C4.4 Industrial Engine Caterpillar


Product Storage

Usage:

C4.4 JKT

Motor

Nebudete-li motor několik týdnů používat, steče mazací olej ze stěn válců a pístních kroužků. Na plochách vložek válců může vznikat koroze. Koroze na plochách vložek válců může vést k rychlejšímu opotřebení motoru a snížení životnosti.

Aby nedošlo k nadměrnému opotřebení motoru, dodržujte následující pokyny:

  • Proveďte veškerá doporučovaná mazání uvedená v této Příručce pro provoz a údržbu, "Seznam prací a intervalů pravidelné údržby" (část Údržba).

  • Jsou-li očekávány teploty pod bodem mrazu, zkontrolujte, zda je systém chlazení dostatečně chráněn proti zamrznutí. Viz Příručka pro provoz a údržbu, "Objemy provozních náplní a doporučení" (část Údržba).

Pokud je motor mimo provoz a jeho použití není plánováno, je nutné provést zvláštní opatření. V případě uvedení motoru mimo provoz na dobu delší než jeden měsíc doporučujeme provést kompletní ochranný postup.

Ujistěte se, že jsou výstupy modulu čistých emisí (CEM) a přípojky vstřikovačů kapaliny do výfuku dieselového motoru (DEF) zakryty víčky.

Aby se během skladování předešlo poškození přípojky vývodu výfukových plynů, nesmí hmotnost modulu CEM působit na vývod výfukových plynů.

Podrobnější informace o skladování motoru viz Zvláštní pokyny, SEHS9031, "Postup skladování produktů společnosti Caterpillar".

Prodejce CAT vám může pomoci s přípravou motoru na dlouhodobé skladování.

Aftertreatment (Dodatečná úprava)

Před odpojením napájení z akumulátoru je nutné dokončit dobu vychládání a vypouštění kapaliny DEF. Příliš brzké odpojení napájení může poškodit komponenty systému dodatečné úpravy. Více informací viz tato Příručka pro provoz a údržbu, "Odpojovací vypínač akumulátoru".

Skladování kapaliny DEF

Informace o maximální době a potřebné teplotě při skladování kapaliny DEF viz tabulka 1.

Tabulka 1
Teplota  Doba trvání 
10° C (50° F)  36 měsíců 
25° C (77° F)  18 měsíců 
30° C (86° F)  12 měsíců 
35° C (95° F)(1)  6 měsíců 
(1) Při 35 °C může dojít k výraznému zhoršení. Každou dávku před použitím zkontrolujte.

Skladování kapaliny DEF

Informace o skladování kapaliny DEF viz tabulka 1.

  1. Zajistěte provedení normálního vypnutí motoru a umožněte vypuštění kapaliny DEF. Příliš brzké odpojení napájení z akumulátoru může zabránit vypuštění systému kapaliny DEF. Více informací viz tato Příručka pro provoz a údržbu, "Odpojovací vypínač akumulátoru".

  2. Naplňte nádrž kapalinou DEF splňující všechny požadavky uvedené v normě ISO 22241-1.

  3. Abyste zabránili tvorbě krystalů, ujistěte se, že předtím byla připojena všechna vedení kapaliny DEF a elektrické přípojky.

  4. Ujistěte se, že je řádně nasazen uzávěr plnicího hrdla kapaliny DEF.

Skladování kapaliny DEF v nádrži

  • Pokud bylo zařízení v nečinnosti po dobu 2 měsíců či déle při 40° C (104° F), je nutné kapalinu DEF vypustit a znovu doplnit.

  • Pokud bylo zařízení v nečinnosti po dobu 4 měsíců či déle při 25° C (77° F), je nutné kapalinu DEF vypustit a znovu doplnit.

Konec uskladnění

Kapalina DEF má omezenou životnost, viz tabulka 1, ve které je uvedena doba a rozpětí teplot. Kapalinu DEF, která je mimo toto rozpětí, je NUTNÉ vyměnit.

Po ukončení skladování je nutné otestovat kvalitu kapaliny DEF v nádrži refraktometrem. Kapalina DEF v nádrž musí splňovat požadavky uvedené v normě ISO 22241-1 a odpovídat tabulce 1.

  1. Je-li to nutné, vypusťte nádrž a naplňte ji kapalinou DEF vyhovující normě ISO 22241-1.

  2. Vyměňte filtr kapaliny DEF, viz tato Příručka pro provoz a údržbu, "Filtr částic pro dieselové motory – Čištění/výměna".

  3. Ujistěte se, že je správně nasazen hnací řemen. Ujistěte se, že veškerá chladicí kapalina motoru a motorový olej mají správnou specifikaci a stupeň. Ujistěte se, že chladicí kapalina a motorový olej mají správnou hladinu. Spusťte motor.

  4. Pokud se aktivuje chyba, vypněte motor. Pokud má zařízení instalovánu kontrolku odpojení akumulátoru, systém DEF bude vypuštěn po zhasnutí kontrolky odpojení akumulátoru. Není-li kontrolka odpojení akumulátoru instalována a v systému je kapalina DPF, vyčkejte 10 či 15 minut, než se systém DEF vypustí. Poté opět spusťte motor.

  5. Pokud bude chyba nadále aktivní, viz publikace Řešení potíží, kde je uvedeno více informací.

Caterpillar Information System:

C4.4 Industrial Engine Reference Information
C4.4 Marine Generator Set Belt Guard
C4.4 Marine Generator Set Inlet Manifold Temperature Sensor
C4.4 Marine Generator Set Boost Pressure Sensor
VIMS Configuration Files for PLE640 are Downloaded as ".CFG" Instead of ".cfg"{7601, 7606} VIMS Configuration Files for PLE640 are Downloaded as ".CFG" Instead of ".cfg"{7601, 7606}
3512B Petroleum Engine Maintenance Interval Schedule
C3.3B and C3.8 Engines for Caterpillar Built Machines Diesel Particulate Filter Active Regeneration Occurrence Is Excessive
390F Excavator Machine Systems Upper Frame and Undercarriage Frame - Separate and Connect
3512C Engine Electric Starting Motor - Remove and Install
3512C HD and 3516C HD IPP Rental Power Modules Component Location
Cat® Command For Hauling MID 039 - CID 3454 - FMI 06
Cat® Command For Hauling MID 039 - CID 3454 - FMI 03
2014/06/30 Reman Pump and Motor Reference Chart {5058, 5070}
3500B Engines for Caterpillar Built Power Modules Temperature Sensor (Exhaust)
3500B Engines for Caterpillar Built Power Modules Cylinder Head Valves
3500B Engines for Caterpillar Built Power Modules Exhaust Manifold
C9.3 Marine Auxiliary Engines Engine Oil Sample - Obtain
3512C Engine Electronic Control Module (Engine) - Remove and Install
2014/05/07 Customer Wiring and Caterpillar® Electronic Technician (ET) Configuration for Kershaw Variable Pitch Software on Certain C32 Industrial Engines {1901, 1920}
C32 Tier 4 Final Marine Engines Fuel Priming Pump
3500B Engines for Caterpillar Built Power Modules Fan Drive
C175-16 Petroleum Engines Turbocharger Oil Lines
3500B High Displacement Crankcase Breather
2014/04/11 A New Oil Fill Tube and Oil Level Gauge Is Used on Certain C32 Marine Engines {1316, 1326}
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.