D6 Track-Type Tractor Caterpillar


Safety Messages

Usage:

D6 AG9


Illusztráció 1g06340106


Illusztráció 2g06340110


Illusztráció 3g06340127

A gépen többféle különböző biztonsági figyelmeztető jel található. Ez a fejezet az ilyen veszélyes helyek pontos helyét, valamint a veszély leírását ismerteti. Ismerje meg az összes biztonsági figyelmeztető jelet.

Gondoskodjon róla, hogy mindegyik biztonsági üzenet jól olvasható legyen. Ha egy biztonsági figyelmeztető üzeneten a szöveget nem lehet elolvasni, tisztítsa meg, vagy cserélje ki az üzenetet. Ugyanígy, ha egy ábra nem jól látható, cserélje ki. A figyelmeztető üzeneteket ronggyal, vízzel és szappannal mossa le. A biztonsági figyelmeztető üzenetek megtisztításához ne használjon oldószert, benzint, vagy hasonló erős vegyi anyagot. Az oldószerek, a benzin és az erős vegyi anyagok feloldhatják a biztonsági figyelmeztető üzenet ragasztóanyagát. Ha a ragasztóanyag feloldódik, a biztonsági üzenet leeshet.

Ha egy biztonsági jelzés megrongálódott, vagy hiányzik, tegyen fel helyette újat. Ha a gépen olyan alkatrészt cserélt ki, amelyen biztonsági felirat volt, gondoskodjon arról, hogy ugyanez a biztonsági felirat az új alkatrészre is rákerüljön. Új biztonsági figyelmeztető jelek bármelyik Caterpillar márkakereskedőnél beszerezhetők.

Tilos elindítani! (1)

Ez a biztonság üzenet a kezelőállás bal oldali konzoljának felső peremén vagy a motorblokk alsó részén található.



Illusztráció 4g01370904

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Csak akkor üzemeltesse vagy szerelje ezt a berendezést, ha elolvasta és megértette a Használati és karbantartási kézikönyvben szereplő utasításokat és figyelmeztetéseket. Ha nem tartja be az utasításokat vagy nem veszi figyelembe a figyelmeztetéseket, az sérülést vagy halált okozhat. Csere kézikönyvekért forduljon Cat márkakereskedőjéhez. A megfelelő óvatosság az Ön felelőssége.


Biztonsági öv (2)

Ez a biztonság üzenet a bal oldali konzolon található, a kormány mögött.



Illusztráció 5g01370908

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Annak érdekében, hogy ne következzen be súlyos sérülés vagy halál, baleset ill. a gép felborulása esetén, mindig kapcsolja be a biztonsági övet a gép működtetésekor. Ha nem kapcsolja be a biztonsági övet a gép üzemeltetésekor, súlyos sérülés vagy halál következhet be.


Helytelenül csatlakoztatott bikaindítókábelek (3)

Ez a biztonsági üzenet az akkumulátorház fedelének alsó oldalán található.



Illusztráció 6g01370909

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Robbanásveszély! A helytelenül csatlakoztatott indítókábelek robbanást okozhatnak, melyek súlyos személyi sérülést vagy halált eredményeznek. Az akkumulátorok külön rekeszekben lehetnek elhelyezve. Az indítókábeles indításra vonatkozó eljárással kapcsolatban lásd: Használati és kezelési útmutató.


Áramütés veszélye (4)

Ez a biztonság üzenet a biztosítéktábla ajtajának belső oldalán található, a kezelőállás belsejében, a munkagép bal oldalán.



Illusztráció 7g01372247

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

FIGYELEM! Áramütés/halálos áramütés veszélye! Olvassa el és értse meg a Használati és kezelési útmutatóban foglalt útmutatásokat és figyelmeztetéseket. Az útmutatások figyelmen kívül hagyása súlyos személyi sérüléshez, vagy halálos balesethez vezethet.


Éter használata tilos (5)

Ez a biztonsági üzenet a bal oldali motortérben, a légtisztítóház fedelén található.



Illusztráció 8g01372254

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Robbanásveszély! Ha az éter szabályozatlanul kerül a levegő szívócsőbe, az robbanáshoz vagy tűzhöz vezethet, ami személyi sérüléssel vagy halálos balesettel járhat. Olvassa el és tartsa be a Használati és kezelési útmutatóban szereplő indítási eljárásokat.


Ne végezzen hegesztést a ROPS/FOPS szerkezeten (Rollover Protective Structure, felborulási védőszerkezet/Falling Object Protective Structure, leeső tárgyak elleni védőszerkezet) (6)

Ez a biztonsági üzenet a kezelőálláson belül található, a jobb alsó részen.



Illusztráció 9g06137359

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Szerkezeti károsodás, felborulás, módosítások, változtatások vagy helytelen javítások ronthatják a szerkezet védelmi képességeit, és ezért semmissé tehetik ezt a minősítést. Ne hegesszen vagy fúrjon lukakat a szerkezeten. Ez semmissé teszi a minősítést. A szerkezet minősítésének érvényben tartása érdekében lépjen kapcsolatba Cat forgalmazójával a szerkezet lehetőségeinek megállapítására.


A gép tanúsítása a tanúsítványon szereplő szabványok szerint történt. A munkagép maximális súlya, mely magában foglalja a gépkezelőt és a szerelékeket rakomány nélkül, nem haladhatja meg a tanúsító táblán szereplő értéket.

A fenti ábrán egy tipikus tanúsító tábla látható.

Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Védőberendezések (A gépkezelő védelme)".

Nyomás alatt lévő forró folyadék (7)

Ez a biztonsági üzenet a hűtő szerelőfedelének alsó oldalán található.



Illusztráció 10g01371640

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Nyomás alatt lévő rendszer! A forró hűtőfolyadék súlyos égési sérüléseket vagy halált okozhat. A hűtőrendszer betöltőnyílásának kinyitásához, állítsa le a motort és várjon amíg a hűtőrendszer alkotóelemei lehűlnek. Lassan lazítsa meg a túlnyomást biztosító sapkát, hogy a rendszer túlnyomását megszüntesse. A hűtőrendszeren csak azt követően végezzen bármilyen karbantartást, hogy elolvasta és megértette a Használati és kezelési útmutatóban foglaltakat.


Hidraulikarendszer nyomástárolója (8)

Ez a biztonsági üzenet a jobb oldali platformon, a rekesz belsejében található.



Illusztráció 11g01372252

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Nyomás alatti rendszer!

A hidraulikus nyomástárolók nagy nyomás alatt lévő gázt és olajat tartalmaznak. NE válassza le a vezetékeket, illetve ne szerelje szét a nyomás alatt lévő nyomástároló semmilyen alkatrészét. A nyomástároló, illetve a nyomástároló bármely komponensének szervizelése vagy semlegesítése előtt, ki kell engedni az előtöltési gázt a nyomástárolóból, a gépkönyv utasításainak megfelelően.

Az utasítások és figyelmeztetések figyelmen kívül hagyása személyi sérülést vagy halált eredményezhet.

Kizárólag száraz nitrogént használjon a nyomástárolók újbóli feltöltéséhez. Az egyedi berendezésekkel, valamint a nyomástárolók szervizelésére és töltésére vonatkozó részletes tudnivalókkal kapcsolatban forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.


Nagynyomású visszahúzó rugó (9)

Ez a biztonsági üzenet a rázkódáscsökkentő fedelének belső oldalán található, a lánctámasztó görgő mindkét tartóvázán.



Illusztráció 12g01379131

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Ha nem oldják ki a visszahúzó rugót, a belőle származó erő személyi sérülést vagy halált okozhat. Gondoskodjon a rugó erőhatásának megszüntetéséről, mielőtt leveszi a menetes tartóelemet, a visszahúzó rugó burkolatán javítást végez vagy leszereli a visszahúzó rugót. A szétszerelésre vonatkozó utasításokkal kapcsolatban forduljon egy Cat márkakereskedőhöz.


Nagynyomású munkahenger (10)

Ez a biztonsági üzenet mindkét lánctámasztó görgő tartóváz szerelőfedelén megtalálható.



Illusztráció 13g01371642

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A nyomás alatt álló zsír személyi sérülést vagy halált okozhat.

A nyomáscsökkentő szelepből nagy nyomással kiszabaduló zsír behatolhat az emberi testbe, és sérülést vagy halált okozhat.

Ne a nyomáscsökkentő szelepet figyelje ahhoz, hogy lássa, jön-e ki kenőzsír. Figyelje a lánctalpat vagy a lánctalpállító hengert, hogy lazul-e a lánctalp.

Lazítsa meg a nyomáscsökkentő szelepet csupán egyetlen fordulattal.

Ha a lánctalp nem lazul meg, zárja el a nyomáscsökkentő szelepet, és forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.


Összenyomott visszahúzó rugó (11)

Ez a biztonsági üzenet mindkét lánctalpgörgő-keret belső oldalán megtalálható. A biztonsági üzenet a hátsó lánctámasztó görgő tartóváz elülső részén is megtalálható.



Illusztráció 14g01065909

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Személyi sérülést vagy halált okozhat, ha a helytelen szétszerelési eljárások miatt az összenyomott visszahúzó rugó hirtelen kioldódik.

Ha a visszahúzó rugó továbbra is összenyomott helyzetben van, az azt eredményezheti, hogy a visszahúzó rugó hirtelen és rendkívül nagy erővel kioldódik, ami súlyos sérülést vagy halált okozhat.

Ügyeljen arra, hogy a megfelelő szétszerelési eljárást alkalmazza, ha repedés található az elülső lánctámasztó görgő tartóvázának alapfémén vagy a hegesztett csatlakozáson (illetve a vázegység elülső részétől leválasztott cső alakú részen), amikor a visszahúzó rugó továbbra is összenyomott helyzetben van.

A Különleges utasítások, SEHS9864 tartalmazza azt a szétszerelési eljárást, amelyet alkalmazni kell a lánctámasztó görgő tartóváz javítása során a sérülések kockázatának csökkentése érdekében.


Ne spricceljen étert (12)

Ez a biztonsági üzenet a motortérben található.



Illusztráció 15g01372254

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Robbanásveszély! Ha az éter szabályozatlanul kerül a levegő szívócsőbe, az robbanáshoz vagy tűzhöz vezethet, ami személyi sérüléssel vagy halálos balesettel járhat. Olvassa el és tartsa be a Használati és kezelési útmutatóban szereplő indítási eljárásokat.


Nagynyomású üzemanyag-vezetékek (13)

Ez a biztonság üzenet a nagynyomású, közös vezetékes üzemanyag-szivattyú alján található.



Illusztráció 16g01381180

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Személyi sérülést okozhat, ha a nagynyomású olaj hirtelen kiszabadul. A szivárgásokat ne a kezével ellenőrizze. A kis átmérőjű nyíláson keresztüli szivárgó folyadék behatolhat a bőrbe, és súlyos sérülést vagy akár halált is okozhat. Szivárgások ellenőrzésekor mindig használjon lemezt vagy kartonlapot. A vezetékek leválasztása előtt szüntesse meg a rendszer nyomását. Mielőtt bármilyen karbantartást végez a hidraulikarendszeren, olvassa el a használati és karbantartási kézikönyvet, és legyen tisztában a benne foglaltakkal.


Áramütés veszélye (14)

Ez a biztonság üzenet a munkagép hátulján és a generátoron található.



Illusztráció 17g06259095

------ VESZÉLY! ------

VESZÉLY: Áramütés veszélye - Ne működtesse ezt a berendezést és ne dolgozzon rajta, amíg a gépkönyvben található valamennyi utasítást és figyelmeztetés át nem tanulmányozta és meg nem értette . Az utasítások be nem tartása vagy a figyelmeztetések figyelmen kívül hagyása súlyos, akár halálos sérülésekhez vezethet.


Áramütés veszélye (15)

Ez a biztonsági üzenet teljesítményátalakítón található.



Illusztráció 18g06259096

------ VESZÉLY! ------

VESZÉLY: Áramütés veszélye - Ne működtesse ezt a berendezést és ne dolgozzon rajta, amíg a gépkönyvben található valamennyi utasítást és figyelmeztetés át nem tanulmányozta és meg nem értette . Az utasítások be nem tartása vagy a figyelmeztetések figyelmen kívül hagyása súlyos, akár halálos sérülésekhez vezethet.


Caterpillar Information System:

C32 Marine Engines Water Pump - Remove
631K OEM Wheel Tractor Machine Systems Brake System Air - Purge
Regulatory Compliance Information Wireless Device - Cat ® Bluetooth NT (A5S4) - If Equipped
320, 323 Excavator Engine Supplement Engine - Remove and Install
Regulatory Compliance Information Wireless Device - Cat ® Bluetooth FOB (A1S1) - If Equipped
AD 22 Underground Articulated Truck Hydraulic System Ejector Body
631K OEM Wheel Tractor Machine Systems Service Brake System Pressure - Test
854K Wheel Dozer Oil Filter (Steering, Brake Cooler)
854K Wheel Dozer Gear Pump (Steering, Brake Oil Cooler)
Improved Parts are Now Used in the Differential Lock on Certain Compact Wheel Loaders {3258, 3278} Improved Parts are Now Used in the Differential Lock on Certain Compact Wheel Loaders {3258, 3278}
631K OEM Wheel Tractor Machine Systems Relief Valve (Steering Cylinder Crossover) - Test and Adjust
973K Track-Type Loader Machine Systems Fuel Tank - Remove and Install
994K Wheel Loader Monitoring System
631K OEM Wheel Tractor Machine Systems Brake Accumulator (Service) - Test and Charge
D6 Track-Type Tractor Additional Messages
MD6250 Rotary Drill Systems Engine Performance - Test - Engine Speed
631K OEM Wheel Tractor Machine Systems Brake Accumulator Charging Valve - Test
631K OEM Wheel Tractor Machine Systems Gear Pump (Brake Cooling) - Test
D6 Track-Type Tractor Before Operation
D6 Track-Type Tractor Restricted Visibility
631K OEM Wheel Tractor Machine Systems Hydraulic Fan Speed - Test
631K OEM Wheel Tractor Machine Systems Radiator Core - Test
631K OEM Wheel Tractor Machine Systems Door Latch - Adjust
D6 Track-Type Tractor Plate Locations and Film Locations
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.