H35E S, H45E S, H55E S and H65E S Hydraulic Hammers Caterpillar


Fire Prevention and Explosion Prevention

Usage:

H35E S 3X6


Illusztráció 1g00704000

Általános

Minden üzemanyag, a legtöbb kenőanyag és egyes hűtőfolyadékok keverékei gyúlékonyak.

A tűz- és robbanásveszély csökkentése érdekében a Caterpllaraz alábbi eljárásokat javasolja.

A tűzveszélyek azonosításához mindig végezzen szemrevételezési vizsgálatot. Tűzveszély esetén soha ne használja a gépet. Szervizelésért forduljon a Catforgalmazóhoz.

Sajátítsa el a gép elsődleges és másodlagos kijáratának használatát. Lásd: Használati és kezelési útmutató, "Vészkijárat".

Ne használja a gépet folyadékszivárgás esetén. A gép használatának folytatása előtt javítsa ki a szivárgásokat és törölje fel a kiömlött folyadékot. A forró felületre kiszivárgott vagy kiömlött üzemanyag, illetve az elektromos alkatrészekre kiömlött üzemanyag tüzet okozhat. A tűz súlyos sérülést vagy halált okozhat.

Távolítsa el a gyúlékony anyagokat, leveleket, ágakat, papírt, szemetet stb. Ezek felgyűlhetnek a motortérben, illetve a gép más forró részei közelében.

A gép fő egységeinek ajtajait tartsa zárva, és ügyeljen ezek üzembiztonságosságára, hogy tűz esetén könnyen lehessen oltani.

A gépről távolítsa el az összes gyúlékony anyagot (üzemanyag, olaj, törmelékek stb.)

A gépet ne működtesse nyílt láng közelében.

Tartsa a helyükön a védőburkolatokat. A kipufogó védőburkolata (ha van ilyen a gépen) megvédi a kipufogó forró alkotóelemeit a kifröccsenő olajtól vagy üzemanyagtól abban az esetben, ha egy vezeték, tömlő vagy tömítés megsérülne. A védőburkolatot a megfelelő módon kell felszerelni.

A gyúlékony folyadékokat és más gyúlékony anyagokat tartalmazó tartályokon és vezetékeken ne dolgozzon hegesztővel vagy lángvágóval. Ürítse ki és mossa át ezeket a tartályokat és vezetékeket. Ha ilyen vezetéket vagy tartályt mégis hegeszteni kell vagy lángvágást kell rajtuk végrehajtani, előzőleg nem gyúlékony oldószerrel alaposan tisztítsa meg őket. Ügyeljen arra, hogy minden részegység megfelelően földelve legyen, elkerülendő a nem kívánt kisüléseket.

Ha nem fémből készült burkolatokat vagy sárvédőket javít, gyúlékony és/vagy robbanásveszélyes por keletkezhet. Az ilyen elemeket jól szellőztethető helységben javítsa, és ügyeljen arra, hogy nyílt láng és szikra ne legyen a közelben. Használjon megfelelő egyéni védőfelszerelést (PPE).

Ellenőrizze az összes vezetéket és tömlőt, hogy nem koptak-e el, vagy nem látszik-e rajtuk károsodásra utaló jel. Cserélje ki a sérült vezetékeket és tömlőket. A vezetékeket és a tömlőket megfelelően ki kell támasztani, és jól fogó tartókengyelekkel, bilincsekkel kell rögzíteni őket. Az összes összekapcsolást a javasolt nyomatékkal húzza meg. A védőburkolat vagy a szigetelés sérülése tűzveszélyes üzemanyag-szivárgást okozhat.

Az üzemanyagokat és a kenőanyagokat megfelelően megjelölt tartályokban és illetéktelen hozzáféréstől védve tárolja. Olajos ruhákat, illetve bármilyen éghető anyagot biztonságos tárolóedényben tároljon. Ne dohányozzon olyan helyeken, ahol gyúlékony anyagokat tárolnak.



Illusztráció 2g00704059

Tankolás közben legyen nagyon elővigyázatos. Ne dohányozzon tankolás közben. Nyílt láng vagy szikra mellett ne tankoljon. Tankolás előtt mindig állítsa le a motort. Az üzemanyag-tartályba szabad levegőn tankoljon. Az esetleg kifolyt üzemanyagot gondosan törölje fel.

Ne tároljon gyúlékony folyadékokat a vezetőfülkében.

Vezetékek

Naponta ellenőrizze az elektromos vezetékeket. Cserélje ki az érintett részegységeket, ha fennáll az alábbi állapotok bármelyike:

  • Kikopás

  • Dörzsölődés vagy elhasználódás jelei

  • Repedés

  • Fakulás

  • Repedések a szigetelésen

  • Más károsodás

Győződjön meg arról, hogy a bilincsek, a védők, a papucsok és a pántok megfelelő módon legyenek felszerelve. Ezzel meg tudja akadályozni, hogy a gép működése közben túlságosan felmelegedjenek, rezegjenek, vagy más részegységeket súroljanak.

Ne csatlakoztasson elektromos vezetékeket olyan tömlőkhöz és csövekhez, amelyek gyúlékony vagy robbanásveszélyes folyadékokat tartalmaznak.

Javítással vagy cserével kapcsolatos kérdésekben vegye fel a kapcsolatot a Cat forgalmazóval.

Ügyeljen arra, hogy a vezetékeken és az elektromos csatlakozásokon ne halmozódjon fel lerakódás.

Vezetékek, csövek és tömlők

A nagynyomású vezetékeket ne hajlítsa meg. Ne üsse meg a nagynyomású vezetékeket. Meghajolt vagy sérült vezetékeket, csöveket vagy tömlőket ne szereljen fel. A megfelelő kulcsokkal húzza meg az összes csatlakozást az előírt nyomatékkal.



Illusztráció 3g00687600

Gondosan ellenőrizze a vezetékeket, a csöveket és a tömlőket. A szivárgások ellenőrzésekor használjon egyéni védőfelszerelést (PPE). Szivárgás ellenőrzésekor mindig használjon karton- vagy papírlemezt. A nyomás alatt lévő szivárgó folyadék behatolhat a testszövetekbe. A folyadék behatolása súlyos sérülést, vagy akár halálos balesetet is okozhat. A kis átmérőjű lyukon történő kilövellés súlyos sérülést okozhat. Ha folyadék kerül a bőrébe, azonnali orvosi ellátás szükséges. Olyan orvost keressen fel, aki jól ismeri az ilyen típusú sérüléseket.

Az adott alkatrészt cserélje ki, ha a következő feltételek valamelyike fennáll:

  • A zárószerelvény sérült vagy szivárog.

  • A külső borítás felhorzsolódott vagy bevágódott.

  • Kilátszanak a huzalok.

  • A külső borítás felhorzsolódott vagy bevágódott.

  • A tömlő hajlékony részén csomósodás mutatkozik.

  • A külső burkolaton kilátszik a belső megerősítés.

  • A zárószerelvény elmozdult a helyéről.

Győződjön meg arról, hogy a bilincsek, védők és hővédő pajzsok megfelelő módon vannak-e felszerelve. Ezzel meg tudja akadályozni, hogy a gép működése közben túlságosan felmelegedjenek, rezegjenek, vagy más részegységeket súroljanak a részegységek, illetve hogy megsérüljenek a vezetékek, a tömlők vagy a csövek.

Tűzveszély esetén soha ne használja a gépet. A korrodált, meglazult vagy sérült vezetékeket javítsa ki. A szivárgó üzemanyag tűzveszélyes. Javítással vagy cserével kapcsolatos kérdésekben vegye fel a kapcsolatot a Cat forgalmazóval. Eredeti Catalkatrészeket vagy azokkal egyenértékűeket használjon, amelyek mind a nyomáshatárokat, mind a hőmérsékleti határokat betartják.

Caterpillar Information System:

H35E S, H45E S, H55E S and H65E S Hydraulic Hammers Burn Prevention
M325D Material Handler Machine Systems Swing Gear and Bearing - Install
C15 and C18 Petroleum Generator Sets Reference Information
C7.1 Engines For Caterpillar Built Machines Engine Temperature Sensor Open or Short Circuit - Test
324E and 329E Excavators and 329E MHPU Mobile Hydraulic Power Unit C7.1 Engine Supplement Alternator - Remove and Install
324E and 329E Excavators and 329E MHPU Mobile Hydraulic Power Unit C7.1 Engine Supplement Fuel Manifold - Remove and Install
324E and 329E Excavators and 329E MHPU Mobile Hydraulic Power Unit C7.1 Engine Supplement Nozzle Heater Harness - Remove and Install - Harness Assembly
324E and 329E Excavators and 329E MHPU Mobile Hydraulic Power Unit C7.1 Engine Supplement Relay (ARD Nozzle Heater) - Remove and Install
336E Excavator and 336E MHPU Mobile Hydraulic Power Unit Machine Systems Main Control Valve - Assemble
340D Excavator Boom/Stick/Bucket Combinations
340D Excavator Specifications
M320D2 Wheeled Excavator Hydraulic System Stabilizer and Blade System
H35E S, H45E S, H55E S and H65E S Hydraulic Hammers General Hazard Information
300.9D and 300.9D VPS Mini Hydraulic Excavator Engine and Machine Warm-Up
324E and 329E Excavators and 329E MHPU Mobile Hydraulic Power Unit C7.1 Engine Supplement Exhaust Elbow - Remove and Install
300.9D and 300.9D VPS Mini Hydraulic Excavator Bucket Tips - Inspect/Replace
300.9D and 300.9D VPS Mini Hydraulic Excavator Battery Electrolyte Level - Check
300.9D and 300.9D VPS Mini Hydraulic Excavator Main Relief Valve - Check
C7.1 Engines For Caterpillar Built Machines Fuel Pump Relay Circuit - Test
C7.1 Engines For Caterpillar Built Machines Glow Plug Starting Aid - Test
M313D, M315D, M315D Series 2, M315D2, M316D, M317D Series 2, M317D2, M318D, M320D2, M322D, M322D 2 MH, M322D2 and M324D 2 MH Wheeled Excavators Electronic System MID 039 - CID 1130 - FMI 05
C4.4 Industrial Engine Exhaust Elbow - Remove and Install - Top Mounted and Side Mounted Turbocharger Exhaust Elbow
C7.1 Engines For Caterpillar Built Machines Ignition Keyswitch Circuit and Battery Supply Circuit - Test
300.9D and 300.9D VPS Mini Hydraulic Excavator Coolant System - Flush
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.