C4.4 Industrial Engine Caterpillar


Engine Air Cleaner Element (Dual Element/Canister Type) - Clean/Replace - If Equipped

Usage:

C4.4 W23


NOTIFICARE

Niciodată nu folosiţi motorul fără elementul epurator de aer. Niciodată nu folosiţi motorul cu un element epurator de aer deteriorat. Nu folosiţi elemente de filtrare cu pliuri, garnituri sau etanşări deteriorate. Murdăria care pătrunde în motor va cauza pagube la componentele motorului. Elementele filtrului epurator de aer împiedică gunoaiele din aer să intre în priza de aer.



NOTIFICARE

Niciodată nu executaţi service la elementul epurator de aer cu motorul în funcţiune deoarece aceasta va permite murdăriei să pătrundă în motor.


Depanarea elementelor filtrului de aer

Dacă elementul filtrului de aer se ancrasează, aerul poate despica materialul elementului filtrului de aer. Un aer nefiltrat va accelera substanţial uzura internă a motorului. Reprezentantul Cat dispune de elementele adecvate ale filtrului de aer pentru tipul de utilizare. Consultaţi-vă reprezentantul Cat pentru a afla care este elementul de filtru de aer corect.

  • Verificaţi zilnic acumularea de impurităţi şi resturi în filtrul desprăfuitor (dacă este prevăzut cu această componentă). Îndepărtaţi orice impurităţi şi resturi după cum este necesar.

  • Condiţiile de funcţionare (praf, impurităţi şi resturi) pot impune intervenţii de service mai frecvente la elementul filtrului de aer.

  • Elementul filtrului de aer poate fi curăţat de până la şase ori, dacă a fost curăţat şi inspectat în mod corespunzător.

  • Elementul filtrului de aer trebuie să fie înlocuit cel puţin o dată pe an. Această înlocuire trebuie să fie executată indiferent de numărul de curăţări.

Înlocuiţi elementele murdare ale filtrului de aer din hârtie cu elemente curate. Înainte de instalare, verificaţi amănunţit elementele filtrului de aer pentru a depista rupturile şi/sau găurile din materialul filtrului. Inspectaţi deteriorarea garniturii sau etanşarea elementului filtrului de aer. Păstraţi un set de elemente adecvate ale filtrului de aer în scopuri de înlocuire.

Filtrele de aer cu elemente duble

Filtrul de aer cu element dublu include un element primar şi un element secundar. Elementul principal al filtrului de aer poate fi utilizat de până la şase ori, dacă a fost curăţat şi inspectat în mod corespunzător. Elementul primar al filtrului de aer primar trebuie înlocuit cel puţin o dată pe an. Această înlocuire trebuie să fie executată indiferent de numărul de curăţări.

Elementul secundar al filtrului de aer nu poate fi nici depanat şi nici spălat. Elementul secundar al filtrului de aer trebuie scos şi aruncat la fiecare trei curăţări ale elementului primar al filtrului de aer. Când motorul funcţionează în medii cu praf sau cu mizerie, este posibil ca elementele filtrului de aer să necesite înlocuire mai frecventă.



Ilustraţie 1g00736431
(1) Capac
(2) Element primar al filtrului de aer
(3) Filtrul epurator secundar
(4) Admisie de aer pentru turbosuflantă

  1. Scoateţi capacul. Scoateţi elementul primar al filtrului de aer.

  2. Elementul secundar al filtrului de aer trebuie scos şi aruncat la fiecare trei curăţări ale elementului primar al filtrului de aer.

    Notă Consultaţi "Curăţarea elementelor primare ale filtrului de aer".

  3. Acoperiţi orificiul de admisie a aerului în turbosuflantă cu bandă pentru a nu permite pătrunderea impurităţilor.

  4. Curăţaţi interiorul capacului filtrului de aer şi corpul său cu o cârpă curată şi uscată.

  5. Scoateţi banda din orificiul de admisie a aerului în turbosuflantă. Instalaţi elementul secundar al filtrului. Instalaţi un element primar nou sau curăţat.

  6. Instalaţi capacul filtrului de aer.

  7. Resetaţi indicatorul electronic de service al filtrului de aer.

Curăţarea elementelor primare ale filtrului de aer


NOTIFICARE

Caterpillar recomandă servicii autorizate de curăţare a filtrului de aer, care sunt disponibile la reprezentanţii Cat . Procesul de curăţare Cat utilizează proceduri testate pentru a asigura calitatea consecventă şi durata de viaţă suficientă a filtrului.

Respectaţi următoarele instrucţiuni dacă încercaţi să curăţaţi elementul filtrului:

Nu bateţi uşor şi nu loviţi elementul filtrului pentru a îndepărta praful.

Nu spălaţi elementul filtrului

Utilizaţi aerul comprimat cu presiune joasă pentru a îndepărta praful de pe elementul filtrului. Presiunea aerului nu trebuie să depăşească 207 kPa (30 psi). Direcţionaţi fluxul de aer în susul şi în josul pliurilor din interiorul elementului filtrului. Lucraţi cu atenţie, pentru a evita deteriorarea pliurilor.

Nu utilizaţi filtre de aer cu pliuri, garnituri sau etanşări deteriorate. Murdăria care intră în motor va deteriora componentele motorului.


Elementul principal al filtrului de aer poate fi utilizat de până la şase ori, dacă a fost curăţat şi inspectat în mod corespunzător. Când elementul primar al filtrului de aer primar este curăţat, verificaţi existenţa unor porţiuni rupte în materialul filtrului. Elementul primar al filtrului de aer primar trebuie înlocuit cel puţin o dată pe an. Această înlocuire trebuie să fie executată indiferent de numărul de curăţări.

Utilizaţi elemente primare curate ale filtrului de aer atunci când se curăţă elementele murdare.


NOTIFICARE

Nu curăţaţi filtrele de aer prin lovire sau ciocănire. Aceasta poate cauza deteriorarea garniturilor. Nu folosiţi elemente de filtrare cu pliuri, garnituri sau etanşări deteriorate. Elementele deteriorate vor permite trecerea murdăriei. Se poate produce deteriorarea motorului.


Inspectaţi vizual elementele primare ale filtrului de aer înainte de curăţare. Inspectaţi elementele filtrului de aer pentru deteriorarea etanşării, a garniturilor şi a capacului exterior. Aruncaţi orice elemente ale filtrului de aer deteriorate.

Există două metode obişnuite care sunt utilizate pentru curăţarea elementelor primare ale filtrului de aer:

  • Aer comprimat

  • Curăţare prin aspiraţie

Aer comprimat

Pentru curăţarea elementelor primare ale filtrului de aer care nu au fost curăţate de mai mult de două ori se poate utiliza aer comprimat. Aerul comprimat nu va îndepărta depunerile de carbon şi de ulei. Folosiţi aer filtrat, uscat, cu o presiune maximă de 207 kPa (30 psi).



Ilustraţie 2g00281692

Notă Când curăţaţi elementele primare ale filtrului de aer, începeţi întotdeauna cu partea curată (la interior) pentru a împinge particulele de murdărie spre partea murdară (la exterior).

Dirijaţi furtunul astfel încât aerul să circule în interiorul elementului pe lungimea filtrului pentru a împiedica deteriorarea pliurilor de hârtie. Nu dirijaţi fluxul de aer direct spre elementul primar al filtrului de aer. Murdăria poate fi forţată să pătrundă în pliuri.

Notă Consultaţi "Inspecţia elementelor primare ale filtrului de aer".

Curăţare prin aspiraţie

Curăţarea prin aspiraţie este o bună metodă pentru curăţarea elementelor primare ale filtrului de aer care necesită curăţare zilnică din cauza mediului ambiant uscat şi cu praf. Curăţarea cu aer comprimat este recomandată preferenţial curăţării prin aspiraţie. Aerul comprimat nu va îndepărta depunerile de carbon şi de ulei.

Notă Consultaţi "Inspecţia elementelor primare ale filtrului de aer".

Inspecţia elementelor primare ale filtrului de aer



Ilustraţie 3g00281693

Inspectaţi elementul primar curat şi uscat al filtrului de aer. Folosiţi o sursă de lumină albastră de 60 W într-o încăpere întunecoasă sau într-o unitate similară. Plasaţi sursa de lumină albastră în elementul primar al filtrului de aer. Rotiţi elementul primar al filtrului de aer. Inspectaţi elementul primar al filtrului de aer pentru a depista porţiunile rupte şi/sau găurile. Inspectaţi elementul primar al filtrului de aer pentru a depista dacă prin materialul filtrului iese lumină. Pentru a confirma rezultatul, comparaţi elementul principal al filtrului de aer cu unul nou, care are acelaşi cod de articol.

Nu folosiţi un element primar al filtrului de aer al cărui material are porţiuni rupte şi/sau găuri. Nu folosiţi un element primar al filtrului de aer cu pliuri, garnituri sau etanşări deteriorate. Aruncaţi elementele primare deteriorate ale filtrului de aer.

Caterpillar Information System:

C4.4 Industrial Engine Engine - Clean
C4.4 Industrial Engine Coolant Level - Check
Connecting Link for the Chain Group Has Been Improved on Certain 16H and 16M Motor Graders{3261, 4063} Connecting Link for the Chain Group Has Been Improved on Certain 16H and 16M Motor Graders{3261, 4063}
988K XE Wheel Loader Machine Systems Steering Control Valve - Assemble
725C, 725C2, 730C and 730C2 Articulated Truck Systems General Information (Fan Hydraulic System)
725C, 725C2, 730C and 730C2 Articulated Truck Systems Electronic Control (Hydraulic System)
770G and 772G Off-Highway Truck Systems Pump and Motor (Parking Brake Release, Secondary Steering)
Comfort Series Seat For Caterpillar Machines General Information
793F Series AC Off-Highway Truck Engine Supplement Thermostatic Valve - Assemble
793F Series AC Off-Highway Truck Engine Supplement Thermostatic Valve - Disassemble
730C EJECTOR Articulated Truck Tire Shipping Pressure
994K Large Wheel Loader Field Assembly Manual Wiring (Heater) - Install
C4.4 Industrial Engine Engine Crankcase Breather Element - Replace
2013/12/20 An Improved Seal Kit, and a New Head Assembly are Now Used in the Rear Suspension Groups on the 773E, 773F, and 775FOff-Highway Trucks {7200, 7201, 7213, 7555}
994K Large Wheel Loader Field Assembly Manual Bypass Valve (Fan) - Install
End User License Agreements for CAES and Terrain {7604, 7605} End User License Agreements for CAES and Terrain {7604, 7605}
994K Large Wheel Loader Field Assembly Manual Battery and Wiring - Install - Cold Weather
2013/10/31 Upgraded Software Is Now Available for Cat® MineStar Fleet Systems {7605}
14L Motor Grader Air Cleaner - Remove and Install
2013/10/28 Engine ECM Clearing Process for Dealers Is Now Available on Certain Applications {1901, 1920}
Reusability of Worm Gear Sets {5207, 7552} Reusability of Worm Gear Sets {5207, 7552}
Comfort Series Seat For Caterpillar Machines Component Descriptions
777G Off-Highway Truck Hydraulic and Braking System Parking and Secondary Brake Release System Leakage - Check
Comfort Series Seat For Caterpillar Machines Troubleshooting
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.