BH150 Backhoes and BH160 Backhoes For Skid Steer Loaders and Multi Terrain Loaders Caterpillar


Work Tool Installation and Removal

Usage:

BH150 GGK

A tartóelemek felszerelése


FIGYELMEZTETÉS

Ez a munkaeszköz további összekapcsolási pontokkal rendelkezik. A mélyásó kotró felszerelése előtt teljesen olvassa el a csatoló üzembe helyezési eljárását, és győződjön meg arról, hogy teljes mértékben érti az üzembe helyezési folyamatot. A felszerelési folyamat különbözik az egyéb SSL/MTL/CTL munkaeszközök felszerelésétől.


Megjegyzés Mielőtt az árokásó szereléket a munkagéphez lehet csatlakoztatni, a munkagépre fel kell szerelni a kompatibilis tartóelemeket vagy az árokásónak azt a rögzítőkészletét, amely a reteszt a munkagéphez csatlakoztatja.

A következő lépések segítenek a megfelelő tartóelemek helyes felszerelésében az A-sorozatú és B-sorozatú munkagépekre. Más típusú munkagépek esetében tájékozódjon a Különleges utasítások dokumentumban a kompatibilis rögzítőkészletre vonatkozóan.

  1. Emelje fel a rakodókart. Rögzítse a hengert a helyén a mechanikus ütközővel.

  2. Vegye ki az M12-es anyákat és csavarokat.

  3. Vegye le a tartóelemet.

  4. Szerelje be az új tartóelemeket ugyanazokkal az M12-es anyákkal és csavarokkal. Húzza meg a csavarokat. A megfelelő meghúzási nyomatékkal kapcsolatban lásd: Meghúzási nyomatékok, SENR3130.

  5. Vegye le a rakodókar hengerén lévő mechanikus ütközőt.

  6. Eressze le a rakodókart.

A munkaeszköz csatlakoztatása


FIGYELMEZTETÉS

Ez a munkaeszköz további összekapcsolási pontokkal rendelkezik. A mélyásó kotró felszerelése előtt teljesen olvassa el a csatoló üzembe helyezési eljárását, és győződjön meg arról, hogy teljes mértékben érti az üzembe helyezési folyamatot. A felszerelési folyamat különbözik az egyéb SSL/MTL/CTL munkaeszközök felszerelésétől.


Megjegyzés A vezetőfülke ajtaját nem lehet használni, amikor a munkaeszköz fel van szerelve a munkagépre. A vezetőfülke ajtajának kerete felszerelve maradhat. Az ajtókat le lehet venni a zsanérokról. Ha hidraulikus kalapácsot használ az árokásóval, rendelkezésre áll védőajtó.

  1. Az árokásót és az SSL-t (Skid Steer Loader, csúszókerekes kormányzású rakodó) / MTL-t (Multi Terrain Loader, többféle talajon alkalmazható rakodógép) / CTL-t (Compact Track Loader, kompakt lánctalpas rakodógép) azonos szintre kell beállítani. Helyezze a mélyásó kotrót stabil felületre.


    Illusztráció 1g01034500
    Kézi csatoló


    Illusztráció 2g01029795
    Hidraulikus csatoló

  2. Győződjön meg arról, hogy az összekötő csapok DISENGAGED (szétkapcsolt) helyzetben vannak. Az összekötő csap szétkapcsolásához tanulmányozza a munkagép használati és karbantartási kézikönyvét.


    FIGYELMEZTETÉS

    Gondoskodjon róla, hogy a gyorcsatlakozókon ne legyen szennyeződés. Ha a gyorcsatlakozókat nem tartja tisztán, az a hidraulika rendszer alkatrészeinek megrongálódásához vezethet.


  3. Szálljon fel a munkagépre.

  4. Csatolja be a biztonsági övet, és engedje le a könyöktámaszt.

  5. Indítsa be a motort.

  6. Engedje ki a rögzítőféket.

  7. Döntse előre a gyorscsatlakozó egységet, és közelítse meg a mélyásó kotrót.


    Illusztráció 3g01153601

  8. Igazítsa a gyorscsatlakozó egységet (2) a tartókengyel a külső lemezei (3) közé. Mozgassa a gyorscsatlakozó egységet a döntött lemez (1) alá, majd húzza vissza, míg a mélyásó kotró enyhén felemelkedik a talajról.

  9. Ügyeljen arra, hogy az emelőkarok legyenek teljesen leeresztve az ütközőkre. Ügyeljen arra, hogy a csatoló legyen teljesen hátrabillentve.

    ------ FIGYELMEZTETÉS! ------

    Ne végezzen hátrahúzási műveletet, hogy a csapok biztosan legyen rögzüljenek. Ha az árokásó nincs megfelelően csatlakoztatva, a hátrahúzási művelet elvégzésekor személyi sérülés vagy halál következhet be. Szemrevételezéses ellenőrzéssel győződjön meg a csatoló csapok megfelelő rögzítéséről.




    Illusztráció 4g01135317

  10. Amennyiben a munkagép kézi összekötő csapokkal van ellátva, a következők szerint járjon el.

    1. Húzza be a rögzítőféket és állítsa le a motort.

    2. Szálljon le a munkagépről.

    3. Fordítsa a kézi összekötő csapokat ENGAGED (összekapcsolt) helyzetbe. További információért tanulmányozza a munkagép használati és karbantartási kézikönyvét.

      Megjegyzés A karok túlmennek a BEZÁRÁS helyzeten, az árokásó kerete felé.



    Illusztráció 5g01135316

  11. Amennyiben a munkagép hidraulikus összekötő csapokkal van ellátva, a következők szerint járjon el.

    1. Fordítsa a hidraulikus összekötő csapjainak hengereit ENGAGED (összekapcsolt) helyzetbe, mielőtt kiengedné a rögzítőféket, és leállítaná a motort.

      Megjegyzés A összekötő csap szétkapcsolásához tanulmányozza a munkagép használati és karbantartási , "kézikönyvét."

  12. A kiegészítő hidraulikus vezetékekben felgyülemlő nyomás kieresztéséhez kövesse a munkagép használati és karbantartási kézikönyvének utasításait. A Caterpillar csúszókerekes kormányzású rakodók esetében a következők szerint járjon el.

    1. A motorindító kapcsolót fordítsa ON(BE) helyzetbe. A motort ne indítsa be.

    2. Engedje ki a rögzítőféket.

    3. Mozgassa előre-hátra a hidraulikavezérlőt és nyomja be többször is a vezérlőgombokat, hogy kiengedje a kiegészítő hidraulikus vezetékekből a hidraulikus nyomást.

      Megjegyzés Minden B-sorozatú és C-sorozatú SSL/MTL/CTL tehermentesítő szeleppel van ellátva, amely a konzol bal oldalának tetején található.

    4. Működtesse a rögzítőféket, és a motor indítókapcsolóját fordítsa KI helyzetbe.

  13. Szálljon le a munkagépről.

    ------ FIGYELMEZTETÉS! ------

    A munkaeszközök helytelen csatlakoztatása személyi sérülést vagy halált okozhat.

    Ne üzemeltesse a gépet addig, amíg meg nem győződött róla, hogy a csatlakozó csapok rögzítése megfelelő-e.

    A rögzítés megfelelő voltát a következők szerint ellenőrizze:

    1. Az adaptert tartsa a talaj közelében.

    2. Amíg az emelőkarok teljesen le vannak engedve, szemrevételezéssel ellenőrizze a gyorscsatlakozót, és győződjön meg róla, hogy a csatlakozó csapok a rögzítő kengyel megfelelő nyílásain keresztül teljesen ki legyenek tolva.




    Illusztráció 6g01347216

  14. Miközben a rakodókarok teljesen leeresztett helyzetben vannak, szemrevételezéssel vizsgálja meg a gyorscsatlakozót, és győződjön meg arról, hogy a csatoló csapok (4) teljesen átnyúlnak a hozzájuk tartozó, az árokásó keretén lévő lyukakon (4A). Mielőtt a munkagépet a mélyásó kotróval működtetné, ellenőrizze, hogy az összekötő csapok (4) megfelelően csatlakozó helyzetben vannak-e.

    Megjegyzés A csapoknak (4) rögzülniük kell. Lásd: 6. ábra. Ha a csapok nincsenek rögzítve, ismételje meg a következő lépéseket: 2 – 14.



    Illusztráció 7g01151118

  15. Ellenőrizze, hogy a gyorsan oldható csatlakozások tiszták-e. Csatlakoztassa a mélyásó kotró kiegészítő hidraulikus vezetékeit a munkagéphez. Fordítson negyed fordulatot a gyorsan oldható csatlakozások peremén a hidraulikus csatlakozások rögzítéséhez.


    Illusztráció 8g01152176
    Mélyásó kotró konzolja TÁROLÁS helyzetben

  16. Szerelje fel a munkagépet.

    Megjegyzés Ne használja egyik szabályozókart sem kapaszkodóként, amikor beszáll a munkagépbe, illetve amikor kiszáll a munkagépből. Kizárólag a konzolon lévő három kapaszkodót használja, valamint az alapmunkagépen lévő kapaszkodókat. További tudnivalókkal kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Felszállás és leszállás".



    Illusztráció 9g01297836
    Mélyásó kotró konzol ÜZEMELÉS helyzetben

  17. Húzza meg a rögzítőkart (5) ahhoz, hogy a konzolt MŰKÖDTETÉSI helyzetbe állítsa.

  18. Csatolja be a biztonsági övet, és engedje le a könyöktámaszt.

  19. Indítsa el a motort és engedje ki a rögzítőféket.

  20. Hozza működésbe az árokásó szereléket. További tudnivalókkal kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, SEBU7960, "Operation".

  21. Eressze le a gémet ahhoz, hogy felemelje a munkagép első kerekeit a talajról. Ügyeljen arra, hogy a rakodókarok legyenek teljesen leeresztve az ütközőkre. Ügyeljen arra, hogy a csatoló legyen teljesen hátrabillentve.

    ------ FIGYELMEZTETÉS! ------

    Ne végezzen hátrahúzási műveletet, hogy a csapok biztosan legyen rögzüljenek. Ha az árokásó nincs megfelelően csatlakoztatva, a hátrahúzási művelet elvégzésekor személyi sérülés vagy halál következhet be. Szemrevételezéses ellenőrzéssel győződjön meg a csatoló csapok megfelelő rögzítéséről.


  22. Szemrevételezéssel ellenőrizze, hogy a gyorscsatlakozót, és győződjön meg arról, hogy a munkaeszköz továbbra is megfelelően rögzül a csatolóhoz. Mielőtt az alapmunkagépet az árokásó szerelékkel működtetné, ellenőrizze, hogy a csatoló csapok (4) teljesen rögzülnek-e. Lásd: 6. ábra.

  23. Húzza be a rögzítőféket és állítsa le a motort.

  24. Szálljon le a munkagépről.


    Illusztráció 10g01297924

  25. Emelje fel a horgot (6) a TÁROLÁSI helyzetből.


    Illusztráció 11g01297838

  26. Csatlakoztassa a horgot a csaphoz (7). Forgassa a fogantyút (8) lefelé ahhoz, hogy az összekötő kart RÖGZÍTETT helyzetben biztosítsa. Végezze el ezt a műveletet mindkét összekötő karnál.

    Megjegyzés A rakodókarokat nem lehet mozgatni, amikor a reteszeket csatlakoztatják, és a fogantyúk RÖGZÍTETT helyzetben vannak.



    Illusztráció 12g01298654
    RÖGZÍTETT helyzetben lévő összekötő karok


    Illusztráció 13g01297841
    (6) Horog
    (7) PIN
    (8) Fogantyú
    (9) Anya


    Illusztráció 14g01297852

  27. Addig állítsa az anyát (9) a horgon, amíg a karnál nem áll rendelkezésre 18.14 ± 4.54 kg (40 ± 10 lb) mértékű erő ahhoz, hogy a retesz fogantyúját a támasztókarra szorítsa a RÖGZÍTETT helyzetben. Az anya beállításához vegye le a horgot a csapról, és húzza az anyát a kengyel rögzítési területére, majd fordítsa el a horgot. A horgot egy kulccsal lehet elfordítani, illetve a horgot a gém zárócsapján (10) lévő fogantyúval lehet elfordítani. A zárócsap használatára vonatkozóan lásd: 14. ábra. A gém zárócsapjának elhelyezkedésével kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Szállítási helyzet".

  28. Ismételje meg a műveletet a másik oldalon. Ellenőrizze a fogantyút azon az oldalon, amelyet először meghúzott. Ügyeljen arra, hogy a karnak továbbra is 18.14 ± 4.54 kg (40 ± 10 lb) mértékű erőre legyen szüksége a rögzítéshez.

  29. Ellenőrizze, hogy a mélyásó kotró nem szivárog-e, és megfelelően működik-e.

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Ne végezzen hátrahúzási műveletet, hogy a csapok biztosan legyen rögzüljenek. Ha az árokásó nincs megfelelően csatlakoztatva, a hátrahúzási művelet elvégzésekor személyi sérülés vagy halál következhet be. Szemrevételezéses ellenőrzéssel győződjön meg a csatoló csapok megfelelő rögzítéséről.


A munkaeszköz eltávolítása

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A csatlakozó csapok kioldásával a munkaeszköz kikerül a gépkezelő irányítása alól.

Ha a munkaeszközt lekapcsolja miközben az instabil helyzetben van vagy terhet visz, súlyos, akár halálos baleset is bekövetkezhet.

A csatlakozó csapok kioldása előtt állítsa a munkaeszközt stabil helyzetbe.



FIGYELMEZTETÉS

A munkaeszközök kiegészítő tömlőit le kell választani a hidraulikus gyorscsatlakozó kioldása előtt.

Ha a munkaeszközt a kiegészítő tömlőkkel együtt húzzák, az az alapmunkagép vagy a munkaeszköz megrongálódását eredményezheti.


  1. Az árokásót és az SSL-t (Skid Steer Loader, csúszókerekes kormányzású rakodó) / MTL-t (Multi Terrain Loader, többféle talajon alkalmazható rakodógép) / CTL-t (Compact Track Loader, kompakt lánctalpas rakodógép) azonos szintre kell beállítani. Helyezze a mélyásó kotrót stabil felületre.

  2. Eressze le az emelőkarokat. Billentse hátra a csatolót. Nyújtsa ki teljesen a kanálszárat. Állítsa a munkaeszközt megfelelő helyzetbe. Vigye a gémet lefelé ahhoz, hogy az SSL/MTL/CTL munkagépet kismértékben felemelje a talajról. Ha a munkagépet felemelik a talajról, az megszünteti a reteszek terhelését.

    Megjegyzés Ez az eljárás megkönnyíti majd a következő használatkor a felszerelést.

  3. Állítsa LE a munkagépet. A kezelőszerveket állítsa TÁROLÁSI helyzetbe.

  4. Szálljon le a munkagépről.


    Illusztráció 15g01298605

  5. Emelje fel a fogantyút (8) ahhoz, hogy az összekötő kart SZÉTKAPCSOLT helyzetbe állítsa.


    Illusztráció 16g01298607

  6. Forgassa a horgot (6) felfelé, a csappal (7) ellentétes irányban. Állítsa a horgot TÁROLÁSI helyzetbe. Végezze el ezt a műveletet mindkét összekötő karnál.

  7. Szálljon be a munkagépbe, és indítsa be a motort. Oldja ki a rögzítőféket. Hozza működésbe az árokásó szereléket. További tudnivalókkal kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, SEBU7960, "Operation".

  8. Emelje fel a gémet ahhoz, hogy az SSL/MTL/CTL munkagépet leeressze a talajra.

  9. Billentse előre a csatolót ahhoz, hogy az árokásó szerelék keretét a talajra fektesse.

  10. A motor leállításához a gyújtáskapcsoló kulcsot fordítsa KI helyzetbe.

  11. A kiegészítő hidraulikus vezetékekben felgyülemlő nyomás kieresztéséhez kövesse a munkagép használati és karbantartási kézikönyvének utasításait.

  12. Szálljon le a munkagépről. Válassza le a hidraulikus vezetékeket.

  13. Állítsa az összekötő csapokat DISENGAGED (szétkapcsolt) helyzetbe. A munkagép összekötő csapjaival kapcsolatos további információkat lásd: Használati és karbantartási útmutató.

  14. Szerelje fel a munkagépet.

  15. Csatolja be a biztonsági övet, és engedje le a könyöktámaszt.

  16. Indítsa be a motort.

  17. Engedje ki a rögzítőféket.

  18. Miközben lassan eltávolodik a tartókengyeltől, döntse a gyorscsatlakozó szerkezetet előre amíg elhagyja a döntött lemezt.


    Illusztráció 17g01202116
    A talajra helyezett mélyásó kotró nézete

  19. Távolodjon el a mélyásó kotrótól.

Caterpillar Information System:

BH150 Backhoes and BH160 Backhoes For Skid Steer Loaders and Multi Terrain Loaders Plate Locations and Film Locations
BH150 Backhoes and BH160 Backhoes For Skid Steer Loaders and Multi Terrain Loaders Specifications
C9 Engines for Caterpillar Built Machines Unit Injector Hydraulic Pump - Install
BR160, BR166, BR172, BR272 and BR378 Brush Cutters Additional Messages
S320B, S325B, S340B, S365B and S385B Demolition and Scrap Shears Wear Tip - Inspect/Replace
C9 Engines for Caterpillar Built Machines Unit Injector Hydraulic Pump - Remove
345C Excavator Tool Control System Relay (Hydraulic Activation)
S320B, S325B, S340B, S365B and S385B Demolition and Scrap Shears Wear Plates - Inspect/Replace
994F Wheel Loader Hydraulic System Electronic Control Module (ECM) - Replace
302.5C Mini Hydraulic Excavator Machine System Specifications Main Hydraulic Pump
BH27, BH30 and BH30 W Skid Steer Loader Backhoes Safety Messages
2005/07/18 New Seals on the Shaft of the Main Pump and the Shaft of the Swing Pump Prevents Leaks {5070}
M318C and M322C Wheeled Excavators Power Train Transmission - Disassemble
BH150 Backhoes and BH160 Backhoes For Skid Steer Loaders and Multi Terrain Loaders Daily Inspection
C9 Engines for Caterpillar Built Machines Turbocharger - Remove
BH150 Backhoes and BH160 Backhoes For Skid Steer Loaders and Multi Terrain Loaders Operation
325C LCR Excavator Hydraulic System Main Hydraulic System
BH150 Backhoes and BH160 Backhoes For Skid Steer Loaders and Multi Terrain Loaders Work Tool Coupler Operation
BH150 Backhoes and BH160 Backhoes For Skid Steer Loaders and Multi Terrain Loaders Backhoe Control
BH150 Backhoes and BH160 Backhoes For Skid Steer Loaders and Multi Terrain Loaders Stabilizer Control
BH150 Backhoes and BH160 Backhoes For Skid Steer Loaders and Multi Terrain Loaders Sideshift Lock Control
BH150 Backhoes and BH160 Backhoes For Skid Steer Loaders and Multi Terrain Loaders Hydraulic Control (Auxiliary)
BH150 Backhoes and BH160 Backhoes For Skid Steer Loaders and Multi Terrain Loaders Transport Position
BH150 Backhoes and BH160 Backhoes For Skid Steer Loaders and Multi Terrain Loaders Shipping
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.