XQP1100 Generator Set Caterpillar


Engine Air Cleaner Element (Single Element) - Inspect/Clean/Replace

Usage:

C32 JK4


KENNISGEVING

Laat de motor nooit draaien zonder dat het luchtfilterelement aanwezig is. Laat de motor nooit draaien met een beschadigd luchtfilterelement. Gebruik geen luchtfilterelementen met beschadigde plooien, pakkingen of afdichtingen. Vuil dat de motor binnenkomt, veroorzaakt vroegtijdige slijtage en schade aan de componenten van de motor. Luchtfilterelementen zorgen dat in de lucht aanwezige deeltjes niet in de luchtinlaat komen.



KENNISGEVING

Voer nooit onderhoud aan het luchtfilterelement uit terwijl de motor loopt, omdat hierdoor vuil in de motor terecht kan komen.


Luchtfilterelementen onderhouden

Als het luchtfilterelement verstopt raakt, kan de lucht het materiaal van het luchtfilterelement splijten. Ongefilterde lucht versnelt inwendige motorslijtage aanzienlijk. Uw Caterpillar dealer heeft de juiste luchtfilterelementen voor uw toepassing. Raadpleeg uw Caterpillar dealer voor het juiste luchtfilterelement.

  • Controleer het voorfilter (indien aanwezig) dagelijks op opgehoopt vuil en rommel. Verwijder vuil en rommel indien aanwezig.

  • Vanwege de bedrijfsomstandigheden (stof, vuil en rommel) moet het luchtfilterelement eventueel vaker een onderhoudsbeurt krijgen.

  • Het luchtfilterelement mag maximaal drie keer worden gereinigd als het element naar behoren gereinigd en geïnspecteerd wordt.

  • Het luchtfilterelement moet minstens een keer per jaar worden vervangen. Dit moet worden gedaan ongeacht het aantal keren dat het element is gereinigd.

Vervang alle vuile luchtfilterelementen door schone luchtfilterelementen. Vóór de installatie moeten de luchtfilterelementen grondig worden gecontroleerd op scheurtjes en/of gaatjes in het filtermateriaal. Inspecteer de pakking of afdichting van het luchtfilterelement op beschadiging. Houd geschikte luchtfilterelementen in voorraad.



Illustratie 1g06235341
Weergave van de luchtfilters van de achterste containerluiken.

Toegang tot de luchtfilters is via de achterste containerluiken, en over het generatorhuis.



Illustratie 2g06235325
Bovenaanzicht van de luchtfilters


Illustratie 3g02554059
Karakteristiek voorbeeld
(1) Deksel
(2) Luchtfilterelement

  1. Verwijder het luchtfilterdeksel (1). Verwijder het luchtfilterelement (2).

    Opm. Raadpleeg "Luchtfilterelementen reinigen".

  2. Dek de luchtinlaat af met tape om vuil buiten te houden.

  3. Reinig de binnenkant van het luchtfilterdeksel en huis met een schone, droge doek.

  4. Verwijder de tape van de luchtinlaat. Installeer een nieuw of gereinigd luchtfilterelement.

  5. Installeer het luchtfilterdeksel.

  6. Installeer en vergrendel de klem.

  7. Stel de vervuilingsindicator van het luchtfilter opnieuw in.

Luchtfilterelementen reinigen


KENNISGEVING

Caterpillar raadt gecertificeerde luchtfilterreinigingsdiensten aan die verkrijgbaar zijn bij Caterpillar dealers. Het door Caterpillar gebruikte reinigingsproces maakt gebruik van bewezen procedures om consistente kwaliteit en een levensduur van het filter te verzekeren die lang genoeg is.

Neem de volgende richtlijnen in acht als u het filterelement probeert te reinigen:

Klop of sla niet op het filterelement om stof te verwijderen.

Was het filterelement niet.

Gebruik perslucht onder lage druk om het stof uit het filterelement te verwijderen. De luchtdruk mag niet hoger zijn dan 207 kPa (30 psi) . Richt de luchtstroom in de uitlaat van het filterelement, en houd de spuitmond minstens 50 mm (2 ") van de uitlaatkant van het filterelement vandaan.

Gebruik nooit luchtfilters met beschadigde plooien, pakkingen of afdichtingen. Als vuil de motor binnenkomt, lopen de componenten van de motor schade op.


Het luchtfilterelement kan maximaal drie keer worden gebruikt als het element naar behoren wordt gereinigd en geïnspecteerd. Wanneer het luchtfilterelement wordt gereinigd, controleer het filtermateriaal dan op gaatjes of scheurtjes. Het luchtfilterelement moet minstens een keer per jaar worden vervangen. Dit moet worden gedaan ongeacht het aantal keren dat het element is gereinigd.

Gebruik schone luchtfilterelementen terwijl vuile elementen worden gereinigd.


KENNISGEVING

Reinig de filterelementen niet door erop te slaan of te kloppen. Dit zou de afdichtingen kunnen beschadigen. Gebruik geen filterelementen met beschadigde plooien, pakkingen of afdichtingen. Beschadigde elementen laten vuil door. Motorschade kan het gevolg zijn.


Inspecteer de luchtfilterelementen vóór het reinigen. Inspecteer de luchtfilterelementen op schade aan de afdichting, pakkingen en behuizing. Gooi beschadigde luchtfilterelementen weg.

Reinigen met perslucht

Perslucht kan worden gebruikt om luchfilterelementen tot drie keer toe te reinigen. Perslucht verwijdert geen afzetting van koolstof en olie. Gebruik gefilterde, droge lucht met een maximale druk van 207 kPa (30 psi). Houd het luchtmondstuk minstens 50 mm (2 inch) van de voorkant van het filterelement vandaan.

Opm. Als de luchtfilterelementen gereinigd zijn, gebruik dan altijd luchtdruk op de uitgangskant van het filterelement.

Opm. Luchtfilterelementen mogen vóór deze worden vervangen niet meer dan drie keer worden gereinigd.

Opm. Raadpleeg "Luchtfilterelementen inspecteren".

Luchtfilterelementen inspecteren

Inspecteer het schone droge voorfilterelement. Gebruik nooit een luchtfilterelement waarvan het filtermateriaal scheurtjes en/of gaatjes vertoont. Gebruik nooit een luchtfilterelement met beschadigde plooien, pakkingen of afdichtingen. Gooi beschadigde filterelementen weg.

Luchtfilterelementen opslaan

Als een luchtfilterelement dat in orde is bevonden, niet wordt gebruikt, kan het worden opgeslagen en later worden gebruikt.



Illustratie 4g00281694

Gebruik geen verf, waterdichte afdekking of plastic als bescherming voor het opslaan. De luchtstroom kan dan worden beperkt. Wikkel de filterelementen van het luchtfilter in Volatile Corrosion Inhibited (VCI) papier om ze tegen vuil en beschadiging te beschermen.

Berg het luchtfilterelement in een doos op. Markeer de buitenkant van de doos en markeer het luchtfilterelement. Noteer de volgende informatie:

  • Reinigingsdatum

  • Aantal reinigingsbeurten

Berg de doos op een droge plaats op.

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.