3208 Marine Engine Caterpillar


Engine Starting

Usage:

3208 01Z
A motort nem szabad beindítani és a kezelőszerveket nem szabad elmozdítani, ha a motorindító kapcsolón, vagy a kezelőszerveken figyelmeztető címke van. A motor indítása előtt egyeztessen a figyelmeztető címkét elhelyező személlyel.

Ha a motort szervizeljárások végrehajtása érdekében kell elindítani, minden védőszerkezetet és védőfedelet fel kell szerelni. A forgó alkatrészek által okozott baleset megelőzése érdekében óvatosan dolgozzon ezen alkatrészek közelében.

A motort a gépkezelői fülkéből vagy a motorindító kapcsolóval indítsa el.

Mindig az ebben a Kezelési és karbantartási útmutatások, "Motorindítás" részben (Kezelés rész) leírtak alapján indítsa el a motort. A megfelelő eljárás ismerete segít megelőzni a motor összetevőinek nagyobb károsodását. Az eljárás ismerete a személyi sérülések megelőzését is segíti.

Annak biztosítására, hogy a fűtőköpeny (ha fel van szerelve) és/vagy a kenőolaj-melegítő (ha fel van szerelve) helyesen működik, a melegítési művelet közben ellenőrizze a víz illetve az olaj hőmérsékletét a mérőeszközön.

A motorok kipufogógázai olyan égéstermékeket tartalmaznak, amelyek ártalmasak lehetnek az egészségre. A motort mindig csak jól szellőztetett helyen szabad beindítani és működtetni. Ha zárt helyen indítja be a motort, gondoskodjon a kipufogógázok kivezetéséről.

Éter (Motorindító folyadék)

Az éter mérgező, gyúlékony anyag.

Ne lélegezze be az éter gőzeit, és ne engedje, hogy érintkezzen bőrével. Személyi sérülést okozhat.

Ne dohányozzon, mialatt az éter hengerek cseréje történik.

Étert kizárólag jól szellőztetett területeken használjon.

A tűzveszély miatt fokozott elővigyázatossággal járjon el, amikor éterrel dolgozik.

Gondoskodjon róla, hogy illetéktelenek ne férhessenek hozzá az étertartályokhoz.

Az étert csak annak tárolására engedélyezett helyen tárolja.

Ne tároljon étertartályokat olyan helyeken, ahol közvetlen napsugárzás éri azokat, ill. ahol a hőmérséklet magasabb, mint 49 °C (120 °F).

Az étertartályokat biztonságos helyre dobja ki. Az étertartályokat ne lyukassza ki. Az étertartályokat ne égesse el.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.