C15 and C18 Petroleum Generator Sets Caterpillar


Engine Oil Sample - Obtain

Usage:

C15 115
A megfelelő megelőző karbantartási programon kívül a Caterpillar meghatározott időnkénti S·O·S olajelemzés alkalmazását is javasolja, hogy ellenőrizni lehessen a motor állapotát és karbantartási igényeit. Az S·O·S olajelemzési eljárás infravörös elemzést biztosít, amely a nitrációs és oxidációs szintek meghatározásához szükséges.

Mintavétel és elemzés

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A forró olaj és a forró alkotóelemek személyi sérülést okozhatnak. Ügyeljen, hogy a forró olaj és a forró alkatrészek ne érintkezzenek a bőrével.


Lásd a jelen Használati és karbantartási kézikönyv, "Motortípus-nézetek" című részét az olajmintavételi szelep helyének meghatározásához.

Olajmintavétel előtt töltse ki a következő, PEEP5, 031címkét az olajminta utólagos azonosításához: A minél pontosabb elemzési eredmények érdekében tüntesse fel a következő adatokat:

  • Motor típusa

  • A motor üzemóráinak száma

  • Az előző olajcserétől számított üzemórák száma

  • Az előző olajcserétől számított adagolt olaj-mennyiség

Ahhoz, hogy az olajminta megfelelően jellemezze a forgattyúházban található olajat, meleg, jól összekeveredett olajból vegyen mintát.

Az olajminták szennyeződésének elkerülése érdekében használjon tiszta szerszámokat és felszereléseket mintavételkor.

A Caterpillar a mintavételi szelep használatát javasolja mintavételre. A mintavételi szelepen jobb minőségű és konzisztensebb olajminta vehető. A mintavételi szelep elhelyezésének köszönhetően a motor normál üzemelése közben, nyomás alatt áramló olajból vehető minta.

A 169-8373 folyadék-mintavételi palack használata javasolt a mintavételi szelepen keresztül történő olajmintavételhez. A folyadék-mintavételi palackhoz biztosítva van minden olyan alkatrész, amely szükséges az olajmintavételhez. A palackhoz használati útmutató is tartozik.


FIGYELMEZTETÉS

Külön szivattyút használjon az olajmintavételhez, és külön szivattyút a hűtőfolyadék mintavételéhez. Ha a mintavételhez mindkét folyadék esetében ugyanazt a szivattyút használja, a levett minták szennyezetté válhatnak. A szennyeződés téves elemzéshez és helytelen következtetésekhez vezet, amelyekre sem a forgalmazók, sem az ügyfelek nem tudnak megnyugtató magyarázatot adni.


Ha a motor nincs felszerelve mintavételi szeleppel, használja az 1U-5718 vákuumszivattyút. A szivattyú kialakításánál fogva alkalmas mintavételi palackok fogadására. A szivattyúhoz egyszer használatos csövet kell erősíteni, amelyet be kell nyújtani az olajteknőbe.

Utasításokért lásd: Különleges kiadvány, PEGJ0047, "Hogyan vegyünk jó olajmintát". A Caterpillar márkakereskedők teljes körű információval állnak rendelkezésre, és segítenek kidolgozni a motorra vonatkozó S·O·S szolgáltatási programot.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.