C11 and C13 Petroleum Engines Caterpillar


Product Lifting

Usage:

C13 A5K


Ilustrace 1g00103219


OZNÁMENÍ

Šrouby s okem a ramena nikdy neohýbejte. Šrouby s okem a ramena zatěžujte vždy jen tahem. Mějte na paměti, že nosnost šroubu s okem se sníží, když je úhel mezi nosnými členy a břemenem menší než 90 stupňů.

Je-li potřeba odejmout nějakou součást pod určitým úhlem, použijte nosný článek, který je pro danou hmotnost správně dimenzovaný.


Při demontáži těžkých součástí užívejte kladkostroj. Motor zdvihejte za použití nastavitelného zdvihacího trámce. Všechny nosné členy (řetězy a lana) musí být vzájemně rovnoběžné. Řetězy a lana musí být kolmo k vršku předmětu, který je zvedán.

Některé demontáže vyžadují při zdvihání další příslušenství, aby se zajistilo správné vyvážení a tím bezpečnost.

Pokud zdviháte POUZE motor, použijte zdvihací oka, která jsou na motoru.

Zdvihací oka jsou konstruovaná a instalovaná podle toho, jaké je specifické aranžmá motoru. Úprava zdvihacích ok a/nebo úprava vedoucí ke změně hmotnosti motoru způsobí, že zdvihací oka jsou dále nepoužitelná. Pokud tyto změny činíte, jste odpovědni za zajištění vhodných zdvihacích prostředků. Poraďte se se zástupcem firmy Caterpillar a vyžádejte si informace týkající se správných pomůcek pro zvedání motoru.

Zvedání motoru s palivovou nádrží

------ VÝSTRAHA! ------

Závěsná oka nebo celá nádrž se mohou utrhnout a může dojít k úrazu, zvedá-li se naplněná nádrž. Před zdviháním nádrž úplně vypusťte.


Zvedání motoru s palivovou nádrží přimontovanou k motoru vyžaduje speciální zařízení a postupy. Nezvedejte tento celek, jestliže je v nádrži palivo. Poraďte se se zástupcem firmy Caterpillar a vyžádejte si informace týkající se řádného postupu při zvedání motoru společně s palivovou nádrží.

Caterpillar Information System:

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.