XQP1100 Generator Set Caterpillar


Product Installation

Usage:

C32 JK4

Inspectie bij ontvangst

Als de generator bij lage temperaturen wordt ontvangen, moet u de set tot kamertemperatuur laten opwarmen voordat u de beschermende verpakking verwijdert. Door de generator tot kamertemperatuur te laten opwarmen voorkomt u de volgende problemen:

  • Condensatie van water op koude oppervlakken

  • Vroegtijdige defecten als gevolg van vochtige wikkelingen

  • Vroegtijdige defecten als gevolg van vochtig isolatiemateriaal

Uitpakken

Generator verplaatsen

------ WAARSCHUWING! ------

Door een verkeerde hijsbevestiging kan de eenheid vallen waardoor letsel en schade worden veroorzaakt.



KENNISGEVING

Verwijder de motor en generator niet samen met behulp van de motorhijsogen.


Pak de uitrusting voorzichtig uit om krassen op geverfde oppervlakken te voorkomen. Breng de generator naar de montageplaats. Volg de instructies in het onderwerp "Product hijsen". De takel en de takelkabels dienen een vermogen te hebben dat groter is dan het gewicht van de generator.

Plaats

De plaats van de generator moet aan alle plaatselijke voorschriften voldoen. De plaats van de generator moet ook aan alle speciale industrievoorschriften voldoen. Plaats de generator in een ruimte die aan de volgende eisen voldoet:

  • Reinigen

  • Droog

  • Goed geventileerd

  • Gemakkelijk bereikbaar voor inspectie en onderhoud

Versper geen luchtinlaatopeningen. Versper geen afvoeropeningen. De luchtstroom moet deze openingen kunnen bereiken. Als de generator aan ruwe omstandigheden wordt blootgesteld, kan de generator ter plaatse worden aangepast door filters en anti-condensatieverwarming toe te voegen. Bovendien dient u een strenger periodiek onderhoudsschema op te stellen.

Opm. Raadpleeg voor verdere informatie betreffende de installatie van deze generatorset, de betreffende Toepassings- en installatiegids.

Beveiligingsinrichtingen

De vermogensafgifte aan de belasting van de generator dient altijd met een beveiliging tegen overbelasting te worden beschermd, zoals een hoofdschakelaar of zekeringen. De zekering moet de laagst mogelijke stroomsterkte hebben. Deze moet echter hoger zijn dan de nominale stroomsterkte voor vollast. Gewoonlijk wordt 115 procent van de stroomsterkte aanbevolen. Bepaal de sterkte van de zekeringen of de hoofdschakelaar in overeenstemming met NEMA, IEC en plaatselijke elektrische voorschriften.

Opslaan

Als de generator niet direct wordt geïnstalleerd, dient u het onderwerp "Productopslag" te raadplegen voor de juiste omstandigheden betreffende de opslag van de eenheid.

Aansluitingen voor stroomverbruik – uitgang van generatorset

Bij eenheden uitgerust met een onderbreker, moet de installateur de geleiders aansluiten en dimensioneren op basis van de ampèrecapaciteiten vermeld in de kolom 75° C (167° F) in Tabel 310.15(B) van de "National Electrical Code®, ANSI/NFPA 70". De te hanteren ampèrecapaciteit mag niet minder zijn dan 115 procent (115%) van de nominale maximumstroom in het circuit. Alle geleiderisolatie moet nominaal 90° C (194° F) of hoger zijn.

Toegang tot de installatie:

Deze statisch opgestelde motorgeneratoreenheid moet zodanig zijn geïnstalleerd dat toegang uitsluitend mogelijk is voor gekwalificeerde servicemedewerkers. Deze medewerkers moeten bekend zijn met de redenen waarom er voor de locatie toegangsrestricties gelden en met eventueel te nemen voorzorgsmaatregelen. Toegang moet alleen mogelijk zijn met een speciaal gereedschap, een slot met sleutel of met andere beveiligingsmiddelen, onder beheer van de instantie die voor de locatie verantwoordelijk is.

Accu's en onderhoud:

Deze statisch opgestelde motorgeneratoreenheid maakt gebruik van meerdere accu's om een stroomvoorziening van nominaal 24V DC te produceren.

Accuonderhoud moet worden uitgevoerd door of onder toezicht van gekwalificeerde medewerkers die bekend zijn met accu's en de daarbij vereiste voorzorgsmaatregelen. Zorg dat onbevoegde en niet gekwalificeerde medewerkers bij de accu's vandaan blijven.

Gebruik voor vervanging van accu's exemplaren met hetzelfde onderdeelnummer en van het volgende type: loodzuurhoudend, type met ontluchting.

------ WAARSCHUWING! ------

Voer de accu of accu's niet af met gebruik van vuur. De accu kan dan exploderen.


------ WAARSCHUWING! ------

Open de accu of accu's niet en beschadig deze niet. De vrijkomende elektrolyt is giftig en kan schade toebrengen aan de huid en de ogen.


------ WAARSCHUWING! ------

Een accu vormt een risico op elektrische schokken en hoge elektrische stroom als gevolg van kortsluiting. Neem de hieronder vermelde voorzorgsmaatregelen in acht bij het werken met accu's:

  • Draag geen horloge of sieraden of andere metalen voorwerpen

  • Gebruik gereedschap met isolerende handgrepen

  • Draag rubberen handschoenen en laarzen

  • Leg geen gereedschap of metalen onderdelen op accu's

  • Ontkoppel een laadstroombron voordat u accupolen aansluit of losmaakt

  • Controleer of de accu niet per ongeluk geaard is. Als de accu onbedoeld geaard is, maak deze aardverbinding dan los. Bij aanraking met een gedeelte van een geaarde accu kunt u worden blootgesteld aan een elektrische schok. Er is minder risico op een dergelijke elektrische schok wanneer bij installatie en onderhoud een dergelijke aarding eerst wordt losgemaakt (van toepassing op generatoren zonder geaarde stroomvoorziening)

Accu's met ontluchting

Bij de installatie van de motorgenerator moet voldoende ventilatie gegarandeerd zijn, zodat de gassen worden afgevoerd die zich in ontluchte accu's kunnen ontwikkelen tijdens opladen of als gevolg van materiaaldefecten.

De omkasting is uitgerust met een overstroomopvangbak. De eenheid moet tot op +/- 1 graad horizontaal nauwkeurig zijn opdat de overstroomopvang goed zou werken.

------ WAARSCHUWING! ------

Elektrolyt bestaat uit verdund zwavelzuur, deze vloeistof is schadelijk voor de ogen en de huid. Elektrolyt is elektrisch geleidend en corrosief. Volg de hieronder vermelde procedures:

  • Draag een veiligheidsbril die de ogen geheel omsluit en gebruik beschermende kleding

  • Als elektrolyt in aanraking komt met de huid, spoel dan onmiddellijk af met water

  • Als elektrolyt in aanraking komt met de ogen, spoel dan onmiddellijk grondig met water en roep medische hulp in

  • Verwijder eventueel gemorste elektrolyt met een middel dat zuur neutraliseert. In de praktijk wordt vaak een oplossing van 500 g (1 lb) natriumbicarbonaat met 4 l (1 US-Gall.) water gebruikt. De oplossing met natriumbicarbonaat wordt toegevoegd tot er geen chemische reactie (schuimvorming) meer merkbaar is. De resterende vloeistof moet met water worden weggespoeld en het betreffende oppervlak moet drogen.

------ WAARSCHUWING! ------

Loodzuurhoudende accu's zijn brandgevaarlijk omdat het loodzuur in de accu waterstofgas ontwikkelt.

  • ROOK NIET in de nabijheid van accu's

  • VERMIJD OPEN VUUR nabij accu's

  • Ontlaad de statische elektriciteit in uw lichaam voordat u accu's aanraakt door eerst een geaard metalen oppervlak aan te raken.

Uitlaatsysteem

De rookkanaal- en uitlaatleidingen moeten zijn ontworpen, geconstrueerd en geïnstalleerd in overeenstemming met de "Standard for the Installation and Use of Stationary Combustion Engines and Gas Turbines, NFPA 37" (Norm voor installatie en gebruik van statisch opgestelde verbrandingsmotoren en gasturbines).

Raadpleeg voor meer informatie over overwegingen in verband met de locatie van de uitlaatgasuitlaat , LEKX5361, "Power Module Installation Considerations".

Aansluitingen en niveaus van de brandstoftank



Illustratie 1g06266673
Grafische voorstelling van de invloed van de stand van de hendel op de aansluitingen van de brandstoftank
(1) Hendel voor brandstofklep

Brandstoftankaansluitingen kunnen worden omgeschakeld tussen interne en externe brandstofbron door de brandstofklephendel 90 graden te draaien.

Als de hendel in de verticale stand (A) is, is de externe tank uitgeschakeld, en zijn de interne tankpoorten open.



Illustratie 2g06266646
Hendel weergegeven in de verticale stand (A) (interne tankpoorten open)
(2) Slangen aan de externe brandstofbron
(3) Slangen aan de motor

Als de hendel (1) in de horizontale stand (B) is, is de interne tank uitgeschakeld, en staan de externe tankpoorten open.



Illustratie 3g06266660
Hendel (1) weergegeven in de horizontale stand (B) (externe tankpoorten open)


Illustratie 4g06265404
Weergave van de informatiesticker met de weergave van de brandstoftankaansluitingen


Illustratie 5g06265556
Overzichtscherm van de EMCP met brandstofniveau

Het brandstofniveau wordt weergegeven aan de bovenkant van het scherm van het eerste modulaire elektronische bedieningspaneel (EMCP: electronic modular control panel).



Illustratie 6g06265545
(2) Brandstofniveaumeter

Het brandstofniveau wordt ook weergegeven op een meetklokje op de bovenkant van de brandstofzender, naast de handmatige brandstofvuldop.

Caterpillar Information System:

C9.3B Engines for Caterpillar Built Machines Engine Oil Pan - Install
A New Recommendation for Spacing the AC Sensing Harness Pins Is Now Used on Certain C13, C15, and C18 Engines {1000, 1404, 1408} A New Recommendation for Spacing the AC Sensing Harness Pins Is Now Used on Certain C13, C15, and C18 Engines {1000, 1404, 1408}
XQP1100 Generator Set Electronic Modular Control Panel 4 (EMCP 4) - EMCP 4.3/4.4
336 and 336 GC Excavator Boom/Stick/Bucket Combinations
320 GC, 320 and 323 Excavator Boom, Stick and Bucket Operation
3512E Tier 4 Final Engines for Land Electric Drilling Radiator
320 GC, 320 and 323 Excavator Travel in Water and Mud
C280-16 Tier 4 Marine Engine and C280-12 Tier 4 Marine Engine Catalyst - Remove and Install - 16 Cylinder
320GC Excavator Engine Supplement Air Cleaner - Remove and Install
320GC Excavator Engine Supplement Battery - Remove and Install
120 and 120 AWD Motor Grader Braking System - Test
Bluetooth Operator ID and Machine Security System (MSS) System Components
XQP1100 Generator Set Product Lifting
Electric Fuel Priming Pump on Certain 3054C and C4.4 (Mechanical) Engines {1258} Electric Fuel Priming Pump on Certain 3054C and C4.4 (Mechanical) Engines {1258}
3512E Tier 4 Final Engines for Land Electric Drilling Turbocharger Speed Sensor
3512E Tier 4 Final Engines for Land Electric Drilling Fumes Disposal Filter
New Radiator Fans Are Now Used on Certain 3508, 3512, and 3516 Generator Sets {1356, 1360} New Radiator Fans Are Now Used on Certain 3508, 3512, and 3516 Generator Sets {1356, 1360}
An Improved Main Stator Slot Top Wedge Material Is Now Used on Certain G3520H Heavy-Duty Generator Sets {4450, 4453} An Improved Main Stator Slot Top Wedge Material Is Now Used on Certain G3520H Heavy-Duty Generator Sets {4450, 4453}
XQP1100 Generator Set Safety Messages
3512E Tier 4 Final Engines for Land Electric Drilling Event Codes
Incorrect Atmospheric Sensor and Ladder Clip Orientation May Cause Pin Breakage on Certain C11 and C13 Engines {1439} Incorrect Atmospheric Sensor and Ladder Clip Orientation May Cause Pin Breakage on Certain C11 and C13 Engines {1439}
C9.3B Engines for Caterpillar Built Machines Cylinder Liner - Remove
3512E Tier 4 Final Engines for Land Electric Drilling Solenoid Valve - Test
Base Mounted Recirculating Parts Washers {0374, 0599, 0680, 0699, 0700} Base Mounted Recirculating Parts Washers {0374, 0599, 0680, 0699, 0700}
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.