H35E S, H45E S, H55E S and H65E S Hydraulic Hammers Caterpillar


Hydraulic Oil

Usage:

H35E S 3X6

Felhasználási területek

  • Hidraulikus rendszerek

A Caterpillar új hidraulikaolaj-osztályt fejlesztett ki, a HYDO Advanced folyadékokat. Ezek az új, továbbfejlesztett folyadékok optimális teljesítményt nyújtanak az olyan fejlett hidraulikarendszerekben, amelyek működése során nagyfokú pontosságra van szükség, valamint amelyek nehéz hőmérsékleti és nyomásviszonyok között működnek. Ezek a folyadékok optimális teljesítményt nyújtanak a jelenlegi és a korábbi hidraulikarendszerekben. Három új termék jelent meg:

  • HYDO Advanced 10, SAE 10W

  • HYDO Advanced 30, SAE 30

  • Bio HYDO Advanced, többfokozatú

Cat HYDO Advanced 10 és Cat HYDO Advanced 30 (hidraulikaolaj)

A Cat HYDO Advanced 10 (SAE 10W) és a HYDO Advanced 30 (SAE 30) olajok meghosszabbított olajleeresztési időközt biztosítanak, valamint különleges védelmet nyújtanak a Cat hidraulikarendszerek részegységei és a hidrosztatikus sebességváltók számára.

A Cat HYDO Advanced 10 és 30 olajok olyan adalékanyagokból és kiváló minőségű alapolajból állnak, amelyek teljesítették a szigorú tesztelési követelményeket mind a terepen végzett vizsgálatok, mind laboratóriumi körülmények között. Ennek köszönhetően elsőrangú védelmet nyújtanak a Cat hidraulikarendszerek számára.

A Cat HYDO Advanced 10 és 30 használata javasolt a legtöbb hidraulikarendszerben és hidrosztatikus rendszerben az alábbi környezeti hőmérséklet-tartományban:

  • Cat HYDO Advanced 10 hőmérséklet-tartománya: -20 °C (-4 °F) - 40 °C (104 °F)

  • Cat HYDO Advanced 30 hőmérséklet-tartománya: 10 °C (50 °F) - 50 °C (122 °F)

A CAT HYDO Advanced olajok használata +50%-kal meghosszabbítja a normál olajleeresztési időközt a másodikként vagy harmadikként ajánlott olajtípusokkal összehasonlítva a gép hidraulikarendszereiben (2000 óra helyett 3000 óra) - feltéve, hogy betartják azokat az olajszűrőkre/olajmintavételre vonatkozó karbantartási időszakokat, amelyek a géppel szállított Használati és karbantartási kézikönyvben vannak megadva. 6000 órás olajleeresztési időközök elérésére is lehetőség van a Cat HYDO Advanced használatával, ha igénybe veszik az S·O·S Szolgáltatások olajelemzési szolgáltatását. További információkért forduljon a Caterpillar márkakereskedőhöz.

A Cat HYDO Advanced 10 és 30 olajok a következő előnyökkel rendelkeznek:

  • Javított kopásvédelem: a kopó felületek és az alkatrészek kopásának csökkentése a különböző hidraulikus szivattyúkban.

  • Védelem a rozsda és a korróziós kopás ellen.

  • A vízkiszorítás megóvja a szivattyút a víz bejutása és a fagyás okozta károkkal szemben.

  • Az oxidációs stabilitás 250%-os növekedése az "ASTM D943" szerint.

  • A gyors levegőkiengedés védelmet biztosít a kavitációval szemben.

  • A javított szűrési képesség segít biztosítani az alkatrészek tisztán tartását.

A Cat HYDO Advanced 10 és 30 használatával elérheti a hidraulikarendszerek összetevőinek és a hidrosztatikus sebességváltók maximális élettartamát és teljesítményét. A Cat HYDO Advanced olaj megnövelt teljesítményéből származó előnyök kihasználása érdekében a korábbi hidraulikaolaj maradékával történő keveredést 10% alatt kell tartani, amikor az olajat Cat HYDO Advanced olajra cseréli.

A hidraulikus bontókalapácsok magas követelményeket támasztanak a hidraulikaolajokkal szemben. A hidraulikus bontókalapácsok működéséhez magasabb viszkozitású hidraulikaolajok használata javasolt.

Ha a környezeti hőmérséklet miatt más viszkozitásra van szükség, a következő Caterpillar olajok használhatók:

  • Cat DEO-ULS és Cat DEO

  • Cat DEO-ULS SYN és Cat DEO SYN

  • Cat Cold Weather DEO-ULS

  • Cat TDTO

  • Cat Cold Weather TDTO

  • Cat TDTO-TMS

  • Cat MTO

Megjegyzés A Caterpillar olajok kereskedelmi fogalomban való elérhetősége régiónként változhat.

Kereskedelmi forgalomban kapható olajak

Megjegyzés Azokat a nem Caterpillar által gyártott, kereskedelmi forgalomban kapható olajokat, amelyek a legtöbb Cat hidraulikus és hidrosztatikus sebességváltókban használhatók, egységesen harmadlagosan ajánlott olajoknak nevezzük. A harmadlagosan ajánlott olajok csoportján belül az olajok a teljesítmény tekintetében különböző kategóriákba soroljuk.


FIGYELMEZTETÉS

A Caterpillar nem vállal garanciát a nem Caterpillar gyártmányú folyadékok minőségére vagy teljesítményére vonatkozóan.


A legtöbb Caterpillar gép hidraulikarendszerében és a legtöbb Cat hidrosztatikus sebességváltóban használható, kereskedelmi forgalomban kapható olaj minimális viszkozitása 6,6 cSt 100 °C (212 °F) hőmérsékleten ("ASTM D445").

Ha Caterpillar olajok nem állnak rendelkezésre, akkor a legtöbb Cat gép hidraulikarendszerében és a legtöbb Cat hidrosztatikus sebességváltóban olyan olajok is használhatók, amelyek megfelelnek az alábbi specifikációknak:

  • Olyan motorolajok, amelyek megfelelnek a Cat ECF-1-a, a Cat ECF-2 vagy a Cat ECF-3 specifikációnak, és legalább 0,09 (900 ppm) százalékban tartalmaznak cink adalékot

  • A Cat BF-2 előírásnak megfelelő biológiailag lebomló olajok

  • TO-4 motorolajok, amelyek legalább 0,09 százalékban (900 ppm) tartalmaznak cink adalékot

Megjegyzés Az ipari hidraulikaolajok használata nem javasolt a Caterpillar hidraulikarendszerekben.

Cat Bio HYDO Advanced (hidraulikaolaj)

A Cat Bio HYDO Advanced biológiailag lebomló, nem mérgező hidraulikaolaj használata olyan hidraulikarendszerekben javasolt, ahol a környezetvédelmi szempontokat figyelembe kívánják venni vagy törvényileg be kell tartani. A Cat Bio HYDO Advanced több mint 90%-ban tartalmaz megújuló összetevőket, így megfelel az Európai Öko-Címke feltételeinek. Forduljon az országos, regionális vagy helyi hatóságokhoz az adott területen érvényes, hidraulikaolajokra vonatkozó környezetvédelmi követelményekkel kapcsolatban.

A Cat Bio HYDO Advanced olajok olyan kiváló minőségű adalékanyagokból és szintetikus, biológiailag lebomló alapolajból állnak, amelyek teljesítik a szigorú tesztelési követelményeket, így elsőrangú védelmet nyújtanak a Cat hidraulikarendszerek és hidrosztatikus sebességváltók számára.

A Cat Bio HYDO Advanced a másodikként vagy harmadikként ajánlott olajtípusokkal összehasonlítva megnöveli a munkagép hidraulikarendszereinek normál olajleeresztési intervallumát (2000 óráról 3000 órára). Tartsa be az olajszűrőkre/olajmintavételre vonatkozó karbantartási időközöket, amelyek a géppel szállított Használati és karbantartási kézikönyvben vannak megadva.

A Cat Bio HYDO Advanced hasonló teljesítménnyel rendelkezik, mint a Cat HYDO Advanced 10, és a következő előnyöket nyújtja: kiváló védelem a mechanikai kopással,, habzással és és korrózióval szemben a hidraulikarendszerekben és a hidrosztatikus sebességváltókban. Ennek az olajnak a használatával elérheti a hidraulikarendszerek összetevőinek és a hidrosztatikus sebességváltók maximális élettartamát és teljesítményét. A Cat Bio HYDO Advanced használata javasolt a legtöbb hidraulikarendszerben és hidrosztatikus rendszerben az alábbi környezeti hőmérséklet-tartományban: -30 °C (-22 °F) és 45 °C (113 °F) között. További információkért forduljon a Caterpillar márkakereskedőhöz.

A Cat Bio HYDO Advanced használható az egyéb eredeti gépgyártók által előállított (OEM) hidraulikarendszerekben. Az alkalmazás további részleteivel kapcsolatban olvassa el a gyártó előírásait.



Illusztráció 1g00103844

A fenti jellel ellátott gépek biológiai úton lebontható hidraulikaolajjal vannak feltöltve. A jel a hidraulikaolaj tartályán látható.

Kereskedelmi forgalomban kapható, biológiailag lebomló hidraulikaolaj

Megjegyzés Azokat a nem Cat által gyártott, kereskedelmi forgalomban kapható olajokat, amelyek a legtöbb Cat hidraulikus és hidrosztatikus sebességváltó-rendszerekben használhatók, egységesen harmadlagosan ajánlott olajoknak nevezzük. A harmadlagosan ajánlott olajok csoportján belül az olajok a teljesítmény tekintetében különböző kategóriákba soroljuk.

Használjon olyan kereskedelmi forgalomban kapható olajat, amely megfelel a Cat BF-2 specifikációnak.

Megjegyzés A Cat BF-2 specifikációnak megfelelő olajat csak olyan hidraulikarendszerekben szabad használni, ahol az kifejezetten ajánlott.


FIGYELMEZTETÉS

A Caterpillar nem vállal garanciát a nem Caterpillar gyártmányú folyadékok minőségére vagy teljesítményére vonatkozóan.


Ha Cat olajok nem használhatók, akkor olyan kereskedelmi forgalomban kapható, biológiailag lebomló hidraulikaolajakat használjon, amelyek megfelelnek a Cat BF-2 teljesítménykövetelményeinek. A Cat BF-2 felváltja a Cat BF-1 teljesítménykövetelményeket. A Cat BF-1 teljesítménykövetelmények már nem érvényesek.


FIGYELMEZTETÉS

Ne használjon a BF-2 specifikációnak megfelelő, kereskedelmi forgalomban kapható olajat olyan gépelemekben, amelyek dörzsanyagot tartalmaznak (kivéve a hidraulikus kotrógépeket). Olvassa el a gép Használati és karbantartási kézikönyvét , vagy forduljon a helyi Cat márkakereskedőhöz, mielőtt a BF-2 specifikációt teljesítő, kereskedelmi forgalomban kapható olajat használna hidraulikus kotrógépben.


A biológiailag lebomló hidraulikaolajok a következő összetevőket tartalmazzák: telített HEES (Hydraulic Environmental Ester Synthetic), szintetikus alapolaj és választott adalékok. Forduljon az országos, regionális vagy helyi hatóságokhoz az adott területen érvényes, hidraulikaolajokra vonatkozó környezetvédelmi követelményekkel kapcsolatban.

A hidraulikaolaj hűtése

Megjegyzés A hidraulikus bontókalapács működése közben a hidraulikaolaj javasolt maximális hőmérséklete 80 °C (176 °F). A hidraulikus bontókalapács működése közben a hidraulikaolaj hőmérsékletének meghatározásához megbízható módszert kell alkalmazni.

A hidraulikaolaj hőmérsékletét az alábbi tényezők befolyásolhatják.

  • Környezeti hőmérséklet

  • A munkagép hűtési teljesítménye

  • A bontókalapács mérete és működési hatékonysága

  • A hidraulikakör állapota

  • A hidraulikus bontókalapács működési módja

A bontókalapács ellenállás nélküli (üreslöketű) tartós használata a hidraulikarendszer felmelegedését okozhatja. Ne használja ellenállás nélkül (üreslöketben) a bontókalapácsot. Működés közben folyamatosan ellenőrizni kell a hidraulikaolaj hőmérsékletét. Szükség esetén a bontókalapács használatának módját, a munkaciklust vagy a hűtési kapacitást módosítani kell. Ez elősegíti a hidraulikaolaj hőmérsékletét a megfelelő szinten tartani, ami hozzájárul a bontókalapács és a munkagép károsodásának elkerüléséhez.

A munkagép olajhűtője áramlási kapacitásának kétszer akkorának kell lennie, mint a bontókalapács áramlási kapacitása. Az olajhűtőnek ellenállónak kell lennie 2000 kPa (290 psi) mértékű nyomással szemben.

Ha a munkagép hűtési kapacitása túl alacsony, akkor forduljon Cat márkakereskedőjéhez. Szükség esetén a jelenlegi olajhűtőt nagyobbra lehet cserélni. Lehetőség van a meglévő olajhűtő elé egy másik olajhűtő felszerelésére is. A megfelelő hűtés biztosítása érdekében, mielőtt módosításokat hajtana végre a hűtőkörön, tanácsadásért mindig forduljon Cat márkakereskedőjéhez.

A hidraulikaolaj fűtése

A bontókalapács első működtetésének megkezdésekor a hidraulikaolaj javasolt legalacsonyabb hőmérséklete 0 °C (32 °F). Léteznek olyan hidraulikaolajak, amelyek megfelelő teljesítményt adnak −20 °C (−4 °F) hőmérsékleten is. A munkagépben használatos olaj tulajdonságaival kapcsolatos kérdésekkel forduljon Cat márkakereskedőjéhez.

Ha alacsony környezeti hőmérsékleten indítja be a munkagépet, járjon el a következő hidegindítási eljárásnak megfelelően. A bontókalapácsot függőlegesen tartva emelje fel azt a talajról. A bontókalapácsot ebben a helyzetben hagyva, a munkagépet pedig alacsony üresjárati fordulatszámon tartva kapcsolja be a bontókalapács hidraulikakörét. Az automatikus leállási funkciónak köszönhetően az olaj keringeni kezd a bontókalapács működtetése nélkül is. Járassa a bontókalapácsot ebben a helyzetben nagyjából 10 percig, illetve amíg a bontókalapács hidraulikakörének hőmérséklete 0 °C (32 °F) fölé nem emelkedik.

A hidraulikaolaj tisztasága

A bontókalapács felől érkező visszatérő olajáramlásnak mindig át kell haladnia az olajszűrőn. Az olajszűrő használatának célja a hidraulikaolajban található szennyeződések eltávolítása. Az olajszűrőnek az alábbi tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

  • Az olajszűrőnek ki kell szűrnie a 25 mikronnál nagyobb részecskéket.

  • Az olajszűrőnek rostos szövetből kell készülnie. Az olajszűrő anyaga lehet finomszövésű fémháló. Az olajszűrő anyagának ellenállónak kell lennie a nyomásingadozásokkal szemben.

  • Az olajszűrő áramlási kapacitásának kétszer akkorának kell lennie, mint a bontókalapács áramlási kapacitása.

Ha olajat tölt az olajtartályba, akkor az olajat meg kell szűrni.

Megjegyzés Ha a munkagépet a hidraulikus bontókalapáccsal használja, akkor az olajszűrő állapotát gyakrabban ellenőrizze. Az olajcsere időközeit a Cat Ütemezett olajmintavételi program (S·O·S program) szerint ütemezheti. A hidraulikus bontókalapács működése során a hidraulikaolaj elhasználódik. A Cat Ütemezett olajmintavételi program (S·O·S program) végrehajtása során ellenőrizze a hidraulikaolaj viszkozitását.

A hidraulikaolaj szennyezőanyagai közé tartozik például a levegő és a víz. Nem minden szennyezőanyag látható szabad szemmel. Az alábbi esetekben kerülhet szennyezőanyag a hidraulikarendszerbe:

  • A hidraulikaolaj cseréje vagy utántöltése során

  • A különböző részegységek karbantartása vagy javítása során

  • A bontókalapácsnak a munkagépre történő felszerelése során

  • A részegységek elhasználódása során

  • Ha a bontókalapácsot felfelé mutató irányban működteti

A hidraulikaolajban lévő szennyeződések az alábbi károkat okozhatják:

  • (1) A szivattyúk élettartamának csökkenése

  • Az alkatrészek gyors kopása

  • Kavitáció

  • (2) A szelepek nem megfelelő működése

  • Tengelyek beragadása

  • Az alkatrészek gyors kopása

  • Apró furatok eltömődése

  • (3) Munkahengerek és tömítések elhasználódása

  • (4) A bontókalapács teljesítményének csökkenése

  • A mozgó alkatrészek és tömítések gyors elhasználódása

  • A dugattyú berágódásának veszélye

  • Olajszivárgás

  • (5) A hidraulikaolaj rövidebb élettartama és csökkent hatékonysága

  • Az olaj túlmelegedése

  • Az olaj minőségének romlása

  • Elektrokémiai módosulások a hidraulikaolajban

Megjegyzés A részegységek sérülése csak tünet. A tünetek megszüntetésével a problémát nem hárítja el. Az olajban lévő szennyeződések által okozott hibák felismerését követően a teljes hidraulikarendszert meg kell tisztítani. A bontókalapácsot szét kell szedni. A bontókalapácsot meg kell tisztítani. A tisztítást követően a bontókalapácsot ismét össze lehet szerelni. A hidraulikaolajat le kell cserélni.

Caterpillar Information System:

994H Wheel Loader Braking System Limit Switch (Throttle Lock Deactivation) (Right Brake Pedal)
D8T and D9T Track-Type Tractors MID 082 - CID 2110 - FMI 09
H35E S, H45E S, H55E S and H65E S Hydraulic Hammers Lubricant Viscosities
D8T and D9T Track-Type Tractors MID 082 - CID 2110 - FMI 02
621H, 623H and 627H Wheel Tractor-Scrapers Braking and Hydraulic Fan System Control Manifold (Brake, Differential Lock, Hydraulic Fan)
CG137-08 and CG137-12 Industrial Engines Catalytic Converter Has High Inlet Temperature
980K Wheel Loader Machine Systems Bucket - Remove and Install
CG137-08 and CG137-12 Industrial Engines Catalytic Converter Has High Differential Temperature
824K Wheel Dozer, 825K Soil Compactor and 826K Landfill Compactor Machine Systems Modulating Valve (Torque Converter Lockup Clutch)
980K Wheel Loader Electrohydraulic System MID 082 - CID 1674 - FMI 06
980K Wheel Loader Electrohydraulic System MID 082 - CID 1674 - FMI 05
Maintaining the Protective Structure (ROPS/FOPS) Certification when Making Modifications To (ROPS/FOPS) {7323, 7325, 7715} Maintaining the Protective Structure (ROPS/FOPS) Certification when Making Modifications To (ROPS/FOPS) {7323, 7325, 7715}
Filtration Procedure for Mining Truck Hydraulic Oil {0113, 0680, 0768, 5050, 5095, 7000} Filtration Procedure for Mining Truck Hydraulic Oil {0113, 0680, 0768, 5050, 5095, 7000}
H110ES, H115ES, H120ES, H130ES, H140ES, H160ES and H180ES Hydraulic Hammers Lubricating Grease
994H Wheel Loader Power Train Speed Sensor (Torque Converter Output)
994H Wheel Loader Power Train Temperature Sensor (Axle Oil) (Front Pump Drive Oil) (Torque Converter Oil)
2011/01/24 A New Bolt Is Now Used to Secure the Rocker Arm Shaft on the Engines of Certain C27 and C32 Machines {1102, 1123, 1292, 7553}
2011/02/02 Correction to Disassembly and Assembly , "Torque Converter - Assemble" {3101}
D8T Track-Type Tractor Machine Systems Heater and Air Conditioner
D7R Track-Type Tractor Power Train Track Carrier Roller
D7E Track-Type Tractor Machine Systems Sweep Group
D7E Track-Type Tractor Machine Systems Fast Fill Fuel Adapter
D7E Track-Type Tractor Power Train Systems Gear Pump (Power Train)
980K Wheel Loader Electrohydraulic System MID 082 - CID 3284 - FMI 03
Back to top
The names Caterpillar, John Deere, JD, JCB, Hyundai or any other original equipment manufacturers are registered trademarks of the respective original equipment manufacturers. All names, descriptions, numbers and symbols are used for reference purposes only.
CH-Part.com is in no way associated with any of the manufacturers we have listed. All manufacturer's names and descriptions are for reference only.