3500B Locomotive Engines Caterpillar


Safety Messages

Usage:

3512B 3ZW
Na motoru může být umístěno několik specifických bezpečnostních štítků. V této části je uvedeno přesné umístění štítků a jejich popis. Seznamte se se všemi štítky.

Zkontrolujte, zda jsou všechny štítky dobře čitelné. Pokud nelze přečíst text nebo nejsou zřetelné ilustrace, vyčistěte nebo vyměňte příslušné štítky. K čištění štítků použijte hadr, vodu a mýdlo. Nepoužívejte rozpouštědla, benzin nebo silné chemikálie. Rozpouštědla, benzin či agresivní chemikálie by mohly rozpustit lepidlo, kterým je štítek přilepen. Uvolněné štítky mohou z motoru odpadnout.

Nahraďte každý chybějící nebo poškozený štítek. Pokud je štítek umístěn na vyměňovaném dílu motoru, připevněte nový štítek na náhradní díl. Prodejce společnosti Caterpillar vám může dodat nové štítky.

------ VÝSTRAHA! ------

Neuvádějte motor do činnosti nebo nepracujte na něm, dokud jste se dokonale neseznámili s pokyny a výstrahami v příručce k obsluze a údržbě nebo si nejste jisti, že pokynům a výstrahám rozumíte. Nerespektování pokynů nebo nedbání výstrah by mohlo mít za následek vážný nebo smrtelný úraz. Zástupce firmy Caterpillar Vám na požádání dodá náhradní návody. Odpovídáte za správnou péči o zařízení.


Neobsluhujte motor ani na něm neprovádějte žádné práce, pokud jste neporozuměli pokynům a výstrahám v Příručce pro provoz a údržbu. Nerespektování pokynů nebo nedbání výstrah může mít za následek zranění nebo smrt. Odpovídáte za dodržování pokynů a za bezpečnost při práci.

Poznámka Motor bude mít bezpečnostní štítky “typu 1” nebo “typu 2”.

Typ 1 (je-li ve výbavě)

Výstražné štítky, které mohou být na motoru umístěny, jsou zobrazeny a popsány níže.



Ilustrace 1g01093966

Zvedání motoru (1)



Ilustrace 2g01061192

Bezpečnostní štítek týkající se zvedání motoru je umístěn na předních víkách ventilů.

------ VÝSTRAHA! ------

Použití nesprávného vybavení ke zvedání jednotky může vést k jejímu spadnutí a následně k úrazu a ke škodě na majetku.


Před zvedáním motoru si přečtěte tuto Příručku pro provoz a údržbu, "Zvedání produktu" (část Provoz).

Pokud je ke zvedání motoru použito nesprávné vybavení, může dojít k úrazu osob nebo k poškození motoru. Použijte lana správně dimenzovaná pro danou hmotnost. Použijte rozpěrnou tyč a připojte lana podle informací uvedených na bezpečnostním štítku.

Horká kapalina pod tlakem (2)



Ilustrace 3g01061488

Bezpečnostní štítek týkající se horkých kapalin pod tlakem je umístěn na víku palivového filtru a na víku olejového filtru.

------ VÝSTRAHA! ------

Během chodu motoru obsahuje filtr horkou kapalinu, která je pod tlakem. Aby nedošlo k úrazu, respektujte pokyny uvedené na rozváděcím ventilu, jestliže může dojít k vystříknutí kapaliny tlakem vzduchu. Zastavte motor, aby nedošlo k požáru.


Požár vznícením (3)



Ilustrace 4g01061123

Bezpečnostní štítek týkající se požáru vznícením je umístěn na zadních krytech klikové skříně.

------ VÝSTRAHA! ------

Při sejmutí krytů a vík klikové skříně během 15 minut od nouzového zastavení motoru může dojít k vyšlehnutí plamene a tím k úrazu. Nespouštějte motor, dokud není odstraněna příčina zastavení motoru.


Úraz elektrickým proudem (4)



Ilustrace 5g00305892

Bezpečnostní štítek týkající se úrazu elektrickým proudem je umístěn na předních a zadních víkách ventilů. Bezpečnostní štítek týkající se úrazu elektrickým proudem je též umístěn na elektronickém řídicím modulu (ECM).

------ VÝSTRAHA! ------

Nebezpečí úrazu elektrickým proudem Systém elektronické vstřikovací jednotky používá napětí 90–120 voltů.


Modul ECM vysílá do vstřikovačů paliva signál o vysokém napětí. Abyste předešli možnému zranění osob, odpojte konektor vstřikovače paliva. Nedotýkejte se konektoru svazku vodičů vstřikovače paliva za chodu motoru.

Typ 2 (je-li ve výbavě)

Výstražné štítky, které mohou být na motoru umístěny, jsou zobrazeny a popsány níže.



Ilustrace 6g01337547
Typický příklad


Ilustrace 7g01337560
Typický příklad

Univerzální výstraha (1)



Ilustrace 8g01105289

Tento bezpečnostní štítek je umístěn na prvním a posledním válci na každé straně 8, 12 a 16-ti válcových motorů.

------ VÝSTRAHA! ------

Neuvádějte toto zařízení do činnosti a neprovádějte na něm žádné práce, dokud jste se neseznámili s pokyny a výstrahami v příručkách pro provoz a údržbu nebo si nejste jisti, že jim dobře rozumíte. Nerespektování pokynů nebo nedbání výstrah by mohlo mít za následek vážný nebo i smrtelný úraz.


Horký povrch (2)



Ilustrace 9g01085603

U 8-mi válcových motorů je tento bezpečnostní štítek umístěn na víkách ventilů válce 5 a válce 6. U 12-ti válcových motorů je tento bezpečnostní štítek umístěn na víkách ventilů válce 9 a válce 10. U 16-ti válcových motorů je tento bezpečnostní štítek umístěn na víkách ventilů válce 13 a válce 14.

------ VÝSTRAHA! ------

Horké díly nebo součásti mohou způsobit vážný úraz popálením. Nedovolte, aby se horké díly nebo součásti dostaly do styku s kůží. Chraňte se nošením ochranného oděvu nebo používáním ochranných pomůcek.


Caterpillar Information System:

Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.