C4.4 Industrial Engine Caterpillar


Fluid Recommendations - Engine Oil

Usage:

C4.4 W23


NOTIFICARE

Aceste recomandări pot fi schimbate fără notificare prealabilă. Contactaţi reprezentantul local Cat pentru recomandările cele mai recente privind lichidele.


Ulei de motor recomandat de Caterpillar

  • API____________________American Petroleum Institute

  • SAE ____________________ Society of Automotive Engineers Inc

Cat DEO (Ulei pentru motoarele diesel)

Uleiurile Caterpillar au fost dezvoltate şi testate pentru a asigura performanţele optime şi durata maximă de viaţă pentru care au fost concepute şi încorporate în motoarele Caterpillar. În prezent, uleiurile Caterpillar sunt utilizate pentru umplerea din fabrică a motoarelor diesel. Aceste uleiuri sunt oferite de reprezentanţii Cat pentru o utilizare continuă la schimbarea uleiului de motor. Consultaţi reprezentantul Cat pentru informaţii suplimentare despre aceste uleiuri.

Datorită variaţiilor semnificative ale calităţii şi performanţei uleiurilor comerciale disponibile, Caterpillar face următoarele recomandări:

  • Cat DEO (Ulei pentru motor Diesel) (SAE 10W-30)

  • Cat DEO (Ulei pentru motor Diesel) (SAE 15W-40)

Formula uleiului de motor diesel Cat de mai multe clase conţine cantităţile corecte de detergenţi şi agenţi dispersanţi, având alcalinitate suficientă pentru a oferi performanţă superioară în motoarele diesel Caterpillar.

Uleiurile de motor diesel Cat, de mai multe clase sunt disponibile în diverse grade de vâscozitate care includ SAE 10W-30 şi SAE 15W-40. Pentru a alege clasa de viscozitate corectă în funcţie de temperatura ambiantă, consultaţi ilustraţia 1. Uleiurile de mai multe clase oferă viscozitatea corectă pentru un interval larg de temperaturi de operare. De asemenea, uleiurile de mai multe clase sunt eficiente pentru menţinerea consumului redus de ulei şi a nivelurilor reduse de depuneri pe pistoane.

Uleiul de motor diesel Cat de mai multe clase poate fi utilizat în alte motoare diesel şi pe benzină. Consultaţi ghidul producătorului motorului pentru a afla specificaţiile recomandate. Comparaţi specificaţiile cu specificaţiile uleiului de motor diesel Cat de mai multe clase. Standardele curente din domeniu pentru uleiurile de motor diesel Cat sunt indicate pe eticheta produsului şi pe fişele tehnice pentru produs.

Consultaţi reprezentantul Cat pentru codurile pieselor şi pentru dimensiunile disponibile de recipiente.

Notă Cat DEO cu gradul de vâscozitate SAE 15W-40 depăşeşte cerinţele de performanţă pentru următoarele categorii API: CI-4, CH-4, CG-4, CF-4 şi CF. Uleiul de motor diesel Cat, de mai multe clase, depăşeşte cerinţele de performanţă pentru specificaţiile Lichidului pentru carterul motorului 1 (ECF-1) Caterpillar. Cat DEO cu gradul de viscozitate SAE 15W-40 trece următoarele teste brevetate: griparea segmenţilor de piston, teste de control al uleiului, teste de uzură şi teste de funingine. Testele brevetate asigură faptul că uleiul Caterpillar de mai multe clase asigură performanţe superioare în motoarele diesel Caterpillar. În plus, uleiul de motor diesel Cat de mai multe clase depăşeşte multe dintre cerinţele de performanţă ale altor producători de motoare diesel. Prin urmare, acest ulei este o alegere excelentă pentru multe dintre flotele mixte. Uleiul cu performanţe cu adevărat ridicate este produs având la bază o combinaţie dintre următorii factori: teste standard în domeniu, teste brevetate, teste în teren şi experienţă anterioară cu formule similare. Concepţia şi dezvoltarea lubrifianţilor Caterpillar care sunt de înaltă performanţă şi calitate se bazează pe aceşti factori.

Notă Uleiurile comerciale care nu sunt produse de Caterpillar sunt a doua opţiune de uleiuri.

Uleiul comercial

  • Specificaţia pentru uleiul API CH-4 este specificaţia minimă acceptabilă pentru utilizare.

  • Specificaţia pentru uleiul API CI-4 este specificaţia comercială preferată pentru ulei.

Notă Pentru informaţii suplimentare referitoare la lubrifierea motorului, consultaţi Publicaţia specială, SEBU6251, "Caterpillar Commercial Diesel Engine Fluids Recommendations".

Recomandări privind viscozitatea lubrifiantului

Gradul de viscozitate SAE corespunzător al uleiului este determinat de temperatura ambiantă minimă în timpul pornirii la rece a motorului şi de temperatura ambiantă maximă în timpul funcţionării motorului.

Consultaţi figura 1 (temperatura minimă) pentru a determina viscozitatea necesară a uleiului pentru pornirea unui motor rece.

Consultaţi figura 1 (temperatura maximă) pentru a selecta viscozitatea uleiului pentru funcţionarea motorului la cea mai înaltă temperatură ambiantă anticipată.

Notă În general, folosiţi uleiul cu cea mai mare viscozitate disponibil pentru a satisface cerinţele pentru temperatură la pornire.

Dacă temperatura ambiantă la pornirea motorului necesită utilizarea uleiului de mai multe clase SAE 0W, gradul de viscozitate SAE 0W-40 este preferat faţă de SAE 0W-20 sau SAE 0W-30.



Ilustraţie 1g03347115

Notă În cazul utilizării sub temperatura ambiantă minimă recomandată, se recomandă utilizarea unei surse de căldură suplimentare.

Analiza S·O·S a uleiului

Caterpillar a dezvoltat un sistem de gestionare a întreţinerii care evaluează degradarea uleiului; sistemul detectează şi semnele precoce ale uzării componentelor interne. Instrumentul Caterpillar pentru analiza uleiului este numit Analiza S·O·S a uleiului şi este integrat în programul Servicii S·O·S. Analiza S·O·S a uleiului împarte analiza uleiului în trei categorii:

  • Analiza uzurii

  • Starea uleiului

  • Teste suplimentare

Analiza uzurii monitorizează particulele metalice, anumiţi aditivi din ulei şi câţiva agenţi de contaminare.

Analiza stării uleiului foloseşte unde infraroşii (IR) pentru a evalua formula chimică a uleiului. Analiza în infraroşu este utilizată şi la detectarea anumitor tipuri de contaminări.

Sunt utilizate teste suplimentare pentru a măsura contaminarea din apă, combustibil sau agent de răcire. Viscozitatea uleiului şi protecţia anticoroziune pot fi evaluate în funcţie de necesităţi.

Consultaţi Publicaţie specială, SEBU6251, "Recomandări privind lichidele pentru motoare Diesel comerciale Caterpillar" sau contactaţi reprezentantul Cat local pentru informaţii suplimentare legate de programul Analiza S·O·S a uleiului.

Informaţii suplimentare legate de perioada de service

La motoarele care funcţionează cu un combustibil cu conţinut ridicat de sulf, uleiul trebuie schimbat la 250 de ore. Consultaţi Recomandările privind fluidele, "Combustibilul" din acest manual pentru mai multe informaţii.

Caterpillar Information System:

C4.4 Industrial Engine Maintenance Interval Schedule
C32 Marine Engine Maintenance Interval Schedule
C4.4 Industrial Engine Refill Capacities
C18 Generator Set Coolant - Change
UPS 300, UPS 301, UPS 500, UPS 600, UPS 750 and UPS 900 Uninterruptible Power Supplies General Hazard Information
C18 Marine Engine Refill Capacities
C32 Marine Generator Set Refill Capacities
C8.7 Marine Engine Sensors and Electrical Components
C8.7 Marine Engine Fire Prevention and Explosion Prevention
C12.9 Marine Engines Overhaul (Major)
C15 and C18 Tier 4 Final Engines Engine Valve Lash - Inspect/Adjust
CX31-P600 Petroleum Transmission Transmission Hydraulic Control - Integral Pump Drive, No Retarder
CX31-P600 Petroleum Transmission Transmission Hydraulic Control - Side PTO, Retarder
2013/10/28 Caterpillar Marine Engine - Proper Operation "Quick Reference" {1000}
390F Excavator Machine Systems Swing System
CX31-P600 Petroleum Transmission Transmission Hydraulic Control - Side PTO, No Retarder
725C, 725C2, 730C, 730C2 and 730C, 730C2 EJECTOR Articulated Truck Systems Relief Valve (Transmission Hydraulic Control)
CX31-P600 Petroleum Transmission Transmission Covers - Dropbox
2014/07/18 New Power Distribution Panel Groups are Used On Certain Tier 2 3508, 3512, and 3516 Marine Engines {4493, 7451, 7490}
CX31-P600 Petroleum Transmission Speed Sensor (Engine) (Torque Converter Output)
3512B and 3516B Generator Set Engines with Dynamic Gas Blending Water Connection Group
3512B and 3516B Generator Set Engines with Dynamic Gas Blending Engine Oil Filter
3512B and 3516B Generator Set Engines with Dynamic Gas Blending Fuel Filter
G3306B Petroleum Generator Set Engines Timing - Calibrate
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.