C4.4 Industrial Engine Caterpillar


Engine Oil and Filter - Change

Usage:

C4.4 W23

------ AVERTISMENT! ------

Uleiul fierbinte şi piesele fierbinţi pot cauza accidentări. Nu permiteţi ca uleiul sau componentele fierbinţi să vină în contact cu pielea.



NOTIFICARE

Trebuie acordată o deosebită grijă controlului lichidelor în timpul efectuării inspecţiilor, întreţinerii, testării, reglării sau reparării produsului. Înainte de a deschide vreun compartiment sau de a demonta vreo componentă care conţin lichide, pregătiţi recipiente corespunzătoare pentru colectarea lichidelor.

Eliminaţi toate lichidele în conformitate cu reglementările şi cerinţele locale.



NOTIFICARE

Menţineţi toate piese libere de contaminanţi.

Contaminanţii pot produce o uzură rapidă şi o durată de funcţionare redusă a componentelor.


Nu drenaţi uleiul lubrifiant de motor atunci când motorul este rece. Pe măsură ce uleiul lubrifiant de motor se răceşte, particulele de deşeuri în suspensie se depun pe fundul băii de ulei a motorului. Particulele de deşeuri nu se elimină prin drenarea uleiului rece. Drenaţi baia de ulei cu motorul oprit. Drenaţi baia de ulei când uleiul este cald. Această metodă de drenare permite drenarea corespunzătoare din ulei a particulelor de deşeuri în suspensie.

Nerespectarea acestei proceduri recomandate va determina recircularea împreună cu uleiul nou a particulelor de deşeuri prin sistemul de lubrifiere a motorului.

Drenarea uleiului lubrifiant de motor

Notă Asiguraţi-vă că recipientul care se va utiliza este suficient de încăpător pentru a aduna uleiul rezidual.

Opriţi motorul după ce a funcţionat la temperatura normală de funcţionare. Utilizaţi una dintre următoarele metode pentru a drena uleiul din baia motorului:



    Ilustraţie 1g03499937
    Exemplu tipic

  1. Scoateţi dopul de drenaj (1) pentru a lăsa uleiul să se scurgă.

    1. Dacă uleiul are instalată o supapă de scurgere a uleiului (3), montaţi un furtun flexibil adecvat pe supapa (4). Rotiţi mânerul (2) în sens antiorar şi lăsaţi uleiul să se scurgă.

    2. După ce uleiul s-a scurs, rotiţi mânerul în sens orar şi strângeţi corespunzător. Demontaţi furtunul flexibil.


    Ilustraţie 2g03350650
    Exemplu tipic

  2. Demontaţi garnitura inelară (5) şi montaţi noua garnitură inelară.

  3. Montaţi dopul de drenaj şi strângeţi dopul de drenaj la un cuplu de strângere de 34 N·m (25 lb ft).

Înlocuiţi filtrul de ulei


NOTIFICARE

Filtrele de ulei Caterpillar sunt fabricate conform specificaţiilor Caterpillar. Utilizarea unui filtru de ulei care nu este recomandat de Caterpillar poate cauza deteriorarea gravă a componentelor motorului precum a lagărelor, arborelui cotit etc., ca urmare a particulelor de deşeuri mai mari din uleiul nefiltrat, care intră în sistemul de lubrifiere a motorului. Utilizaţi doar filtre de ulei recomandate de Caterpillar.


  1. Demontaţi filtrul de ulei (3) cu o 1U-8760 cheie cu lanţ.


    Ilustraţie 3g01999595
    Element cu reziduuri

  2. Deschideţi filtrul de ulei cu o lamă pentru filtrul de ulei 175-7546. Despărţiţi pliurile şi inspectaţi filtrul de ulei pentru depistarea resturilor metalice. O cantitate excesivă de resturi metalice în filtrul de ulei poate indica uzura timpurie sau o defecţiune iminentă.

    Utilizaţi un magnet pentru a diferenţia metalele feroase de cele neferoase care se află în elementul filtrului de ulei. Metalele feroase pot indica uzura pe componentele din oţel şi din fontă ale motorului.

    Metalele neferoase pot indica uzura pe componentele din aluminiu, alamă sau bronz ale motorului. Componentele care pot fi afectate includ următoarele articole: lagărele principale, lagărele de bielă, lagărele turbosuflantei şi chiulasele.

    Din cauza uzurii normale şi a fricţiunii, nu este un lucru neobişnuit să găsiţi cantităţi mici de resturi în filtrul de ulei. Consultaţi reprezentantul Cat pentru a stabili o analiză ulterioară dacă se găseşte o cantitate excesivă de resturi în filtrul de ulei.



    Ilustraţie 4g03499938
    Exemplu tipic

  3. Curăţaţi suprafaţa de etanşare a bazei filtrului de ulei (1).

  4. Puneţi ulei de motor curat pe garnitura inelară (2) la noul filtru de ulei.

  5. Instalaţi filtrul de ulei de motor. Înfiletaţi noul filtru de ulei până când garnitura inelară intră în contact cu baza filtrului de ulei. Rotiţi filtrul de ulei cu ¾ dintr-o rotaţie completă.

Filtru de ulei montat pe orizontală



Ilustraţie 5g03499939
(1) Filtru de ulei orizontal

Înainte de a demonta filtrul de ulei orizontal, aşezaţi un recipient adecvat sub filtrul de ulei. Slăbiţi filtrul de ulei şi lăsaţi uleiul să se scurgă din filtrul de ulei înainte de a demonta filtrul de ulei. Pentru instalarea filtrului de ulei, urmaţi paşii de la 3 până la 5. Îndepărtaţi recipientul.

Umplerea băii de ulei

  1. Scoateţi buşonul gurii de umplere cu ulei. Consultaţi acest Manual de operare şi întreţinere, "Recomandări privind fluidele" pentru informaţii suplimentare despre uleiurile adecvate. Umpleţi baia de ulei cu volumul corect de ulei lubrifiant de motor nou. Consultaţi acest Manual de operare şi întreţinere, "Capacităţi de umplere" pentru informaţii suplimentare despre capacităţile de umplere.


    NOTIFICARE

    Dacă utilajul este prevăzut cu un sistem auxiliar de filtrare a uleiului sau cu un sistem de filtrare extern, respectaţi recomandările OEM sau ale producătorului filtrului. În cazul în care carterul este umplut insuficient sau excesiv cu ulei, motorul poate suferi avarii.


  2. Porniţi motorul şi lăsaţi-l să funcţioneze la "RALANTI MIC" timp de 2 minute. Efectuaţi această procedură pentru a asigura faptul că sistemul de lubrifiere are ulei şi că filtrele de ulei sunt pline. Inspectaţi filtrul de ulei pentru a depista eventualele scurgeri.

  3. Opriţi motorul şi lăsaţi uleiul să se scurgă înapoi în baia de ulei timp de minimum 10 minute.


    Ilustraţie 6g02173847
    "L" mic
    "H" mare

  4. Demontaţi indicatorul de nivel al uleiului de motor pentru a verifica nivelul de ulei. Menţineţi nivelul de ulei între marcajele "L" şi "H" de pe indicatorul de nivel al uleiului de motor. Nu umpleţi carterul peste marcajul "H".

Caterpillar Information System:

374F Excavator Machine System Engine Mounting
374F Excavator Machine System Bucket Cylinder
D6R Track-Type Tractor TA2 Technical Inspection{0372, 1000, 7000, 753T, 7565} D6R Track-Type Tractor TA2 Technical Inspection{0372, 1000, 7000, 753T, 7565}
374F Excavator Machine System Boom Cylinder Lines
Procedure to Install Truck Payload Measurement System on Certain AD55 Underground Articulated Trucks{1408, 7494} Procedure to Install Truck Payload Measurement System on Certain AD55 Underground Articulated Trucks{1408, 7494}
994K Wheel Loader Stairway (Powered) Operation - If Equipped
335F Excavator Machine Systems General Information (Main Control Valve)
C7 and C9 Industrial Engines Power Is Intermittently Low or Power Cutout Is Intermittent
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Oil Temperature Is High
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Oil Consumption Is Excessive
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Intake Manifold Air Temperature Is High
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Intake Manifold Air Pressure Is Low
374F Excavator Machine System Bucket Cylinder
2013/11/21 Improved Travel Motor Center Pin/Socket is Now Being Used in Certain 963D Track-Type Loaders {5058}
2013/11/21 Improved Travel Motors Are Now Used on Certain 973D Track-Type Loaders {3202, 5058}
374F Excavator Machine System Bucket Cylinder
Hood Structure Field Assembly Instructions{7251, 7960} Hood Structure Field Assembly Instructions{7251, 7960}
374F Excavator Machine System Auxiliary Hydraulic Lines
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Cooling Fan Control - Test
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Cooling Fan Speed - Test
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Data Link - Test
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Data Link Configuration Status - Test
C15 and C18 Engines for Caterpillar Built Machines Electrical Power Supply - Test
836K Landfill Compactor and 834K Wheel Dozer Machine Systems Hydraulic Tank Guard - Remove and Install
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.