966M and 972M Wheel Loaders Caterpillar


Secondary Steering - Test

Usage:

972M A78

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

A kiegészítő kormánymű kipróbálása előtt ellenőrizni kell, hogy rendesen működik-e az üzemi fék.

A kiegészítő kormánymű kipróbálása közben személyi sérülés, halál és anyagi kár keletkezhet, ha nem működik az üzemi fék.

Próbálja ki az üzemi féket, mielőtt a kiegészítő kormányművet kipróbálná.


Végezze el az alábbi műveleteket a másodlagos kormánymű ellenőrzéséhez. Az EH kormányművel felszerelt munkagépek esetében a rendszer tartalmazza a redundáns szabályozó rendszert, és - ha a felszereltség része - a redundáns kormányzó szivattyú rendszerét. A lépéseket megkívánhatják a helyi előírások.

Bizonyosodjon meg arról, hogy nincsenek veszélyforrások a teszt területen. A teszt területnek vizszintesnek és jól beláthatónak kell lenni. A munkagépet kettes sebességfokozatban üzemeltesse.

Ügyeljen arra, hogy minden nyomástároló legyen megfelelően feltöltve. Bizonyosodjon meg arról, hogy a munkaeszközön nincs terhelés. A munkagépet a kanállal vagy munkaeszközzel együtt tegye szállítás pozícióba, a munkagépet pedig semleges üzemmódra.

A redundáns kormányzó szivattyú egy elektromosan vezérelt szivattyú (ha a felszereltség része). A szivattyút a redundáns kormánymű tesztjének futtatásával lehet ellenőrizni. A teszt ellenőrizni fogja a redundáns kormányzó szivattyút (ha a felszereltség része) és a redundáns kormánymű szabályozószelepeit (ha a felszereltség része).

------ FIGYELMEZTETÉS! ------

Ha a szekunder kormányzás bekapcsol az üzemeltetés során, azonnal állítsa le a gépet egy biztonságos helyen. Vizsgálja át a munkagépet és javítsa ki a hibát, ami a másodlagos kormányzás bekapcsolásához vezetett.

Ne működtesse tovább a munkagépet, ha a másodlagos kormányzás aktív.

Ha üzemeltetés közben teljesen elveszíti a kormányzás feletti uralmat, az személyi sérülést vagy halált okozhat.

Az akkumulátoroknak normál töltéssel kell rendelkezniük. A másodlagos kormányzás elektromos rendszerének megfelelő munkaállapotban kell lennie. Alacsony töltésű akkumulátor, hiba az akkumulátorban, az akkumulátor cellákban vagy az elektromos áramkörben, a másodlagos kormányzás elvesztését okozhatja. Személyi sérülés és/vagy a munkagép károsodása fordulhat elő.


Megjegyzés Mielőtt a másodlagos kormányzás tesztelését futtatnák, a munkagépnek az alábbi előírásoknak kell megfelelnie.

  • Ha a felszereltség része a bal oldali kormányművezérlés, a bal oldali kartámasznak lefele, lezárt pozícióban kell állnia.

  • A motort üzemeltetni kell.

  • A rögzítőféknek behúzva kell lennie.

  • A sebességváltónak SEMLEGES pozícióban kell lennie.

  • Az első kerekek előtti területnek akadálymentesnek kell lennie, személyzet sem tartózkodhat ott.

Megjegyzés Győződjön meg arról, hogy a másodlagos kormányzás kijelző sárgán világít a teszt során. A világító lámpa jelzi, hogy a tesztet aktiválták. Ha a másodlagos kormányzás kijelző nem sárgán világít, nézze meg, hogy fennállnak-e a kezdeti követelmények.

  1. Válassza ki a másodlagos kormánymű tesztjét a grafikus kijelzőn. A teszt a "Service" (Szerviz) részben található, a "Functions" (Funkciók) alatt. A teszt automatikusan elkezdődik, és 10 másodpercig fut.

  2. Ha a felszereltség része a redundáns kormányzó szivattyú, a szivattyú maximum 10 másodperces időtartamra működésbe lép. Ez alatt az idő alatt a rendszer megméri és visszaigazolja, hogy a redundáns szivattyú által biztosított nyomás az előírt műszaki adatokon belül van-e.

  3. A redundáns szabályozó rendszer működőképességének ellenőrzéséhez végezze el a következő kormányzási műveleteket, és győződjön meg róla, hogy a munkagép mozgása megfelel-e a teszt alatti, mindegyik kormányzási műveletnek:

    1. Kormányozzon balra

    2. Kormányozzon középre

    3. Kormányozzon jobbra

      Megjegyzés Ha a kerekek nem a kormányzási parancsnak megfelelően működnek, lépjen kapcsolatba Cat márkakereskedőjével.

    Megjegyzés A redundáns kormányzó szivattyú megóvása érdekében a másodlagos kormánymű tesztje 10 másodperc után leáll. Ha a másodlagos kormányzás teszt lezárul, a vészjelző már nem sárgán fog világítani.

  4. A másodlagos kormányzás kijelzője a teszt során sárgásan fog világítani. Ha a vészjelző fénye kialszik a teszt után az azt jelenti, hogy a teszt sikeres volt és a kormányzási teljesítmény a normál szinten van.

    Megjegyzés Ha a másodlagos kormányzás kijelzője borostyán színnel világít, akkor a teszt hibát jelzett. A megjelenő figyelmeztető jelzés utasításait követni kell. Lépjen kapcsolatba helyi Cat márkakereskedőjével.

Caterpillar Information System:

980H Wheel Loader Braking System Parking Brake System Pressure - Test
966M and 972M Wheel Loaders Steering Cylinder Bearings - Lubricate
980H Wheel Loader Engine Supplement Engine Oil Filter and Oil Filter Base - Remove and Install
980H Wheel Loader Braking System Service Brake Wear Indicator - Check
836K Landfill Compactor, 834K Wheel Dozer and 988K Wheel Loader C18 Engine Supplement Hood - Remove and Install
980H Wheel Loader Electrohydraulic System Control Valve (Auxiliary)
980H Wheel Loader Engine Supplement Engine Oil Cooler - Remove and Install
966M and 972M Wheel Loaders Transmission Oil - Change
980H Wheel Loader Braking System Brake System Air - Purge
980H Wheel Loader Electrohydraulic System Pump Control Valve
D6T Track-Type Tractor Systems Location of Components (Undercarriage)
D6T Track-Type Tractor Systems General Information (Undercarriage)
988K XE Wheel Loader Machine Systems Lift Cylinder - Remove and Install
980H Wheel Loader Braking System Parking Brake - Test
980H Wheel Loader Braking System Parking Brake - Manual Release
980H Wheel Loader Braking System Parking Brake Control Cable - Adjust
980H Wheel Loader Braking System Parking Brake Actuator - Adjust
2013/09/27 New Alternator Guard Now Used on AD30 Underground Articulated Trucks {7154}
2013/09/27 New Alternator Guard Now Used on AD45B and Certain AD55 Underground Articulated Trucks {7154}
980H Wheel Loader Electrohydraulic System Main Control Valve and Mounting - Block Handling
980H Wheel Loader Electrohydraulic System Main Control Valve and Mounting
D5N Track-Type Tractor TA2 Technical Inspection{0372, 1000, 7000, 753T, 7565} D5N Track-Type Tractor TA2 Technical Inspection{0372, 1000, 7000, 753T, 7565}
980H Wheel Loader Steering System Steering Cylinder and Mounting
980H Wheel Loader Steering System Steering Lines
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.