stiskněte tlačítko OK.

    Tabulka 4
                 
      "Nastavení displeje"   
                 
      "Seřízení hodin"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. V nabídce "Seřízení hodin" se zobrazí aktuální čas. Stisknutím tlačítka se šipkou doleva nebo se šipkou doprava zvolte hodiny nebo minuty. Stiskněte tlačítko OK.

    Tabulka 5
                 
      "Seřízení hodin"   
                 
                 
                 
        12  00     
                 
                 
                 
                 

  3. Zvýrazní se hodiny nebo minuty. Stisknutím tlačítka se šipkou nahoru hodnotu zvýšíte. Stisknutím tlačítka se šipkou dolů hodnotu snížíte.

  4. Po nastavení hodin na správný čas stiskněte tlačítko OK a uložte tak nové nastavení času do paměti.

    Poznámka Stisknutím tlačítka Back se vrátíte do předchozího zobrazení bez uložení.

    Poznámka Stisknutím tlačítka Home se vrátíte do výchozího zobrazení.

Nastavení jasu

Nabídka "Nastavení jasu" umožňuje posádce nastavit jas monitoru.

  1. Stiskněte libovolné tlačítko se šipkami pro zvýraznění nabídky "Nastavení jasu". Stiskněte tlačítko OK.

    Poznámka Existují dvě nastavení jasu. První nastavení slouží k práci za denního světla. Druhé nastavení slouží k práci v noci.

    Tabulka 6
                 
      "Nastavení displeje"   
                 
      "Nastavení jasu"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. Stisknutím tlačítka se šipkou nahoru nebo dolů zvolte nastavení "Den" nebo "Noc". Stiskněte tlačítko OK.

    Tabulka 7
         
      "Nastavení jasu"   
               
        "Den"
       
               
        "Noc"
       
               
               
         

  3. Stisknutím tlačítka se šipkou doprava se jas zvýší. Stisknutím tlačítka se šipkou doleva se jas sníží. Jas lze nastavit v rozsahu 1 až 10.

    Poznámka Stisknutím tlačítka Home se vrátíte do výchozího zobrazení.

Volba jednotek zobrazení

Nabídka "Volba jednotek zobrazení" umožňuje posádce změnit jednotky zobrazení.

  1. Stiskněte libovolné tlačítko se šipkami pro zvýraznění nabídky "Volba jednotek zobrazení". Stiskněte tlačítko OK.

    Tabulka 8
                 
      "Nastavení displeje"   
                 
      "Volba jednotek zobrazení"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. Stisknutím tlačítka se šipkou nahoru nebo dolů zvolte nastavení "Metrické" nebo "Imperiální". Stiskněte tlačítko OK.

    Tabulka 9
                 
      "Volba jednotek zobrazení"   
                 
        "Metrické"     
                 
        "Anglické"     
                 
                 
                 
                 

  3. Stisknutím tlačítka "Zpět" se vrátíte k předchozí obrazovce a stisknutím tlačítka "Domů" se vratíte do hlavní nabídky.

Předvolba výchozí obrazovky

Nabídka "Předvolba výchozí obrazovky" umožňuje posádce změnit výchozí obrázek na obrazovce při zapnutí monitoru.

Poznámka Tato funkce nabídky je k dispozici pouze tehdy, je-li stroj vybaven kamerou pro výhled dozadu.



Ilustrace 10g03512276
(Pattern A) Pohled kamery není zobrazen, zobrazují se údaje měřidel ve velkém zobrazení.
(Pattern B) Měřidla a pohled kamery jsou zobrazeny současně. Pokud je stroj vybaven kamerou, je výchozím zobrazením vzor B.
(Pattern C) Měřidla se nezobrazují. Velké zobrazení kamery pro pohled dozadu.
(Pattern D) Pohled kamery je zobrazen na celé obrazovce monitoru. Jakékoliv výstrahy nebo události vrátí zobrazení ke vzoru B.

  1. Stiskněte libovolné tlačítko se šipkami pro zvýraznění nabídky "Předvolba výchozí obrazovky". Stiskněte tlačítko OK.

    Tabulka 10
                 
      "Nastavení displeje"   
                 
      "Nastavení výchozí obrazovky"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. Stisknutím tlačítka se šipkou nahoru nebo dolů zvolte výchozí typ obrazovky. Stisknutím tlačítka OK aktivujete režim úprav.

    Poznámka Výchozí obrazovka č. 1 je přednastavena z výroby a nelze ji změnit.

    Tabulka 11
                 
      "Nastavení výchozí obrazovky"   
                 
        "Typ výchozí obrazovky #1"     
                 
        "Typ výchozí obrazovky #2"     
                 
        "Typ výchozí obrazovky #3"     
                 
                 

  3. Stisknutím tlačítka se šipkou nahoru nebo dolů zvolte výchozí typ obrazovky. Stisknutím tlačítka OK zvýrazníte výchozí typ zobrazení. Stisknutím tlačítka se šipkou nahoru nebo dolů nastavte vzor zobrazení.

    Poznámka Stiskněte tlačítko zobrazení monitoru pro náhled výchozí obrazovky.

  4. Tlačítkem OK uložte zvolený vzor zobrazení.

  5. Stisknutím tlačítka "Zpět" se vrátíte k předchozí obrazovce a stisknutím tlačítka "Domů" se vratíte do hlavní nabídky.

Volba jazyka

Nabídka "Volba jazyka" umožňuje posádce změnit nastavení jazyka.

  1. Stiskněte tlačítko menu.

    Tabulka 12
                 
      "Hlavní nabídka"   
                 
      "Volba jazyka"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. Stiskněte libovolné tlačítko se šipkami pro zvýraznění nabídky "Volba jazyka". Stiskněte tlačítko OK.

    Tabulka 13
         
      "Volba jazyka"   
      "ANGLIČTINA"   
      "DÁNŠTINA"   
      "FINŠTINA"   
      "ISLANDŠTINA"   
      "NORŠTINA"   
      "ŠVÉDŠTINA"   
         

  3. V nabídce "Volba jazyka" se zobrazí nabídka všech dostupných jazyků. Stisknutím tlačítka se šipkou nahoru nebo se šipkou dolů rolujte dostupnými jazyky. Stisknutím tlačítka OK zvolte požadovaný jazyk.

    Poznámka Stisknutím tlačítka Home se vrátíte do výchozího zobrazení.

Výkonnost stroje

V nabídce "Provozní hodnoty" má posádka možnost prohlédnout si hodnoty různých komponent systémů. Následující komponenty představují několik příkladů komponent, které lze zobrazit pomocí nabídky "Provozní hodnoty": napětí akumulátoru, otáčky motoru a tlak od čerpadla.

  1. Stiskněte tlačítko menu.

    Tabulka 14
                 
      "Hlavní nabídka"   
                 
      "Výkonnost stroje"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. Stisknutím tlačítka se šipkou doprava nebo se šipkou doleva zvýrazněte položku "Provozní hodnoty". Stiskněte tlačítko OK.

    Tabulka 15
         
      "Výkonnost stroje"   
      "Napětí akumulátoru"   
      "26,0 [V]"   
      "Otáčky motoru"   
      "1 300 [OT/MIN]"   
      "TEPLOTA CHLADICÍ KAPALINY MOTORU"   
      "20 [°C]"   
         

  3. V nabídce "Provozní hodnoty" se zobrazí seznam systémových komponentů a příslušných hodnot. K procházení jednotlivými položkami použijte tlačítko se šipkou nahoru nebo tlačítko se šipkou dolů.

    Poznámka Stisknutím tlačítka Home se vrátíte do výchozího zobrazení.

Nastavení výkonového režimu

Nabídka "Nastavení výkonového režimu" umožňuje obsluze změnit nejrůznější provozní výkonové režimy.

Poznámka Režimy, které jsou tímto postupem nastaveny na "Zapnuto", lze aktivovat pouze pomocí spínače "Výkonový režim" na pravém ovládacím panelu. Více informací viz Příručka pro provoz a údržbu, "Ovládací prvky".

  1. Stiskněte tlačítko menu.

    Tabulka 16
                 
      "Hlavní nabídka"   
                 
      "Nastavení výkonového režimu"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. Stisknutím libovolného tlačítka se šipkou zvýrazněte nabídku "Nastavení výkonového režimu". Stiskněte tlačítko OK.

  3. Budete vyzváni k vložení hesla. Po úspěšném zadání hesla se zobrazí nabídka "Nastavení výkonového režimu".

    Poznámka Z výroby je heslo původně nastaveno na 1.

    Tabulka 17
                     
      "Vložení hesla"   
      "Zadejte vaše heslo"   
                     
             
                     
           
           
                     
                     

  4. Stisknutím tlačítka se šipkou nahoru nebo se šipkou dolů zvýrazníte požadované nastavení. Požadovanou volbu potvrďte stisknutím tlačítka OK.

    Poznámka Z důvodu kritérií spotřeby paliva závislých na dané zemi nemusí být váš stroj vybaven všemi možnostmi výkonového režimu.

    Tabulka 18
                 
      "Nastavení výkonového režimu"   
                 
                 
        "Standardní výkonový režim"     
                 
        "Ekonomický režim"     
                 
                 

    Poznámka Stisknutím tlačítka Home se vrátíte do výchozího zobrazení.

Nastavení ovladatelnosti

Tabulka 19
             
  "Hlavní nabídka"   
             
  "Nastavení ovladatelnosti"   
             
             
             
             
             
             

Priorita otoče a výložníku

Tabulka 20
             
  "Nastavení ovladatelnosti"   
             
    "Priorita otoče a výložníku"     
         
         
         
             
             

Priorita otoče a výložníku - Tato funkce umožňuje nastavit rovnováhu průtoku u každého akčního členu. Pokud chcete rychlejší otoč a pomalejší výložník, zvolte vysoké "Č. priority otoče". Pokud chcete rychlejší výložník a pomalejší otoč, zvolte vysoké "Č. priority výložníku".

Intervaly údržby

Nabídka "Intervaly údržby" umožňuje posádce prohlédnout si aktuální počet provozních hodin jednotlivých součástí a zjistit doporučovaný interval jejich údržby.

  1. Stiskněte tlačítko menu.

    Tabulka 21
                 
      "Hlavní nabídka"   
                 
      "Intervaly údržby"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. Stiskněte libovolné tlačítko se šipkami pro zvýraznění nabídky "Intervaly údržby". Stiskněte tlačítko OK.

    Tabulka 22
                 
      "Intervaly údržby"   
                 
        "Chladicí kapalina motoru"
    "100 / 12 000 [HODIN]" 
       
                 
        "Motorový olej"
    "100 / 500 [HODIN]" 
       
                 
        "Hydraulický olej"
    "100 / 2 000 [HODIN]" 
       
                 
                 

  3. Zobrazí se seznam jednotlivých součástí. K procházení jednotlivými položkami použijte tlačítko se šipkou nahoru nebo tlačítko se šipkou dolů. U každé součásti ze seznamu se zobrazí aktuální počet provozních hodin. Pokud má daná komponenta doporučený interval údržby, zobrazí se.

  4. Pro vynulování údaje hodin údržby stiskněte resetovací tlačítko.

    Poznámka Stisknutím tlačítka Home se vrátíte do výchozího zobrazení.

Volba pracovního nástroje

Menu "Volba pracovního nástroje" umožňuje posádce měnit nastavení týkající se pracovních nástrojů.

    Poznámka Před změnou nastavení pracovních nástrojů se přesvědčte, že páka blokování hydraulického systému je v poloze UZAMKNUTO.

    Poznámka Je-li na stroji instalována lopata nebo není instalován žádný nástroj, vyberte v menu volbu "Lopata/Žádný nástroj".

  1. Stiskněte tlačítko menu.

    Tabulka 23
                 
      "Hlavní nabídka"   
                 
      "Volba pracovního nástroje"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. Stiskněte libovolné tlačítko se šipkami pro zvýraznění nabídky "Volba pracovního nástroje". Stiskněte tlačítko OK.

    Tabulka 24
                 
      "Volba pracovního nástroje"   
                 
        "Lopata / Žádný nástroj"     
                 
        "Kladivo"
    MKB 1500V 
       
                 
        "Nůžky"
    MP-20 
       
                 
                 

  3. Stisknutím tlačítka se šipkou nahoru nebo se šipkou dolů zvýrazněte nabídku "Volba pracovního nástroje". Stiskněte tlačítko OK.

    Poznámka Pokud konfigurace pracovního nástroje byla nastavena pomocí programu Electronic Technician (ET), zobrazí se místo čísel nástrojů jejich názvy.

  4. V menu "Volba pracovního nástroje" se zobrazí aktuální položky pracovních nástrojů. Stisknutím tlačítka se šipkou nahoru nebo se šipkou dolů zvýrazněte požadovaný pracovní nástroj. Stisknutím tlačítka OK tento pracovní nástroj zvolíte.

    Poznámka Stisknutím tlačítka Home se vrátíte do výchozího zobrazení.

Aktuální součty

Nabídka "Aktuální součty" umožňuje obsluze zobrazit aktuální součty u systémů stroje.

  1. Stiskněte tlačítko menu.

    Tabulka 25
                 
      "Hlavní nabídka"   
                 
      "Aktuální součty"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. Stiskněte libovolné tlačítko se šipkami pro zvýraznění nabídky "Aktuální součty". Stiskněte tlačítko OK.

    Tabulka 26
                 
      "Aktuální součty"   
                 
        "Provozní hodiny celkem"
    "12 345,6 [h]" 
       
                 
        "Motor"
    "12 345,6 [h]" 
       
                 
        "Hydraulické čerpadlo"
    "12 345,6 [h]" 
       
                 
                 

  3. Zobrazí se seznam jednotlivých součástí. K procházení jednotlivými položkami použijte tlačítko se šipkou nahoru nebo tlačítko se šipkou dolů.

    Poznámka Stisknutím tlačítka Home se vrátíte do výchozího zobrazení.

Změna hesla

Nabídka "ZMĚNA HESLA" umožňuje posádce změnit heslo.

Poznámka Z výroby je heslo původně nastaveno na 1.

  1. Stiskněte tlačítko menu.

    Tabulka 27
                 
      "Hlavní nabídka"   
                 
      "Změna hesla"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. Stiskněte libovolné tlačítko se šipkami pro zvýraznění nabídky "Změna hesla". Stiskněte tlačítko OK.

    Poznámka Budete vyzváni k vložení hesla.

    Tabulka 28
                     
      "Změna hesla"   
      "Zadejte vaše heslo"   
                     
             
                     
           
           
                     
                     

  3. Po úspěšném zadání hesla se zobrazí nabídka "Zadejte nové heslo".

    Tabulka 29
                     
      "Změna hesla"   
      "Zadejte nové heslo"   
                     
             
                     
           
           
                     
                     

  4. Stiskněte libovolné tlačítko se šipkami pro volbu požadovaného znaku.

    Poznámka Heslo je číselné. Můžete volit číslice od "0" do "9".

  5. Jednotlivý znak se vloží tlačítkem OK.

    Poznámka Tlačítkem Back se smaže znak vložený jako poslední.

  6. Po zadání hesla budete vyzváni k potvrzení vaší volby. Stisknutím tlačítka "ENTER" se nové heslo uloží do paměti a vrátíte se do nabídky "SERVIS". Stisknutím tlačítka Zpět se vrátíte do nabídky "Změna hesla" bez uložení.

    Poznámka Stisknutím tlačítka Home se vrátíte do výchozího zobrazení.

Schéma ovládání pákovým ovladačem

Nabídka "Nastavení ovladačů" umožňuje obsluze změnit nastavení schématu ovládání joystickem.

    Poznámka Před změnou schématu ovládání joystickem zaparkujte stroj na pevné rovné ploše, spusťte pracovní nástroj na zem a umístěte ovladač blokování hydrauliky do polohy UZAMKNUTO.

  1. Stiskněte tlačítko menu.

    Tabulka 30
                 
      "Hlavní nabídka"   
                 
      "Nastavení ovladačů"   
                 
                 
                 
                 
                 
                 

  2. Stisknutím tlačítek s šipkami procházejte nabídkou a najděte nabídku "Nastavení ovladačů". Zvýrazněte nabídku "Nastavení ovladačů" a stiskněte tlačítko OK.

    Poznámka Budete vyzváni k vložení hesla. Z výroby je heslo původně nastaveno na 1.

    Tabulka 31
                 
      "Nastavení ovladačů"   
                 
        "SAE/JIS"     
        "MHI"     
        "KOB"     
        "Dřívější SCM"     
                 
                 

  3. Zobrazí se nabídka "Nastavení ovladačů" s aktuálními možnostmi schématů ovládání joystickem. Stisknutím tlačítka nahoru nebo tlačítka dolů zvýrazněte požadované schéma ovládání joystickem. Stisknutím tlačítka OK zvolíte nové schéma ovládání joystickem.

    Poznámka Stisknutím tlačítka Home se vrátíte do výchozího zobrazení.

Vložení hesla

Přístup do některých položek menu je vázán na vložení hesla. Při vkládání hesla postupujte následujícím způsobem.

Tabulka 32
     
  HESLO   
  "ZADEJTE HESLO"   
     
  _ _ _ _   
     
  "< B C D E F 0 1 2 3 4 5 >"   
     
     

  1. Stisknutím tlačítka se šipkou doprava nebo se šipkou doleva se zvýrazní požadovaný znak.

    Poznámka Heslo je alfanumerické. Můžete volit číslice od "0" do "9". Můžete také volit písmena od "A" do "F".

    Poznámka Z výroby je heslo původně nastaveno na 0001.

  2. Jednotlivý znak se vloží tlačítkem OK.

    Poznámka Tlačítkem Back se smaže znak vložený jako poslední.

  3. Po vložení 4 znaků monitorovací systém zkontroluje správnost hesla. Je-li heslo správné, budete mít přístup do menu.

    Tabulka 33
         
      HESLO   
      "ZADEJTE HESLO"   
         
      * * * *   
         
      NEPLATNÉ HESLO   
         
         

  4. Není-li heslo správné, na displeji se objeví nápis "NESPRÁVNÉ HESLO". Stisknutím tlačítka OK vyvoláte nový pokus o zadání hesla, stisknutím tlačítka Zpět se vrátíte do předcházejícího menu.

    Poznámka Jestliže své heslo zapomenete, obraťte se na prodejce společnosti Caterpillar.

Nastavení reverzačního ventilátoru

Poznámka Před aktivací reverzačního ventilátoru se přesvědčte, že páka blokování hydraulického systému je v poloze UZAMKNUTO.

Nabídka "NASTAVENÍ REVERZAČNÍHO VENTILÁTORU" umožňuje obsluze nastavit dobu chodu reverzačního ventilátoru.

Poznámka Funkce reverzačního ventilátoru je volitelná a nemusí být součástí vybavení vašeho stroje.

  1. Stiskněte tlačítko menu.

    Tabulka 34
                   
      Hlavní nabídka   
                   
      Nastavení reverzačního ventilátoru   
                   
                   
                   
                   
                   

  2. Stisknutím tlačítka doprava nebo tlačítka doleva zvýrazněte nabídku "Nastavení reverzačního ventilátoru". Stiskněte tlačítko OK.

    Poznámka Budete vyzváni k vložení hesla. Informace o vložení hesla viz "Vložení hesla".

    Tabulka 35
         
      Vložení hesla   
      Zadejte vaše heslo   
      "#-#-#-#"   
         
         
         
         
         

  3. Po úspěšném zadání hesla zvýrazněte nabídku "Reverzační ventilátor". Stiskněte tlačítko OK.

    Tabulka 36
         
      REVERZAČNÍ VENTILÁTOR   
      Krok 1: Nastavení doby chodu    
         
      Přečtěte si obrazovku   
         
         
         
         

    Poznámka Před aktivací reverzačního ventilátoru se přesvědčte, že páka blokování hydraulického systému je v poloze UZAMKNUTO.

    Tabulka 37
         
      REVERZAČNÍ VENTILÁTOR   
      Krok 2: Dokončena   
         
         
         
         
         
         

  4. Monitor by měl nyní ukazovat, že funkce reverzačního ventilátoru je "Dokončena" v aktivním režimu.

    Poznámka Po dokončení cyklu se funkce reverzačního ventilátoru automaticky vypne. Funkci reverzačního ventilátoru lze zastavit ručně stisknutím tlačítka se šipkou doleva.

  5. Stisknutím tlačítka Home se vrátíte do výchozího zobrazení.

Chybová hlášení týkající se reverzačního ventilátoru

Tabulka 38
     
  REVERZAČNÍ VENTILÁTOR   
  REVERZAČNÍHO VENTILÁTORU   
     
  "-VYSOKÁ TEPLOTA HYD OLEJE"   
     
     
     
     

Typický případ chybového hlášení pro funkci reverzačního ventilátoru

Funkce reverzačního ventilátoru se nespustila

Pokud se funkce zpětného chodu ventilátoru nespustí, monitor zobrazí některé z následujících chybových hlášení:

"NEINSTALOVÁNO" - Funkce reverzačního ventilátoru není na tomto stroji instalována. Pokud se toto hlášení zobrazuje v důsledku chyby, obraťte se na prodejce společnosti Caterpillar.

"VYSOKÁ TEPLOTA HYD OLEJE" - Teplota hydraulického oleje je příliš vysoká. Vypněte motor a nepracujte se strojem, dokud teplota hydraulického oleje neklesne pod 85 °C (185 °F).

"VYSOKÁ TEPLOTA CHLADICÍ KAPALINY" - Teplota chladicí kapaliny je příliš vysoká. Vypněte motor a nepracujte se strojem, dokud teplota chladicí kapaliny neklesne pod 95 °C (203 °F).

"HYDRAULICKÝ ZÁMEK VYPNUTÝ" - Ovládací páka blokování hydraulického systému je v poloze ODEMKNUTO. Ovládací páku blokování hydraulického systému dejte do polohy UZAMKNUTO.

"ZÁVADA SOLENOIDU" - Funkce reverzačního ventilátoru nefunguje správně. Poraďte se s příslušným prodejcem společnosti Caterpillar.

Tabulka 39
     
  REVERZAČNÍ VENTILÁTOR   
  Chyba   
  "ID chyby: $0002"   
  ID chyby: $0003   
  ID chyby: $0004   
  ID chyby: $0005   
     
     

Funkce zpětného chodu ventilátoru se přeruší

Pokud dojde k některé z následujících událostí, funkce reverzačního ventilátoru se přeruší a obnoví se normální chod:

  • Ovládací páka blokování hydraulického systému je přesunuta do polohy ODEMKNUTO.

  • Teplota hydraulického oleje vzroste nad 90 °C (194 °F).

  • Teplota chladicí kapaliny vzroste nad 100 °C (212 °F).

Tato událost je doprovázena hlášením "CHYBA REVERZAČNÍHO VENTILÁTORU".

Nastavení ovladatelnosti

Tabulka 40
             
  "Hlavní nabídka"   
             
  "Nastavení ovladatelnosti"   
             
             
             
             
             
             

Priorita otoče a výložníku

Tabulka 41
             
  "Nastavení ovladatelnosti"   
             
    "Priorita otoče a výložníku"     
         
         
         
             
             

Priorita otoče a výložníku - Tato funkce umožňuje nastavit rovnováhu průtoku u každého akčního členu. Pokud chcete rychlejší otoč a pomalejší výložník, zvolte vysoké "Č. priority otoče". Pokud chcete rychlejší výložník a pomalejší otoč, zvolte vysoké "Č. priority výložníku".

Caterpillar Information System:

3500 Generator Sets Product Description
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Catalyst (SCR) - Remove and Install
C32 Generator Set Fuel Related Components in Cold Weather
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Crankshaft Rear Seal - Remove and Install
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Solenoid Valve (DEF Heater Coolant) - Remove and Install
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Voltage Control (Load Protection) - Remove and Install
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Manifold (DEF Heater) - Remove and Install
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Electronic Control (Diesel Exhaust Fluid) - Remove and Install
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Diesel Exhaust Fluid Pump - Remove and Install
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Diesel Exhaust Fluid Filter - Remove and Install
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Diesel Exhaust Fluid Module - Assemble
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Diesel Exhaust Fluid Module - Disassemble
424-8895 C175 Crankshaft Lifting Tool{0599, 0629, 0632, 1202} 424-8895 C175 Crankshaft Lifting Tool{0599, 0629, 0632, 1202}
2013/07/08 New Product Link Software for PL300 Is Now Available for All Cat&reg; Products {7606, 7620}
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Nitrogen Oxide Sensor - Remove and Install
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Valve Actuator (Variable) - Remove and Install
3516C Petroleum Engines Engine Oil Cooler - Remove and Install
C175-16 Engine for 795F Series AC Off-Highway Trucks Fuel Injection Pump
794 AC Off-Highway Truck Engine Air Filter Primary Element - Clean/Replace
794 AC Off-Highway Truck Window Wiper - Inspect/Replace
794 AC Off-Highway Truck Windows - Clean
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Engine Oil Filter Base - Remove and Install - Remote Mounted
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Engine Oil Cooler - Remove and Install - With Remote Mounted Oil Filter Base
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Flywheel Housing - Remove and Install - Power Take Off equipped
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.