390F Excavator Caterpillar


Safety Messages

Usage:

390F FEH
Šai mašīnai ir vairāki īpaši drošības ziņojumi. Šajā nodaļā ir apskatīti pastāvošie riski un sniegti risku apraksti. Lūdzu, iepazīstieties ar visiem drošības ziņojumiem.

Pārliecinieties, vai visi drošības ziņojumi ir salasāmi. Ja nevarat izlasīt drošības ziņojumus, notīriet vai nomainiet tos. Ja attēli nav saskatāmi, nomainiet tos. Drošības ziņojumu tīrīšanai izmantojiet drānu, ūdeni un ziepes. Drošības ziņojumu tīrīšanai neizmantojiet šķīdinātāju, benzīnu vai citas kodīgas vielas. Šķīdinātāji, benzīns un citas kodīgas vielas var izšķīdināt līmi, ar ko piestiprināts drošības ziņojums. Ja līme nebūs noturīga, drošības paziņojums var nokrist.

Nomainiet visus drošības ziņojumus, kuri ir bojāti vai kuru nav vispār. Ja drošības paziņojums ir pievienots mašīnas daļai, kura tiek nomainīta, uzlīmējiet drošības paziņojumu uz jaunās daļas. Jaunus drošības ziņojumus var izsniegt jebkurš Cat izplatītājs.



Attēls 1g03333264


Attēls 2g03675836

Šai mašīnai ir vairāki īpaši drošības ziņojumi. Šajā nodaļā ir apskatīti pastāvošie riski un sniegti risku apraksti. Lūdzu, iepazīstieties ar visiem drošības ziņojumiem.

Pārliecinieties, vai visi drošības ziņojumi ir salasāmi. Ja nevarat izlasīt drošības ziņojumus, notīriet vai nomainiet tos. Ja attēli nav saskatāmi, nomainiet tos. Drošības ziņojumu tīrīšanai izmantojiet audumu, ūdeni un ziepes. Drošības ziņojumu tīrīšanai neizmantojiet šķīdinātāju, benzīnu vai citas kodīgas vielas. Šķīdinātāji, benzīns un citas kodīgas vielas var izšķīdināt līmi, ar ko piestiprināts drošības ziņojums. Ja līme nebūs noturīga, drošības paziņojums var nokrist.

Nomainiet visus drošības ziņojumus, kuri ir bojāti vai kuru nav vispār. Ja drošības paziņojums ir pievienots mašīnas daļai, kura tiek nomainīta, uzlīmējiet drošības paziņojumu uz jaunās daļas. Jebkurš Caterpillar izplatītājs var jums izsniegt jaunus drošības ziņojumus.

(1) Nedarbināt

Šis drošības ziņojums atrodas kabīnē.



Attēls 3g01370904

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Nedarbiniet mašīnu un nestrādājiet ar tās aprīkojumu, ja neesat izlasījis un izpratis Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā minētos norādījumus un brīdinājumus. Instrukciju vai brīdinājumu neievērošana var būt traumu vai nāves cēlonis. Ja nepieciešama rokasgrāmatu aizstāšana, sazinieties ar savu Cat izplatītāju. Jūs esat atbildīgs par pareizu apkopi.


Trieciena risks (2)

Šis drošības ziņojums atrodas kabīnē.



Attēls 4g01373971

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Saspiešanas risks! Noteiktām mašīnas priekšējo svirmehānismu kombinācijām (izlicei, kātam, ātrajai sakabei, darbarīkam) darbības laikā var būt nepieciešama darbarīka atrašanās vienmēr prom no kabīnes. Ja darbarīks lietošanas laikā saskaras ar kabīni, tas var izraisīt savainojumus vai nāvi.


Papildu informāciju skatiet Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatas sadaļā, "Informācija par darbības paņēmieniem".

Trieciena risks (3)

Šis drošības ziņojums atrodas kabīnē.



Attēls 5g01373978

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Ja logs netiek nostiprināts pozīcijā virs galvas, tas var izraisīt traumu; pārliecinieties, ka automātiskais aizslēgs ir saslēdzies.


Plašāku informāciju skatiet Ekspluatācijas un apkopes rokasgrāmatāLogs (priekšējais, ")".

Product Link (4)

Ja uzstādīts, tad kabīnē ir šis drošības ziņojums.



Attēls 6g01370917

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Šī mašīna aprīkota ar Caterpillar Product Link saziņas ierīci. Izmantojot elektriskus detonatorus, šī saziņas ierīce ir jādeaktivizē, ja tā atrodas 12 m (40 ft) attālumā (satelītsakaru sistēmām) un 3 m (10 ft) attālumā (šūnveida mobilo sakaru sistēmām) no sprādziena vietas, vai attālumā, kas norādīts attiecināmos likumdošanas aktos. To neievērošana var izraisīt spridzināšanas darbu traucējumus, kā dēļ var rasties smagas traumas vai iestāties nāve.

Gadījumos, kad Product Link moduļa tips nav identificējams, Caterpillar iesaka deaktivizēt ierīci, ja attālums no sprādziena perimetra ir mazāk nekā 12 m (40 ft).


Plašāku informāciju skatiet Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā, "Product Link".

Saspiešanas radīta trauma (5)

Ja uzstādīts, tad šis drošības ziņojums atrodas kabīnē.



Attēls 7g01374035

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Savainojums sadursmē. Tas var radīt nopietnas traumas vai nāvi. Vienmēr pārliecinieties, ka ātrā sakabe ir piestiprināta sprūdiem. Izlasiet ekspluatācijas rokasgrāmatu.


Plašāku informāciju skatiet Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā, "Ātrās sakabes darbība".

Drošības josta (6)

Šis drošības ziņojums atrodas kabīnē.



Attēls 8g01370908

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Strādājot ar mašīnu, ikreiz jāuzliek drošības jostas, lai novērstu smagus bojājumus vai bojāeju negadījuma laikā vai mašīnai apgāžoties. Ja mašīnas ekspluatācijas laikā nelieto drošības jostas, var gūt smagas traumas vai iet bojā.


Elektropārvades līnijas (7)

Šis drošības ziņojums atrodas kabīnē.



Attēls 9g01374045

------ BĪSTAMI!! ------

Elektrošoka risks! Uzturiet mašīnu un tās pievienotos agregātus drošā attālumā no elektrības vadiem. Atrodieties 3 m (10 ft) plus divu līnijas izolatoru attālumā. Izlasiet un izprotiet Ekspluatācijas un apkopes rokasgrāmatā sniegtos norādījumus un brīdinājumus. Šo instrukciju un brīdinājumu neievērošana var izraisīt nopietnas traumas vai nāvi


Plašāku informāciju skatiet Ekspluatācijas un apkopes rokasgrāmatā, "Specifikācijas".

Trieciena risks (8)

Šis drošības ziņojums atrodas kabīnē.



Attēls 10g01374048

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Priekšmeti, kas atsitas pret kabīnes priekšpusi vai pret tās jumtu, var izraisīt sadursmi, kuras rezultātā iespējamas traumas vai nāve.

Priekšējais aizsargs un augšējais aizsargs jāuzstāda uz kabīnes, ja jāveic darbi, kuru laikā var krist priekšmeti. Izlasiet Ekspluatācijas un apkopes rokasgrāmatu.


Plašāku informāciju skatiet Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā, "Aizsargi".

Pārslodzes brīdinājuma ierīce (9)



Attēls 11g01602013

Ja uzstādīts, tad šis drošības ziņojums atrodas kabīnē.

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Pārslogojot mašīnu, var tikt ietekmēta tās stabilitāte, kas var radīt apgāšanās risku. Apgāšanās var izraisīt nopietnus ievainojumus vai nāvi. Pirms priekšmetu pārvietošanas vai celšanas vienmēr aktivējiet pārslodzes brīdinājuma ierīci.


Papildu informāciju skatiet Ekspluatācijas un apkopes rokasgrāmatā sadaļā, "Operatora vadības ierīces".

Vadībsviru vadības alternatīvās shēmas (10)

Ja uzstādīts, tad šis drošības ziņojums atrodas kabīnē.



Attēls 12g01374050

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Trieciena risks. Nepareizi vadības sviru iestatījumi var izraisīt negaidītu strēles, izlices vai darbarīka kustību un izraisīt nopietnus savainojumus vai nāvi. Pārliecinieties, ka vadības sviru iestatījumi ir pareizi konfigurēti, pirms jūs lietojat šo mašīnu. Izlasiet Ekspluatācijas un apkopes rokasgrāmatu.


Plašāku informāciju skatiet Ekspluatācijas un apkopes rokasgrāmatā, "Vadībsviru vadības alternatīvās shēmas".

Trieciena risks (11)

Ja ir uzstādīts, šis drošības ziņojums atrodas kabīnē uz labās puses loga.



Attēls 13g02282255

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Trieciena risks! Mašīna var pēkšņi un negaidot izkustēties, radot traumu vai nāvējošu ievainojumu gūšanas risku.

Pirms atstājat mašīnu,nolaidiet darbarīku uz zemes, , bloķējiet operatora vadības ierīces, , izslēdziet dzinēju, and izņemiet atslēgu .


Trieciena risks (12)

Šis drošības ziņojums atrodas mašīnas aizmugurē abās pusēs.



Attēls 14g03610418

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Mašīna griežas. Netuvojieties. Trieciens var izraisīt nopietnas traumas vai pat nāvi.


Krītoši gruži (13)

Šis drošības ziņojums atrodas kreisajā pusē netālu no mašīnas aizmugures.



Attēls 15g01404266

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Virzienmaiņas ventilatora darbības laikā no mašīnas var izmest gružus, kas var izraisīt ievainojumus un nāvi. Virzienmaiņas ventilatora darbības laikā uzturieties pietiekamā attālumā no tā izlādes zonas.


Nepareizi iedarbināšanai paredzēto ārējā avota kabeļu savienojumi (14)

Šis drošības ziņojums atrodas kreisās puses priekšējā nodalījumā.



Attēls 16g01370909

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Eksplozijas risks! Nepareizs iedarbināšanas vada savienojums var izraisīt sprādzienu, kā rezultātā var rasties nopietnas traumas vai pat nāve. Akumulatori var atrasties atsevišķos nodalījumos. Lai uzzināt, kā pareizi iedarbināt, skatiet ekspluatācijas un apkopes rokasgrāmatu.


Plašāku informāciju skatiet Ekspluatācijas un apkopes rokasgrāmatā, "Dzinēja iedarbināšana ar iedarbināšanas kabeļiem".

Izsmidzināms iedarbināšanas palīglīdzeklis (15)

Šis drošības ziņojums atrodas uz dzinēja gaisa filtra kreisās puses priekšējā nodalījumā.



Attēls 17g01372254

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Eksplozijas risks! Neizmantojiet ēteri! Šī mašīna ir aprīkota ar gaisa ieplūdes sildītāju. Ētera izmantošana var izraisīt eksploziju vai ugunsgrēku, kas var izraisīt traumas vai nāvi. Izlasiet un ievērojiet iedarbināšanas procedūru, kas aprakstīta Ekspluatācijas un apkopes rokasgrāmatā.


Papildu informāciju skatiet Ekspluatācijas un apkopes rokasgrāmatas sadaļā, "Dzinēja iedarbināšana".

Samaziniet spiedienu hidrauliskās sistēmas tvertnē (16)

Šis drošības ziņojums atrodas uz hidrauliskās tvertnes.



Attēls 18g01371640

------ BRĪDINĀJUMS! ------

HIDROSISTĒMAS TVERTNE

LAI NOVĒRSTU APDEGUMUS, KURUS VAR IZRAISĪT KARSTA EĻĻA, SAMAZINIET SPIEDIENU, LĒNĀM NOŅEMOT VĀCIŅU, DZINĒJAM ESOT IZSLĒGTAM.


Skatiet papildu informāciju Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā , "Hidrauliskās sistēmas eļļa - nomaiņa".

Saspiesta gāze (17)

Šis drošības ziņojums atrodas uz akumulatora dzinēja pārsega priekšpusē. Šis drošības ziņojums atrodas arī uz akumulatora, līdzās hidrauliskās eļļas atplūdes filtriem.



Attēls 19g01112901

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Šī sistēma satur gāzi, kura atrodas zem spiediena. Šo norādījumu un brīdinājumu neievērošana var izraisīt eksploziju, kas, iespējams, var radīt traumu vai pat nāvi.

Nepakļaujiet uguns iedarbībai. Nemetiniet. Neurbiet. Pirms izkraušanas samaziniet spiedienu.

Lai iegūtu informāciju par iekraušanu un izkraušanu, skatiet Ekspluatācijas un apkopes rokasgrāmatu. Lai iegūtu instrumentus un detalizētu informāciju, apmeklējiet savu Caterpillar izplatītāju.


Plašāku informāciju skatiet Ekspluatācijas un apkopes rokasgrāmatā, "Aprīkojuma nolaišana, kad dzinējs ir izslēgts".

Karsta virsma (18)

Šis drošības ziņojums atrodas zem dzinēja pārsega.



Attēls 20g03610688

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Karstas daļas vai karstas detaļas var izraisīt apdegumus vai traumas. Neļaujiet karstām detaļām nonākt kontaktā ar ādu. Izmantojiet aizsargapģērbu un aizsargaprīkojumu, lai aizsargātu aizsargapģērbu ādu.


Pacelšanas ierobežojums / paredzēts tikai pretsvaram (19)

Šis drošības ziņojums atrodas pretsvara augšpusē.



Attēls 21g03481698

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Aizmugurējās pacelšanas cilpas vajadzētu izmantot tikai pretsvaram. Neceliet visu mašīnu aiz šīm cilpām. Tas var izraisīt nopietnu traumu vai nāvi. Izlasiet Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatas.


Informāciju par savu produktu skatiet Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā , "Mašīnas pacelšana un atsaitēšana” un “Pretsvara noņemšana un uzstādīšana".

Rotējošs ventilators (20)

Šis drošības ziņojums atrodas dzinēja ventilatora tuvumā.



Attēls 22g01385578

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Sagriešanās briesmas! Dzinēja darbības laikā neturiet rokas ventilatora tuvumā. Tas var izraisīt nopietnu traumu vai nāvi.


Sistēma ar spiedienu (21)

Šis drošības ziņojums atrodas līdzās dzesēšanas sistēmas uzpildes vietas vāciņam.



Attēls 23g01371640

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Sistēma zem spiediena! Karsts dzesēšanas šķidrums var izraisīt nopietnus apdegumus, traumas vai nāvi. Lai atvērtu dzesēšanas sistēmas uzpildes vāciņu, izslēdziet dzinēju un pagaidiet, līdz dzesēšanas sistēmas sastāvdaļas atdziest. Lai samazinātu spiedienu, lēnām atskrūvējiet dzesēšanas sistēmas spiediena vāciņu. Pirms dzesēšanas sistēmas apkopes veikšanas izlasiet un izprotiet Ekspluatācijas un apkopes rokasgrāmatu.


Plašāku informāciju skatiet Ekspluatācijas un apkopes rokasgrāmatā, "Dzesēšanas sistēmas dzesēšanas šķidruma līmenis – pārbaude".

Saspiešanas risks (pretsvars) (22)

Ja uzstādīts šis drošības ziņojums, tas atrodas mašīnas labajā pusē piekļuves durvju iekšpusē.



Attēls 24g01435553

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Trieciena risks! Kad pretsvars ir pilnībā izvilktā pozīcijā mašīnas apkopei, nostipriniet izvilkto pretsvaru ar pretsvara bloķēšanas sviru.

Izmantojiet pretsvara bloķēšanas sviru, lai izvairītos no iespējamām traumām vai nāves trieciena dēļ.


Plašāku informāciju skatiet Ekspluatācijas un apkopes rokasgrāmatāPretsvara noņemšana un uzstādīšan, "a".

Karsta virsma (23)

Šis drošības ziņojums atrodas uz dzinēja pārsega.



Attēls 25g01372256

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Karstas daļas vai karstas detaļas var izraisīt apdegumus vai traumas. Neļaujiet karstām detaļām nonākt kontaktā ar ādu. Izmantojiet aizsargapģērbu un aizsargaprīkojumu, lai aizsargātu aizsargapģērbu ādu.


Trieciena risks (24)

Šis drošības ziņojums ir novietots kāta abās pusēs.



Attēls 26g01385579

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Kātam un izlicei atrodoties kustībā, kā arī laikā, kad mašīnu izmanto objektu apstrādei, pastāv saspiešanas risks. Atrašanās kāta un izlices ceļā mašīnas darbības laikā var izraisīt traumas un nāvi. Mašīnas darbības laikā neatrodieties kāta un izlices tuvumā.


Augstspiediena cilindrs (25)

Šis drošības ziņojums atrodas uz kāpurķēžu spriegotāja.



Attēls 27g01076729

------ BRĪDINĀJUMS! ------

Augstspiediena cilindrs. Nenoņemiet nevienu detaļu, kamēr viss spiediens nav samazināts. Tas novērsīs iespējamās traumas vai nāvi.


Informāciju par produktu skatiet Ekspluatācijas un tehniskās apkopes rokasgrāmatā , "Kāpurķēžu spriegojums — regulēšana".

Caterpillar Information System:

990K Wheel Loader Systems Tilt Cylinder
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Turbocharger Oil Lines
AD30 Underground Articulated Truck Machine Systems Tailgate Retaining Pin - Remove and Install
AD30 Underground Articulated Truck Engine Supplement Radiator Tank (Header) - Install
AD30 Underground Articulated Truck Engine Supplement Radiator Tank (Header) - Remove
AD30 Underground Articulated Truck Machine Systems System Pressure - Release
D3K2, D4K2 and D5K2 Track-Type Tractors Alternate Exit
824K Wheel Dozer, 825K Soil Compactor and 826K Landfill Compactor Machine Systems Parking Brake Actuator - Adjust
824K Wheel Dozer, 825K Soil Compactor and 826K Landfill Compactor Machine Systems Brake Accumulator - Test and Charge
525D, 535D, 545D and 555D Wheel Skidders Power Train Torque Converter - Assemble
824K Wheel Dozer, 825K Soil Compactor and 826K Landfill Compactor Machine Systems Parking Brake - Manual Release
844K Wheel Dozer Machine Systems Visual Inspection
C4.4 Engines for Caterpillar Built Machines Fuel Injection Pump Gear - Remove
990K Wheel Loader Systems Piston Pump (Steering)
D8T Track-Type Tractor Towing the Machine
990K Wheel Loader Systems Bucket - Rock
824K Wheel Dozer, 825K Soil Compactor and 826K Landfill Compactor Machine Systems Limit Switch (Stop Light) - Adjust
990K Wheel Loader Systems Bucket - Rock
2014/06/11 A New Steering Knob Assembly Is Now Used on Certain 924K, 930K, and 938K Wheel Loaders {4310, 4338, 4343}
824K Wheel Dozer, 825K Soil Compactor and 826K Landfill Compactor Machine Systems Limit Switch (Throttle Lock Deactivation) (Electronic Technician) - Adjust
826K Landfill Compactor, 825K Soil Compactor and 824K Wheel Dozer Power Train Torque Converter - Assemble
2014/05/30 AccuGrade ® Monitor Harness Assembly Is Now Part of SITECH Package for Certain D3K2, D4K2, and D5K2 Track-Type Tractors {1408, 7220}
854K Wheel Dozer Electrohydraulic System Calibration Error Codes
980M and 982M Wheel Loaders Power Train, Steering, Braking, Hydraulic, and Machine Systems General Information (Fan Hydraulic System)
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.