XQP1100 Generator Set Caterpillar


Coolant (DEAC) - Change

Usage:

C32 JK4
Reinig het koelsysteem en spoel dit door vóór de aanbevolen onderhoudsbeurt als er sprake is van het volgende:

  • De motor raakt vaak oververhit.

  • Er is schuim zichtbaar.

  • Olie is het koelsysteem binnengedrongen en heeft de koelvloeistof verontreinigd.

  • Brandstof is het koelsysteem binnengedrongen en heeft de koelvloeistof verontreinigd.


KENNISGEVING

Het gebruik van in de handel verkrijgbare koelsysteemreinigers kan schade aan de componenten van het koelsysteem veroorzaken. Gebruik uitsluitend koelsysteemreinigers die voor Caterpillar motoren zijn goedgekeurd.


Opm. Inspecteer de waterpomp en de thermostaat nadat het koelsysteem is afgetapt.

Aftappen

------ WAARSCHUWING! ------

Onder druk staand systeem: Hete koelvloeistof kan ernstige brandwonden veroorzaken. Om de vuldop van het koelsysteem te openen moet u de motor stoppen en wachten totdat de componenten van het koelsysteem zijn afgekoeld. Draai de drukdop van het koelsysteem langzaam los om de druk te ontlasten.




    Illustratie 1g06210367

  1. Stop de motor en laat hem afkoelen. Draai de vuldop van het koelsysteem langzaam los om eventueel aanwezige druk te ontlasten. Verwijder de vuldop van het koelsysteem.

  2. Open de aftapkraan (1) van het koelsysteem.

    Laat de koelvloeistof weglopen.


KENNISGEVING

Recycle of voer gebruikte motorkoelvloeistof op de juiste wijze af. Er zijn verschillende methoden voorgesteld om gebruikte koelvloeistof terug te winnen om ze in motorkoelsystemen te hergebruiken. De volledige destillatieprocedure is de enige methode die door Caterpillar wordt aanvaard voor het terugwinnen van gebruikte koelvloeistof.


Voor informatie over het afvoeren en recyclen van gebruikte koelvloeistof kunt u uw Caterpillar dealer of de Caterpillar Dealer Service Tools Group raadplegen:

Buiten Illinois 1-800-542-TOOL
In Illinois 1-800-541-TOOL
Canada 1-800-523-TOOL

Doorspoelen

  1. Spoel het koelsysteem met schoon water door om al het vuil te verwijderen.

  2. Sluit de aftapkraan (indien aanwezig). Reinig de aftapstoppen. Installeer de aftappluggen. Raadpleeg de handleiding Specificaties, SDNR3130, "Torque Specifications" voor meer informatie over de juiste aandraaimomenten.


    KENNISGEVING

    Vul het koelsysteem niet sneller dan met 19 l (5 Am. gallon) per minuut om luchtzakken te voorkomen.


  3. Vul het koelsysteem met een mengsel van schoon water en Catsnelwerkende koelsysteemreiniger. Voeg 0.5 L (1 pt) reinigingsmiddel per 15 L (4 US gal) van de koelsysteemcapaciteit toe. Installeer de vuldop van het koelsysteem.

  4. Start de motor en laat hem minstens 30 minuten stationair draaien. De temperatuur van de koelvloeistof moet ten minste 82 °C (180 °F) zijn.


    KENNISGEVING

    Door het onjuist of onvolledig spoelen van het koelsysteem kunnen koperen en andere metalen componenten schade oplopen.

    Zorg dat u het koelsysteem volledig doorspoelt met helder water om schade aan het koelsysteem te voorkomen. Blijf het systeem doorspoelen totdat alle resten van het schoonmaakmiddel volledig zijn verdwenen.


  5. Stop de motor en laat hem afkoelen. Draai de vuldop van het koelsysteem langzaam los om eventueel aanwezige druk te ontlasten. Verwijder de vuldop van het koelsysteem. Open de aftapkraan (indien aanwezig) of verwijder de aftappluggen van het koelsysteem. Laat het water weglopen. Spoel het koelsysteem door met schoon water. Zorg dat u de verwarming, indien aanwezig, en bijbehorende toevoer- en retourleidingen doorspoelt. Sluit de aftapkraan (indien aanwezig). Reinig de aftapstoppen. Installeer de aftappluggen. Raadpleeg de handleiding Specificaties, SDNR3130, "Torque Specifications" voor meer informatie over de juiste aandraaimomenten.

Koelsystemen met overmatige afzetting of verstopping

Opm. De volgende procedure werkt alleen goed als enige koelvloeistof door de componenten van het koelsysteem stroomt.

  1. Spoel het koelsysteem met schoon water door om al het vuil te verwijderen.

  2. Sluit de aftapkraan (indien aanwezig). Reinig de aftapstoppen. Installeer de aftappluggen. Raadpleeg de handleiding Specificaties, SDNR3130, "Torque Specifications" voor meer informatie over de juiste aandraaimomenten.


    KENNISGEVING

    Vul het koelsysteem niet sneller dan met 19 l (5 Am. gallon) per minuut om luchtzakken te voorkomen.


  3. Vul het koelsysteem met een mengsel van schoon water en Catsnelwerkende koelsysteemreiniger. Voeg 0.5 L (1 pt) reinigingsmiddel per 3.8 to 7.6 L (1 to 2 US gal) van de koelsysteemcapaciteit toe. Installeer de vuldop van het koelsysteem.

  4. Start de motor en laat hem minstens 90 minuten stationair draaien. De temperatuur van de koelvloeistof moet ten minste 82 °C (180 °F) zijn.


    KENNISGEVING

    Door het onjuist of onvolledig spoelen van het koelsysteem kunnen koperen en andere metalen componenten schade oplopen.

    Zorg dat u het koelsysteem volledig doorspoelt met helder water om schade aan het koelsysteem te voorkomen. Blijf het systeem doorspoelen totdat alle resten van het schoonmaakmiddel volledig zijn verdwenen.


  5. Stop de motor en laat hem afkoelen. Draai de vuldop van het koelsysteem langzaam los om eventueel aanwezige druk te ontlasten. Verwijder de vuldop van het koelsysteem. Open de aftapkraan (indien aanwezig) of verwijder de aftappluggen van het koelsysteem. Laat het water weglopen. Spoel het koelsysteem door met schoon water. Sluit de aftapkraan (indien aanwezig). Reinig de aftapstoppen. Installeer de aftappluggen. Raadpleeg de handleiding Specificaties, SDNR3130, "Torque Specifications" voor meer informatie over de juiste aandraaimomenten.

Vullen


    KENNISGEVING

    Vul het koelsysteem niet sneller dan met 19 l (5 Am. gallon) per minuut om luchtzakken te voorkomen.


  1. Vul het koelsysteem met koelvloeistof/antivries. Raadpleeg Bedienings- en onderhoudshandleiding, "Refill Capacities and Recommendations" (het gedeelte Onderhoud) voor meer informatie over koelsysteemspecificaties. Installeer de vuldop van het koelsysteem niet.

  2. Start de motor en laat stationair draaien. Voer het motortoerental op tot 1500 tpm. Laat de motor gedurende één minuut met hoog stationair toerental draaien om de holten van het motorblok van lucht te ontdoen. Stop de motor.

  3. Controleer het koelvloeistofpeil. Houd het koelvloeistofpeil binnen 13 mm (0.5 inch) onder de onderkant van de vulpijp. Houd het koelvloeistofpeil binnen 13 mm (0.5 inch) van het juiste niveau op het kijkglas (indien aanwezig).

  4. Reinig de vuldop van het koelsysteem. Inspecteer de pakking die zich op de vuldop van het koelsysteem bevindt. Als de pakking die zich op de vuldop van het koelsysteem bevindt, is beschadigd, gooit u de vuldop weg en installeert u een nieuwe. Als de pakking van de vuldop van het koelsysteem niet is beschadigd, voert u een druktest uit. Er wordt een 9S-8140 drukpomp gebruikt om de druktekst uit te voeren. De juiste druk is op de voorkant van de vuldop van het koelsysteem gestempeld. Als de vuldop van het koelsysteem de juiste druk niet kan handhaven, installeer dan een nieuwe vuldop.

  5. Start de motor. Inspecteer het koelsysteem op lekken en de juiste bedrijfstemperatuur.

Caterpillar Information System:

3512E Tier 4 Final Engines for Land Electric Drilling Engine Coupling
3512E Tier 4 Final Engines for Land Electric Drilling Coupling Fastener
3512E Tier 4 Final Engines for Land Electric Drilling Exhaust Support
Electric Starting Motor on Certain C7.1 Engines {1453} Electric Starting Motor on Certain C7.1 Engines {1453}
3512E Tier 4 Final Engines for Land Electric Drilling Water Pump
3512E Tier 4 Final Engines for Land Electric Drilling Engine Oil Pan
3512E Tier 4 Final Engines for Land Electric Drilling Fuel Filter (Primary)
New Water Pump Troubleshooting is Now Used for Certain C15 and C18 Machine Engines {1361, 7569} New Water Pump Troubleshooting is Now Used for Certain C15 and C18 Machine Engines {1361, 7569}
New Water Pump Troubleshooting is Now Used for Certain C15 and C18 Engines {1371, 7569} New Water Pump Troubleshooting is Now Used for Certain C15 and C18 Engines {1371, 7569}
336 and 336 GC Excavator Hydraulic System Oil Filter (Return) - Replace
C9.3B Engines for Caterpillar Built Machines Camshaft Bearings - Remove
Bluetooth Operator ID and Machine Security System (MSS) Normal Operation - Hydraulic Excavators
XQP1100 Generator Set Coolant (ELC) - Change
3512E Tier 4 Final Engines for Land Electric Drilling Fuel Lines
320GC, 320 and 323 Excavators Machine Systems Counterweight - Remove and Install
336 and 336 GC Excavator Radiator, Aftercooler and Oil Cooler Cores - Clean
120 and 120 AWD Motor Grader Stopping the Machine
3512E Tier 4 Final Engines for Land Electric Drilling NOx Reduction System (NRS) - Test
PM820, PM822, and PM825 Cold Planer Machine Systems Piston Motor (Hydraulic Fan) - Disassemble
PM820, PM822, and PM825 Cold Planer Machine Systems Piston Motor (Hydraulic Fan) - Assemble
330 GC and 330 Excavator Diesel Exhaust Fluid Filter - Replace - C7.1 Engine
Cat® Reman Announces Changes to the Remanufactured Injector Rocker Arms for 3406E, 3456, C15, C16, C18, C27, and, C32 Engines {1123} Cat® Reman Announces Changes to the Remanufactured Injector Rocker Arms for 3406E, 3456, C15, C16, C18, C27, and, C32 Engines {1123}
Cat® Reman Announces Changes to the Remanufactured Injector Rocker Arms for 3406E, 3456, C15, C16, C18, C27, and, C32 Machine Engines {1123} Cat® Reman Announces Changes to the Remanufactured Injector Rocker Arms for 3406E, 3456, C15, C16, C18, C27, and, C32 Machine Engines {1123}
Cat® Reman Announces Changes to the Remanufactured Injector Rocker Arms for 3406E and C15 Truck Engines {1123} Cat® Reman Announces Changes to the Remanufactured Injector Rocker Arms for 3406E and C15 Truck Engines {1123}
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.