3508, 3512, and 3516 Generator Sets Caterpillar


Cooling System Coolant (ELC) - Change

Usage:

3516 CAL
Folosiţi numai apă curată pentru spălarea sistemul de răcire când antigelul cu durată lungă de utilizare (ELC) este evacuat şi înlocuit.

Golirea sistemului de răcire

  1. Opriţi motorul şi lăsaţi-l să se răcească. Închideţi admisia de apă pentru circuitul separat al răcitorului intermediar (dacă există). Asiguraţi-vă că motorul nu va porni când sistemul de răcire este golit.

  2. Slăbiţi încet buşonul de umplere a radiatorului pentru a elibera presiunea. Scoateţi buşonul de umplere al radiatorului.


    Ilustraţie 1g00750410
    (1) Evacuarea lichidului de răcire


    Ilustraţie 2g00750411
    Locaţia buşoanelor de golire a sistemului de răcire
    (1) Radiatorul pentru răcirea uleiului
    (2) Pompă de apă
    (3) Blocul motor

    Notă Dacă motorul are încălzitor cu manta de apă, goliţi lichidul de răcire din încălzitor.

  3. Deschideţi evacuarea lichidului de răcire. Îndepărtaţi buşoanele de golire a sistemului de răcire. Permiteţi evacuarea antigelului.


NOTIFICARE

Debarasaţi-vă de antigelul uzat în mod corespunzător sau reciclaţi-l. Au fost propuse diverse metode pentru a recupera antigelul uzat pentru reutilizarea în sistemele de răcire. Singura metodă acceptată de Caterpillar pentru recuperarea antigelului este distilarea.


Pentru informaţii privind debarasarea şi reciclarea lichidului de răcire uzat, consultaţi dealerul Caterpillar sau consultaţi Dealer Service Tools Group (Grupul de unelte de service ale dealerului)Caterpillar :

În afara S.U.A. (309) 675-6277
În interiorul S.U.A. 1-800-542-TOOL
În Illinois 1-800-541-TOOL
Canada 1-800-523-TOOL
CSTG COSA Geneva, Elveţia 41-22-849 40 56

Curăţarea sistemului de răcire

  1. După ce sistemul de răcire a fost evacuat, spălaţi sistemul de răcire cu apă curată pentru a elimina orice depuneri.

  2. Închideţi evacuarea lichidului de răcire. Curăţaţi buşoanele de golire şi instalaţi-le.


    NOTIFICARE

    Pentru a evita aerarea nu umpleţi sistemul de răcire cu mai mult de 19 L (5 US gal) pe minut.


  3. Deschideţi admisia de apă pentru circuitul separat al răcitorului intermediar (dacă există). Umpleţi sistemul de răcire cu apă curată. Instalaţi buşonul de umplere al radiatorului. Operaţi motorul până când temperatura atinge 49 °C (120 °F) până la 66 °C (150 °F).

  4. Opriţi motorul şi lăsaţi-l să se răcească. Închideţi admisia de apă pentru circuitul separat al aftercooler-ului (dacă există). Asiguraţi-vă că motorul nu va porni când sistemul de răcire este golit. Slăbiţi încet buşonul de umplere a radiatorului pentru a elibera presiunea. Scoateţi buşonul de umplere al radiatorului.

  5. Deschideţi evacuarea lichidului de răcire. Scoateţi buşoanele de golire. Permiteţi evacuarea antigelului. Spălaţi sistemul de răcire cu apă curată. Închideţi evacuarea lichidului de răcire. Instalaţi dopurile de golire.

  6. Repetaţi etapele 3 , 4 şi 5.

Umpleţi sistemul de răcire al motorului


NOTIFICARE

Pentru a evita aerarea nu umpleţi sistemul de răcire cu mai mult de 19 L (5 US gal) pe minut.


  1. Umpleţi sistemul de răcire cu antigel cu durată lungă de utilizare (ELC). După umplerea sistemului de răcire, nu instalaţi buşonul de umplere al radiatorului.

  2. Deschideţi admisia de apă pentru circuitul separat al aftercooler-ului (dacă există). Porniţi motorul. Operaţi motorul pentru a purja aerul din cavităţile blocului motor. Permiteţi antigelului (ELC) să se încălzească şi permiteţi nivelului antigelului să se stabilizeze. Opriţi motorul.

  3. Verificaţi nivelul lichidului de răcire. Menţineţi antigelul la nivelul adecvat de pe vizor (dacă există). Dacă nu există vizor, menţineţi antigelul la circa 13 mm (0,5 inch) sub partea inferioară a conductei de umplere.

  4. Curăţaţi buşonul de umplere al radiatorului. Inspectaţi garniturile buşonului radiatorului. Dacă garniturile buşonului de umplere a radiatorului sunt deteriorate, aruncaţi vechiul buşon de umplere a radiatorului şi instalaţi un nou buşon de umplere a radiatorului. Dacă garniturile buşonului de umplere a radiatorului nu sunt deteriorate, utilizaţi o Pompă de presurizare 9S-8140 pentru testul de presiune a buşonului de umplere radiatorului. Presiunea corectă este ştanţată pe buşonul de umplere radiatorului. Dacă buşonul de umplere radiatorului nu menţine presiunea corectă, instalaţi un nou buşon de umplere a radiatorului.

  5. Porniţi motorul. Verificaţi sistemul de răcire a motorului pentru depistarea scăpărilor şi furtunelor defecte.
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.