3508, 3512, and 3516 Generator Sets Caterpillar


Electronic Modular Control Panel II+ (EMCP II+)

Usage:

3516 CAL


Ilustraţie 1g00777240
Tabloul de comandă electronică modulară II+ (EMCP II+) - standard
(1) Comanda grupului electrogen [Generator Set Control + (GSC+)]
(2) Comutatorul de pornire asistată (SAS) (opţional)
(3) Comutatorul de comandă a motorului (ECS)
(4) Luminile de bord (PL)
(5) Modulul de alarmă (ALM) (opţional)
(6) Modulul de sincronizare a luminilor (opţional) sau Modulul de alarmă personalizat (CAM) (opţional)
(7) Potenţiometru de turaţie (SP) (opţional)
(8) Comutatorul luminilor panoului de bord (PLS)
(9) Butonul cu apăsare pentru oprire de urgenţă (ESPB)
(10) Reostat pentru reglarea tensiunii (VAR)


Ilustraţie 2g00777774
Tabloul de comandă electronică modulară II+ (EMCP II+) - cu regulator de repartiţie a sarcinii
(1) Comanda grupului electrogen [Generator Set Control + (GSC+)]
(2) Comutatorul de pornire asistată (SAS) (opţional)
(3) Comutatorul de comandă a motorului (ECS)
(4) Luminile de bord (PL)
(5) Modulul de alarmă (ALM) (opţional)
(6) Modulul de sincronizare a luminilor (opţional) sau Modulul de alarmă personalizat (CAM) (opţional)
(7) Potenţiometru de regim (SP) (opţional) sau comutatorul regulatorului de turaţie (opţional)
(8) Comutatorul luminilor panoului de bord (PLS)
(9) Butonul cu apăsare pentru oprire de urgenţă (ESPB)
(10) Reostat pentru reglarea tensiunii (VAR)

Tabloul de comandă electronică modulară II+ (EMCP II+) este amplasat deasupra carcasei de distribuţie a generatorului. Panoul de comenzi (panoul de bord) consă dintr-un panou principal cu indicatoare, contoare şi comutatoare de comandă. Acest panou de bord poate fi echipat cu module opţionale pentru a fi adecvate necesităţilor şi cerinţelor clientului.

Partea stângă a panoului de bord cuprinde comanda grupului electrogen [Generator Set Control + (GSC+)]. Aceasta este componenta principală a sistemului. GSC+ (Comanda grupului electrogen) afişează următoarele informaţii: Tensiunea de ieşire a generatorului , condiţii de defectare şi parametrii-cheie ai motorului. Secţiunea centrală a panoului de bord conţine comutatoare şi un modul de alarmă opţional. Partea din dreapta a panoului de bord poate fi goală sau partea din dreapta a panoului de bord poate conţine Modulul indicatoarelor de sincronizare sau Modulul de alarmă personalizat.

Panoul de bord principal poate conţine, sau nu, toate componentele care sunt prezentate în Ilustraţia 1 sau Ilustraţia 2. Unele componente sunt opţionale. Componentele opţionale pot să nu fie necesare pentru aplicaţia dumneavoastră particulară.

Comanda grupului electrogen [Generator Set Control + (GSC+)] ( 1) - Comanda grupului electrogen [Generator Set Control + (GSC+)] este componenta principală a EMCP II+. A se vedea "Comanda grupului electrogen [Generator Set Control + (GSC+)]" din această secţiune.

Comutatorul de pornire asistată (2) - Comutatorul de pornire asistată (SAS) este opţional. Comutatorul de pornire asistată (SAS) este folosit pentru a injecta eter în motor când se porneşte motorul în anotimpul rece. Când comutatorul de pornire asistată (SAS) este în poziţia de FUNCŢIONARE (ON), comutatorul activează o valvă a bobinei dispozitivului de pornire asistată şi măsoară o cantitate de eter specifică într-o incintă de păstrare. Când comutatorul de pornire asistată (SAS) este eliberat, bobina eliberează eter la motor.


NOTIFICARE

Motorul trebuie să fie învârtit înainte de fi utilizat comutatorul de pornire asistată. Dacă eterul este eliberat în motor dar nu este evacuat sau ars de motor în timpul demarajului, este posibilă deterioarea motorului.


Comutatorul de comandă a motorului (3) - Comutatorul de comandă a motorului (ECS) determină starea panoului de bord. În poziţia AUTOMATIC (poziţia orei 3 pe ceas) motorul va porni în mod automat ori de câte ori este închis un comutator care iniţiază contact de la distanţă. Motorul se va opri după ce contactul de iniţiere se deschide şi după ce a trecut un timp de răcire. Timpul de răcire poate fi programat pentru a asigura o durată de răcire cuprinsă între 0 şi 30 de minute înainte ca motorul să se oprească.

În poziţia MANUAL START (PORNIRE MANUALĂ) (poziţia orei 6 pe ceas) motorul va porni şi va funcţiona câtă vreme comutatorul ECS rămâne în această poziţie.

În poziţia STOP (poziţia orei 9 pe ceas) bobina de comandă a pompei de injecţie opreşte motorul după ce a trecut un timp de răcire programat.

În poziţia OFF/RESET (OPRIT/RESETARE) (poziţia orei 12 pe ceas) luminile de defecţiune sunt resetate şi motorul se opreşte imediat.

Luminile de bord (4) - Luminile de bord (PL) sunt comandate de către comutatorul luminilor de bord (8). Comutatorul luminilor de bord (8) este un comutator PORNIT/OPRIT (ON/OFF).

Modulul de alarmă (5) - Modulul de alarmă (ALM) este opţional. Funcţia modulului de alarmă (ALM) este să furnizeze o avertizare vizuală şi sonoră privind starea motorului înainte ca această stare să devină suficient de gravă încât să oprească motorul, sau să îl împiedice să pornească.

Modulul indicatoarelor de sincronizare (6) sau Modulul de alarmă personalizat (6) - Modulul indicatoarelor de sincronizare utilizează lămpi de sincronizare pentru a pune în paralel grupurile electrogene. Modulul indicatoarelor de sincronizare este opţional. Modulul de alarmă personalizat (CAM) poate fi instalat în aceeaşi deschidere de pe panoul de bord. Modulul de alarmă personalizat (CAM) anunţă defecţiuni, alarme, sau alte situaţii de la parametrii de intrare proveniţi de la client.

Potenţiometru de regim (7) - Potenţiometrul de regim (SP) este opţional. Potenţiometrul de regim SP poate fi utilizat cu un grup electrogen care are un regulator electronic. Când regulatorul (governorul) este dotat cu un motor pentru reglarea turaţiei, în locul potenţiometrului de regim (SP) poate fi montat un comutator pentru regulator (GS). GS este folosit pentru a ridica sau a coborî turaţia motorului şi frecvenţa. GS este de asemenea o opţiune.

Comutatorul de lumini al panoului de bord (8) - Comutatorul luminilor de bord (PLS) comută aprinderea (on) sau stingerea (off) a luminilor de bord (4).

Buton de oprire de urgenţă (9) - Butonul cu apăsare pentru oprire de urgenţă (ESPB) este folosit pentru a opri motorul în timpul unei situaţii de urgenţă. ESPB taie alimentarea cu combustibil şi activează obturatorul opţional de aer, dacă există.

Reostatul de reglare a tensiunii (10) - Reostatul de reglare a tensiunii (VAR) este folosit pentru a regla tensiunea de ieşire a generatorului la nivelul dorit.

Mai jos, puteţi să găsiţi descrierea următoarelor module principale ale EMCP II+:

  • Comanda grupului electrogen [Generator Set Control + (GSC+)]

  • Modulul de alarmă (ALM)

  • Modulul de alarmă personalizat (CAM)

  • Modulul indicatoarelor de sincronizare

Comanda grupului electrogen [Generator Set Control + (GSC+)]

Funcţii şi opţiuni ale GSC+



Ilustraţie 3g00777781
Locaţia GSC+ pe panoul de bord EMCP II+

Partea stângă a panoului de bord cuprinde comanda grupului electrogen [Generator Set Control + (GSC+)]. GSC + este componenta principală a sistemului. GSC+ afişează următoarele informaţii: Tensiunea de ieşire a generatorului, funcţiile grupului electrogen, condiţii de defectare şi parametrii-cheie ai motorului. GSC+ acceptă informaţii de la următoarele surse: operator, senzorul de turaţie , senzorul presiunii uleiului din motor , senzorul de temperatură al apei şi surse opţionale la distanţă . Aceste informaţii sunt folosite pentru a determina starea "Pornit /Oprit (on/off)" a alimentării cu aer, sau cu combustibil a motorului, şi starea demarorului.

În condiţiile de exploatare de bază, GSC+ receptează un semnal pentru a face să funcţioneze grupul electrogen. GSC+ porneşte alimentarea cu carburant a motorului şi demarorul. Când turaţia motorului atinge valoarea de oprire a demarorului, demarorul este dezangajat. Când GSC+ receptează un semnal pentru a opri motorul, GSC+ întrerupe alimentarea cu combustibil.

Funcţiile GSC+ sunt listate mai jos.

  • GSC+ comandă pornirea şi oprirea normală a motorului.

  • GSC+ prezintă starea motorului şi informaţii privind parametrii de ieşire ai generatorului pe două monitoare. Afişajul arată de asemenea codurile de defecţiuni şi informaţii de programare a GSC+.

  • GSC+ monitorizează sistemul pentru defecţiuni. Dacă se produce o defecţiune, GSC+ comandă o oprire controlată pentru defectare sau furnizează o avertizare de alarmare privind defecţiunea. GSC+ utilizează indicatori şi monitoare pentru a descrie defecţiunea.

  • GSC+ conţine opţiuni programabile pentru anumite aplicaţii sau solicitări ale clientului.

Opţiunile GSC+ sunt listate mai jos:

  • Demaraj ciclic: GSC+ poate fi programat să învârtă motorul pentru perioade reglabile de timp.

  • Comanda governorului (limitatorului de turaţie) : Când presiunea uleiului motor creşte peste valoarea setată pentru presiune redusă a uleiului motor, GSC+ va indica governorului să crească turaţia motorului de la valoarea de ralenti până la turaţia nominală.

  • Răcire: În urma receptării unui semnal de a executa o oprire normală, GSC+ va aştepta un timp pre-programat înainte de a opri motorul prin comanda de încetare a alimentării cu combustibil.

  • Operare automată: În timp ce se află în Modul automat, GSC+ poate fi pornit printr-un semnal iniţiat la distanţă (închiderea contactului). În urma pierderii semnalului (deschiderea contactului), GSC+ va executa o oprire normală.

  • Comunicare cu modulul de alarmă: GSC+ poate transmite condiţiile de defectare şi de alarmare la un modul de alarmă (AM).

  • Întreruperea alimentării: Sistemul EMCP II+ este conceput pentru a tăia alimentarea GSC+ când motorul comutatorul de comandă a motorului (ECS) este în modul OFF/RESET (OPRIT/RESETARE) şi când este scos firul de punte adecvat. GSC+ nu va permite oprirea până când releul de oprire a demarorului şi releul de comandă a combustibilului nu sunt ambele oprite (off) timp de circa 70 de secunde. Dacă firul nu este scos, GSC+ va rămâne sub tensiune.

  • Tipul de solenoid de alimentare: GSC+ poate fi programat să lucreze fie cu circuit de alimentare cu deschidere prin excitare (ETR) fie cu un circuit de alimentare cu închidere prin excitare (ETS).

Indicatoare de defecţiune



Ilustraţie 4g00643441
Zona de afişaj a GSC+
(13) Indicator pentru presiune redusă de ulei
(14) Indicator pentru oprire de urgenţă
(15) Indicator de temperatură ridicată a apei
(16) Indicator de supraturare a motorului
(17) Indicator de saturare a demarajului
(18) Indicator de rezervă 1
(19) Indicator de rezervă 2
(20) Indicator de rezervă 3
(21) Indicator pentru oprire din cauză de defecţiune
(22) Indicatorul pentru alarmă de defecţiune
(23) Indicatorii dedicaţi de oprire
(24) Indicatori de rezervă pentru defecţiune
(25) Monitorul superior
(26) Tasta pentru coduri de alarmă

Cei zece indicatori de defecţiune sunt folosiţi pentru a arăta şi a descrie o defecţiune care este prezentă. Indicatorii de defecţiune sunt împărţiţi în patru grupe. Cele patru grupe sunt:

  • Indicator de avertizare de defecţiune (22)

  • Indicator de oprire în caz de defecţiune ( 21)

  • Indicatori de defecţiune de rezervă (24)

  • Indicatori dedicaţi de oprire (23)

Indicatorul galben de avertizare de defecţiune (22) CLIPEŞTE când GSC+ detectează o situaţie de alarmă. Situaţia de alarmă nu produce schimbarea statusului motorului. Motorul poate fi pornit. Motorul va continua să funcţioneze numai dacă motorul este în funcţiune la momentul alarmei. Indicatorul de avertizare de defecţiune ( 22) este acompaniat de un cod de defecţiune care este prezentat pe afişajul superior (25) când este apăsată tasta alarma tasta codurilor de alarmă ( 26).

Indicatorul roşu de oprire în caz de defecţiune ( 21) CLIPEŞTE când GSC+ detectează o defecţiune care impune oprirea. Motorul va fi oprit dacă este în funcţiune. Motorul nu va fi lăsat să pornească. Indicatorul de oprire în caz de defecţiune (21) este acompaniat de un cod de defecţiune care este imediat arătat pe afişajul superior (25).

Indicatorii galbeni pentru defecţiune de rezervă ( 24) CLIPESC când se activează situaţiile care sunt asociate cu defecţiunile rezervate. Cele trei defecţiuni de rezervă pot fi programate să arate pierderea lichidului de răcire, temperatura uleiului motor, stare de defecţiune de rezervă, sau nu există nicio atribuire. Starea de defecţiune de rezervă poate fi un semnal de comutator furnizat de client. Indicatorul galben de avertizare de defecţiune (22) sau indicatorul roşu de oprire în caz de defecţiune (21) vor însoţi indicatorii pentru defecţiune de rezervă ( 24). Indicatorii de defecţiune de rezervă arată dacă defecţiunea de rezervă este rogramată să fie o stare de alarmare sau una de oprire.

Indicatorii roşii dedicaţi de oprire (23) reprezintă următoarele defecţiuni care necesită oprire: presiune joasă a uleiului motor , oprire de urgenţă, temperatură crescută a apei, supraturare a motorului şi demaraj ratat. Când GSC+ detectează o defecţiune într-una din aceste zone, indicatorul dedicat pentru oprire (care corespunde defecţiunii) CLIPEŞTE. Motorul este oprit dacă motorul este în funcţiune, şi nu se permite pornirea motorului. Nu există coduri de defecţiune asociate cu indicatorii dedicaţi de oprire deoarece fiecare indicator are o etichetă descriptivă.

Multe dintre defecţiunile dedicate pentru oprire depind de anumite puncte de setare prestabilite în GSC+.

Situaţiile care sunt necesare pentru a activa defecţiunile dedicate pentru oprire şi rezultatele fiecărei defecţiuni dedicate sunt în următoarea listă.

Presiune redusă de ulei - Presiunea uleiului motor scade sub punctele de setare prestabilite pentru oprirea în caz de presiune redusă de ulei care sunt programate în GSC+. Există două puncte de setare pentru presiune redusă de ulei. Un punct de setare este utilizat când motorul este la turaţia de ralenti. Celălalt punct de setare este utilizat când motorul este la turaţia nominală. Când se produce o defecţiune cu presiune redusă de ulei, indicatorul pentru presiune redusă de ulei CLIPEŞTE, şi motorul este oprit. Nu se permite pornirea motorului până când defecţiunea nu este corectată.

Oprire de urgenţă - Operatorul apasă butonul (cu apăsare) pentru oprire de urgenţă (ESPB) de pe panoul frontal. Când se produce o situaţie de oprire de urgenţă, indicatorul pentru oprire de urgenţă CLIPEŞTE şi motorul este oprit. Nu se permite pornirea motorului până când defecţiunea nu este corectată.

Temperatură ridicată a apei - Temperatura lichidului de răcire al motorului creşte peste punctul de setare pentru oprirea motorului în caz de temperatură ridicată a apei care este programată în GSC+. Când se produce o defecţiune de temperatură ridicată a apei, indicatorul de temperatură ridicată a apei CLIPEŞTE. Motorul este oprit şi nu se permite pornirea motorului până când defecţiunea nu este corectată.

Motor supraturat - Turaţia motorului depăşeşte punctul de setare pentru supraturare a motorului care este programat în GSC+. Când se produce defecţiunea de supraturare a motorului, indicatorul de supraturare a motorului CLIPEŞTE. Motorul este oprit şi nu se permite pornirea motorului până când defecţiunea nu este corectată.

Demaraj ratat - Motorul nu porneşte în interiorul intervalului setat pentru durata totală a ciclului de lansare care este programată în comanda GSC+. Când se ratează demarajul, indicatorul respectiv CLIPEŞTE. Nu se permite pornirea motorului până când defecţiunea nu este corectată.

Notă GSC+ poate fi programat pentru anularea opririi motorului în caz de defecţiune prin presiune redusă de ulei şi temperatură ridicată a apei. Când operatorul anulează oprirea pentru caz de defecţiune, comanda GSC+ răspunde la defecţiuni ca şi cum defecţiunile sunt de tip alarmă. Indicatorul dedicat corespunzător pentru oprire este activ în mod permanent şi nu va clipi. Motorul continuă să funcţioneze şi poate fi repornit când este necesar. Când indicatorul dedicat pentru oprire este activ în mod permanent, punctul de setare pentru oprire a fost depăşit, dar comanda GSC+ este programată să anuleze oprirea în caz de defecţiune. GSC+ nu tratează oprirea pentru caz de defecţiune ca atare. GSC+ tratează oprirea pentru caz de defecţiune ca pe o defecţiune care declanşează o alarmă. În fabrică, GSC+ este programată să trateze defecţiunea prin presiunea prea joasă a uleiului şi cea prin temperatură ridicată a apei ca pe nişte defecţiuni care impun oprirea. Operatorul sau tehnicianul de service trebuie să decidă anularea acestor opriri cauzate de aceste tipuri de defecţiuni. Operatorul sau tehnicianul de service trebuie să programeze comanda GSC+ să trateze defecţiunile care impun oprire ca pe nişte defecţiuni care declanşează alarme.

Monitor



Ilustraţie 5g00643442
Zona de afişaj a GSC+
(25) Monitorul superior
(27) Monitorul inferior
(28) Tasta pentru indicarea puterii
(29) Tasta pentru indicarea intensităţii curentului alternativ (CA)
(30) Tasta pentru indicarea parametrilor motorului

Monitorul constă dintr-un monitor (afişaj) superior şi un monitor inferior. Ambele afişaje sunt folosite pentru programarea funcţiilor când afişajul este în Modul de service.

Monitorul superior

Monitorul superior (25) prezintă: tensiunea AC (a curentului alternativ) , curent şi frecvenţă . Pe monitorul superior sunt disponibile câteva opţiuni pentru parametrii măsurabili ai curentului alternativ (AC). Aceste opţiuni pot fi vizionate pe rând, prin apăsarea tastei pentru indicarea intensităţii curentului alternativ (AC) (29) de pe tastatură. Opţiunile sunt listate mai jos.

  • Tensiune medie , frecvenţa generatorului şi curentul total

  • Tensiune compusă , frecvenţa generatorului şi tensiune de sector pentru oricare dintre faze

  • Tensiune compusă pentru toate cele trei fazele simultan

  • Tensiune de sector pentru toate trei fazele simultan

Notă Când curentul total creşte peste "9999A", GSC+ va arăta valoarea curentului în "kA".

  • Tensiunea fază-neutru pentru toate cele trei fazele simultan

Monitorul superior (25) este de asemenea utilizat pentru a arăta diferite coduri de defecţiune ale sistemului.

Notă Tensiunile fază-neutru nu sunt arătate când punctul de setare P032 este setat la poziţia de 1 pentru grupuri electrogene delta.

Monitorul inferior

Monitorul inferior (27) prezintă valori pentru putere parametrii motorului şi starea releului.

Partea stângă a monitorului inferior (27) serveşte ca indicator de putere pentru grupul electrogen. Următoarele funcţii vor defila în mod automat.

  • Puterea reală totală (kW)

  • Puterea reactivă totală (KVAR)

  • Procentajul de putere nominală (%kW)

  • Factorul de putere (mediu)

  • Energia totală produsă (kW/h)

Monitorul va înceta să defileze când operatorul apasă tasta indicatorului de putere pentru mai puţin de cinci secunde. Monitorul va arăta în mod permanent un anume parametru. Alte funcţii suplimentare ale indicatorului de putere vor defila, dacă tasta indicatorului de putere ( 28) este ţinută apăsată mai mult de cinci secunde şi apoi eliberată. Funcţiile suplimentare sunt prezentate mai jos.

  • Puterea reală totală (kW)

  • Puterea reală a fazei A (kW)

  • Puterea reală a fazei B (kW)

  • Puterea reală a fazei C (kW)

  • Puterea aparentă totală (kVA)

  • Puterea reactivă totală (KVAR)

  • Procentajul de putere nominală (%kW)

  • Factorul de putere (mediu)

  • Factorul de putere al fazei A

  • Factorul de putere al fazei B

  • Factorul de putere al fazei C

  • Energia totală produsă (kW/h)

  • Energie reactivă totală (kVAR/Hr)

Notă Toate valorile puterii reale sunt marcate cu un "+" sau cu un "−". O valoare negativă arată o inversare de putere.

Notă Puterea reală a fazei A, B, şi C, ca şi factorul de putere al fazei A, B, şi C nu sunt arătate când punctul de setare P032 este plasat la 1 pentru grupurile electrogene delta.

Notă Energie totală produsă care este mai mare de 999.999 kW/h va fi arătată ca MW/h în două etape pentru a menţine o rezoluţie de 1 kW/h. Etapa întâi va arăta MW/h ca număr întreg de până la şase cifre. A doua etapă va arăta MW/h ca număr zecimal de până la trei cifre. De exemplu: 1.000.001 kW/h va fi prezentat ca 1000 MW/h (prima etapă), urmată de 0,001 MW/h (a doua etapă).

Partea din dreapta a monitorului inferior (27) prezintă valorile anumitor parametri ai motorului. Parametrii sunt listaţi mai jos.

  • Temperatura uleiului motor (opţional)

  • Tensiunea bateriei sistemului

  • Orele de funcţionare a motorului

  • Turaţia motorului

  • Presiunea uleiului din motor

  • Temperatura antigelului

Valoarea unuia dintre aceşti parametri este arătată pe afişajul (27) pentru două secunde. Apoi afişajul trece la valoarea următorului parametru. Un mic pointer identifică parametrul motorului care corespunde valorii prezentate. Când tasta pentru indicarea parametrilor motorului (30) este apăsată, monitorul inferior (27) se opreşte din defilare. Monitorul inferior arată în mod permanent o anume valoare particulară. Pointerul clipeşte deasupra valorii care se află pe afişaj. Când tasta pentru indicarea parametrilor motorului ( 30) este apăsată pentru a doua oară, monitorul inferior va reveni la regimul de defilare.

Indicatorii de stare a releului sunt la baza monitorului inferior ( 27). Când este activat un releu al GSC+, indicatorul corespunzător (K1, K2, etc) este arătat pe monitorul inferior (27). Când un releu nu este activat, indicatorul corespunzător (K1, K2, etc) nu este arătat.

Tastatura



Ilustraţie 6g00643443
Zona de tastatură a GSC+
(21) Indicator pentru oprire din cauză de defecţiune
(22) Indicatorul pentru alarmă de defecţiune
(25) Monitorul superior
(26) Tasta pentru coduri de alarmă
(27) Monitorul inferior
(28) Tasta indicatorului de putere
(29) Tasta pentru indicarea intensităţii curentului alternativ (AC)
(30) Tasta pentru indicarea parametrilor motorului
(31) Tasta de verificare a semnalizatoarelor luminoase
(32) Tasta de ieşire
(33) Tasta modului de service
(34) Tastatură

Tastatura (34) este folosită pentru a controla informaţiile care se prezintă pe monitorul superior (25) şi monitorul inferior (27). Cele şapte taste au două seturi de funcţii: funcţii normale şi funcţii de service. Funcţiile normale ale tastelor sunt descrise în următoarele paragrafe.

Tasta indicatorului de putere (28) - Această tastă comandă vizualizarea informaţiilor furnizate de indicatorul de putere. Aceste informaţii sunt prezentate pe monitorul inferior. Apăsând tasta timp de cel puţin cinci secunde se provoacă defilarea o dată a tururor datelor indicatorului de putere. Apoi, datele de default (prestabilite, implicite) ale indicatorului de putere reîncep să defileze. Dacă această tastă este apăsată pentru mai puţin decât cinci secunde, afişajul va înceta defilarea funcţiilor indicatorului de putere până când tasta este apăsată din nou.

Tasta pentru indicarea intensităţii curentului alternativ (AC) (29) - Tasta pentru indicarea intensităţii curentului alternativ (AC) comandă vizualizarea parametrilor curentului alternativ (AC) pe monitorul superior. Apăsând tasta se impune afişajului prezentarea altui set de parametri.

Tasta paramerilor motorului (30) - Această tastă comandă vizualizarea informaţiilor furnizate de parametrii motorului pe monitorul inferior. Apăsând această tastă se opreşte defilarea parametrilor motorului. Valoarea unui anume parametru al motorului va fi prezentată în mod permanent. Pointerul clipeşte indicând oprirea defilării. Defilarea parametrilor motorului va fi reluată când este apăsată din nou tasta pentru indicarea parametrilor motorului.

Tasta de verificare a semnalizatoarelor luminoase (31) - Apăsând această tastă se execută o testare a semnalizatoarelor luminoase de pe GSC+ şi modulul de alarmă opţional. Pe GSC+ cei zece indicatori de defecţiune sunt în FUNCŢIONARE (ON) ÎN MOD PERMANENT. Fiecare segment de monitorul superior (5) şi monitorul inferior (6) este activ. Pe modulul de alarmă opţional, toţi indicatorii sunt în FUNCŢIONARE (ON) şi claxonul sună. Funcţia de testare a semnalizatoarelor luminoase se dezactivează în mod automat dacă operatorul apasă tasta şi o ţine apăsată mai mult de zece secunde.

Tasta codurilor de alarmă (26) - Dacă indicator de avertizare de defecţiune (22) CLIPEŞTE, apăsând această tastă, face ca monitorul superior (25) să arate codul corespunzător al defecţiunii care declanşează o alarmă. Dacă această tastă este apăsată din nou, informaţiile relative la curentul alternativ produs de generator vor fi prezentate pe monitorul superior (25). Dacă indicatorul de avertizare de defecţiune (22) este OPRIT (OFF), această tastă nu are nicio funcţie.

Tasta de ieşire (32) - Această tastă funcţionează numai când GSC+ este în Modul de service.

Tasta pentru modul de service (33) - Apăsând această tastă introduceţi GSC+ în modul de service.

Modulul de alarmă



Ilustraţie 7g00777782
Locaţia Modulului de alarmă (ALM) pe panoul de bord EMCP II+

Modulul de alarmă (ALM) este opţional. Funcţia modulului de alarmă este pentru a asigura o avertizare vizuală şi sonoră referitor la condiţia motorului înainte ca starea să se agraveze suficient încât să impună oprirea motorului sau incapacitatea sa de a porni.

Un modul de alarmă de bază este folosit pentru a satisface cerinţele pentru următoarele module: modulul de alarmă de rezervă NFPA 99 , modulul de alarmă de rezervă NFPA 110 , panoul de avertizare de la distanţă NFPA 99 şi alarma pentru grupul principal de alimentare. Aceasta se realizează folosind diferite valori de intrare în modul şi diferite etichete de avertizare pe partea din faţă a modulului pentru a indica alarmele sau condiţiile de oprire.

Partea din faţă a modulului de alarmă se compune din următorii indicatori.

  • Patru indicatori chihlimbarii, care pot arăta (depinzând de configuraţia modulului) Temperatura ridicată a antigelului, Temperatura redusă a antigelului sau Nivelul scăzut al lichidului de răcire, Presiunea scăzută a uleiului, Generatorul în sarcină, disfuncţia încărcătorului, Nivelul scăzut al uleiului motor şi Nivelul redus al combustibilului

  • Patru indicatori roşii, care pot indica (depinzând de configuraţia modulului) Nu se află în starea AUTO, Tensiune redusă a curentului continuu (DC), Tensiune, Amortizorul pneumatic închis, Oprire din cauza presiunii scăzute a uleiului, Oprire din cauza saturaţiei la demaraj, Oprire din cauza temperaturii ridicate a antigelului, şi Oprire din cauză de supraturare

  • O alarmă sonoră şi comutatorul pentru confirmare/stoparea alarmei sonore

Modulul de alarmă personalizat



Ilustraţie 8g00777783
Locaţia modulului de alarmă personalizat (CAM) de pe panoul de bord EMCP II+

Modulul de alarmă personalizat (CAM) este opţional. Funcţia modulului de alarmă personalizat este de a emite o avertizare vizuală şi sonoră privind valorile de intrare furnizate de client înainte ca situaţia să se agraveze suficient încât să impună oprirea motorului sau incapacitatea sa de a porni. Modulul de alarmă personalizat (CAM) este dotat cu un claxon, un comutator de oprire a alarmei sonore, un comutator al lămpii de testare şi 8 întrări conectate la comutatoare pentru uzul clientului.

Partea din faţă a modulului de alarmă se compune din următorii indicatori.

  • Patru indicatori chihlimbarii utilizaţi pentru a afişa condiţiile de alarmare.

  • Patru indicatori roşii utilizaţi pentru a afişa condiţiile de oprire

Modulul indicatoarelor de sincronizare



Ilustraţie 9g00777785
Locaţia modulului indicatoarelor de sincronizare pe panoul de bord EMCP II+
(35) Lămpile de sincronizare
(36) Comutatorul de sincronizare

Modulul opţional al indicatoarelor de sincronizare este montat pe partea dreaptă a panoului de bord. Acest modul este utilizat când comanda este dotată regulator 2301A.

Modulul indicatoarelor de sincronizare conţine lămpile de sincronizare (35) şi comutatorul de sincronizare ( 36).

Lămpile de sincronizare (35) - Lămpile de sincronizare (35) sunt folosite ca un ajutor la legarea în paralel a unităţilor în absenţa sarcinii şi sub sarcină. Fiecare bec este conectat la faza corespondentă a disjunctorului de ieşire al alternatorului. Luminile sunt folosite pentru a indica dacă tensiunile sunt în fază. Închideţi disjunctorul circuitului pentru a conecta generatorul la sarcină.

Comutatorul de sincronizare (36) - Comutatorul de sincronizare are două poziţii: FUNCŢIONARE, ON (I) şi OPRIT, OFF (0). Când acest comutator este în poziţia de FUNCŢIONARE (ON), lămpile de sincronizare sunt activate. Disjunctorul generatorului poate fi închis manual când comutatorul de sincronizare este activ şi luminile sunt sincronizate.

Notă Faceţi referire la Capitolul Exploatare , "Funcţionarea în paralel" pentru informaţii privind în ceea ce priveşte legarea în paralel a două generatoare.

Când la modulul indicatoarelor de sincronizare, se leagă un releu de retur de putere, modulul indicatoarelor de sincronizare se va schimba în următoarele moduri:

  • Releul de retur de putere este montat în interiorul panoului de bord.

  • O defecţiune prin inversare de putere este arătată de către Indicatorul de oprire în caz de defecţiune de pe partea din faţă a GSC+.

Releul de inversare de putere este un releu de protecţie pe o singură fază. Acest releu este activat prin alimentare într-o singură direcţie. Într-o defecţiune prin inversare de putere, contactele releului se închid şi motorul se opreşte. Aceasta va scoate generatorul din reţea. Releul de inversare de putere este dotat cu un comutator de testare şi cu reglaje.

Caterpillar Information System:

Unpacking Instructions for the Uninterruptible Power Supply{4480} Unpacking Instructions for the Uninterruptible Power Supply{4480}
3306B-XQ200 Rental Generator Set Engine Engine Lifting
3306B-XQ200 Rental Generator Set Engine Trailer Identification
3306B-XQ200 Rental Generator Set Engine Enclosure Identification
C15 and C18 Petroleum Generator Sets Fire Prevention and Explosion Prevention
C-9 Industrial Engine Jacket Water Heater - Remove and Install
Unpacking Instructions for the Uninterruptible Power Supply{4480} Unpacking Instructions for the Uninterruptible Power Supply{4480}
3406E and C15 Marine Engines Engine Oil Pump - Assemble
3406E and C15 Marine Engines Engine Oil Pump - Disassemble
3406E Marine Engine Engine Oil Pump - Remove
3606, 3608, 3612 and 3616 Engines and C280-12, C280-16, C280-6 and C280-8 Marine Engines Generator Monitoring System Signal Listing
3606, 3608, 3612 and 3616 Engines and C280-12, C280-16, C280-6 and C280-8 Marine Engines Generator Monitoring System Reference Material
3306B-XQ200 Rental Generator Set Engine Before Starting Engine
3306B-XQ200 Rental Generator Set Engine Emergency Stopping
3406E Marine Engine Heat Exchanger - Disassemble
3306B-XQ200 Rental Generator Set Engine Setup
C-9 Industrial Engine Electrical Connectors and Functions
C-9 Industrial Engine Component Diagram
3406E and C15 Marine Engines Heat Exchanger - Assemble
C-9 Industrial Engine Possible Performance Effect of Active Diagnostic Codes
C-9 Industrial Engine Flash Codes
C-9 Industrial Engine Event Codes
3306B-XQ200 Rental Generator Set Engine Control Panel
854G Wheel Dozer Emissions Certification Film
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.