300.9D and 300.9D VPS Mini Hydraulic Excavator Caterpillar


Slope Operation

Usage:

300.9D DW2

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Ha emelkedőn felfelé, vagy lejtőn lefelé halad, közlekedjen lassan. 15 fokos vagy annál meredekebb lejtőkön/emelkedőkön a gép felborulhat, ami súlyos személyi sérüléshez vagy halálos balesethez vezethet. A géppel való közlekedés megfelelő eljárásával kapcsolatban lásd: Használati és kezelési útmutató.


------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Ha a lejtő vonalára merőlegesen halad, közelekedjen lassan. 10 fokos vagy annál meredekebb lejtőkön/emelkedőkön a gép felborulhat, ami súlyos személyi sérüléshez vagy halálos balesethez vezethet. A géppel való közlekedés megfelelő eljárásával kapcsolatban lásd: Használati és kezelési útmutató.


A különböző munkálatok biztonságos kivitelezése a következő tényezőktől függ: a munkagép típusa, amunkagép konfigurációja, amunkagép karbantartása, a munkagép működési sebessége, a talajviszonyok, a gépfolyadékok szintje és a kerékabroncsok nyomása. A legfontosabb tényezők azonban a gépkezelő hozzáértése és ítélőképessége.

A gép stabilitását legjobban egy megfelelően képesített gépkezelő határozza meg, aki betartja a Használati és karbantartási kézikönyv utasításait. A gépkezelők képzése a következő képességek fejlesztésére összpontosít: a munkavégzési és környezeti körülmények megfigyelése, a munkagép "érzése", a lehetséges veszélyek azonosítása és a munkagép biztonságos használata a helyes döntéshozatal révén.

Oldalirányú dombokon vagy lejtőkön való munka közben figyeljen a következő kulcsfontosságú pontokra:

Haladási sebesség - Nagyobb sebességnél a tehetetlenségi erők csökkentik a munkagép stabilitását.

A talaj vagy a felület érdessége - Egyenetlen talajon a munkagép stabilitása csökken.

Haladási irány - Ne haladjon a munkagéppel lejtőn oldalirányban. Ha van rá lehetőség, a munkagépet a lejtő irányában vezesse, fel vagy le. Amikor lejtőn dolgozik, mindig a munkagép nehezebbik része legyen dombnak felfelé.

Felszerelt berendezések - A következő alkatrészek kedvezőtlenül befolyásolhatják a munkagép egyensúlyát: a gépre szerelt berendezések, a munkagép konfigurációja, a súlyok és az ellensúlyok.

A felület típusa - A frissen feltöltött talaj besüppedhet a munkagép súlya alatt.

A talaj összetétele - A köves vagy nedves talaj jelentős mértékben csökkenti a munkagép húzóerejét és stabilitását. Köves talajon a gép könnyen oldalra csúszhat.

Kicsúszás a túlterhelés miatt - A túlterhelés a lejtőnek lefele néző lánctalpak vagy kerekek talajba fúródását okozhatja, ami megnöveli a munkagép kidőlését.

A lánctalpak vagy kerekek szélessége - A keskenyebb lánctalpak vagy kerekek még jobban elássák magukat, aminek következtében a munkagép stabilitása gyengül.

A munkagépen lévő teher magassága - Ha a munkagépen lévő teher magasabban van elhelyezve, csökken a gép stabilitása.

A használt berendezések - Bizonyosodjon meg, hogy ismeri a használt berendezések funkcióit és a munkagép stabilitására kifejtett hatásukat.

Működtetési módszerek - Az optimális stabilitás érdekében tartsa a munkaeszközöket a talaj közelében.

A munkagép rendszereinek működése lejtőn korlátozva van - A lejtőn való üzemelés kedvezőtlenül befolyásolja a munkagép különböző rendszereinek működését. Ezek a géprendszerek biztosítják a munkagép vezérlését.

Megjegyzés Ahhoz, hogy meredek lejtőn biztonságosan használható legyen a munkagép, speciális karbantartási munkálatokra lehet szükség. Ugyancsak szükség van a gépkezelő kiváló felkészültségére, valamint az adott munkálatnak megfelelő eszközökre. A helyes folyadékszint-követelményekre, valamint a munkagép rendeltetésszerű használatára vonatkozóan tanulmányozza a Használati és karbantartási kézikönyv megfelelő fejezeteit.

Caterpillar Information System:

300.9D and 300.9D VPS Mini Hydraulic Excavator Engine Stopping
300.9D and 300.9D VPS Mini Hydraulic Excavator Visibility Information
3116 and 3126 Marine Engines Reference Information
Cracking of the Aftercooler Radiator Cores on PM3516 XQ2000 Power Modules{1353} Cracking of the Aftercooler Radiator Cores on PM3516 XQ2000 Power Modules{1353}
C15 Petroleum Engines Before Starting Engine
349F and 352F Excavators Mirror - If Equipped
C175-16 Marine Engines Fuel System Operation
3516C and C175-16 Engines Selective Catalytic Reduction System Overview
Mobil-TracSystems/MTS {4198} Mobil-TracSystems/MTS {4198}
Procedure and Guidelines for Cleaning Phosphate Coated Track Pins {4169, 4171, 7950} Procedure and Guidelines for Cleaning Phosphate Coated Track Pins {4169, 4171, 7950}
Procedure for Water-Cooled Welding of Track Rollers {0679, 4180, 7950} Procedure for Water-Cooled Welding of Track Rollers {0679, 4180, 7950}
C175-16 Marine Engines Electronic Control Module (ECM)
300.9D and 300.9D VPS Mini Hydraulic Excavator Operator Station
C15 Petroleum Engines Fuel Priming Pump - Remove and Install
C15 Petroleum Engines Fuel Filter Base - Remove
TA19 Transmission Pump Drive - Install
C15 Petroleum Engines Fuel Filter Base - Install
C15 Petroleum Engines Alternator Is Noisy
349F and 352F Excavators Engine Starting
C13 and C15 Generator Set Engines Aftercooler - Test
C15 Petroleum Engines Turbocharger - Remove
Ice in the Cooling Systems of C175-16 Generator Sets{1350} Ice in the Cooling Systems of C175-16 Generator Sets{1350}
UPS 1000Z, UPS 1200Z, UPS500G and UPS600G Uninterruptible Power Supplys Safety Signs and Labels
UPS 1000Z, UPS 1200Z, UPS500G and UPS600G Uninterruptible Power Supplys General Hazard Information
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.