C27 PET GEN SET Electric Power Generation and C27 KNOCKDOWN K Petroleum Power Train Package Caterpillar


Fuel Related Components in Cold Weather

Usage:

C27 127

Üzemanyagtartályok

A részben feltöltött tartályokban kondenzáció keletkezhet. A motor üzemeltetése után töltse tele az üzemanyagtartályokat.

Az üzemanyagtartályokon, azok alján, biztosítson lehetőséget a víz és az üledék leeresztésére. Egyes üzemanyagtartályok olyan tápcsövekkel vannak ellátva, amelyek lehetővé teszik, hogy a víz és a z üledék az üzemanyag tápcső vége alatt ülepedjen le.

Bizonyos üzemanyagtartályok olyan tápvezetékekkel vannak ellátva, amelyek közvetlenül a tartály aljáról adagolják az üzemanyagot. Ha a motor ilyen rendszerrel van felszerelve, fontos rendszeresen karbantartani az üzemanyag-adagoló rendszer szűrőjét.

A következő időközöknek megfelelően eressze le bármelyik típusú üzemanyagtartályból a vizet és az üledéket:

  • Hetente

  • Olajcserekor

  • Az üzemanyagtartály feltöltésekor

Ezzel megelőzheti azt, hogy a víz és/vagy üledék az üzemanyag-tároló tartályból a motor üzemanyagtartályába pumpálódjon.

Üzemanyagszűrők


FIGYELMEZTETÉS

Ne töltse meg az üzemanyagszűrőket beszerelés előtt. Ellenkező esetben szűretlen (esetleg szennyezett) üzemanyag kerülne a rendszerbe. Ha az üzemanyag szennyezett, az üzemanyag-rendszer alkatrészei hamarabb elkophatnak.



FIGYELMEZTETÉS

Ezek a motorok primer szűrővel/vízleválasztóval vannak felszerelve. A primer szűrő/vízleválasztó kötelezően 10 - 15 mikronos szűrőbetéttel kell legyen ellátva. Amint az üzemanyag-befecskendezési nyomás 209 MPa (30000 psi) vagy annál magasabb értékeket ér el, a szűrők szerepe kulcsfontosságúvá válik. Az üzemanyagrendszer feltöltésére vonatkozó további információkért, lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Üzemanyagrendszer feltöltése" cím (Karbantartás fejezet).

Üzemanyag-melegítők

Megjegyzés Mindig tartsa be a következő fejezetben található óvintézkedéseket: Használati és karbantartási kézikönyv, "Tűz- és robbanásvédelem".

Hideg időben az üzemanyag-melegítők segítenek megelőzni az üzemanyagszűrőknek az üzemanyag megvastagodásából eredő eldugulását. Ajánlott egy üzemanyag-melegítőt felszerelni az üzemanyag felmelegítésére, mielőtt az a primer üzemanyagszűrőbe jutna.

Olyan üzemanyag-melegítőt válasszon, amelynek felépítése egyszerű, ugyanakkor maradéktalanul ellátja a feladatát. Az üzemanyag-melegítő egyúttal az üzemanyag túlmelegedésének megakadályozására is szolgál. A magas hőmérsékletű üzemanyag csökkenti a motorteljesítményt és a rendelkezésre álló hasznos teljesítményt. Válasszon nagy fűtőfelületű üzemanyag-melegítőt. Az üzemanyag-melegítő mérete legyen praktikus. A korlátozott fűtőfelület miatt a kisméretű üzemanyag-melegítők túlforrósodhatnak.

Meleg időben válassza le az üzemanyag-melegítőt.

Megjegyzés Ezzel a motorral vízhőmérséklet-szabályozó által vezérelt üzemanyag-melegítők vagy önszabályozó üzemanyag-melegítők használhatók. A nem vízhőmérséklet-szabályozó által vezérelt üzemanyag-melegítők 65° C (149° F) feletti hőmérsékletre is felhevíthetik az üzemanyagot. Ha az adagolt üzemanyag hőmérséklete meghaladja a 37° C (100° F) értéket, csökkenhet a motor teljesítménye.

Megjegyzés Hőcserélős üzemanyag-melegítők esetében biztosítani kell egy áthidalási lehetőséget, amivel meggátolható az üzemanyag túlmelegedése meleg időben történő használatkor.

Ha az üzemanyag-melegítőkkel kapcsolatban további kérdése van, vegye fel a kapcsolatot Cat márkakereskedőjével.

Caterpillar Information System:

UPS 120, UPS 150, UPS 250 and UPS 300 Uninterruptible Power Supplies Model View Illustrations
3412E Petroleum Engine Battery - Test
C13, C15, and C18 Tier 4 Final Engines Camshaft
3412E Petroleum Engine Electrical System
C11 and C13 Engines for Caterpillar Built Machines Fuel System - Prime
C11 and C13 Engines for Caterpillar Built Machines Cooling System
345D, 349D and 349D2 Excavators Hydraulic System Relief Valve (Main) - Test and Adjust - Heavy Lift
3412E Petroleum Engine Electronic Control System Components
3508B, 3512B and 3516B Generator Set Engines Camshaft - Install
3512B and 3516B Engines Camshaft - Remove
C-10 Petroleum Engine Fuel System Pressure - Test
C-10 Petroleum Engine Vibration Damper - Check
C7 Engines for Caterpillar Built Machines Flywheel Housing
UPS 120, UPS 150, UPS 250 and UPS 300 Uninterruptible Power Supplies Software Installation
2004/11/01 New Software for Machine Information Display System (MIDS) {7620}
C32 Marine and Marine Generator Set Engines Air Inlet and Exhaust System
C0.5, C0.7, C0.7, C1.1/3011C, C1.5/3013C, C1.6 and C2.2/3024C/3024CT Industrial Engines and Engines for Caterpillar Built Machines Refill Capacities and Recommendations
C32 Marine and Marine Generator Set Engines Cooling System
325D and 329D Excavators Engine Starting with Auxiliary Start Receptacle - If Equipped
SR4 and SR4B Generators and Control Panels Maintenance Interval Schedule - Standard
SR4 and SR4B Generators and Control Panels Maintenance Interval Schedule - Standby
C9 Marine Engines and C9 Marine Generator Sets Cylinder Block Cover Group
2004/11/01 New Injectors and New Flash Files are Now in Production {1290, 7620}
345C Excavator Hydraulic System Stick Drift Reduction Valve
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.