262C2 Skid Steer Loader, 277C2 and 287C2 Multi Terrain Loaders and 279C2 and 289C2 Compact Track Loaders Caterpillar


Operator Controls

Usage:

279C2 KWB
Megjegyzés Nem minden munkagép van felszerelve a jelen fejezetben bemutatott valamennyi kezelőegységgel.

A használatra vonatkozó rész referenciaként szolgál kezdő gépkezelők számára, illetve emlékeztetőként tapasztalt gépkezelők számára. Ez a rész a műszerek, kapcsolók, gép- és szerelékvezérlők leírását, valamint szállításra és vontatásra vonatkozó információkat tartalmaz.

A megfelelő ellenőrzési, indítási, üzemeltetési és leállítási eljárásokhoz illusztrációk állnak a gépkezelő rendelkezésére. A jelen kiadványban szereplő üzemeltetési módszerek csak alapmódszerek. A gyakorlottság és az üzemeltetési technikák kifejlesztéséhez a gépkezelőnek meg kell ismernie a munkagépet és a munkagép képességeit.

Megjegyzés Előfordulhat, hogy az egyszerű hidromechanikus munkaeszközök hidraulikaolaj nélkül kerülnek kiszállításra. Amíg a levegőt ki nem fúvatja a munkaeszközből, egyenetlen mozgás fordulhat elő. Előfordulhat, hogy pótolnia kell a munkagép hidraulikaolaját, miután a gép feltölti a munkaeszköz hidraulikus vezetékeit. További információ a hidraulikaolaj szintjének megfelelő ellenőrzési eljárásával kapcsolatban: Használati és karbantartási kézikönyv , "A hidraulikarendszer olajszintjének ellenőrzése"
.

Megjegyzés Ha a gép nincs felszerelve zárt fülkével, a Caterpillar felpattanó tárgyak ellen védő felszerelés használatát javasolja. Ha gép fel van szerelve zárt fülkével, csak abban az esetben üzemeltesse a gépet, ha a fülke ajtaja ZÁRT helyzetben van.

Bal oldali vezérlők



Illusztráció 1g01210307
(1) Kiegészítő hidraulikus nyomás megszüntetése
(2) Hidraulikareteszelő és zárószerkezet felülbírálása
(3) Hátsó munkalámpák
(4) Elülső munkalámpák
(5) Többfunkciós kapcsoló a bal oldali indítóhoz
(6) Kiegészítő elektromos vezérlés
(7) Automatikus szintszabályozó
(8) Munkaeszköz-csatoló vezérlője
(9) Üzemanyagszint-jelző
(10) Üzemóra-számláló
(11) Botkormány-kezelési sémák
(12) Rögzítőfék
(13) Motorindító kapcsoló
(14) 12 V-os dugó
(15) Ablaktörlő és ablakmosó
(16) Riasztásjelző panel

Kiegészítő hidraulikus nyomás megszüntetése (1)

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Ha az adapter leesik, sérülés, sőt akár halálos baleset is bekövetkezhet.

Mielőtt a hidraulikus nyomást leépítené, teljesen engedje le a karokat.


Kiegészítő hidraulikus nyomás megszüntetése - Miután járatta a motort az akkumulátor töltése érdekében, Fordítsa el a gyújtáskapcsolót KI helyzetbe. A gyújtáskapcsolót fordítsa el BE helyzetbe. Engedje ki a rögzítőféket. Nyomja fel a rögzítőfület, majd nyomja meg a kapcsoló gombját, hogy megszüntesse a normál áramlású és nagy áramlású kiegészítő körök nyomását. Tartsa benyomva a kapcsolót 4 – 5 másodpercig, majd engedje ki.

Megjegyzés Ahhoz, hogy a vezérlő működjön a gépkezelőnek az ülésben kell maradnia, és a kartámaszokat LEENGEDETT helyzetben kell tartania. Ha a felszereltség része, az első ajtónak zárva kell lennie.

Megjegyzés A szekunder kör nyomását a kapcsoló nem befolyásolja. Tekintse meg a Használati és kezelési útmutató, "A munkaeszköz csatlakozó kezelése : Szekunder segédkör" című témakörét a nyomás megszüntetésének módjával kapcsolatban.

Hidraulikareteszelő és zárószerkezet áthidalása (2)

Hidraulika-reteszelő - A hidraulikus funkciók kikapcsolásához nyomja meg a kapcsoló felső részét. A hidraulikus funkciók működtetéséhez állítsa vissza a kapcsolót középhelyzetbe.

Megjegyzés Aktiválja a hidraulikaelzárót, amikor közúton közlekedik, hogy megakadályozza a munkaeszköz és a rakodókar véletlen elmozdulását.

Zárószerkezet áthidalása - A zárószerkezet áthidalása lehetővé teszi, hogy a hidraulikus rendszer FELEMELT kartámasszal is használható legyen. Először teljesen állítsa le a gépet. Aktiválja a folyamatos áramlás vezérlőt, amelyet a botkormány bal oldalán talál. További információt a "Botkormány kezelőszervek" című szakaszban talál. Nyomja meg a zárószerkezet áthidaló kapcsolójának gombját, majd engedje fel a kapcsolót, hogy aktiválja a zárószerkezet áthidalási funkcióját. A zárószerkezet áthidalásához és a folyamatos áramlás kikapcsolásához nyomja meg újra a kapcsoló alját, majd engedje fel.

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Előfordulhat, hogy a munkaeszköz váratlanul megmozdul, ha a reteszelés hatálytalanítása funkciót használják a munkaeszközöknél. Ez személyi sérülést, vagy halálos balesetet is okozhat. A reteszelés hatálytalanítása funkciót csak kézi munkaeszközöknél használja.


Megjegyzés Ha a zárószerkezet áthidalása működésben van, világít a rögzítőfék riasztásjelzője. Ha a zárószerkezet áthidalását kikapcsolja, nyomja meg a rögzítőfék kapcsolóját a rögzítőfék kioldásához és a hidraulikus funkciók engedélyezéséhez.


FIGYELMEZTETÉS

Ne hagyja a gépet felügyelet nélkül, amikor a reteszelés hatálytalanítása funkció bekapcsolt állapotban van.


Kapcsoló a vezetőfülke ajtaján

A vezetőfülke ajtaján található kapcsoló megakadályozza a munkaeszköz működését, ha a vezetőfülke ajtaja nyitva van. Ha nincs a felszerelve a vezetőfülkére az ajtó, szereljen be egy áthidaló vezetéket a kábelkötegen, az ablaktörlő-csatlakozó 2-es és 4-es érintkezője közé. Tekintse meg a Külön útmutató, REHS1738 , "Installing the Cab Door and Mounting Group" című kiadványt a vezetőfülke ajtajával kapcsolatos további információkért.

Megjegyzés Az ajtó felszerelését követően távolítsa el az áthidaló vezetéket a csatlakozó dugóból, mielőtt csatlakoztatná a kábelköteget. Ha az indítókábelt a helyén hagyja, megsérülhet az ajtó.

Hátsó munkalámpák (3)

Hátsó munkalámpák - A lámpák bekapcsolásához nyomja meg a kapcsoló alsó részét. A lámpák kikapcsolásához nyomja meg a kapcsoló felső részét.

Elülső munkalámpák (4)

Elülső munkalámpák - A lámpák bekapcsolásához nyomja meg a kapcsoló alsó részét. A lámpák kikapcsolásához nyomja meg a kapcsoló felső részét.

Többfunkciós kapcsoló a bal oldali kapcsolóhoz (5)

Ezzel a kapcsolóval a bal oldali botkormány funkcióját lehet átállítani a kétsebességes és az "AUX 7" kiegészítő elektromos funkció között.

Két sebesség

Két sebesség - Nyomja be a kapcsoló felső részét, ha a kétsebességes vezérlés irányításához kívánja használni. A nyúl üzemmód bekapcsolásához nyomja meg, majd engedje fel a bal oldali botkormány elején található kapcsolót. Az egysebességes üzemmódhoz való visszatéréshez nyomja meg újra a kapcsolót, majd engedje fel.

Megjegyzés Amikor "nyúl" üzemmódban halad, tartsa a munkaeszközt a talaj közelében. Ez a módszer maximálisra növeli a munkagép stabilitását.

Megjegyzés Ne mozgassa a többfunkciós kapcsolót, amíg a kétsebességes funkció aktív. Ellenőrizze, hogy a gép egysebességes módban legyen, mielőtt aktiválná az "AUX 7" kiegészítő elektromos funkciót.

Megjegyzés A gép kétsebességes üzemmódba kapcsolásához a kúszó üzemmódot ki kell kapcsolni. Ha aktiválja a kúszó üzemmódot, a gép visszaáll egysebességes üzemmódba. Ha behúzza a rögzítőféket, a gép visszaáll alacsony sebességű üzemmódba.

Kiegészítő elektromos funkció "AUX 7"

Megjegyzés Ha nem található meg a gépben ez a kapcsoló, csak a bal oldali botkormány kapcsolója biztosítja ezt a kiegészítő funkciót.

Kiegészítő elektromos funkció "AUX 7" - Nyomja meg a kapcsoló alsó részét, hogy aktiválja a hetedik, kiegészítő elektromos funkciót. Húzza be és tartsa behúzva a bal kéz felőli botkormányon lévő kapcsolót ahhoz, hogy elektromos áramot továbbítson a rakodókaron található munkaeszköz-csatlakozó ( B) érintkezőjébe. A vezérlés kikapcsolásához engedje el a kapcsolót.

Kiegészítő elektromos vezérlés "AUX 8" 6



Illusztráció 2g01107114
A rakodási kar jellemző elektromos összekapcsolása

Kiegészítő elektromos vezérlés "AUX 8" (6) - A kiegészítő elektromos vezérlés folyamatosan ellátja a rakodókaron található munkaeszköz-csatlakozó (H) érintkezőjét elektromos árammal. Az elektromos áram bekapcsolásához nyomja meg a kapcsoló alsó részét. Az elektromos áram kikapcsolásához nyomja meg a kapcsoló felső részét.

Automatikus szintszabályozó (7)

Automatikus szintszabályozó - Az automatikus szintszabályozó megtartja a munkaeszköz hozzávetőlegesen beállított szögét a rakodókarok emelése közben. Az automatikus szintszabályozó bekapcsolásához nyomja meg a kapcsoló alsó részét. Az automatikus szintszabályozó kikapcsolásához nyomja meg a kapcsoló felső részét.

Megjegyzés Az automatikus szintszabályozó a terhelést a kijelölt szögben tartja az emelőkarok felemelése közben. Az automatikus szintszabályozó az emelőkarok leengedett állapotában nem őrzi meg a munkaeszköz számára kijelölt szöget.

Megjegyzés Ha az automatikus szintszabályozó és a gémlengés-csillapító ki van választva, a rendszer az aktiválási sebességnél bekapcsolja a gémlengés-csillapítót, és deaktiválja az automatikus szintszabályozót. Amikor a gép eléri a deaktiválási sebességet, a rendszer deaktiválja a gémlengés-csillapítót, és aktiválja az automatikus szintszabályozót. További információkért tekintse meg a "Gémlengés-csillapító (25)" című szakaszt.

Munkaeszköz-csatlakozó vezérlője (8)

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A nem megfelelően csatlakoztatott adapterek súlyos, sőt akár halálos sérülést is okozhatnak.

A gépet csak azt követően indítsa el, hogy meggyőződött róla, hogy a csatlakozó minden csapja pontosan a helyén van. A Használati és kezelési útmutatóban leírt lépések szerint járjon el.


Munkaeszköz-csatoló vezérlője - A munkaeszköz csatlakozó vezérlője irányítja a csatlakozócsapok záródását.

Kioldva - Tolja felfelé a piros gombot és nyomja meg a gomb alsó részét. Tartsa a kapcsolót lehúzva, amíg az összekötő csapok szétkapcsolódnak.

Bekapcsolva - Nyomja be és tartsa benyomva a kapcsoló tetejét, amíg a csatlakozócsapok összezáródnak.

Tekintse meg a Használati és karbantartási kézikönyv, "A munkaeszköz csatlakozó kezelése" szakaszát a munkaeszköz csatolásával kapcsolatos információkért.

Üzemanyagszint-jelző (9)

Üzemanyagszint-jelző - Ha a mutató a piros tartományban van, az üzemanyag szintje alacsony.

Üzemóra-számláló (10)

Üzemóra-számláló - Az üzemóra-számlálóval határozhatja meg a karbantartási időközök esedékességét.

Botkormány-kezelési sémák (11)

A botkormány-kezelési séma kapcsolóján az "1" szám van az egyik, a "2" szám pedig a másik oldalon. Amikor elindítja a gépet, válassza az "1 – Caterpillar" vagy a "2 – Alternatív" üzemmódot a rögzítőfék kioldásához. A riasztásjelző panelen lévő számok villognak, amíg ki nem választ egy sémát. Miután már kiválasztott egy sémát, a rögzítőfék aktiválása nem befolyásolja a séma kiválasztását. További információt a "Botkormány kezelőszervek" című szakaszban talál.

Rögzítőfék vezérlő (12)

Rögzítőfék vezérlő - A rögzítőfék behúzásához nyomja meg a kapcsoló jobb oldalát, majd engedje fel a kapcsolót. Ugyanezzel a művelettel engedheti ki a rögzítőféket.

Megjegyzés A motor leállításakor a rögzítőfék bekapcsol. Ha a kartámaszt a FELEMELT helyzetbe állítja, a rögzítőfék bekapcsol. Ha a gépkezelő hosszabb időre elhagyja a vezetőülést, a rögzítőfék bekapcsol. Ha a zárószerkezet áthidalása aktiválva van, a rögzítőfék bekapcsol.

Megjegyzés Ha a botkormány-kezelési séma kapcsolója be van szerelve, válasszon ki egy sémát a rögzítőfék kioldásához.

Motorindító kapcsoló (13)

KI - A motorindító kapcsoló kulcsát kizárólag KI pozícióban tegye be, illetve KI pozícióban vegye ki. A motor leállításához a gyújtáskapcsoló kulcsot fordítsa KI helyzetbe. KI helyzetben a gépen található villamos áramkörök többsége nem kap áramot. A vezetőfülke tetővilágítása akkor is működik, ha a motorindító kapcsoló KI helyzetben van.

BE - Ha a motorindító kapcsoló kulcsot az óramutató járásával megegyező irányban elfordítja BE pozícióra, a vezetőfülke összes áramköre bekapcsol.

START - Az indítómotor használatához a motorindító kulcsot fordítsa START pozícióra. Amint a motor beindult, engedje el a motorindító kapcsoló kulcsot - ekkor a kulcs automatikusan visszaugrik a BE pozícióra.

Megjegyzés Ha a motor nem indult be, a motorindító kapcsolót fordítsa KI állásba, majd ismét próbálja meg beindítani a motort. További információ a motor beindításával kapcsolatban: Használati és karbantartási kézikönyv, "Motor beindítása "
.

12 V-os dugó(14)

12 V-os dugó

Ablaktörlő és ablakmosó (15)

Ablaktörlő és ablakmosó - Állítsa a kapcsolót a középső állásba az ablaktörlő beindításához. Az ablakmosó bekapcsolásához nyomja meg a kapcsoló felső részét. Az ablaktörlő kikapcsolásához nyomja meg a kapcsoló alsó részét.

Riasztásjelző panel (16)

A jelzők leírását a Használati és karbantartási kézikönyv, "Riasztásjelzők"
című szakaszában találja.

Jobb oldali vezérlők



Illusztráció 3g01210277
(17) Coolant Temperature
(18) Hidraulikaolaj hőmérséklete
(19) Digitális kijelző
(20) Forgófény kapcsolója
(21) Vészvillogók
(22) Közúti világítás
(23) Irányjelzők
(24) Haladási sebesség vezérlője
(25) Gémlengés-csillapító
(26) Ventilátor-fordulatszám szabályozó
(27) Légkondicionáló vezérlője
(28) Hőmérsékletszabályozó

Hűtőfolyadék hőmérséklete (17)

Hűtőfolyadék hőmérsékletét jelző mérőműszer

Hidraulikaolaj hőmérséklete (18)

Hidraulikaolaj hőmérsékletét jelző mérőműszer

Digitális kijelző (19)

További információt a "Digitális kijelző" című szakaszban talál.

Forgó jelzőfény kapcsolója (20)

Forgó jelzőfény - A kapcsoló bal oldalának megnyomásával bekapcsolhatja a jelzőfényt. A jelzőfény kikapcsolásához nyomja meg a kapcsoló jobb oldalát. A forgó jelzőfény csatlakozóaljzata a vezetőfülke hátsó részének bal felső sarkában található.

Vészvillogók (21)

Vészvillogó vezérlése - A vészvillogók bekapcsolásához nyomja meg a kapcsoló bal oldalát. A vészvillogók kikapcsolásához nyomja meg a kapcsoló jobb oldalát.

Közúti világítás (22)

Közúti világítás - A műszerfal-világítás és a helyzetjelző lámpák bekapcsolásához állítsa a kapcsolót a középső állásra. A kapcsoló bal oldalának megnyomásával bekapcsolhatja az elülső tompított fényszórókat. A fényszórók kikapcsolásához nyomja meg a kapcsoló jobb oldalát.

Irányjelzők (23)

Irányjelzők - A kapcsoló bal oldalának megnyomásával balra jelez. A kapcsoló jobb oldalának megnyomásával jobbra jelez. Az irányjelzők kikapcsolásához állítsa a kapcsolót a középső pozícióra.

Kúszósebesség vezérlője (24)

A kúszósebesség vezérlője lehetővé teszi, hogy a gépkezelő megadja, mekkora maximális sebességgel haladjon a gép, ha teljesen kitéríti a botkormányt. Használja a kúszósebesség vezérlőjét olyan műveletekhez, amelyek lassú, állandó sebességet igényelnek.

Haladási sebesség vezérlője - A kúszósebesség vezérlőjének aktiválásához állítsa le a gépet és állítsa vissza a botkormányokat az üres helyzetbe. A kúszósebesség vezérlőjének bekapcsolásához nyomja meg a kapcsoló alját. A kúszósebesség vezérlőjének deaktiválásához állítsa le a gépet és állítsa vissza a botkormányokat az üres helyzetbe. A kúszósebesség vezérlőjének kikapcsolásához nyomja meg a kapcsoló felső részét.

További információt a kúszósebesség vezérlőjéről a "Digitális kijelző" című szakaszban talál.

Gémlengés-csillapító (25)

A gémlengés-csillapító rendszer alkalmazása segít egyenletesebbé tenni a munkagép mozgását. Az egyenetlen talajon való haladás a kanál mozgását okozhatja. A gémlengés-csillapító rendszer a bal oldali hengereket használja lengéscsillapítóként. A bal oldali hengerek csillapítják a kanálról átadódó erőket.

Gémlengés-csillapító - A gémlengés-csillapító bekapcsolásához nyomja meg a kapcsoló alját. A megfelelő sebességnél aktiválódik a gémlengés-csillapító, és világítani kezd a riasztásjelző. A gémlengés-csillapító kikapcsolásához nyomja meg a kapcsoló felső részét.

Megjegyzés A megfelelő sebességnél deaktiválódik a gémlengés-csillapító, és kialszik a riasztásjelző. A gémlengés-csillapító akkor is deaktiválódik, ha a munkaeszköz billenőfunkcióját használja.

A következő hozzávetőleges sebességek érvényesek:

  • Aktiválási sebesség - 8 km/óra (5,0 mérföld/óra) a gémlengés-csillapító esetén

  • Deaktiválási sebesség - 6 km/óra (3,7 mérföld/óra) a gémlengés-csillapító esetén.

Megjegyzés Ha az automatikus szintszabályozó és a gémlengés-csillapító ki van választva, a rendszer az aktiválási sebességnél bekapcsolja a gémlengés-csillapítót, és deaktiválja az automatikus szintszabályozót. Amikor a gép eléri a deaktiválási sebességet, a rendszer deaktiválja a gémlengés-csillapítót, és aktiválja az automatikus szintszabályozót.

Ventilátor-fordulatszám szabályozó (26)

Ventilátor-fordulatszám szabályozó

Légkondicionáló vezérlője (27)

Légkondicionáló szabályozója

Hőmérséklet-szabályozás (28)

Hőmérsékletszabályozó

Digitális kijelző



Illusztráció 4g01227636
(29) Digitális kijelző
(30) Felfelé görgető gomb
(31) Lefelé görgető gomb
(32) Funkcióválasztó

Általános leírás

A (29) digitális kijelző néhány alapvető információt jelenít meg a gépről. A motorfordulatszám, a rendszer feszültsége, az üzemóra, a munkaeszköz vezérlése, a "vezetési mód vezérlő" és a kúszósebesség vezérlője jelennek meg. A digitális kijelzőt a munkaeszköz vezérlési módjának beállításához használhatja. A digitális kijelzőt a kúszósebesség vezérlőjének beállításához használhatja. A (32) funkcióválasztóval válthat az elérhető módok között:

  • Gépkezelői üzemmód 1 – Megjelenítő képernyő

  • Gépkezelői üzemmód 2 – Munkaeszköz vezérlése

  • Gépkezelői üzemmód 3 – Vezetési mód vezérlő

  • Gépkezelői üzemmód 4 – Kúszósebesség vezérlője

A (30) felfele görgető nyíl és a (31) lefelé görgető nyíl a képernyők közötti váltásra vagy egy mód beállításainak váltására használhatók.

Az AccuGrade menü megjelenítéséhez nyomja meg egyszerre a (31) lefelé görgető nyilat és a (32) funkcióbillentyűt. További információt az alábbi, AccuGrade című szakaszban talál.

Gépkezelői üzemmód 1 – Megjelenítő képernyő

Ebben a módban három képernyő megjelenítésére van lehetőség: Digitális tachométer, Rendszerfeszültség és Üzemóra.



Illusztráció 5g01242569
A digitális tachométer megjelenítése (alapértelmezett indítási mód)


Illusztráció 6g01242622
A rendszerfeszültség megjelenítése


Illusztráció 7g01242648
Az üzemórák megjelenítése

Rendszerindításkor az alapértelmezett mód a digitális tachométer. A "Görgetés fel" és a "Görgetés le" gombok segítségével válthat a képernyők között. Az Üzemóra visszaállítható alapállapotba a "Görgetés fel" és a "Görgetés le" gombok 3 másodpercig tartó nyomva tartásával.

Gépkezelői üzemmód 2 – Munkaeszköz vezérlése

Az 1 gépkezelői üzemmódban nyomja meg egyszer a "Funkcióválasztó" gombot. A "Munkaeszköz vezérlése" képernyő segítségével megjelenítheti a gép emelési és billentési funkcióinak aktuális beállításait. A "Görgetés fel" és a "Görgetés le" gombokkal válthat a különböző beállítások között.



Illusztráció 8g01242657
A munkaeszköz vezérlése megjelenítése

A Munkaeszköz vezérlése képernyő három különböző móddal rendelkezik:

  • Finom vezérlés – 1 sáv

  • Közepes vezérlés – 2 sáv

  • Durva vezérlés – 3 sáv

Megjegyzés A Munkaeszköz vezérlése beállítás nem módosul a gyújtáskapcsoló kikapcsolásával.

Gépkezelői üzemmód 3 – Vezetés

Az 1 gépkezelői üzemmódban nyomja meg kétszer a "Funkcióválasztó" gombot. A "Vezetési mód vezérlő" képernyő segítségével megjelenítheti a "Vezetési mód vezérlő" funkció aktuális beállításait. A "Görgetés fel" és a "Görgetés le" gombokkal válthat a különböző beállítások között.



Illusztráció 9g01892289
A "vezetési mód vezérlő" megjelenítése

A "Vezetési mód vezérlő" három beállítással rendelkezik:

  • Normál mód – 1 sáv

  • Közepes mód – 2 sáv

  • Maximális mód 3 sáv

Megjegyzés A "Vezetési mód vezérlő" beállítása nem módosul a gyújtáskapcsoló kikapcsolásával.

Megjegyzés A munkagép egyre agresszívebben fog elindulni, leállni és kanyarodni ahogy egyre agresszívabb vezetés módot választ. Tesztelje a gépet egy nyílt területen, hogy kitapasztalja a munkagép működési jellemzőit.

Gépkezelői üzemmód 4 – Kúszósebesség vezérlője

Az 1 gépkezelői üzemmódban nyomja meg háromszor a "Funkcióválasztó" gombot. A "Kúszósebesség vezérlője" képernyő segítségével megjelenítheti a kúszósebesség vezérlőjének aktuális beállításait. A "Görgetés fel" és a "Görgetés le" gombok segítségével válthat a kúszósebesség vezérlője különböző beállításai között.

Megjegyzés A "Kúszósebesség vezérlője" beállítása nem módosul a gyújtáskapcsoló kikapcsolásával. További információt a kapcsoló működésével kapcsolatban a "Kúszósebesség vezérlője (24)" című szakaszban talál.



Illusztráció 10g01242658
A Kúszósebesség vezérlőjének megjelenítése

A Kúszósebesség vezérlője az alábbi tíz beállítással rendelkezik:

Táblázat 1
Beállítás  A teljes sebesség százaléka (hozzávetőlegesen)  
5% 
7% 
10% 
13% 
17% 
24% 
37% 
57% 
80% 
10  100% 

10. beállítás - A maximális beállítás használata esetén a "MAX" ikon jelenik meg.

AccuGrade (ha a felszereltség része)

Az alábbi útmutatók egy gyors áttekintést biztosítanak az AccuGrade funkcióhoz. Az AccuGrade részletes útmutatóját a következő szakaszban találja: Használati és karbantartási kézikönyv, SEBU8278.

  1. Ellenőrizze, hogy a lézervevő csatlakoztatva legyen a munkaeszközhöz, és megfelelően fel legyen szerelve a gépre.

  2. Az AccuGrade menü megjelenítéséhez nyomja meg egyszerre a (31) lefelé görgető nyilat és a (32) funkcióbillentyűt.

  3. Egy viszonyítási pont beállításához nyomja meg egyszerre a (30) felfelé görgető nyilat és a (31) lefelé görgető nyilat. Tartsa lenyomva a billentyűket, amíg a rendszer be nem állítja az értéket a számítógépen (körülbelül 3 másodperc). A képernyő a “0” értéket jeleníti meg, és egyszer felvillan.

  4. Az AccuGrade automatikus vezérlők engedélyezéséhez nyomja meg, majd engedje fel a jobb oldali botkormányon található gombot. Használja a kis botkormányt vagy a forgókapcsolót az automatikus vezérlők ideiglenes felülbíráláshoz.

  5. Az AccuGrade automatikus vezérlők letiltásához nyomja meg, majd engedje fel a jobb oldali botkormányon található kapcsolót.

  6. Nyomja meg és tartsa lenyomva a (30) felfelé görgető nyilat az AccuGrade módból való kilépéshez.

A vezetőfülke egyéb funkciói

Belső tetővilágítás

Belső tetővilágítás - A belső tetővilágítás bekapcsolásához nyomja meg a lámpa bármelyik oldalát. Kikapcsoláshoz állítsa a lámpát a középső pozícióra.

Zárószerkezet vezérlője



Illusztráció 11g01231722
Kartámaszok

Zárószerkezet vezérlője - Állítsa a kartámaszokat FELEMELT pozícióba a hidraulika-vezérlők zárolásához.

Megjegyzés Ha a kartámaszt FELEMELT pozícióba állítja, a rögzítőfék bekapcsol. Állítsa a kartámaszokat LEENGEDETT pozícióba és nyomja meg a rögzítőfék gombját a hidraulika-vezérlők bekapcsolásához.

Megjegyzés A motor beindításakor ki kell engedni a rögzítőféket a hidraulika-vezérlők bekapcsolásához. Ha üzemelés közben a kartámaszokat felemeli vagy leengedi, oldja ki a rögzítőféket a hidraulika-vezérlők bekapcsolásához.

Gázpedál



Illusztráció 12g01231723

Gázpedál - A motor fordulatszámának növeléséhez nyomja le a pedált. Engedje fel a pedált a motor fordulatszámának csökkentéséhez. A gázpedál visszaáll a sebességszabályozó által beállított állásra.

Standard ülés



Illusztráció 13g01231724
(35) Előre/hátra állítás

Standard ülés

Ülés felfüggesztése



Illusztráció 14g01243184
(35) Előre/hátra állítás
(37) A felfüggesztés beállítása

Előre-hátra állító kar ( 35) - Az ülés beállításához mozdítsa el a kart.

Magasság (37) - Az ülés felfüggesztésének beállításához forgassa a gombot. Nagyobb testsúlyú gépkezelő esetén forgassa a gombot az óramutató járásával megegyező irányba. Kisebb testsúlyú gépkezelő esetén forgassa a gombot az óramutató járásával ellentétes irányba.

Légrugós ülés



Illusztráció 15g01231726
(35) Előre/hátra állítás
(36) A felfüggesztés beállítása

Ülésfelfüggesztés

Ha növelni szeretné a felfüggesztés merevségét, nyomja be a (36) gombot. Ha a felfüggesztés merevségét csökkenteni kívánja, húzza ki a gombot.

Megjegyzés A motorindító kapcsoló kulcsának a BE helyzetben kell lennie az ülés merevségének növeléséhez.

Sebességszabályozó



Illusztráció 16g01231729

Sebességszabályozó - Ha állandó sebességgel kíván haladni, használja a sebességszabályozót. A sebesség növeléséhez nyomja felfelé a vezérlőkart. A sebesség csökkentéséhez nyomja lefelé a vezérlőkart.

Botkormány kezelőszervek

Az ebben a szakaszban található leírás a Caterpillar botkormány-kezelési sémára vonatkozik. Ez a séma az alapértelmezett azon gépek esetén, amelyek NINCSENEK felszerelve a választható kezelési sémák vagy a dedikált kezelési sémák funkciókkal.

További információt az Alternatív botkormány-kezelési sémával és a Dedikált kezelési sémával kapcsolatban a "Választható kezelési séma és Dedikált kezelési séma" című szakaszban talál.

További információt a Kiegészítő hidraulikavezérlőkkel kapcsolatban az alábbi, "Kiegészítő hidraulikavezérlők" című szakaszban talál.

Nem minden munkagép van felszerelve a jelen fejezetben bemutatott valamennyi kezelőegységgel.

Bal oldali botkormány



Illusztráció 17g01259300
Tájékoztató matrica a bal oldali botkormányhoz

Előre

Előrehaladás - Nyomja előre a botkormányt, ha előre kíván haladni.

Hátra

Hátramenet - Húzza hátra a botkormányt, ha tolatni szeretne.

Jobbra fordulás

Jobbra fordulás - Tolja jobbra a botkormányt, ha jobbra kívánja fordítani a gépet.

Balra fordulás

Balra fordulás - Tolja balra a botkormányt, ha balra kívánja fordítani a gépet.

Kürt

Kürt - Ha a kürtöt meg szeretné szólaltatni, nyomja meg kapcsolót. A kürtöt a személyzet riasztására használhatja.

Két sebesség vezérlő

Két sebesség - A nyúl üzemmód bekapcsolásához nyomja meg, majd engedje fel a bal oldali botkormány elején található kapcsolót. A nyúl üzemmód aktiválásához a Többfunkciós kapcsolónak is a kétsebességes állásban kell lennie. További információt a kapcsolóval kapcsolatban a "Többfunkciós kapcsoló a bal oldali kapcsolóhoz (5)" című szakaszban talál.

Megjegyzés Amikor "nyúl" üzemmódban halad, tartsa a munkaeszközt a talaj közelében. Ez a módszer maximálisra növeli a munkagép stabilitását.

Folyamatos áramlás vezérlője

Folyamatos áramlás - A folyamatos áramlás vezérlője folyamatosan ellátja a kiegészítő hidraulikakört hidraulikaolaj-árammal anélkül, hogy ehhez a kiegészítő hidraulikavezérlőt folyamatosan lenyomva kellene tartani. Nyomja meg és tartsa lenyomva a jobb oldali botkormányon található ( 1) vagy (2) kiegészítő hidraulikakapcsolót. Ha a felszereltség része, a jobb oldali botkormányon található forgókapcsolót is mozgathatja és lenyomva tarthatja. Nyomja le, majd engedje fel a folyamatos áramlás kapcsolóját a bal oldali botkormányon. A folyamatos áramlás kapcsolójának felengedését követően azonnal engedje fel a kiegészítő hidraulikus áramlás kapcsolóját vagy a forgókapcsolót. A folyamatos áramlás funkció akkor kapcsol be, ha a gépkezelő a folyamatos áramlás kapcsolóját felengedi egy másodperccel a kiegészítő hidraulikarendszer kapcsolójának megnyomása után. A kiegészítő hidraulikakör áramlásának leállításához a folyamatos áramlás kapcsolója és a kiegészítő hidraulikarendszer kapcsolója közül bármelyiket megnyomhatja.

Jobb oldali botkormány



Illusztráció 18g01259303
Tájékoztató matrica a jobb oldali botkormányhoz

Leengedés

Leengedés - A munkaeszköz leengedéséhez tolja előre a botkormányt.

Ürítés

Ürítés - A munkaeszköz lefelé billentéséhez mozdítsa jobbra a botkormányt.

Emelés

Emelés - A munkaeszköz felemeléséhez húzza hátra a botkormányt.

Billentés hátra

Billentés hátra - A munkaeszköz felfelé billentéséhez mozgassa balra a botkormányt.

Lebegés

Lebegés - A lebegés lehetővé teszi, hogy a munkaeszköz kövesse a talaj körvonalát.

Az alábbi körülmények aktiválják a gép lebegési funkcióját.

Állítsa a botkormányt az alsó pozícióba és nyomja meg a gombot. Ezzel aktiválta a lebegés funkciót. Most már elengedheti a gombot.

Mihelyt a lebegési funkció be van kapcsolva, visszaállíthatja a botkormányt az üres helyzetbe a lebegési funkció befolyásolása nélkül. A lebegés addig bekapcsolva marad, amíg a jobb oldali botkormány gombját újra meg nem nyomja. A lebegési funkció kikapcsol akkor is, ha a kanalat felemeli vagy leengedi.

Megjegyzés Ha a lebegési funkció engedélyezve van, az AccuGrade funkció le van tiltva.

Kiegészítő kirázás mód

A kiegészítő kirázás módban a munkaeszköz hirtelen mozgásokat végez. Ez akkor hasznos, ha vizes vagy tapadós anyagot kell hatékonyan kiborítani.

Mozgassa a forgókapcsolót az ÜRES helyzetbe 2 másodpercen belül három alkalommal a Kiegészítő kirázás mód aktiválásához. A kiegészítő kirázás mód bekapcsolva marad, miközben a forgókapcsolót előre és hátra mozgatja az ÜRES álláson keresztül. A normális kiegészítő vezérlési mód akkor tér vissza, ha a forgókapcsoló mozgása megszűnik.

Választható kezelési séma és Dedikált kezelési séma

Ha a munkagép fel van szerelve a Választható kezelési séma és a Dedikált kezelési séma funkciókkal, két lehetősége van a botkormányos vezérlés használata esetén:

  • Az "1" riasztásjelző világít, ha a Caterpillar botkormány-kezelési séma aktiválva van. Tekintse meg a fenti "Botkormány kezelőszervek" című szakaszt. Ez a szakasz tartalmazza az alábbi, 19 és 20 számú ábrákon látható Caterpillar botkormány-kezelési sémákra vonatkozó útmutatót az "1" számmal jelölt elemek értelmezéséhez.

  • A "2" riasztásjelző világít, ha az Alternatív botkormány-kezelési séma aktiválva van.

Az alábbi útmutató a botkormány működését mutatja be, ha az alternatív botkormány-kezelési séma van kiválasztva. Az alternatív botkormány-kezelési séma megváltoztatja a munkaeszköz vezérlését és a gép mozgását. A vezérlésbeli változásokat a "2" címkéjű elemek jelzik az 19 és 20 számú ábrákon.

További információt a Kiegészítő hidraulikavezérlőkkel kapcsolatban az alábbi, "Kiegészítő hidraulikavezérlők" című szakaszban talál.

Bal oldali botkormány



Illusztráció 19g01259305
Tájékoztató matrica a bal oldali botkormányhoz

Előrehaladás

Előre - Tolja előre a bal oldali botkormányt a munkagép bal oldalának előremozgatásához.

Tolja előre egyformán mindkét botkormányt, ha egyenes vonalban kíván előrehaladni a géppel.

Hátramenet

Hátra - Húzza hátra a bal oldali botkormányt a munkagép bal oldalának hátramozgatásához.

Húzza hátra egyformán mindkét botkormányt, ha egyenes vonalban kíván hátrafelé haladni a géppel.

Jobbra fordulás

Nyomja előre a bal oldali botkormányt, ha jobbra kívánja fordítani a gépet.

Nyomja a baloldali botkormányt előre, és húzza a jobboldali botkormányt hátra, ha gyorsan jobbra kívánja fordítani a gépet.

Kürt

Kürt - Ha a kürtöt meg szeretné szólaltatni, nyomja meg kapcsolót. A kürtöt a személyzet riasztására használhatja.

Két sebesség vezérlő

Két sebesség - A nyúl üzemmód bekapcsolásához nyomja meg, majd engedje fel a bal oldali botkormány elején található kapcsolót. A nyúl üzemmód aktiválásához a Többfunkciós kapcsolónak is a kétsebességes állásban kell lennie. További információt a kapcsolóval kapcsolatban a "Többfunkciós kapcsoló a bal oldali kapcsolóhoz (5)" című szakaszban talál.

Megjegyzés Amikor "nyúl" üzemmódban halad, tartsa a munkaeszközt a talaj közelében. Ez a módszer maximálisra növeli a munkagép stabilitását.

Leengedés

Leengedés - A munkaeszköz leengedéséhez mozgassa a botkormányt jobbra.

Emelés

Emelés - A munkaeszköz felemeléséhez mozgassa a botkormányt balra.

Folyamatos áramlás vezérlője

Folyamatos áramlás - A folyamatos áramlás vezérlője folyamatosan ellátja a kiegészítő hidraulikakört hidraulikaolaj-árammal anélkül, hogy ehhez a kiegészítő hidraulikavezérlőt folyamatosan lenyomva kellene tartani. Nyomja meg és tartsa lenyomva a jobb oldali botkormányon található ( 1) vagy (2) kiegészítő hidraulikakapcsolót. Ha a felszereltség része, a jobb oldali botkormányon található forgókapcsolót is mozgathatja és lenyomva tarthatja. Nyomja le, majd engedje fel a folyamatos áramlás kapcsolóját a bal oldali botkormányon. A folyamatos áramlás kapcsolójának felengedését követően azonnal engedje fel a kiegészítő hidraulikus áramlás kapcsolóját vagy a forgókapcsolót. A folyamatos áramlás funkció akkor kapcsol be, ha a gépkezelő a folyamatos áramlás kapcsolóját felengedi egy másodperccel a kiegészítő hidraulikarendszer kapcsolójának megnyomása után. A kiegészítő hidraulikakör áramlásának leállításához a folyamatos áramlás kapcsolója és a kiegészítő hidraulikarendszer kapcsolója közül bármelyiket megnyomhatja.

Jobb oldali botkormány



Illusztráció 20g01259306
Tájékoztató matrica a jobb oldali botkormányhoz

Előrehaladás

Előre - Tolja előre a jobb oldali botkormányt a munkagép jobb oldalának előremozgatásához.

Tolja előre egyformán mindkét botkormányt, ha egyenes vonalban kíván előrehaladni a géppel.

Hátramenet

Hátra - Húzza hátra a jobb oldali botkormányt a munkagép jobb oldalának hátramozgatásához.

Húzza hátra egyformán mindkét botkormányt, ha egyenes vonalban kíván hátrafelé haladni a géppel.

Balra fordulás

Nyomja előre a jobb oldali botkormányt, ha balra kívánja fordítani a gépet.

Nyomja a jobboldali botkormányt előre, és húzza a baloldali botkormányt hátra, ha gyorsan balra kívánja fordítani a gépet.

Ürítés

Ürítés - A munkaeszköz lefelé billentéséhez mozdítsa jobbra a botkormányt.

Billentés hátra

Billentés hátra - A munkaeszköz felfelé billentéséhez mozgassa balra a botkormányt.

Lebegés

Lebegés - A lebegés lehetővé teszi, hogy a munkaeszköz kövesse a talaj körvonalát.

Az alábbi körülmények aktiválják a gép lebegési funkcióját.

Állítsa a botkormányt az alsó pozícióba és nyomja meg a jobb oldali botkormányon található gombot. Ezzel aktiválta a lebegés funkciót. Most már elengedheti a gombot.

Mihelyt a lebegési funkció be van kapcsolva, visszaállíthatja a botkormányt az üres helyzetbe a lebegési funkció befolyásolása nélkül. A lebegés addig bekapcsolva marad, amíg a jobb oldali botkormány gombját újra meg nem nyomja. A lebegési funkció kikapcsol akkor is, ha a kanalat felemeli vagy leengedi.

Megjegyzés Ha a lebegési funkció engedélyezve van, az AccuGrade funkció le van tiltva.

Kiegészítő hidraulikavezérlők

Ha a munkaeszköz kábelköteggel is rendelkezik, csatlakoztassa azt a rakodókaron lévő elektromos csatlakozóhoz. Ha a magas áramlású munkaeszköz nem rendelkezik kábelköteggel, egy áthidaló dugaszt kell csatlakoztatni az elektromos csatlakozóhoz a munkaeszköz vezérléséhez. Az átkötő nélkül a gép nem juttat nagy áramlást a munkaeszközbe. Az áthidaló dugasz aktuális cikkszámára vonatkozó információkat az alkatrészek kézikönyvében találja meg.

Megjegyzés A nagy áramlás üzemmódhoz elektromos kapcsolat szükséges, amelyhez a csatlakozó a rakodókaron található. Tekintse meg a Használati és karbantartási kézikönyv, "A munkaeszköz csatlakozó kezelése" vagy a Használati és karbantartási kézikönyv, "A munkaeszköz üzemeltetése" című témaköröket további információkért.

Megjegyzés Ha a nagy áramlású munkaeszköz nem rendelkezik kábelköteggel, tekintse meg a munkaeszköz Használati és karbantartási kézikönyvét a munkaeszköz pontos csatlakoztatási útmutatójának megismeréséhez.



Illusztráció 21g01291620
Szabványos kiegészítő összekapcsolások


Illusztráció 22g01210266
Magas áramlású csatlakozások

Kiegészítő hidraulikavezérlő (A1) - Ezzel a vezérlővel a hidraulikaolaj áramlását lehet biztosítani a rakodókar kiegészítő csatlakozásaihoz. Kapcsolja be a vezérlőt, hogy a hidraulikaolaj eljusson a csatlakozóhoz ( K). Nagy áramlású munkaeszközök esetén kapcsolja be a vezérlőt, hogy a hidraulikaolaj eljusson a csatlakozóhoz (K1).

Kiegészítő hidraulikavezérlő (A2) - Ezzel a vezérlővel a hidraulikaolaj áramlását lehet biztosítani a rakodókar kiegészítő csatlakozásaihoz. Kapcsolja be a vezérlőt, hogy a hidraulikaolaj eljusson a csatlakozóhoz ( J). Nagy áramlású munkaeszközök esetén kapcsolja be a vezérlőt, hogy a hidraulikaolaj eljusson a csatlakozóhoz (J1).

Szekunder kiegészítő hidraulikavezérlő (C-) - Ezzel a vezérlővel a hidraulikaolaj áramlását lehet biztosítani a rakodókar kiegészítő csatlakozásaihoz. Nyomja le a vezérlőt, hogy a hidraulikaolaj eljusson a csatlakozóhoz ( M).

Szekunder kiegészítő hidraulikavezérlő (C+) - Ezzel a vezérlővel a hidraulikaolaj áramlását lehet biztosítani a rakodókar kiegészítő csatlakozásaihoz. Nyomja le a vezérlőt, hogy a hidraulikaolaj eljusson a csatlakozóhoz ( L).

Kiegészítő elektromos vezérlés (E)



Illusztráció 23g01107114
A rakodási kar jellemző elektromos összekapcsolása

Kiegészítő elektromos vezérlés "AUX 5" (C2) - Ez a vezérlőelem elektromos tápellátást biztosít egy háromállású eltérítőszelep szabályozásához, amely bizonyos munkaeszközökön található meg. Nyomja le és tartsa lenyomva a bal oldali botkormány kapcsolóját, hogy elektromos áramot biztosítson a (D) érintkező számára. A vezérlés kikapcsolásához engedje el a kapcsolót.

Kiegészítő elektromos vezérlés "AUX 6" (C1) - Ez a vezérlőelem elektromos tápellátást biztosít egy háromállású eltérítőszelep szabályozásához, amely bizonyos munkaeszközökön található meg. Nyomja le és tartsa lenyomva a bal oldali botkormány kapcsolóját, hogy elektromos áramot biztosítson a (C) érintkező számára. A vezérlés kikapcsolásához engedje el a kapcsolót.

Kiegészítő elektromos vezérlés "AUX 7" - Nyomja és tartsa lenyomva a bal oldali gombot, hogy elektromos áramot biztosítson a (B) érintkező számára. A vezérlés kikapcsolásához engedje el a kapcsolót. További információt a kapcsolóval kapcsolatban a "Többfunkciós kapcsoló a bal oldali kapcsolóhoz (5)" című szakaszban talál.

Caterpillar Information System:

C4.4 Engines For Caterpillar Built Machines Starting Aid (Glow Plug) Relay Circuit - Test
PL83 and PL87 Pipelayers Declaration of Conformity
C4.4 Engines For Caterpillar Built Machines Ignition Keyswitch Circuit and Battery Supply Circuit - Test
C4.4 Engines For Caterpillar Built Machines Engine Wiring Information
C4.4 Engines For Caterpillar Built Machines CID 0168 FMI 00
C4.4 Engines For Caterpillar Built Machines CID 0004 FMI 06
C4.4 Engines For Caterpillar Built Machines CID 0004 FMI 05
C4.4 Engines For Caterpillar Built Machines CID 0003 FMI 06
C4.4 Engines For Caterpillar Built Machines CID 0003 FMI 05
C4.4 Engines For Caterpillar Built Machines CID 0002 FMI 06
C4.4 Engines For Caterpillar Built Machines CID 0002 FMI 05
C4.4 Engines For Caterpillar Built Machines CID 0001 FMI 06
AP1055E Asphalt Paver Equipped with a Cat C6.6 Engine Declaration of Conformity
797F and 797F XQ Off-Highway Truck Hydraulic Fan System System Pressure - Release
924K, 930K, 938K, 950G II, 950H, 950K, 950L, 950M, 950M Z, 962G II, 962H, 962K, 962L, 962M, 962M Z, 966G II, 966H, 966K, 966L, 966M, 966M XE, 972G II, 972H, 972K, 972L, 972M, 972M XE, 980G II, 980H, 980K, 980L, 980M and 982M Wheel Loaders Automatic L Automatic Lubrication System - Test
C9.3 Engines for Caterpillar Built Machines Engine Oil Filter, Oil Filter Base and Oil Cooler - Remove and Install
3516B Engine for 994F and 994H Wheel Loaders Diagnostic Trouble Codes
Tier II Level Emissions Engine Repower for a 777D Off-Highway Truck {1000} Tier II Level Emissions Engine Repower for a 777D Off-Highway Truck {1000}
Procedure for Installing a Redesigned Jacket Water System on Certain C15 and C18 Generator Sets{1350, 1380, 1383} Procedure for Installing a Redesigned Jacket Water System on Certain C15 and C18 Generator Sets{1350, 1380, 1383}
C9.3 Engines for Caterpillar Built Machines Power Train Oil Cooler - Remove and Install
3516B Engine for 994F and 994H Wheel Loaders Event Codes
262C2 Skid Steer Loader, 277C2 and 287C2 Multi Terrain Loaders and 279C2 and 289C2 Compact Track Loaders Caterpillar Approved Work Tools
Bench Test Procedure for a 24M Motor Grader Transmission{3030, 3073, 3139} Bench Test Procedure for a 24M Motor Grader Transmission{3030, 3073, 3139}
986H Wheel Loader Machine Systems Speed Sensor (Transmission Output)
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.