320E and 323E Excavators Caterpillar


Cooling System Coolant Extender (ELC) - Add

Usage:

320E AWS

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A motortér fedele és annak alkatrészei forrók lehetnek, amikor a motor jár, illetve közvetlenül a motor leállítása után. A forró részek vagy alkatrészek égési vagy személyi sérülést okozhatnak. Ügyeljen arra, hogy bőre ne érintkezzen ezekkel az alkatrészekkel, amikor a motor jár, vagy közvetlenül a motor leállítása után. Bőre védelme érdekében használjon védőruházatot vagy védőfelszerelést.


------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A forró hűtővíz, gőz és lúg személyi sérülést okozhat.

Üzemi hőmérsékleten a motor hűtővize forró, és nyomás alatt van. A hűtő, valamint a fűtőelemekhez vagy a motorhoz vezető valamennyi vezeték forró hűtővizet vagy gőzt tartalmaz. Ezek megérintése súlyos égési sérüléseket okozhat.

A nyomás megszüntetése érdekében a hűtőrendszer nyomásfedelét csak lassan vegye le és csak azt követően, hogy a motort már leállította, és a hűtőrendszer nyomásfedele már eléggé lehűlt ahhoz, hogy kézzel meg lehessen fogni.

Amikor a hűtővíz forró, ne próbálja meghúzni a tömlőcsatlakozásokat - a tömlők lejöhetnek, és égési sérülések keletkezhetnek.

A hűtőrendszer adalékanyaga lúgot tartalmaz. Kerülje el az érintkezést bőrrel vagy szemmel.


Használjon Cat hosszú élettartamú hűtőfolyadékot (ELC) amikor hűtőfolyadékot tölt a hűtőrendszerbe. A hűtőrendszerre vonatkozó valamennyi előírás megtalálható a következő kiadványban: Külön kiadvány, SEBU6250, "Caterpillar Machine Fluids Recommendations".

A hűtőfolyadék koncentrációját hűtőfolyadék-koncentráció mérő készlet használatával állapíthatja meg.


FIGYELMEZTETÉS

Ha az ELC hűtőfolyadékot más termékekkel keveri, az csökkenti a hűtőfolyadék hatékonyságát.

Ennek hatására a hűtőrendszer részei károsodhatnak.

Amennyiben Caterpillar termékek beszerzésére nincs lehetősége, és kénytelen a kereskedelmi forgalomban kapható termékeket használni, győződjön meg róla, hogy ezek a termékek megfelelnek a Caterpillar cég előkevert, vagy tömény hűtőfolyadékokra, valamint a Caterpillar élettartam-növelő adalékára vonatkozó EC-1 specifikációnak.


Megjegyzés A gép gyárilag Cat hosszú élettartamú hűtőfolyadékkal (ELC) van feltöltve.

  1. Vízszintes talajon állítsa le a gépet.

  2. Állítsa le a motort.

  3. Nyissa ki, majd emelje fel a motortér fedelét.


    Illusztráció 1g02153073

  4. Győződjön meg arról, hogy a hűtőrendszer lehűlt. Lazítsa meg a hűtőrendszer nyomászáró sapkáját, hogy a rendszer nyomása lecsökkenjen. Vegye le a nyomásfedelet.

    Megjegyzés Olvassa el a Használati és karbantartási kézikönyv, "Általános óvintézkedések" című fejezetében a kiömlött folyadékok kezeléséről szóló tájékoztatót.

  5. Előfordulhat, hogy le kell engednie egy kevés hűtőfolyadékot a hűtőből, hogy a Cat Extender hűtőfolyadékot betölthesse a hűtőrendszerbe.

    Megjegyzés A leeresztett folyadékok elhelyezésével kapcsolatban mindig tartsa be a helyi előírásokat.

  6. Töltsön Cat hosszú élettartamú hűtőfolyadékot (ELC) a hűtőrendszerbe. A Cat Extender megfelelő mennyiségével kapcsolatban lásd:

    • Külön kiadvány, SEBU6250, "Caterpillar Machine Fluids Recommendations"

    • Használati és karbantartási kézikönyv, "Feltöltési mennyiségek (feltöltés)"

  7. Ellenőrizze a hűtőrendszer nyomászáró sapkájának o-gyűrűjét. Ha az o-gyűrű sérült, cserélje ki a nyomásfedelet.

  8. Tegye vissza a hűtőrendszer nyomászáró sapkáját.

  9. Zárja le, majd reteszelje a motortér fedelét.
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.