323F SA and 323F LN Excavator Caterpillar


Safety Messages

Usage:

323F SA FA2
A gépen többféle különböző biztonsági figyelmeztető jel található. Ez a fejezet az ilyen veszélyes helyek pontos helyét, valamint a veszély leírását ismerteti. Ismerje meg az összes biztonsági figyelmeztető jelet.

Gondoskodjon róla, hogy valamennyi biztonsági figyelmeztető üzenet mindig jól olvasható legyen. Ha egy biztonsági figyelmeztető üzeneten a szöveget nem lehet elolvasni, tisztítsa meg, vagy cserélje ki az üzenetet. Ugyanígy, ha egy ábra nem jól látható, cserélje ki. A figyelmeztető üzeneteket ronggyal, vízzel és szappannal mossa le. A biztonsági figyelmeztető üzenetek megtisztításához ne használjon oldószert, benzint, vagy hasonló erős vegyi anyagot. Az oldószerek, a benzin és az erős vegyi anyagok feloldhatják a biztonsági figyelmeztető üzenet ragasztóanyagát. Ha a ragasztóanyag feloldódik, a biztonsági üzenet leeshet.

Ha egy biztonsági figyelmeztető üzenet megsérült vagy leesett, rakjon fel helyette újat. Ha olyan elemet cserélt ki, amelyen biztonsági figyelmeztető üzenet volt, gondoskodjon róla, hogy ugyanez az üzenet az új elemre is rákerüljön. Új biztonsági figyelmeztető üzenetek bármelyik Cat márkakereskedőnél beszerezhetők.



Illusztráció 1g02695946


Illusztráció 2g03732988


Illusztráció 3g03733029

Tilos elindítani! (1)

Ez a biztonsági üzenet a vezetőfülke jobb oldali ablakán található.



Illusztráció 4g01370904

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A gépet csak azt követően működtesse, és a gépen csak azt követően végezzen bármilyen munkálatot, hogy előzőleg olvasta és megértette a Használati és kezelési útmutatóban foglalt útmutatásokat és figyelmeztetéseket. Ha az ott leírt útmutatásokat és figyelmeztetéseket figyelmen kívül hagyja, személyi sérülés, sőt halálos baleset is bekövetkezhet. A könyvek bármely Caterpillar forgalmazónál hozzáférhetők. A megfelelő gondosság az Ön felelőssége.


Zúzódásveszély (2)

Ez a biztonsági figyelmeztető jel a vezetőfülke hátsó részén található.



Illusztráció 5g02061339

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Személyi sérülés következhet be, ha az ablak nincs reteszelve a fej fölötti részen; győződjön meg róla, hogy az automata zár be van kapcsolva.


Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Ablak (első)".

Túlterhelésjelző berendezés (3)

Ez a biztonsági üzenet a vezetőfülke jobb oldali ablakán található (ha van a munkagépen).



Illusztráció 6g01602013

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A gép túlterhelése hatással lehet a gép stabilitására, ami felboruláshoz vezethet. A felborulás súlyos személyi sérüléshez vagy halálos balesethez vezethet. Tárgyak felemelése előtt mindig kapcsolja be a túlterhelésre figyelmeztető eszközt.


Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Kezelőszervek".

Zúzódásos sérülés (4)

Ez a biztonsági üzenet a vezetőfülke jobb oldali ablakán található (ha van a munkagépen).



Illusztráció 7g01374035

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Zúzódásos sérülés. Súlyos sérülés vagy halálos baleset veszélye áll fenn. Mindig bizonyosodjon meg arról, hogy a gyorscsatlakozó a csapokhoz van rögzítve. Olvassa el a felhasználói kézikönyvet.


Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "A gyorscsatlakozó használata".

Elektromos vezetékek (5)

Ez a biztonsági figyelmeztető jel a vezetőfülkében található.



Illusztráció 8g01374045

------ VESZÉLY! ------

Áramütés veszély! A gépet és az adaptereket biztonságos távolságra tartsa a villamos távvezetékektől. Tartson 3 m (10 láb) plusz kétszer a szigetelőanyag hossza távolságot. Olvassa el a Használati és kezelési útmutatóban foglalt útmutatásokat és figyelmeztetéseket, ill. legyen tisztában azok tartalmával. Az útmutatások és figyelmeztetések figyelmen kívül hagyása, személyi sérüléshez, sőt halálos balesethez is vezethet.


Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Műszaki adatok".

Zúzódásveszély (6)

Ez a biztonsági üzenet a vezetőfülke jobb oldali ablakán található.



Illusztráció 9g01373971

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Zúzódásveszély! A gép elején található bizonyos csatlakozások (gém, kanálszár, gyorscsatlakozó, munkaeszköz) használata közben ügyelni kell arra, hogy a munkaeszközt a vezetőfülkétől távol tartsa. A munkaeszköz érintkezése a fülkével személyi sérülést vagy halált okozhat.


Ne végezzen hegesztést a ROPS-on (7), és ne fúrja meg azt



Illusztráció 10g01970802

Ez a biztonsági figyelmeztető jelzés a vezetőfülkében, a bal oldali oszlopon található (ha van).

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Szerkezeti rongálódás, felborulás, módosítás, változtatás, ill. nem megfelelő javítás gyengíthetik ennek a szerkezetnek a védelmi képességét, így hatálytalanítják a garanciát. Ne hegessze ill. ne fúrjon lyukakat a szerkezetbe. Keresse fel a Caterpillar forgalmazót, hogy megállapítsák a szerkezetre vonatkozó korlátozásokat, melyek nem hatálytalanítják a garanciáját.


A gép tanúsítása a tanúsítványon szereplő szabványok szerint történt. A munkagép maximális súlya, mely magában foglalja a gépkezelőt és a szerelékeket rakomány nélkül, nem haladhatja meg a tanúsító táblán szereplő értéket.

Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Védőberendezések (A gépkezelő védelme)".

Biztonsági öv (8)

Ez a biztonsági üzenet a vezetőfülke jobb oldali ablakán található.



Illusztráció 11g01370908

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Annak érdekében, hogy ne következzen be súlyos sérülés vagy halál, baleset ill. a gép felborulása esetén, mindig kapcsolja be a biztonsági övet a gép működtetésekor. Ha nem kapcsolja be a biztonsági övet a gép üzemeltetésekor, súlyos sérülés vagy halál következhet be.


Zúzódásveszély (9)

Ez a biztonsági üzenet a vezetőfülke jobb oldali ablakán található.



Illusztráció 12g01374048

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A vezetőfülke elülső részének vagy a vezetőfülke tetejének ütődő tárgyak veszélyt jelentenek, és személyi sérüléshez vagy halálos balesethez vezethetnek.

A vezetőfülkére fel kell szerelni az elülső védőszerkezetet és a felső védőszerkezetet, ha olyan felhasználási területen dolgozik, ahol leeső tárgyak fordulhatnak elő. Olvassa el a Használati és kezelési útmutatót.


Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Védőberendezések".

Alternatív botkormány-kezelési sémák (10)

Ez a biztonsági üzenet a vezetőfülke jobb oldali ablakán található (ha van a munkagépen).



Illusztráció 13g01374050

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Zúzódás veszély. A nem megfelelő joystick beállítás a gém, a kanálszár vagy a munkaeszköz kiszámíthatalan elmozdulását okozhatja, mely komoly sérüléseket vagy halált okozhat. A gép használata előtt ellenőrizze a joystick megfelelő beállítását. Olvassa el a Kezelési és karbantartási útmutatót.


Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Alternatív botkormány-kezelési sémák".

Product Link (11)

Ez a biztonsági üzenet a vezetőfülke jobb oldali ablakán található (ha van a munkagépen).



Illusztráció 14g01370917

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Ez a munkagép Caterpillar Product Link (adattovábbító) kommunikációs berendezéssel rendelkezik. Elektromos detonátorok használata esetén a kommunikációs berendezést le kell tiltani 12 m (40 láb) távolságra a robbantási területtől műholdas jeladós robbantásvezérlés esetén, illetve 3 m (10 láb) távolságra a robbantási területtől rádiótelefonos jeladós robbantásvezérlés esetén (vagy pedig a vonatkozó törvényi előírások által meghatározott távolságon belül). A bekapcsolt készülék zavarhatja a robbantási műveleteket, és súlyos, akár halálos sérülésekhez vezethet.

Ha a Product Link modul típusa nem azonosítható, a Caterpillar azt javasolja, hogy a robbantási körzettől már legalább 12 m (40 láb) távolságban tiltsa le a modult.


Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Product Link".

Zúzódásveszély (12)

Ez a biztonsági üzenet a vezetőfülke jobb oldali ablakán található (ha van a munkagépen).



Illusztráció 15g02282255

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Zúzódásveszély! A munkagép váratlanul és figyelmeztetés nélkül elmozdulhat, személyi sérüléseket vagy akár halált okozva.

Mielőtt elhagyná a gépet, engedje le a munkaeszközt a talajra, zárolja a kezelőszerveket, állítsa le a motort and vegye ki a kulcsot.


Nyomás alatti rendszer (13)

Ez a biztonsági figyelmeztető jel a hűtőrendszer nyomászáró sapkája mellett található.



Illusztráció 16g01371640

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Nyomás alatt lévő rendszer! A forró hűtőfolyadék súlyos égési sérüléseket vagy halált okozhat. A hűtőrendszer betöltőnyílásának kinyitásához, állítsa le a motort és várjon amíg a hűtőrendszer alkotóelemei lehűlnek. Lassan lazítsa meg a túlnyomást biztosító sapkát, hogy a rendszer túlnyomását megszüntesse. A hűtőrendszeren csak azt követően végezzen bármilyen karbantartást, hogy elolvasta és megértette a Használati és kezelési útmutatóban foglaltakat.


További információ: Használati és karbantartási kézikönyv, "Hűtőfolyadék szintjének ellenőrzése".

Aeroszolos hidegindító (14)

Ez a biztonsági figyelmeztető jel az előszűrő mellett található. A következő információ nem érvényes az éter indítássegítővel felszerelt gépekre.



Illusztráció 17g01372254

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Robbanásveszély! Tilos az éter! A gép bemenő levegő fűtéssel van felszerelve. Az éter használata robbanást vagy tüzet okozhat, mely személyi sérüléshez vagy halálhoz vezethet. Olvassa el és tartsa be a Használati és kezelési útmutatóban szereplő indítási eljárást.


A megfelelő indítási eljárással kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "A motor beindítása".

Bikaindítókábelek (15)

Ez a biztonsági figyelmeztető jelzés a megszakítópanelen található.



Illusztráció 18g01370909

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Robbanásveszély! A helytelenül csatlakoztatott indítókábelek robbanást okozhatnak, melyek súlyos személyi sérülést vagy halált eredményeznek. Az akkumulátorok külön rekeszekben lehetnek elhelyezve. Az indítókábeles indításra vonatkozó eljárással kapcsolatban lásd: Használati és kezelési útmutató.


Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Motor indítása bikaindítókábelekkel".

Gőzrobbanás (16)

Ha a felszereltség része, ez a figyelmeztető jel az üzemanyag-továbbító szivattyú tárolórekeszén található.



Illusztráció 19g01407639

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Robbanásveszély! Az üzemanyag-betöltő szivattyú rekeszében felhalmozódhat az üzemanyaggőz, amely az üzemanyag-betöltő szivattyú helytelen működése következtében begyulladhat. Ha nem tartja be az üzemanyag-betöltő szivattyúra vonatkozó üzemeltetési utasításokat, az személyi sérülést vagy halált okozhat. Olvassa el és kövesse a Használati és karbantartási kézikönyv üzemanyag-betöltő szivattyúra vonatkozó üzemeltetési utasításait.


Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Üzemanyag-továbbító szivattyú (feltöltés)".

A hidraulikatartály nyomásának kiengedése (17)

Ez a biztonsági figyelmeztető jel a hidraulikatartály tetején található.



Illusztráció 20g01371640

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

HIDRAULIKA TARTÁLY

ÁLLÓ MOTOR MELLETT LASSAN VEGYE LE A FEDELET, ÉS SZÜNTESSE MEG A TARTÁLY NYOMÁSÁT, NEHOGY A FORRÓ OLAJ ÉGÉSI SÉRÜLÉSEKET OKOZZON.


Zúzódásveszély (18)

A biztonsági figyelmeztető jelzés a kanálszár mindkét oldalán megtalálható.



Illusztráció 21g01385579

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A kanálszár vagy a gém mozgatásakor, illetve, ha a gépet anyagmozgatásra használják, ütközés veszélye áll fenn. Ha a gép működtetése közben a kanálszár vagy a gém közelében tartózkodik, az személyi sérülést vagy halált okozhat. A gép működtetése közben ne tartózkodjon a kanálszár vagy a gém közelében.


Nagynyomású munkahenger (19)

Ez a biztonsági figyelmeztető jelzés a munkagép két oldalán, a lánctalpfeszítő szerkezeten található.



Illusztráció 22g01076729

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Nagynyomású henger. Ne távolítson el egyetlen alkatrészt sem a hengerből, amíg minden nyomás meg nem szűnik. Ezzel megelőzheti az esetleges, személyi sérüléssel járó vagy halálos baleseteket.


A megfelelő beállítási eljárással kapcsolatban lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Lánctalp beállítása – Beállítás".

Forró felület (20)

Ez az üzenet a motortér külsején és belsején is megtalálható.



Illusztráció 23g01372256

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A motortér fedele és annak alkatrészei forrók lehetnek, amikor a motor jár, illetve közvetlenül a motor leállítása után. A forró részek vagy alkatrészek égési vagy személyi sérülést okozhatnak. Ügyeljen arra, hogy bőre ne érintkezzen ezekkel az alkatrészekkel, amikor a motor jár, vagy közvetlenül a motor leállítása után. Bőre védelme érdekében használjon védőruházatot vagy védőfelszerelést.


Zúzódásveszély (21)

Ez a biztonsági üzenet a munkagép hátulján mindkét oldalon megtalálható.



Illusztráció 24g01374060

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A gép forog. Tartson megfelelő távolságot. Ütközés veszélye áll fenn, ami súlyos sérüléshez vagy halálos balesethez vezethet.


Nagynyomású gáz (22)

Ez a biztonsági figyelmeztető jel a nyomástárolón található.



Illusztráció 25g01374065

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Nyomás alatti rendszer!

A hidraulikus nyomástárolók nagy nyomás alatt lévő gázt és olajat tartalmaznak. NE válassza le a vezetékeket, illetve ne szerelje szét a nyomás alatt lévő nyomástároló semmilyen alkatrészét. A nyomástároló vagy a nyomástároló bármely alkatrészének szervizelése előtt a gáz előtöltését teljesen meg kell szüntetni a nyomástárolóban a gépkönyv utasításainak megfelelően.

Az utasítások és figyelmeztetések figyelmen kívül hagyása személyi sérülést vagy halált eredményezhet.

Kizárólag száraz nitrogént használjon a nyomástárolók újbóli feltöltéséhez. Az egyedi berendezésekkel, valamint a nyomástárolók szervizelésére és töltésére vonatkozó részletes tudnivalókkal kapcsolatban forduljon a Cat márkakereskedőjéhez.


Bővebben lásd: Használati és karbantartási kézikönyv, "Munkaeszköz leengedése leállított motor mellett".

Leeső tárgyak elleni védőszerkezet (23)

Ez a biztonsági figyelmezető jel a leeső tárgyak elleni elülső védőszerkezet tetején található. Ez a biztonsági figyelmeztető jel a leeső tárgyak elleni védőszerkezet bal oldalán is megtalálható, a fülke tetején.



Illusztráció 26g02428757

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Ha a szerkezet megsérül, felborul, ha bármilyen módosítást vagy változtatást hajtanak végre rajta, vagy ha a javítását nem előírásszerűen végzik el, a szerkezet már nem tudja az eredeti védelmet biztosítani. Ezért ilyenkor érvényét veszti a szerkezetre vonatkozó garancia. A szerkezetet ne hegessze, és ne fúrjon bele lyukakat. Kérje ki egy Caterpillar forgalmazó véleményét azzal kapcsolatban, hogy a szerkezetre milyen feltételek mellett marad érvényben a garancia.


Caterpillar Information System:

C7 and C9 Industrial Engines Sensor Signal (Analog, Passive) - Test
Selective Catalytic Reduction Retrofit Aftertreatment Sensor (Data Link Type) - Test
323F SA and 323F LN Excavator and 323F LN MHPU Machine Systems Specifications Grease Lines
794 AC Off-Highway Truck Machine Systems Electric Retarder - Remove and Install
C3.4B Engines Solenoid Valve - Test
323F SA and 323F LN Excavator and 323F LN MHPU Machine Systems Specifications Auxiliary Hydraulic Lines
Procedure to Pin the Turbocharger Housing on Certain 3512C and 3516C Marine Engines {1052} Procedure to Pin the Turbocharger Housing on Certain 3512C and 3516C Marine Engines {1052}
C7 and C9 Industrial Engines Sensor Signal (Analog, Active) - Test
323F SA and 323F LN Excavator and 323F LN MHPU Machine Systems Specifications Front Lines
320D3 and 323D3 Excavators Machine System Specifications Hood
323F SA and 323F LN Excavator and 323F LN MHPU Machine Systems Specifications Boom Lighting
2014/10/10 Cat® Reman Now Offers Additional Long Blocks for Certain Engines {1000, 1201}
C175-16 PETROLEUM ENGINES Engine Oil Pan - Remove
C7 and C9 Industrial Engines Speed/Timing - Test
2014/10/10 Cat ® Reman Announces The Availability of a Multitude of Electronic Control Groups {1901}
323F SA and 323F LN Excavator Mirror - If Equipped
323F SA and 323F LN Excavator and 323F LN MHPU Machine Systems Specifications Boom Lines
323F SA and 323F LN Excavator and 323F LN MHPU Machine Systems Specifications Boom Lines
C3.4B Engines Solenoid Valve - Test - Coolant Diverter Valve
459-1187 Top End Overhaul Foundational Kit for 3508 Petroleum Engines{1000} 459-1187 Top End Overhaul Foundational Kit for 3508 Petroleum Engines{1000}
323F SA and 323F LN Excavator and 323F LN MHPU Machine Systems Specifications Boom Lines
320D2 and 323D2 Excavators Hydraulic System Hydraulic Oil Cooler
G3520H Generator Set Engine Water Pump - Disassemble
G3520H Generator Set Engine Water Pump - Assemble
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.