C4.4 Marine Generator Set Caterpillar


Control Panel - Protection and Paralleling Unit (PPU) Control Panel (if equipped)

Usage:

C4.4 L1K
(Výrobní číslo MMC) Generátory

Pro generátor jsou k dispozici tři typy řídicích panelů. Řídicí panely jsou tyto: řídicí panel jednotky ochrany a fázování (PPU), standardní řídicí panel a prémiový řídicí panel. Tato část je věnována řídicímu panelu jednotky ochrany a fázování (PPU). Standardní řídicí panel a prémiový řídicí panel jsou popsány v této Příručce pro provoz a údržbu, "Řídicí panel (standardní řídicí panel a prémiový řídicí panel) (je-li ve výbavě))".

Řídicí panel jednotky ochrany a fázování (PPU)



Ilustrace 1g06122202
Řídicí panel jednotky ochrany a fázování (PPU)
(1) Tlačítko nouzového zastavení
(2) PPU
(3) Výstražné kontrolky
(4) Skříň řídicího panelu

Tlačítko nouzového zastavení (1) - Tlačítko nouzového zastavení (ESPB) se používá k vypnutí motoru v nouzové situaci. ESPB uzavírá přívod paliva a aktivuje vypnutí přívodu vzduchu.

PPU (2) - PPU řídí funkce generátoru.

Výstražné kontrolky (3) -



Ilustrace 2g06121613
PPU
(5) Indikátor alarmu
(6) Informační tlačítko
(7) Tlačítko "PŘESKOČIT"
(8) Tlačítko "START"
(9) Tlačítko "STOP" (resetovat)
(10) Indikátor běžícího motoru
(11) Indikátor stavu generátoru
(12) Indikátor jističe
(13) Tlačítko jističe (je-li ve výbavě)
(14) Tlačítko "REŽIM"
(15) Kontrolka pro ovládání v dálkovém režimu
(16) Tlačítko pro pohyb v nabídce DOLEVA
(17) Tlačítko "ZPĚT"
(18) Tlačítko pro pohyb v nabídce DOLŮ
(19) "Klávesa testu kontrolek"
(20) Tlačítko Select (Vybrat)
(21) Tlačítko pro pohyb v nabídce DOPRAVA
(22) Kontrolka potlačení alarmu
(23) Kontrolka stavu regulátoru
(24) Kontrolka napájení regulátoru
(25) Tlačítko pro pohyb v nabídce NAHORU
(26) Tlačítko "ZAZNAMENAT"
(27) Tlačítko "PROHLÍŽET"
(28) Zobrazovací oblast

PPU se ovládá tlačítky na panelu. Třemi tlačítky (8, 9 a 14) se ovládá startování a zastavování generátoru. Tlačítka (6, 7, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 24, 25, 26 a 27) umožňují obsluze získat přístup k informacím o generátoru. Tyto informace se zobrazují na displeji (28).

Indikátor alarmu (5) - Blikající dioda LED signalizuje, že stále existují alarmy, které nebyly potvrzeny. Nepřerušovaně svítící dioda LED signalizuje, že všechny alarmy jsou potvrzeny. ČERVENÁ DIODA LED je určena pro vypnutí. ZELENÁ DIODA LED je určena pro alarm.

Tlačítko "INFORMACE" (6) - Tímto tlačítkem se přepíná displej, aby zobrazoval seznam alarmů. Seznam obsahuje maximálně 30 alarmů.

Tlačítko "PŘESKOČIT" (7) - Tlačítko "PŘESKOČIT" se používá k zadání čísla při výběru nabídky. Každé nastavení má specifické číslo. Pomocí tlačítka "PŘESKOČIT" lze vybrat a zobrazit kterékoli nastavení bez složitého procházení nabídkami.

Tlačítko "START" (8) - Tlačítko "START" zahájí spouštěcí sekvenci. Aby tlačítko "START" fungovalo, musí být PPU v ručním režimu. Dálkovou kontrolku (15) nelze rozsvítit. Pro zhasnutí dálkové kontrolky stiskněte tlačítko "REŽIM" (14).

Tlačítko "STOP" (resetovat) (9) - Tlačítkem "STOP" se vypne běžící motor. Stisknutím tlačítka "STOP" se obejde doba vychládání.

Indikátor běžícího motoru (10) - Kontrolka signalizuje, že generátor je v činnosti.

Indikátor stavu generátoru (11) - Tato kontrolka signalizuje, že aktuální napětí a frekvence jsou v pořádku.

Indikátor jističe (12) - Kontrolka ukazuje, že je jistič sepnutý.

Tlačítko jističe (13) (je-li ve výbavě) - Tlačítkem jističe se provádí sepnutí a rozpojení jističe.

Tlačítko "REŽIM" (14) - Tlačítkem "REŽIM" se přepíná systém mezi možnostmi MÍSTNÍ START/STOP a "DÁLKOVÝ START/STOP". Kontrolka (15) svítí při "DÁLKOVÉM" ovládání.

Kontrolka pro ovládání v dálkovém režimu (15) - Indikátor svítí, je-li v činnosti tlačítko Režim. (14)

Tlačítko pro pohyb v nabídce DOLEVA (16) - Tímto tlačítkem se posunuje kurzor doleva při pohybu v nabídkách.

Tlačítko "ZPĚT" (17) - Tlačítkem "ZPĚT" se v nabídce přeskakuje o jeden krok vzad na předchozí zobrazení nebo úvodní obrazovku.

Tlačítko pro pohyb v nabídce DOLŮ (18) - Tímto tlačítkem se snižuje hodnota vybraného nastaveného bodu v nabídkách nastavení. Toto tlačítko se také používá pro přechod na druhý řádek, který zobrazuje hodnoty generátoru na displeji pro denní použití.

Tlačítko "VYBRAT" (20) - Toto tlačítko se používá k výběru zvolené funkce. Zvolenou funkci představuje podtržená volba v dolním řádku displeje.

Tlačítko pro pohyb v nabídce DOPRAVA (21) - Tímto tlačítkem se posunuje kurzor doprava při pohybu v nabídkách.

Kontrolka "potlačení alarmu" (22) - Tato kontrolka signalizuje, že je zapnuto "potlačení vstupu".

Indikátor stavu regulátoru (23) - Tato kontrolka signalizuje, že u jednotky probíhá samočinná kontrola a že jednotka funguje správně.

Indikátor napájení (24) - Tato kontrolka signalizuje, že je zapnut přídavný napájecí obvod stejnosměrného proudu akumulátoru.

Tlačítko pro pohyb v nabídce NAHORU (25) - Tímto tlačítkem se zvyšuje hodnota vybraného nastaveného bodu v nabídkách nastavení. Toto tlačítko se také používá pro přechod na druhý řádek, který zobrazuje hodnoty generátoru na displeji pro denní použití.

Tlačítko "ZAZNAMENAT" (26) - Toto tlačítko přesune zobrazení do tří dolních řádek za účelem zobrazení události a seznamu alarmů. Seznam uchovává 100 událostí. Tyto události se vymažou po vypnutí hlavní jednotky.

Tlačítko "PROHLÍŽET" (27) - Zadejte výběr čísla nabídky. Veškerá nastavení mají specifické číslo. Tlačítko "PROHLÍŽET" umožňuje uživateli vybrat kterékoli nastavení. Tlačítko "PROHLÍŽET" umožňuje uživateli zobrazit kterékoli nastavení bez nutnosti procházení všemi nabídkami.

Zobrazovací oblast (28) - Zobrazovací oblast ukazuje informace o generátoru.

Nabídka Servis

Do nabídky Servis lze vstoupit pouze pomocí tlačítka "PŘESKOČIT".

Pro přístup do nabídky Servis použijte následující postup.

  1. Stiskněte tlačítko "PŘESKOČIT".

  2. Pomocí tlačítek pro pohyb v nabídce NAHORU a DOLŮ přejděte na kanál 4980.

  3. Stiskněte tlačítko "VYBRAT".

  4. Pohybováním kurzoru a stisknutím tlačítka "VYBRAT" vyberte požadované funkce, časovače, vstupy či výstupy.

Alarmy

Následující kroky popisují funkci alarmu.

  1. Alarm se spustí. Začne blikat světlo alarmu.

  2. Displej automaticky zobrazuje informace alarmu.

  3. Přesuňte kurzor na pole "ACK" (POTVRDIT) a stisknutím tlačítka "VYBRAT" potvrďte alarm. Proveďte nezbytnou akci pro daný alarm.

  4. Alarm se deaktivuje, když se přestane vyskytovat stav, který způsobil aktivaci alarmu.

  5. Alarmy, které nejsou potvrzeny, jsou stále aktivní, jestliže bliká světlo alarmu.

  6. Pomocí tlačítek pro pohyb v nabídce procházejte seznamem alarmů.

Výstrahy

"VÝSTRAHA NAPĚTÍ AKUMULÁTORU" - Pokud řídicí modul zjistí napětí z alternátoru, které je pod nastavenou hodnotou pro nízké napětí, na displeji se zobrazí zpráva "BATTERY LOW V" (NÍZKÉ NAPĚTÍ AKUMULÁTORU). Rozsvítí se indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

"SELHÁNÍ ZASTAVENÍ" - Pokud řídicí modul rozhodne, že signál od snímače otáček motoru indikuje, že motor běží, ale neměl by běžet, na displeji se zobrazí zpráva "STOP FAIL" (SELHÁNÍ ZASTAVENÍ). Rozsvítí se indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

"VÝSTRAHA NÍZKÝ TLAK OLEJE" - Pokud řídicí modul zjistí, že tlak motorového oleje klesl pod nastavenou hodnotu pro nízký tlak oleje (výstrahu), na displeji se zobrazí zpráva "LOW OIL PRESS" (NÍZKÝ TLAK OLEJE). Rozsvítí se indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm. Tato výstraha je aktivní jen poté, co motor překročil Bezpečnostní nastavení časovače.

"VÝSTRAHA VYSOKÁ TEPLOTA CHLADICÍ KAPALINY" - Pokud řídicí modul zjistí, že teplota chladicí kapaliny motoru překročila nastavenou hodnotu pro vysokou teplotu chladicí kapaliny (výstrahu), na displeji se zobrazí zpráva "HIGH ENGINE TEMP" (VYSOKÁ TEPLOTA MOTORU). Rozsvítí se indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm. Tato výstraha je aktivní jen poté, co motor překročil "Bezpečnostní nastavení" časovače.

"VÝSTRAHA PŘETOČENÍ MOTORU" - Pokud otáčky motoru překročí nastavenou hodnotu pro přetočení motoru (výstrahu), na displeji se zobrazí zpráva "OVERSPEED" (PŘETOČENÍ MOTORU). Rozsvítí se indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

"VÝSTRAHA VYSOKÁ FREKVENCE GENERÁTORU" - Pokud řídicí modul zjistí, že výstupní frekvence generátoru překračuje nastavenou hodnotu pro vysokou frekvenci generátoru (výstrahu), na displeji se zobrazí zpráva "F/U FAILURE" (SELHÁNÍ F/U). Rozsvítí se indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

"VÝSTRAHA NÍZKÁ FREKVENCE GENERÁTORU" - Pokud řídicí modul zjistí, že výstupní frekvence generátoru klesla pod nastavenou hodnotu pro nízkou frekvenci generátoru (výstrahu), na displeji se zobrazí zpráva "F/U FAILURE" (SELHÁNÍ F/U). Rozsvítí se indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

"VYSOKÉ NAPĚTÍ GENERÁTORU VÝSTRAHA" - Pokud řídicí modul zjistí, že výstupní napětí generátoru překračuje nastavenou hodnotu pro vysoké napětí generátoru (výstrahu), na displeji se zobrazí zpráva "OVER VOLTAGE" (PŘEPĚTÍ). Rozsvítí se indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

"NÍZKÉ NAPĚTÍ GENERÁTORU VÝSTRAHA" - Pokud řídicí modul zjistí, že výstupní napětí generátoru je nižší než nastavená hodnota pro nízké napětí generátoru (výstrahu), na displeji se zobrazí zpráva "UNDER VOLTAGE" (PODPĚTÍ). Rozsvítí se indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

"VYSOKÁ TEPLOTA MAZACÍHO OLEJE ALARM" - Pokud řídicí modul zjistí vysokou teplotu mazacího oleje o hodnotě vyšší než 120 stupňů Celsia u čtyřválcových motorů a o hodnotě vyšší než 130 stupňů Celsia u šestiválcových motorů (výstrahu), na displeji se zobrazí zpráva "LUB OIL HIGH" (VYSOKÁ TEPLOTA MAZACÍHO OLEJE). Svítí indikátor alarmu.

"POTLAČENÍ VYPNUTÍ" - Pokud řídicí modul zjistí potlačení vypnutí motoru a spínač je nastaven na OVERRIDE (POTLAČENÍ), na displeji se zobrazí zpráva "S/D OVERRIDE" (POTLAČENÍ S/D). Rozsvítí se indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

"NÍZKÝ TLAK STARTOVACÍHO VZDUCHU VOLITELNÝ ALARM" - Pokud řídicí modul zjistí nízký tlak startovacího vzduchu (výstrahu), na displeji se zobrazí zpráva "START AIR P LOW" (NÍZKÝ TLAK STARTOVACÍHO VZDUCHU). Rozsvítí se indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

"NADMĚRNÁ TEPLOTA VINUTÍ NEBO LOŽISKA GENERÁTORU VOLITELNÝ ALARM" - Pokud řídicí modul zjistí nadměrnou teplotu ložiska generátoru (výstrahu), na displeji se zobrazí zpráva "GEN BRG OVER TEMP" (NADMĚRNÁ TEPLOTA LOŽISKA GENERÁTORU). Rozsvítí se indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

"HLADINA V EXTERNÍ PALIVOVÉ NÁDRŽI VOLITELNÝ ALARM" - Pokud řídicí modul zjistí nízkou hladinu paliva v externí palivové nádrži, na displeji se zobrazí zpráva "EXT FUEL T LOW" (NÍZKÁ HLADINA V EXTERNÍ PALIVOVÉ NÁDRŽI). Rozsvítí se indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

"VYSOKÁ TEPLOTA VÝFUKU VOLITELNÝ ALARM" - Pokud řídicí modul zjistí vysokou teplotu výfuku (výstrahu), na displeji se zobrazí zpráva "HIGH EXH TEMP" (VYSOKÁ TEPLOTA VÝFUKU). Rozsvítí se indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

"UNIKÁNÍ PALIVA POD VYSOKÝM TLAKEM VOLITELNÝ ALARM" - Pokud řídicí modul zjistí unikání paliva pod vysokým tlakem (výstrahu), na displeji se zobrazí zpráva "H P FUEL LEAK" (UNIKÁNÍ PALIVA POD VYSOKÝM TLAKEM). Rozsvítí se indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

"VODA V PALIVU VOLITELNÝ ALARM" - Pokud řídicí modul zjistí signál pro vodu v palivu (výstrahu), na displeji se zobrazí zpráva "WATER IN FUEL" (VODA V PALIVU). Rozsvítí se indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

Vypnutí

"VYPNUTÍ SELHÁNÍ STARTOVÁNÍ" - Pokud motor nenastartuje ani po předem nastaveném počtu pokusů, na displeji se zobrazí zpráva "F/U FAIL" (SELHÁNÍ F/U). Bude blikat indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

"VYPNUTÍ NOUZOVÉ ZASTAVENÍ" - Pokud je signál napětí na vstupu nouzového zastavení odpojen, na displeji se zobrazí zpráva "E-STOP" (NOUZOVÉ ZASTAVENÍ). Generátor nenastartuje, dokud neresetujete tlačítko nouzového zastavení. Je odpojeno napájení elektromagnetického ventilu paliva a elektromagnetu spouštěče. Bude blikat indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

"VYPNUTÍ NÍZKÝ TLAK OLEJE" - Pokud řídicí modul zjistí, že tlak motorového oleje klesl pod nastavenou hodnotu pro nízký tlak oleje (vypnutí), na displeji se zobrazí zpráva "LOW O P S/DOWN" (NÍZKÝ TLAK OLEJE VYPNUTÍ). Bude blikat indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm. Tato výstraha je aktivní jen poté, co motor překročil Bezpečnostní nastavení časovače.

"VYPNUTÍ VYSOKÁ TEPLOTA CHLADICÍ KAPALINY" - Pokud řídicí modul zjistí, že teplota chladicí kapaliny motoru překročila nastavenou hodnotu pro vysokou teplotu chladicí kapaliny (vypnutí), na displeji se zobrazí zpráva "HET S/DOWN" (VYSOKÁ TEPLOTA CHLADICÍ KAPALINY MOTORU VYPNUTÍ). Bude blikat indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm. Tato výstraha je aktivní jen poté, co motor překročil "Bezpečnostní nastavení" časovače.

"VYPNUTÍ PŘETOČENÍ MOTORU" - Pokud otáčky motoru překročí nastavenou hodnotu pro přetočení motoru (vypnutí), na displeji se zobrazí zpráva "F/U FAIL" (SELHÁNÍ F/U). Bude blikat indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

"VYPNUTÍ PŘÍLIŠ NÍZKÉ OTÁČKY MOTORU" - Pokud otáčky motoru klesnou pod nastavenou hodnotu pro příliš nízké otáčky motoru (vypnutí), na displeji se zobrazí zpráva "F/U FAIL" (SELHÁNÍ F/U). Bude blikat indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm. Tato výstraha je aktivní jen poté, co motor překročil "Bezpečnostní nastavení" časovače.

"VYPNUTÍ VYSOKÁ FREKVENCE GENERÁTORU" - Pokud řídicí modul zjistí, že výstupní frekvence generátoru překračuje nastavenou hodnotu pro vysokou frekvenci generátoru (vypnutí), na displeji se zobrazí zpráva "F/U FAIL" (SELHÁNÍ F/U). Bude blikat indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

"VYPNUTÍ NÍZKÁ FREKVENCE GENERÁTORU" - Pokud řídicí modul zjistí, že výstupní frekvence generátoru klesla pod nastavenou hodnotu pro nízkou frekvenci generátoru (vypnutí), na displeji se zobrazí zpráva "F/U FAIL" (SELHÁNÍ F/U). Bude blikat indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

"VYSOKÉ NAPĚTÍ GENERÁTORU VYPNUTÍ" - Pokud řídicí modul zjistí, že výstupní napětí generátoru překračuje nastavenou hodnotu pro vysoké napětí generátoru (vypnutí), na displeji se zobrazí zpráva "GENERATOR HIGH VOLT S/D" (VYSOKÉ NAPĚTÍ GENERÁTORU VYPNUTÍ). Bude blikat indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

"NÍZKÉ NAPĚTÍ GENERÁTORU VYPNUTÍ" - Pokud řídicí modul zjistí, že výstupní napětí generátoru je nižší než nastavená hodnota pro nízké napětí generátoru (vypnutí), na displeji se zobrazí zpráva "GENERATOR LOW VOLT S/D" (NÍZKÉ NAPĚTÍ GENERÁTORU VYPNUTÍ). Bude blikat indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

"PORUCHA ELEKTRONICKÉHO REGULÁTORU VYPNUTÍ" - Pokud řídicí modul zjistí poruchu elektronického regulátoru (vypnutí), na displeji se zobrazí zpráva "GOV FAIL S/DOWN" (PORUCHA REGULÁTORU VYPNUTÍ). Rozsvítí se indikátor alarmu a aktivuje se zvukový alarm.

Caterpillar Information System:

C4.4 Marine Generator Set Plate Locations and Film Locations
C4.4 Marine Generator Set Model View Illustrations
G3512 Generator Set Engine Exhaust Elbow - Remove and Install
C4.4 Marine Generator Set Safety Messages
PS097S and PS104S POWER SYSTEMS Machine Systems Wheel and Mounting
PS097S and PS104S POWER SYSTEMS Machine Systems Pump Drive
3512E and 3516E Marine Engines Nitrogen Oxide Sensor (Exhaust Outlet) - Remove and Install
C175-16 Locomotive Engines Fuel System Primary Filter/Water Separator - Clean/Replace
PS097S and PS104S POWER SYSTEMS Machine Systems Electric Motor (Hydraulic Pump)
C175-16 Locomotive Engines Maintenance Recommendations
PM820, PM822, and PM825 Cold Planer Machine Systems Counterbalance Valve - Remove and Install - Steering Valve
C2.4 Tier 4 Final Engines for Caterpillar Built Machines Service Information Report
C4.4 Marine Generator Set Control Panel - Premium Control Panel, and MCS Control Panel
New By-pass Valve Actuators Are Now Used on Certain G3500 Engines {1078, 5510} New By-pass Valve Actuators Are Now Used on Certain G3500 Engines {1078, 5510}
C2.4 Tier 4 Final Engines for Caterpillar Built Machines Diesel Particulate Filter Active Regeneration Occurrence Is Excessive
C2.4 Tier 4 Final Engines for Caterpillar Built Machines Engine Cranks but Does Not Start
C2.4 Tier 4 Final Engines for Caterpillar Built Machines Engine Does Not Crank
C2.4 Tier 4 Final Engines for Caterpillar Built Machines Engine Has Early Wear
Improved Wiring Harnesses Are Now Used on Certain Engines {1120, 1408, 1900} Improved Wiring Harnesses Are Now Used on Certain Engines {1120, 1408, 1900}
Improved Wiring Harnesses Are Now Used on Certain C15 Machine Engines {1290, 1408, 1900} Improved Wiring Harnesses Are Now Used on Certain C15 Machine Engines {1290, 1408, 1900}
C2.4 Tier 4 Final Engines for Caterpillar Built Machines Engine Has Mechanical Noise (Knock)
C2.4 Tier 4 Final Engines for Caterpillar Built Machines Data Link - Test
C2.4 Tier 4 Final Engines for Caterpillar Built Machines Electrical Power Supply - Test
C9.3 Tier 4 Final Engines Diesel Exhaust Fluid Lines
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.